13.9 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αστυνομικό δελτίο Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (13.06.2016) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

 

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

Ελέγχθηκαν:

  • (1.140) άτομα,
  • (930) οχήματα,
  • (17) επιχειρήσεις σκραπ και
  • (7) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Προσήχθησαν (34) άτομα.

 

Συνελήφθησαν (21) άτομα και συγκεκριμένα:

  • Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Πέντε (5) ημεδαποί για το αδίκημα της κλοπής.
  • Τέσσερις (4) αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και ένας υπήκοος Πακιστάν, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.
  • Πέντε (5) άτομα, από τα οποία τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, για παράβαση της νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.
  • Τρία (3) άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Ινδίας και Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, της νομοθεσίας περί υγειονομικών διατάξεων και του νόμου περί αλλοδαπών.

 

Βεβαιώθηκαν (194) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • Μία (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Πέντε (5) παραβάσεις του αδικήματος της κλοπής.
  • Τέσσερις (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
  • Τρεις (3) παραβάσεις της νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας.
  • Εννέα (9) παραβάσεις για επαιτεία.
  • Εκατόν πενήντα (172) παραβάσεις τροχαίας, ήτοι:
    • (3) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
    • (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
    • (1) παράβαση για Κ.Τ.Ε.Ο.,
    • (25) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
    • (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
    • (2) για φθαρμένα ελαστικά,
    • (136) λοιπές παραβάσεις.

 

Κατασχέθηκαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα και μικροποσότητα κάνναβης.

 

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή από αποθήκη εμπορίας φρούτων Συνελήφθη, χθες (13-06-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στον Τύρναβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι από κοινού με άγνωστο συνεργό του που αναζητείται, διέρρηξαν με λοστό αποθήκη εμπορίας φρούτων, ιδιοκτησίας 30χρονου ημεδαπού, και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (1.200) ευρώ από το ταμείο.
Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή Συνελήφθησαν, χθες (13-06-2016) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, τρεις ημεδαπές και συγκεκριμένα δύο 17χρονες και μία 18χρονη, διότι αφαίρεσαν από την κατοχή 62χρονης ημεδαπής ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε μικρό χρηματικό ποσό, καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
                                  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Εξιχνίαση απόπειρας απάτης Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξιχνιάστηκε μία περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βόλο. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, ο οποίος προσποιούμενος υπάλληλο δημόσιου ελεγκτικού μηχανισμού (Ε.Φ.Ε.Τ.), απαίτησε από τον 36χρονο ιδιοκτήτη του καταστήματος να του καταβάλει διατραπεζικά το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, προκειμένου να μη του καταβληθεί υποτιθέμενο υγειονομικό πρόστιμο, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την πράξη του.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή μοτοσικλέτας Συνελήφθη, χθες (13-06-2016) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού, από τον αύλειο χώρο της οικίας του. Το αφαιρεθέν δίκυκλο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προσόντων εγκλήματος Συνελήφθησαν, σήμερα (14-06-2016) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, τέσσερα άτομα και συγκεκριμένα δύο 18χρονοι ημεδαποί και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 19 και 18 ετών, για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προσόντων εγκλήματος. Ειδικότερα, χθες (13-06-2016) το βράδυ, οι δύο ημεδαποί και ο 19χρονος υπήκοος Αλβανίας αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης το κινητό τηλέφωνο 16χρονου ημεδαπού και τράπηκαν σε φυγή. Στη συνέχεια, πούλησαν την προαναφερόμενη συσκευή στον 18χρονο υπήκοος Αλβανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των (20) ευρώ. Το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο του.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου Συνελήφθη, σήμερα (14-06-2016) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 45χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για παράβαση του νόμου περί επιταγών, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή (2.000) ευρώ.
     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής Συνελήφθη, σήμερα (14-06-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι από κοινού με άγνωστο συνεργό του που αναζητείται, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν υγρά καύσιμα και άλλα αντικείμενα από χωματουργικά μηχανήματα, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί.
         ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σύλληψη ημεδαπής φυγόποινης Συνελήφθη, σήμερα (14-06-2016) το πρωί στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμεί σε βάρος της απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσα για παράβαση υγειονομικών διατάξεων, με ποινή φυλάκισης δύο μηνών και χρηματική ποινή (150) ευρώ.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου Συνελήφθη, σήμερα (14-06-2016) το μεσημέρι στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσα για παράβαση υγειονομικών διατάξεων, με ποινή φυλάκισης έξι μηνών και είκοσι ημερών, καθώς και χρηματική ποινή (150) ευρώ.         

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ