27.4 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Αστυνομικοί έλεγχοι Περιφέρειας Θεσσαλίας

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή Συνελήφθη χθες (18-06-2015) το μεσημέρι στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Καρδίτσας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από ξενώνα 54χρονου ημεδαπού, πέντε συστήματα ψύξης – θέρμανσης και ένα τραπέζι.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή Συνελήφθη χθες (18-06-2015) το μεσημέρι στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης Καρδίτσας, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από γραφείο Δημόσιας Υπηρεσίας ένα κινητό τηλέφωνο, ιδιοκτησίας 42χρονης ημεδαπής. Το κινητό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο.

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (18.06.2015) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέγχθηκαν:
– (699) άτομα, εκ των οποίων (579) ημεδαποί και (120) αλλοδαποί και
– (585) οχήματα.

• Προσήχθησαν (33) άτομα, εκ των οποίων (14) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί.

• Συνελήφθησαν (11) άτομα και συγκεκριμένα:
– Ένας (1) ημεδαπός για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια.
– Έξι (6) άτομα, από τα οποία τρεις ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για υπεξαίρεση, παράβαση της νομοθεσίας περί εισφορών, παράβαση της νομοθεσίας περί ευθύνης των αγοραστών γεωργικών προϊόντων, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
– Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

• Βεβαιώθηκαν παράλληλα (125) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– Τέσσερις (4) παραβάσεις για επαιτεία.
– Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
– Μία (1) παράβαση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
– Εκατόν δεκαεπτά (117) παραβάσεις τροχαίας (10 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 4 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 5 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 3 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 2 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 9 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 81 λοιπές παραβάσεις).

• Κατασχέθηκαν είδη παραεμπορίου.

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συνελήφθησαν, χθες (18-06-2015) το μεσημέρι στον Κρατικό Αερολιμένα της Σκιάθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, τρεις αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 29χρονος υπήκοος Σενεγάλης, ένας 39χρονος υπήκοος Νιγηρίας και μία 35χρονη υπήκοος Γαλλίας, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική επικράτεια με προορισμό τη Βενετία, επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ