13.9 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Θεσσαλίας.

- Advertisement -

Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (11.11.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– (648) άτομα, εκ των οποίων (513) ημεδαποί και (135) αλλοδαποί και
– (505) οχήματα.

• Προσήχθησαν (38) άτομα:
– (18) ημεδαποί και
– (20) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν (17) άτομα και συγκεκριμένα:
– Πέντε (5) άτομα, από τα οποία ένας (1) ημεδαπός και τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Νιγηρίας, Κίνας, Πακιστάν και Μπανγκλαντές, για παραεμπόριο.
– Έξι (6) αλλοδαποί, από τους οποίους (5) υπήκοοι Αλβανίας και ένας (1) υπήκοος Μπανγκλαντές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη Ελληνική Επικράτεια.
– Τρία (3) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για αυθαίρετη δόμηση, για ανασφάλιστο όχημα και μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.
– Δύο (2) ημεδαποί για κλοπή.
– Ένας (1) ημεδαπός για παραβίαση περιορισμών διαμονής.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα (117) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Πέντε (5) παραβάσεις για παραεμπόριο.
– Τρεις (3) παραβάσεις για επαιτεία.
– Δύο (2) παραβάσεις για κλοπή.
– Έξι (6) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
– Εκατό (101) παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (14 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 2 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 3 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 3 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 5 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 6 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 68 λοιπές παραβάσεις).

• Κατασχέθηκαν:
– (1.498) είδη παραεμπορίου (ρολόγια, φακοί, γυαλία κ.α.),
– (12) αρδευτικοί σωλήνες.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην ευρύτερη περιοχή των Μηλεών Μαγνησίας

Σήμερα (12-11-2014) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Μηλεών Μαγνησίας έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα, όταν Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 76χρονος ημεδαπός, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Επιπλέον, στο όχημα επέβαιναν δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23 και 26 ετών, οι οποίοι δεν τραυματίστηκαν.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας.

Συνελήφθησαν στη Λάρισα δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για παραβίαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα

Κατασχέθηκαν συνολικά (14) κιλά αφορολόγητου καπνού

Συνελήφθησαν, χθες (11-11-2014) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και συγκεκριμένα ένας 31χρονος και μία 41χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί διενήργησαν νομότυπες έρευνες στους χώρους εργασίας των δύο συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν τριάντα συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (750) γραμμάρια τυποποιημένου αφορολόγητου καπνού.

Στη συνέχεια, η 41χρονη παρέδωσε στους αστυνομικούς άλλες (36) συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους (13,250) κιλών, την οποία κατείχε στην οικία της.

Η συνολική ποσότητα αφορολόγητου καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών. Επιπλέον, από την κατοχή του 31χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των ογδόντα (80) ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση αφορολόγητου καπνού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σχολικών συγκροτημάτων στην πόλη του Βόλου

Δράστης των κλοπών είναι ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη διότι πριν από οκτώ μήνες είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών – διαρρήξεων σχολικών συγκροτημάτων στην πόλη του Βόλου πριν από μία εβδομάδα.

Δράστης των κλοπών είναι ένας 16χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη χθες (11-11-2014) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, διότι το απόγευμα της (22-02-2014) είχε διαφύγει από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης (Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε.) της πόλης.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 16χρονος, βραδινές ώρες της (04/05-11-2014) διέπραξε τρεις (3) κλοπές – διαρρήξεις σχολικών συγκροτημάτων στο Βόλο, κατά τις οποίες αφαίρεσε συνολικά:
• τέσσερις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,
• δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές (laptop) και
• ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο υπολογιστή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή του σε άλλα παρόμοια αδικήματα, καθώς και η περαιτέρω διάθεση και αποδοχή των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Συνελήφθη, χθες (11-11-2014) το βράδυ στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή (570) ευρώ, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης Συνελήφθη, χθες (11-11-2014) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας 50χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να κατέχει μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη, βάρους (2,44) γραμμαρίων.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ