15.7 C
Trikala
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις και στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (20.08.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τάξης και της Τροχαίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, καθώς και αστυνομικοί του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εστιάστηκαν στη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω δράσης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– (643) άτομα, εκ των οποίων (484) ημεδαποί και (159) αλλοδαποί και
– (434) οχήματα.

• Προσήχθησαν (70) άτομα:
– (35) ημεδαποί και
– (35) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν (18) άτομα και συγκεκριμένα:
– Πέντε (5) άτομα, από τα οποία τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και μία (1) ημεδαπή, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.).
– Τέσσερις (4) αλλοδαποί, από τους οποίους τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη Χώρα.
– Τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, για παράβαση περί Δημόσιας Υγείας (χειρομαλάκτες).
– Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Ρωσίας, για παράνομη παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
– Ένας (1) ημεδαπός, για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού.
– Μία (1) ημεδαπή, για στέρηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
– Ένας (1) ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κ.Ο.Κ.
– Ένας (1) ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για μη καταβολή δεδουλευμένων.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα (150) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– δώδεκα (12) παραβάσεις για επαιτεία,
– τρεις (3) παραβάσεις για παραεμπόριο,
– τέσσερις (4) παραβάσεις περί προστασίας της Δημόσιας Υγείας,
– τρεις (3) παραβάσεις περί τουριστικής νομοθεσίας,
– εκατόν είκοσι οκτώ (128) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (16 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 5 για στέρηση άδειας οδήγησης, 5 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 2 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 93 λοιπές παραβάσεις),

• Κατασχέθηκαν:
– Ενενήντα (90) είδη παραεμπορίου (αναπτήρες, καλάθια, υαλοκαθαριστήρες κ.λ.π.)

Οι αστυνομικές δράσεις αυτές έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη του παράνομου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας, ενώ θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθη χθες (20-08-2014) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 36χρονο, ο οποίος επέβαινε σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους (16,5) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής
Συνελήφθησαν, χθες (20-08-2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας 37χρονος και μία 29χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα κλοπής.
Ειδικότερα, οι δύο ημεδαποί με τη χρήση συσκευής οξυγονοκόλλησης έκοψαν διάφορα κομμάτια από παλαιά βαγόνια του Ο.Σ.Ε., συνολικού βάρους (150) κιλών, με σκοπό να τα αφαιρέσουν. Όμως, έγιναν αντιληπτοί και συνελήφθησαν.
Η συσκευή οξυγονοκόλλησης κατασχέθηκε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Συνελήφθη αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από τη Χώρα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου
Συνελήφθη χθες (20-08-2014) το μεσημέρι στον Κρατικό Αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας (1) 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από την Ελληνική Επικράτεια με προορισμό το Μπέργκαμο Ιταλίας, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.)

Από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που πιθανόν θα προκληθούν από την ομαδική είσοδο των οχημάτων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, λόγω της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των Νομών Λάρισας και Πιερίας, την ομαλή και εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (24-08-2014) και κατά τις ώρες 12.00΄ έως 22.00΄:

• Η αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού (χ/θ 393+100) έως τη δ/ση Ομολίου (χ/θ 390+500), αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.
• Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη δ/ση Ομολίου.
• Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τη δ/ση Ομολίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ