14.4 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Συνελήφθη χθες (12-12-2014) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, μία 46χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, για παραβίαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

- Advertisement -

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου .

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι η 46χρονη είχε θέσει σε λειτουργία έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (server) με διασυνδεδεμένους σ’ αυτόν άλλους πέντε (5) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, στις οθόνες των οποίων εμφανίζονταν το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο τύπου «φρουτάκια», καθώς και δύο (2) κερματοδέκτες.

Από το χώρο του καταστήματος κατασχέθηκαν συνολικά:
• έξι (6) πλήρη συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών,
• δύο (2) κερματοδέκτες και
• το χρηματικό ποσό των (30,5) ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.
Αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν (10) άτομα

Οι στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιηθήκαν με σκοπό τον έλεγχο περιοχών όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα, καθώς και τον έλεγχο επιχειρήσεων συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (430) οχήματα και (13) επιχειρήσεις σκραπ

Επιπλέον, ελέγχθηκαν (543) άτομα και προσήχθησαν (38), ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά (118) παραβάσεις

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (12.12.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο περιοχών όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα, τον έλεγχο επιχειρήσεων συλλογής και επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια της συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Ελέγχθηκαν:
– (543) άτομα και συγκεκριμένα (454) ημεδαποί και (89) αλλοδαποί,
– (430) οχήματα και
– (13) επιχειρήσεις σκραπ.
Προσήχθησαν:
– (38) άτομα και συγκεκριμένα (29) ημεδαποί και (9) αλλοδαποί.
Συνελήφθησαν (10) άτομα και συγκεκριμένα:
– Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
– Τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για φοροδιαφυγή, παραβίαση της νομοθεσίας περί διαφήμισης, παράβαση υγειονομικών διατάξεων και του νόμου περί αλλοδαπών.
– Δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
– Δύο (2) ημεδαποί για κλοπή.
– Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Βεβαιώθηκαν (118) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Μία (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
– Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
– Δύο (2) παραβάσεις για το αδίκημα της κλοπής.
– Μία (1) παράβαση για επαιτεία.
– Εκατόν δώδεκα (112) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (2 για μέθη, 22 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 6 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για στέρηση άδειας οδήγησης, 2 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 1 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 1 για ΚΤΕΟ και 77 λοιπές παραβάσεις).

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων και δεκαεπτά (17) εξαρτήματα φορτηγών και μηχανημάτων.
Επισημαίνεται ότι οι αστυνομικές αυτές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη τη Θεσσαλία.

Συνελήφθη αλλοδαπή στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, κατηγορούμενη για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Οι συλληφθείσα μαζί με άλλους τέσσερις, άγνωστους μέχρι στιγμής, συνεργούς της αφαίρεσαν από δύο καταστήματα – σούπερ μάρκετ (33) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών

Συνελήφθη χθες (12-12-2014) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, μία 44χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη τέσσερις, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, συνεργοί της.

Ειδικότερα, χθες (12-12-2014) το μεσημέρι η 44χρονη μαζί με τους τέσσερις συνεργούς της εισήλθαν σε δύο καταστήματα – σούπερ μάρκετ στην ευρύτερη περιοχής της Μαγνησίας και αφαίρεσαν συνολικά (33) φιάλες οινοπνευματωδών ποτών.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 44χρονης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (13-12-2014) στον Τυρνάβο Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι διέρρηξε οικία 79χρονου ημεδαπού και αφαίρεσε ένα ρολόι τσέπης, αντίκα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός έχει εισέλθει και παραμένει παράνομα στη χώρα μας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ