15.7 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Αστυνομικό δελτίο Περιφέρειας Θεσσαλίας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, μία περίπτωση απάτης σε βάρος δύο ημεδαπών.

- Advertisement -

 

Συνελήφθη ως δράστης ένας 59χρονος ημεδαπός, χθες (24-09-2016) το πρωί στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακιου και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

 

Ειδικότερα, ο 59χρονος μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, προσποιούμενος ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Γερμανία, απέσπασε από δύο ημεδαπούς, 37χρονη και 42χρονο, τμηματικά κατά τον τρέχοντα μήνα, το συνολικό χρηματικό ποσό των 950 ευρώ, προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη νόμιμη μετανάστευσή τους και την πρόσληψή τους για εργασία στο κατάστημά του.

 

Χθες το πρωί, ο δράστης κατελήφθη στην αποθήκη δεμάτων του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων Θεσσαλονίκης να παραλαμβάνει φάκελο που περιείχε προσημειωμένα χαρτονομίσματα των (200) ευρώ, τα οποία απαίτησε εκ νέου από τους προαναφερόμενους παθόντες, χρησιμοποιώντας το ίδιο πρόσχημα.

 

Τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον, όπως εξακριβώθηκε, σε βάρος του δράστη εκκρεμούν έξι αποφάσεις δικαστηρίων και συγκεκριμένα των Γ’ και Δ’ Μονομελών Πλημμελειοδικείων Θεσσαλονίκης, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σιντικής, και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, με τις οποίες καταδικάστηκε συνολικά σε ποινή φυλάκισης εννέα ετών, έξι μηνών και έξι ημερών, για τα αδικήματα της απάτης και της υπεξαίρεσης.

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Σύλληψη αλλοδαπού φυγόποινου Συνελήφθη, χθες (24-09-2016) το μεσημέρι στην Ελασσόνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ελασσόνας, ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας για παράβαση το νόμου περί αλλοδαπών, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή (1.500) ευρώ.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή από σούπερ μάρκετ Συνελήφθη, χθες (24-09-2016) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, ένας 38χρονος ημεδαπός, διότι αφαίρεσε από σούπερ μάρκετ τρεις φιάλες οινοπνευματώδους ποτού.
                                  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σύλληψη αλλοδαπού για παραβίαση του Τελωνειακού Κώδικα Συνελήφθη, χθες (24-09-2016) το βράδυ στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέντε συσκευασίες καπνού χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, συνολικού βάρους (415,8) γραμμαρίων. Η ποσότητα του αφορολόγητου καπνού θα αποσταλεί στο Τελωνείο βόλου για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.
     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης Συνελήφθη, χθες (24-09-2016) το μεσημέρι στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, ένας 33χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κοκαΐνης.
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου Συνελήφθη, χθες (24-09-2016) το απόγευμα στην Καλαμπάκα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Τρικάλων, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας για φοροδιαφυγή, με ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.
Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ