22.1 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Αστυνομικό δελτίο Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

- Advertisement -

 

Συγκεκριμένα, στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες (04.11.2016) από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

 

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που είχαν ως αντικείμενο τον έλεγχο οχημάτων, τη νόμιμη κυκλοφορία τους και τον έλεγχο των επιβαινόντων ατόμων, την προσαγωγή υπόπτων και τη σύλληψη ατόμων για διάπραξη αδικημάτων, καθώς επίσης τη δίωξη άλλων μορφών παραβατικότητας.

 

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

 

Ελέγχθηκαν:

  • (1.818) άτομα,
  • (1.507) οχήματα και
  • (30) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

Προσήχθησαν (35) άτομα.

 

Συνελήφθησαν (20) άτομα και συγκεκριμένα:

  • Επτά (7) ημεδαποί, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.
  • Επτά (7) άτομα, από τα οποία έξι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
  • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.
  • Ένας (1) ημεδαπός για στέρηση πιστοποιητικού υγείας.
  • Ένας (1) ημεδαπός για ηχορύπανση.
  • Ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

 

Βεβαιώθηκαν (426) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • Τετρακόσιες δεκατέσσερις (414) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ήτοι:
    • (2) για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
    • (1) για αντικανονικούς ελιγμούς,
    • (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,
    • (13) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
    • (9) για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
    • (4) για ΚΤΕΟ,
    • (86) για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
    • (3) για χρήση κινητού τηλεφώνου,
    • (6) για φθαρμένα ελαστικά,
    • (2) για μέθη,
    • (286) λοιπές παραβάσεις.
  • Επτά (7) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
  • Μία (1) παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. .
  • Τρεις (3) παραβάσεις υγειονομικής διάταξης.
  • Μία (1) παράβαση για επαιτεία.

 

Κατασχέθηκαν (198) γραμμάρια αφορολόγητου χύμα καπνού, (30) ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα κάνναβης.

 

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Εξιχνιάστηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου που διαπράχθηκε προχθές (03-11-2016) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου.

 

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 36χρονου και μιας 42χρονης, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, συνεργού τους, για το αδίκημα της ληστείας.

 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι τρεις δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη φιλοξενία του 83χρονου στην οικία του, τον ακινητοποίησαν, προκαλώντας του απλές σωματικές βλάβες, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, τρεις τηλεοράσεις, δύο κινητά και ένα ρολόι χειρός.

 

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου.

Σύλληψη αλλοδαπού δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης Συνελήφθη χθες (04-11-2016) το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδίου, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, με το οποίο καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (4) ετών, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή Συνελήφθη χθες (04-11-2016) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λάρισας, ένας 35χρονος ημεδαπός, διότι διέρρηξε κατάστημα 46χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε ένα φορητό υπολογιστή. Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε ο προαναφερόμενος υπολογιστής, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στη νόμιμο δικαιούχο.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και παράνομη είσοδο στη χώρα Συνελήφθη χθες (04-11-2016) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με αφορολόγητο χύμα καπνό, βάρους (198) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Περαιτέρω, προέκυψε ότι ο συλληφθείς εισήλθε και παρέμενε παράνομα στη Χώρα.
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας Συνελήφθη χθες (04-11-2016) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα πριν αφαίρεσε μία γλάστρα, εκτιμώμενης χρηματικής αξίας (300) ευρώ και προκάλεσε φθορά σ’ αυτή. Το αφαιρεθέν αντικείμενο βρέθηκε, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.
Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή κάνναβης Συνελήφθησαν χθες (04-11-2016) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας και ένας 23χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, βάρους (20) γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.
                                  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή Συνελήφθη χθες (04-11-2016) το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε, προσποιούμενος τον πελάτη, σε κατάστημα πώλησης ψιλικών και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε, από 32χρονη ημεδαπή υπάλληλο, το κινητό της τηλέφωνο.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσοτήτων κάνναβης Συνελήφθη χθες (04-11-2016) το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή Συνελήφθη χθες (04-11-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, μια 29χρονη ημεδαπή, διότι προχθές το βράδυ αφαίρεσε από σταθμευμένο και ανασφάλιστο Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 48χρονου ημεδαπού, το χρηματικό ποσό των (770) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά του έγγραφα. Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκε και κατασχέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στο νόμιμο δικαιούχο.
Εξιχνίαση δύο περιπτώσεων κλοπής – Σύλληψη δύο ημεδαπών  Συνελήφθησαν χθες (04-11-2016) το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 16 και 37 ετών, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές διέρρηξαν κατάστημα – ψητοπωλείο, ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν μία τηλεόραση. Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι ο 16χρονος την (27-10-2016) το βράδυ στο Βόλο, αφαίρεσε δίκυκλη μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας 40χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στο νόμιμους δικαιούχους.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών δισκίων Συνελήφθη χθες (04-11-2016) το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει επτά ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (05-11-2016) στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μαγνησίας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κανναβοειδούς ναρκωτικού, η οποία κατασχέθηκε.
     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης Συνελήφθησαν χθες (04-11-2016) το απόγευμα στη ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 36 και 18 ετών, διότι κατελήφθησαν να κατέχουν μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.
Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών δισκίων Συνελήφθη χθες (04-11-2016) το βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, ένας 48χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη να κατέχει (30) ναρκωτικά δισκία, στερούμενος ιατρικής συνταγής, τα οποία κατασχέθηκαν.
     ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου Συνελήφθη χθες (04-11-2016) το μεσημέρι στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Καρδίτσας, ένας 65χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας με ποινή φυλάκισης ενός έτους, για φοροδιαφυγή.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ