22.2 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αστυνομικό δελτίο Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

- Advertisement -

 

Συγκεκριμένα, στις αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (19.09.2016) από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

 

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

Ελέγχθηκαν:

  • (678) άτομα,
  • (577) οχήματα,
  • (7) επιχειρήσεις σκραπ και
  • (9) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Προσήχθησαν (32) άτομα.

 

 

 

Συνελήφθησαν (9) άτομα και συγκεκριμένα:

  • Τρία (3) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Πέντε (5) άτομα, από τα οποία δύο ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, καθώς και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Βεβαιώθηκαν (105) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • Τρεις (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Μία (1) παράβαση για επαιτεία.
  • Εκατόν μία (101) παραβάσεις τροχαίας, ήτοι:
    • (1) για αντικανονικό προσπέρασμα,
    • (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
    • (25) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
    • (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
    • (1) για ΚΤΕΟ,
    • (72) λοιπές παραβάσεις.

 

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

 

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Συνελήφθη, χθες (19-09-2016) το πρωί στην Ελασσόνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ελασσόνας, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, με ποινή φυλάκισης ενός έτους κι ενός μήνα και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ.
Συνελήφθη, χθες (19-09-2016) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, μία 69χρονη ημεδαπή, διότι εκκρεμεί σε βάρος της απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή (3.000) ευρώ.
Συνελήφθη, χθες (19-09-2016) το μεσημέρι στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαρσάλων, μία 30χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμεί σε βάρος της απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού. Ειδικότερα, το μεσημέρι της (06-09-2016) στη Λάρισα, ο 38χρονος εισήλθε σε κατάστημα και εκμεταλλευόμενος την προσωρινή αβλεψία 20χρονης ημεδαπής υπαλλήλου, αφαίρεσε την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των (70) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.
Συνελήφθη, χθες (19-09-2016) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούν σε βάρος του τρεις αποφάσεις του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας και του  Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, με συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και συνολική χρηματική ποινή (7.000) ευρώ.
                                  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Συνελήφθη, χθες (19-09-2016) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας 20χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.
     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνελήφθη χθες (19-09-2016) το απόγευμα στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει μία συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.
         ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Συνελήφθη χθες (19-09-2016) το βράδυ στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Καρδίτσας, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να αφαιρέσει δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 66χρονου ημεδαπού, έγινε όμως αντιληπτός και συνελήφθη.
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ