26.1 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Συνελήφθησαν, χθες (17-08-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και στο Βόλο, από αστυνομικούς των Τμημάτων Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

- Advertisement -

Ειδικότερα:

• στην πρώτη περίπτωση, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για κατοχή ναρκωτικών δισκίων από τον 28χρονο, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του , κατά τη οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) ναρκωτικά δισκία και
• στη δεύτερη περίπτωση, ο 48χρονος συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου, διότι προχθές (16-08-2014) το μεσημέρι, σε έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (1,53) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κ. Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Λάρισας και Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργούν τα Τμήματα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας και Βόλου.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σκιάθο, στο πλαίσιο ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνελήφθη σήμερα (18-08-2014) το πρωί στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων, ένας 68χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας 22χρονης ημεδαπής, στερούμενος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Καρδίτσα, κατηγορούμενος για κλοπή από οικία

Συνελήφθη, χθες (17-08-2014) το πρωί στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καρδίτσας, ένας 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 31χρονος, με τη χρήση σιδερολοστού, παραβίασε την πόρτα βοηθητικού χώρου οικίας 36χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε από το εσωτερικό το χρηματικό ποσό των ενενήντα πέντε (95) ευρώ, όμως έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λάρισα, στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν, χθες (17-08-2014) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 34 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα όπου επέβαιναν οι δύο ημεδαποί, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (10,7) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Λάρισα, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Το ύψος των οφειλών τους ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (411.007,81) ευρώ για τον καθένα

Συνελήφθησαν σήμερα (18-08-2014) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 63 και 64 ετών, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί συνελήφθησαν, διότι ως μέλη εταιρείας δεν είχαν καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, ύψους (411.007,81) ευρώ ο καθένας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Συντονισμένη αστυνομική δράση για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή αρμοδιότητας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κατά το χρονικό διάστημα
από 11.08.2014 έως 17.08.2014

Η εβδομαδιαία αυτή δράση είχε ως στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, καθώς και λαθραίου καπνού

Ελέγχθηκαν συνολικά (549) άτομα και (316) οχήματα, ενώ προσήχθησαν (143) και συνελήφθησαν (15) άτομα

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (95) καταστήματα και επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική δράση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατά το χρονικό διάστημα από 11.08.2014 έως 17.08.2014.

Ειδικότερα, η συντονισμένη αυτή δράση, για την οποία διατέθηκε ικανός αριθμός αστυνομικών από τις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφάλειας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, είχε ως κύριο στόχο την καταπολέμηση της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών, καθώς και λαθραίου καπνού.

Τα αποτελέσματα της δράσης είχαν ως εξής:

• Ελέγχθηκαν:
– (549) άτομα, από τα οποία (376) ημεδαποί και (173) αλλοδαποί,
– (316) οχήματα και
– (95) καταστήματα και επιχειρήσεις.

• Προσήχθησαν (143) άτομα, εκ των οποίων (82) ημεδαποί και (61) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν (15) ημεδαποί, και συγκεκριμένα:
– (14) για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και
– (1) για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

• Κατασχέθηκαν:
– (817,53) γραμμάρια κάνναβης,
– (242) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
– (125) γραμμάρια χασισέλαιου,
– (33) ναρκωτικά δισκία,
– (21) δενδρύλλια κάνναβης,
– (0,8) γραμμάρια κοκαΐνης,
– (0,4) γραμμάρια ηρωίνης,
– σπόροι κάνναβης, βάρους (6) γραμμαρίων,
– τσιγαριλίκι κάνναβης, βάρους (1,4) γραμμαρίων,
– (3) πίπες καπνίσματος κάνναβης,
– (1) τρίφτης κάνναβης,
– (1) ηλεκτρονική ζυγαριά,
– (1) πλαστικός κουβάς και
– (1) σκαλιστήρι.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ