16 C
Trikala
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας και 15 συλλήψεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

- Advertisement -

Σκοπός των συγκεκριμένων ελέγχων είναι η αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η ασφαλής μετακίνηση τόσο των οχημάτων όσο και των πολιτών σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και η αντιμετώπιση κάθε άλλης μορφής παραβατικών συμπεριφορών.

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (22.07.2014) από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε μεγάλος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες της Τροχαίας και της Τάξης της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας τους, τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων, τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν:
• (1.604) άτομα, εκ των οποίων (1.335) ημεδαποί και (269) αλλοδαποί και
• (1.272) οχήματα.

Προσήχθησαν:
• (46) άτομα και συγκεκριμένα (33) ημεδαποί και (13) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν (15) άτομα και συγκεκριμένα:
• δέκα (10) ημεδαποί για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
• τρεις (3) αλλοδαποί, από τους οποίους δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας και ένας (1) υπήκοος Πακιστάν για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια,
• δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για κλοπές.

Βεβαιώθηκαν (521) παραβάσεις και συγκεκριμένα:
• πεντακόσιες δεκαοκτώ (518) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
– (135) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
– (9) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
– (31) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
– (26) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
– (28) για στέρηση άδειας οδήγησης,
– (3) για στέρηση άδειας κυκλοφορίας,
– (38) για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου,
– (3) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
– (19) για ΚΤΕΟ και
– (226) λοιπές παραβάσεις.

• τρεις (3) παραβάσεις σχετικά με φορτηγά οχήματα (Ν. 3446/06).

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις αυτές στοχεύουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Συνελήφθη ημεδαπός στο Βόλο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών σε κάδους απορριμμάτων του Δήμου

Συνελήφθη σήμερα (23-07-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ένας 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών σε κάδους απορριμμάτων του Δήμου.

Ειδικότερα, ο 24χρονος χθες τις πρώτες πρωινές ώρες προξένησε πυρκαγιά, χρησιμοποιώντας αναπτήρα σε τρεις (3) κάδους απορριμμάτων του Δήμου της πόλης, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τους. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από τους περιπολούντες αστυνομικούς.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν επτά (7) αναπτήρες, οι οποίοι κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.)

Από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που πιθανόν θα προκληθούν από την ομαδική είσοδο των οχημάτων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, λόγω της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των Νομών Λάρισας και Πιερίας, την ομαλή και εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (27-07-2014) και κατά τις ώρες 12.00΄ έως 22.00΄:

• Η αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού (χ/θ 393+100) έως τη δ/ση Ομολίου (χ/θ 390+500), αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.
• Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη δ/ση Ομολίου.
• Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην ΝΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης από τη δ/ση Ομολίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.
Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθη χθες (22-07-2014) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, στο πλαίσιο των καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών δισκίων.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στον συλληφθέντα, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πενήντα τέσσερα (54) ναρκωτικά δισκία.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.
Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (22-07-2014) το βράδυ στην Καρδίτσα, στο πλαίσιο καθημερινών αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 23 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε στους συλληφθέντες, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο -2- χάρτινες συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους (0,8) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ