26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ατάκες τεχνολογικού ενδιαφέροντος

«Πληκτρολόγησε τη διεύθυνσή σου στα Ελληνικά και δες το σπίτι σου τρισδιάστατα!»
Καλοκαιρινό ευθυμογράφημα από το Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα
Χαριτολογώντας θα ξεκινήσουμε σήμερα μεταξύ αστείου και σοβαρού χάρη στα… επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας όπου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε το σπίτι μας …τρισδιάστατα! Χμ! Καλό, πολύ καλό. Πού έχουμε φτάσει ε; Αν υπάρχουν εκτός γήινου κόσμου όντα ή μηχανές με νου, σίγουρα θα γελούνε και με βεβαιότητα θα περιμένουν να δούνε και τρισδιάστατο επιτρεπτό, απαγορευμένο και ανώμαλο έρωτα! Σκέψου να βρεθείς με το φίλο σου την άλλη και να σου πει χαζογελώντας, ρε Μήτσο τι τρισδιάστατα κόλπα είναι αυτά που κάνεις στο κρεβάτι.
Η άλλη όψη της τεχνολογίας, δηλαδή της σύγχρονης ρουφιανιάς σε οικογενειακό και προσωπικό επίπεδο. Δεν αποτελεί έκπληξη, σιγά τα αβγά, μόνο άσχετος και αλλήθωρος μπορεί να εκπλαγεί. Ωστόσο γίνεται καλοδεχούμενο από μας τα χαϊβάνια γιατί δεν γνωρίζουμε τις κατασκοπευτικές τους σκοπιμότητες. Ακόμα και οι προσωπικές μας στιγμές, θα χαλάσουν…,(ήδη χαλούν…,). Χάρη στο τερατώδη «μάτι του αδελφού» θα ατονήσουν και σε κάποιο βάθος χρόνου θα χαθούν και αν όχι θα περιοριστούν στο ελάχιστο. Τάχα η υπογεννητικότητα ΚΑΙ στη Χώρα μας γιατί αυξάνεται; Ή ο αυξανόμενος αριθμός των αυτοκτονιών δεν εντάσσεται, ΚΑΙ αυτός στο πλαίσιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Η ανεργία, η φτώχεια, η κρατική ξευτίλα, η κλεψιά και απατεωνιά, ο ξεπεσμός και η διαφθορά;
Αυτή είναι. Έτσι όπως παρουσιάζεται και τη ζούμε σε όλες τις εκφάν-σεις της ζωής μας. Η ομορφάδα της ζωής μας χάνεται. Από τις πολλές … μεταμοσχεύσεις που έχει δεχτή έχει αποκτήσει άλλα χαρακτηριστικά. Ξένα. Άγρια. Αφύσικα. Μέσω αυτής βλέπουμε το ανεξέλεγκτο μένος της εξοντωτικής τεχνολογίας. Αυτή θα οδηγήσει την ανθρωπότητα στην πείνα και στο διχασμό. Στις κοινωνικοοικονομικές αφαιμάξεις, στους διαμελισμούς και στις ταπεινώσεις. Εδώ και δυο δεκαετίες κάπου λέγαμε και το επαναλαμβάνουμε και σήμερα πως:
«Όμως τις πιο πολλές φορές διπλά χτυπά
Όλα, που σας ξιστόρησα, γίνονται ψέματα
Ό, τι στοιχειά υπάρχουν τα κάνει άρματα
Τα ίδια της τα χέρια βάφει στα αίματα…» (Από το: Στη δύση της ζωής)
… εάν τα είχαμε λάβει υπόψη πολλά θα είχαμε προλάβει παρατείνοντας την πορεία της ζωής και οδηγώντας την προς το καλλίτερο
Λοιπόν, τι να την κάνει κανείς την τεχνολογία, η οποία εξυπηρετεί ΜΟΝΟ τα σχέδια των ονάγρων του κόσμου; Να του δείχνει που βρίσκονται τα Κέντρα Αποφάσεων με ειρωνεία και σαρκασμό; Ή να διαπιστώνει την υποτέλεια που του ζητούν και του την επιβάλλουν οι «άνθρωποι» των φασιστοσιωνιστικών Κέντρων Αποφάσεων κι εδώ στην Ελλάδα, όπου, δυστυχώς, μας στερέψανε τα πηγάδια, τα βουλώσαμε από περίσσια βλακεία για να δείξουμε πως είμαστε …πολιτισμένοι και ξεχάσαμε ή αδιαφορήσαμε πως μας λείπουνε οι Άνδρες, που αντιστάθηκαν σε ολόκληρες αυτοκρατορίες και προς χάρη της «σύγχρονης» εποχής δεν φροντίσαμε για τη συνέχεια παραγωγής-γέννησης ηρώων…, μόνο ήρωες παρήγαγε η Ελλάδα και δόξα και αυτό ήταν το πρόβλημά της…, παρά μόνο μας ένοιαζε να αποτελούμε ένα ψυχρό πλήκτρο πάνω σε ένα πληκτρολόγιο υπολογιστή. Αυτοί είμαστε, έτσι μας κάνανε εξού και η απαραίτητη πλέον τρισδιάστατη απεικόνιση της… προσωπικότητάς μας.
Ε.Ε. – Τρίκαλα Ιούνιος 12 2014 Web : www.fasoulas.de * e-mail: vaios@fasoulas.de

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ