23.8 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Αστυνομικοί έλεγχοι Περιφέρειας Θεσσαλίας

Συνελήφθη, χθες (04-06-2015) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

- Advertisement -

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) πακέτα τσιγάρων και (3) τυποποιημένες συσκευασίες καπνού, βάρους (50) γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημα φορολογική ταινία.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, αλλά και σε βοηθητικό χώρο αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
• (269) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και
• (12) τυποποιημένες συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους (50) γραμμαρίων η καθεμία.

Επιπλέον, από την κατοχή του 44χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (405) ευρώ, ως προερχόμενο την πώληση των προαναφερόμενων αφορολόγητων καπνικών ειδών.

Οι κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (04.06.2015) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– (853) άτομα, εκ των οποίων (692) ημεδαποί και (161) αλλοδαποί και
– (565) οχήματα.

• Προσήχθησαν (39) άτομα, εκ των οποίων (26) ημεδαποί και (13) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν (19) άτομα και συγκεκριμένα:
– Τέσσερα (4) άτομα, από τα οποία τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοοι Πακιστάν, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Μπανγκλαντές για επαιτεία.
– Τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας και Μπανγκλαντές, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
– Ένας (1) ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση.
– Επτά (7) άτομα, από τα οποία έξι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
– Ένας (1) ημεδαπός για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα (213) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Πέντε (5) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Δέκα (10) παραβάσεις για επαιτεία.
– Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
– Εκατόν ενενήντα πέντε (195) παραβάσεις τροχαίας (33 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 3 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 5 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 8 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 14 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 3 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 125 λοιπές παραβάσεις).

• Κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου και μικρό χρηματικό ποσό.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής ατόμων, τα οποία χθες (04-05-2015) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, εισήλθαν σε οικία 82χρονης ημεδαπής, από ανασφάλιστη πόρτα και αφού την ακινητοποίησαν, ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ