13.2 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αφιέρωμα στη μνήμη του Άρη Βελουχιώτη

Για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ γράφει ο Θεσσαλός Πολίτης Βάιος Φασούλας

- Advertisement -

«Μάθ’τε να ξεχωρίζετε την ψώρα απ’ το στάρι

την όμορφη πατρίδα μας φυλάξτε με καμάρι,

γιατί, θαρρώ, στον τόπο μας τρανή οργή θα πέσει

τη λευτεριά, που όλους πονά, θα έχουνε φονεύσει…»

Όπου κι όταν η απουσία του Πολιτισμού και της Δημοκρατίας καλύπτεται από ρατσιστικό μένος και βαρβαρότητα, μια χώρα, ένας λαός, ένα έθνος είναι καταδικασμένος να σβήσει, να πεθάνει και αν όχι να αποσυνθετηθεί. Κι αυτό το έχει υποστεί η Ελλάδα και ο απανταχού ελληνισμός.

«Εξήντα ένα χρόνια συμπληρώνονται αυτές τις μέρες από τη μέρα που ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης, περνούσε στους θρύλους του λαϊκού επαναστατικού κινήματος. Δολοφονείται (16/6/1945) από τα κυβερνητικά στρατεύματα και τις μοναρχοφασιστικές συμμορίες. Άφηνε την τελευταία κραυγή της ελευθερίας – εκεί στα σκληρά απόμερα βράχια του βουνού Φάγγου, στη Μεσούντα της Άρτας…»(Τάδε έφη Β.Φ. από το: «Αφιέρωμα σ’ εκείνους που πίστεψαν και θυσιάστηκαν για τη λευτεριά» Ε.Ε. Ιούνιος 17 2006)

Η εσκεμμένη απουσία των γιγαντιαίων μεγεθών Ηρώων και της βασανισμένης και κακοποιημένης Ιστορίας από την γερμανική φασιστική κατοχή και τους ντόπιους συνεργάτες τους, λειτούργησε κατασταλτικά σε βάρος της ίδιας Ιστορίας, των Ηρώων της και τους τόπους όπου η βαρβαρότητα και το ρατσιστικό-φασιστικό μένος, έλαβαν χώρα. Ο κάμπος και ο ορεινός όγκος της δυτικής Θεσσαλίας, έχει κληρονομήσει κατάλοιπα που δεν μπόρεσαν να συμπορευτούν με τα δρώμενα, που η ίδια ιστορία επιβάλλει και δικαιούται.

Σήμερα η καταπονημένη, λεηλατημένη και προδομένη της πρώτης και δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα Ελλάδα, μια Ελλάδα που οι πολέμιοι συνεχιστές της χιτλερικής κατοχής, καμουφλαρισμένοι με δημοκρατικούς μανδύες, φρου-φρου και αρώματα, φτάνουν, δυστυχώς, στις μέρες μας, παραδίνοντας την Ελλάδα σε μια νέα ευρωγερμανική κατοχή. Γερμανοί τότε με συνεργάτες «έλληνες» ρουφιάνους, δοσίλογους και προδότες, γερμανοί και σήμερα με συνεργάτες… μαχητές και υπερασπιστές της αποτυχημένης «Γερμανική-ΕΕ», η οποία με τυχοδιωκτικά τερτίπια αποικιοκρατικού χαρακτήρα μας έχει αρπάξει και το βρακί…

Αν λοιπόν, σήμερα, είχαμε έναν ηγέτη, έναν άνδρα, έναν λεύτερο, ανυπόταχτο, απροσκύνητο ήρωα σαν τον πρωτοκαπετάνιο του Ε.Λ.Α.Σ.(Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός) Άρη Βελουχιώτη, είναι παραπάνω από βέβαιο ότι δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Το καμουφλάρισμα της δημοκρατίας από ακατάλληλους, ανεύθυνους, επικίνδυνους και υποταγμένους «ανθρώπους»-δούλους σε ξένα κέντρα που την …υπηρετούν, με τίποτα και για τίποτα οι λεύτεροι ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιστές δεν θα το επέτρεπαν.

Οι τρικαλινοί συμπολίτες μετά των Τοπικών Αρχών-ΤΑ, οφείλουν να αποκαταστήσουν τη μνήμη του Ήρωα Άρη Βελουχιώτη, τιμώντας τον δεόντως. Θα ’ναι και ένας τρόπος εξιλέωσης απέναντι στην ιστορία για την βάρβαρη συμπεριφορά των κακούργων, το μένος, το μίσος και τη δίψα για… εκδίκηση για έναν Ήρωα-θρύλο που οι φασίστες γερμανοί δεν τόλμησαν να βάλουν πόδι στα απόρθητα λημέρια των ανταρτών του Κόζιακα και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα.

«Ε.Ε». Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβριος 27 2014 pelasgos@fasoulas.de www.fasoulas.de

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ