20.1 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Συνελήφθη χθες (19-11-2014) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 38χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

- Advertisement -

Ειδικότερα, ο 38χρονος εισήλθε σε χώρο γραφείου Δημόσιας Υπηρεσίας και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία 51χρονης υπαλλήλου, αφαίρεσε από ανασφάλιστο ερμάριο το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό σαράντα (40) ευρώ και προσωπικά της έγγραφα. Κατά την αποχώρησή του, ο δράστης έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από προστρέξαντες αστυνομικούς.

Στην κατοχή του 38χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν πορτοφόλι, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο.

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, εξακριβώθηκε ότι, ο συλληφθείς κατά το χρονικό διάστημα από (05-11-2014) έως και (13-11-2014) είχε διαπράξει με την ίδια μέθοδο σε χώρους γραφείων Δημόσιων Υπηρεσιών της πόλης ακόμη τέσσερις (4) κλοπές πορτοφολιών, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των (600) ευρώ, καθώς και δύο (2) κλοπές κινητών τηλεφώνων.

Επιπρόσθετα, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• ένα καλλιεργούμενο δενδρύλλιο κάνναβης σε γλάστρα, ύψους -9- εκατοστών περίπου,
• δύο (2) αναδιπλούμενοι σουγιάδες,
• ένα μαχαίρι,
• ένα ξύλινο τόξο,
• μία φαρέτρα με -10- βέλη,
• ένα σπαθί με τη θήκη του,
• τέσσερα (4) πορτοφόλια κενού περιεχομένου,
• δύο (2) ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, καθώς και
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή του σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Εντοπίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατάστημα στη Λάρισα, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος και τρεις παίκτες, για διενέργεια τυχερού παιγνίου τύπου «φρουτάκια», ενώ αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (9) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τις περιφερειακές συσκευές τους, αποδείξεις αγοράς καρτών και το χρηματικό ποσό των (175) ευρώ
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας εντοπίστηκε χθες (19-11-2014) το βράδυ στη Λάρισα κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ένας 26χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, καθώς και τρία ακόμη άτομα και συγκεκριμένα μία 41χρονη, υπήκοος Σερβίας, ένας 36χρονος, υπήκοος Αλβανίας και ένας 55χρονος ημεδαπός που συμμετείχαν ως παίκτες, σε απαγορευμένο τυχερό παίγνιο.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί μια 25χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν στο κατάστημα αιφνιδιαστικό έλεγχο. Κατά τον έλεγχο, διαπίστωσαν ότι είχε τεθεί σε λειτουργία ένας κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής «server» με συνδεδεμένους σ’ αυτόν άλλους οκτώ (8) υπολογιστές, σε τρεις από τους οποίους διεξαγόταν τυχερό παίγνιο τύπου «φρουτάκια».

Στο χώρο του καταστήματος, αλλά και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

εννέα (9) ηλεκτρονικοί υπολογιστές με τις περιφερειακές συσκευές τους,
ένα (1) μηχάνημα εκτύπωσης καρτών,
αποδείξεις αγοράς καρτών, συνολικού χρηματικού ποσού (1.715) ευρώ,
το χρηματικό ποσό των (175) ευρώ.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα λειτουργούσε χωρίς άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, καθώς και χωρίς άδεια παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, ενώ ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος στερούταν άδειας εργασίας.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί παιγνίων και της παράβασης υγειονομικών διατάξεων, θα οδηγηθούν στο κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ