22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εντοπίστηκε χθες (24-10-2014) το βράδυ στο Βόλο καφετέρια, στην οποία διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

- Advertisement -

Συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα, ηλικίας από 37 έως 75 ετών και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί, ένας 49χρονος και μία 38χρονη, προσωρινά υπεύθυνοι του καταστήματος, μία 50χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρωσίας, η οποία εργαζόταν ως σερβιτόρα, καθώς και εννέα ακόμη άτομα, οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, που συμμετείχαν ως παίκτες, σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 34χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης των νομοθεσιών περί παιγνίων και περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε καφετέρια της πόλης. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι οι δύο προσωρινά υπεύθυνοι μαζί με τη σερβιτόρα είχαν διοργανώσει και διεξήγαγαν μέσω διαδικτύου, σε είκοσι (20) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», στο οποίο οι υπόλοιποι συλληφθέντες συμμετείχαν ως παίκτες.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι στο κατάστημα είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε ειδικό σύστημα παρακολούθησης και επιτήρησης, το οποίο αποτελούταν από τέσσερις κάμερες, μία οθόνη και ένα καταγραφικό μηχάνημα, μέσω του οποίου γινόταν καταγραφή εικόνας των εσωτερικών χώρων του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, στο χώρο του καταστήματος, αλλά και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

• είκοσι (20) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
• τέσσερις κάμερες, μία οθόνη και ένα καταγραφικό μηχάνημα,
• μία συσκευή ρούτερ,
• ένα μηχάνημα έκδοσης προπληρωμένων καρτών,
• (153) αποδείξεις αγοράς καρτών, συνολικού χρηματικού ποσού (3.220) ευρώ,
• το χρηματικό ποσό των (3.521) ευρώ
• πλήθος ατομικών καρτελών πελατών – παικτών και ένα τετράδιο με σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Επίσκεψη νεαρών προσκόπων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας
Σήμερα (25-10-2014) το πρωί, περίπου 30 πρόσκοποι, ηλικίας 7-15 ετών, συνοδευόμενοι από επικεφαλής τους, επισκέφτηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητές τους.
Αρμόδιος αξιωματικός του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μίλησε στα παιδιά σχετικά με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.
Η επίσκεψη των προσκόπων περιελάμβανε ακόμη γνωριμία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης, όπου οι υπηρετούντες αστυνομικοί τους περιέγραψαν περιληπτικά τον τρόπο λειτουργίας του, ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα και σωστή διαχείριση των περιστατικών.
Επιπλέον, οι πρόσκοποι συζήτησαν με αστυνομικούς διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, σχετικά με τα επιμέρους καθήκοντά τους, που κύριο στόχο έχουν την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί όπλων Συνελήφθη, σήμερα (25-10-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης, του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει, καθώς και είκοσι (20) φυσίγγια.

Αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (8) άτομα

Οι στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιηθήκαν με σκοπό τον έλεγχο περιοχών όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα, καθώς και τον έλεγχο επιχειρήσεων συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (409) οχήματα και (4) επιχειρήσεις σκραπ

Επιπλέον, ελέγχθηκαν (630) άτομα και προσήχθησαν (40), ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (110) παραβάσεις

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (24.10.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, τον έλεγχο επιχειρήσεων συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν:
– (630) άτομα και συγκεκριμένα (517) ημεδαποί και (113) αλλοδαποί,
– (409) οχήματα και
– (4) επιχειρήσεις σκραπ.

Προσήχθησαν:
– (40) άτομα και συγκεκριμένα (27) ημεδαποί και (13) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν (8) άτομα και συγκεκριμένα:
– Δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
– Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί Σημάτων.
– Τέσσερις (4) αλλοδαποί, από τους οποίους δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας και δύο (2) υπήκοοι Μπανγκλαντές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
– Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατασχέθηκαν πενήντα (50) γυναικείες τσάντες.

Βεβαιώθηκαν (110) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Δύο (2) παραβάσεις για κλοπή.
– Μία (1) παράβαση του Νόμου περί Σημάτων.
– Τέσσερις (4) παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.
– Μία (1) παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος (για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος).
– Πέντε (5) παραβάσεις του Νόμου 3446/06.
– Ενενήντα επτά (97) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (14 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 1 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 4 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 2 για στέρηση άδειας οδήγησης, 1 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 2 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 5 για ΚΤΕΟ και 68 λοιπές παραβάσεις).
Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη Θεσσαλία.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ