22.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Αυτό θα πει απόλαυση! Συνταγή για καλαμάρι γεμιστό με ρύζι και μυρωδικά

Ο Πέτρος Συρίγος σε κερδίζει για μία ακόμα φορά με τα απίθανα πιάτα που σερβίρει! Σήμερα, προτείνει καλαμάρι γεμιστό με ρυζάκι και μυρωδικά, που θα το λατρέψεις.

- Advertisement -

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 4 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές σούπας μάραθος ή άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζ. ρύζι για πιλάφι
  • ½ φλιτζ. κρασί
  • 1½ κουταλιές σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμμ. σπανάκι
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Κρατήστε το σώμα τους με το ένα χέρι και με το άλλο βγάζετε τα έντερα τους και το διαφανές κοκαλάκι.

Κόψ’ τε το επάνω μέρος του κεφαλιού με τα μάτια και πιέστε να βγει το ράμφος, έπειτα ψιλοκόψτε τα πλοκάμια του. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάλτε περισσότερο απ᾿ το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ξεκινήστε το σοτάρισμα ελαφρά με τα κρεμμύδια και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι, (πλυμένο και στραγγισμένο), ανακατεύοντας για 1′, προσθέστε τα πλοκάμια και σβήστε με κρασί. Αφήστε το να βράσει για 2-3 λεπτά και μετά προσθέστε όλα τα υλικά και αφήνετε να σιγαβράσει ανακατεύοντας συνεχώς γιατί κολλάει.

Αδειάστε τη γέμιση σε ένα σουρωτήρι, κρατώντας τα υγρά που θα βγάλει, αφήστε να κρυώσει περίπου 10 λεπτά και ξεκινήστε το γέμισμα. Κλείστε το κάθε καλαμαράκι με μια οδοντογλυφίδα και τοποθετήστε σε φαρδιά κατσαρόλα ομοιόμορφα. Τέλος, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα υγρά που κρατήσαμε, 1 ½ κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι.

Αφήστε τα για περίπου 25-30 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε, μόνο να κουνάτε τη κατσαρόλα και μόλις πήξει η σάλτσα τους είναι έτοιμα. Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε, περιχύνοντας με τη σάλτσα τους!  Για το σερβίρισμα, σοτάρετε σε λίγο βούτυρο το σπανάκι και βάλτε το σαν βάση για να κάτσει το καλαμάρι.

πηγη:http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ