15.4 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αστυνομικό δελτίο Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

- Advertisement -

 

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (14.09.2016) από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

 

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη ατόμων για διάπραξη αδικημάτων, καθώς επίσης τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

Ελέγχθηκαν:

  • (1.851) άτομα και
  • (1.562) οχήματα.

 

Προσήχθησαν (27) άτομα.

 

Συνελήφθησαν (18) άτομα και συγκεκριμένα:

  • Δεκαπέντε (15) άτομα, από τα οποία δεκατέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Τρεις (3) ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

 

 

Βεβαιώθηκαν (511) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • Πεντακόσιες τέσσερις (504) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
    • (11) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
    • (1) για αντικανονικούς ελιγμούς,
    • (4) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
    • (1) για αντικανονικό προσπέρασμα,
    • (25) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
    • (18) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
    • (6) για ΚΤΕΟ,
    • (142) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
    • (15) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
    • (4) για φθαρμένα ελαστικά,
    • (1) για μέθη,
    • (276) λοιπές παραβάσεις.
  • Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Τέσσερις (4) παραβάσεις για επαιτεία.

 

Κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, καθώς και μικρό χρηματικό ποσό.

 

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης Συνελήφθη, χθες (14-09-2016) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Σύλληψη δύο αλλοδαπών γυναικών για κλοπή Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2016) το μεσημέρι στη Λάρισα ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, δύο αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 20 και 18 ετών, διότι αφαίρεσαν από τσάντα 68χρονης ημεδαπής το πορτοφόλι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των (275) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Το σύνολο του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού βρέθηκε στην κατοχή των δράστιδων, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο.
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών δισκίων Συνελήφθησαν, χθες (14-09-2016) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 31 και 37 ετών, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (28) ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχαν από κοινού χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
                                  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για απόπειρα κλοπής Συνελήφθη, χθες (14-09-2016) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε κατάστημα (πρακτορείο ΟΠΑΠ) στο Βόλο και επιχείρησε να αφαιρέσει αντικείμενα από το εσωτερικό του, έγινε όμως αντιληπτός και ακινητοποιήθηκε από περιπολούντες αστυνομικούς. Από την κατοχή του κατασχέθηκε ένα κατσαβίδι.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα Συνελήφθη σήμερα (15-09-2016) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, ένας 17χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με αφορολόγητο καπνό, βάρους (235) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
————— ——————————————————————
         ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου Συνελήφθη, χθες (14-09-2016) το απόγευμα στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με ποινή φυλάκισης επτά μηνών και χρηματική ποινή (2.100) ευρώ.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ