12.6 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Αστυνομικά νέα της Θεσσαλίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας εξιχνιάσθηκε κλοπή Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας 81χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα στη Λάρισα πριν από δώδεκα ημέρες.

- Advertisement -

Δράστης της κλοπής είναι ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη σήμερα (26-02-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, διότι επιβιβαζόμενος στο αφαιρεθέν όχημα κατελήφθη να κατέχει παράνομα με δύο (2) ναρκωτικά δισκία.

Το συγκεκριμένο όχημα κατασχέθηκε, ενώ επιπλέον από την κατοχή του συλληφθέντα και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο φορτηγό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πλήθος εργαλείων (κατσαβίδια, πριόνι κ.α.),
• μεγάλος αριθμός κλειδιών (πασπαρτού),
• δύο μάλλινες κουκούλες,
• δύο ζευγάρια γάντια και
• το χρηματικό ποσό των (21) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Καρδίτσα, διότι διέπραξε ληστεία σε βάρος 78χρονης ημεδαπής

Ο συλληφθείς αφαίρεσε από περίπτερο, τον περιβάλλοντα χώρο του οποίου καθάριζε η ηλικιωμένη, το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, ενώ κατά την προσπάθειά του να διαφύγει της άσκησε σωματική βία

Συνελήφθη, χθες (25-02-2015) το απόγευμα στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι διέπραξε ληστεία σε βάρος 78χρονης ημεδαπής.

Ειδικότερα, ο 29χρονος εισήλθε σε περίπτερο ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου της ηλικιωμένης, τον περιβάλλοντα χώρο του οποίου αυτή καθάριζε και αφαίρεσε από συρτάρι το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ, ενώ κατά την προσπάθεια διαφυγής του, της άσκησε σωματική βία.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην 78χρονη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά (8) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού για τον έλεγχο και τη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και κάθε μορφής παραβατικότητας

Κατά τη διάρκεια αυτών των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν (680) άτομα και προσήχθησαν (44)

Παράλληλα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε (488) οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά (143) παραβάσεις, εκ των οποίων (5) για επαιτεία και (133) του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (25.02.2015) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– (680) άτομα, εκ των οποίων (605) ημεδαποί και (75) αλλοδαποί και
– (488) οχήματα.

• Προσήχθησαν (44) άτομα, εκ των οποίων (31) ημεδαποί και (13) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν (8) άτομα και συγκεκριμένα:
– Τρεις (3) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
– Ένας (1) ημεδαπός για κλοπή.
– Δύο (2) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, υπεξαίρεση και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.
– Δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα (143) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Πέντε (5) παραβάσεις για επαιτεία.
– Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
– Μία (1) παράβαση για κλοπή.
– Δύο (2) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
– Εκατόν τριάντα τρεις (132) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (32 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 5 για μέθη, 2 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 1 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 1 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 1 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 90 λοιπές παραβάσεις).

• Κατασχέθηκαν:
– (992) είδη παραεμπορίου,
– μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συνελήφθη ημεδαπός στον Αλμυρό Μαγνησίας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (668.727,73) ευρώ

Συνελήφθη σήμερα (26-02-2015) το πρωί στον Αλμυρό Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ένας 79χρονος ημεδαπός, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (668.727,73) ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ