16.2 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Αφιέρωμα του stogiatro.gr στις ελληνικές υπερτροφές (3): Ας γνωρίσουμε τη μαστίχα Χίου

Χρησιμοποιείται από τη μαγειρική και την ποτοποιία μέχρι και την οδοντιατρική! Ο λόγος για τη μαστίχα Χίου, την οποία μπορεί οι περισσότεροι να έχουν συνδέσει με το πλούσιο άρωμά της και τη γεύση της, αλλά για τους ειδικούς αποτελεί και ένα super food, καθώς έχει αποδειχθεί ερευνητικά πως έχει σημαντικές για τον οργανισμό ωφέλειες.

- Advertisement -

Οι ευεργετικές ιδιότητες της αρωματικής φυσικής ρυτίνης από τα μαστιχόδεντρα δεν έγιναν γνωστές τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα, όπως εξηγεί στην κάμερα του stogiatro.gr η διαιτολόγος- διαροφολόγος, κα Αστερία Σταματάκη, συ-συγγραφέας μαζί με τον κλινικό Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, κ. Κωνσταντίνο Ξένο, του βιβλίου  “Γνωρίστε τα ελληνικά super foods” (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα) γνωρίζουμε ήδη από την αρχαιότητα  το αποξηραμένο αυτό ρητινώδες υγρό δινόταν για τη θεραπεία πλήθους ασθενειών.

Γιατί είναι πολύτιμη; Όπως εξηγεί η κα Σταματάκη η μαστίχα Χίου έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση και μάλιστα μελέτες έχουν δειξει πως δρα επουλωτικά σε μία φλεγμονών σε όργανα, μεταξύ άλλων, και σε περιπτώσεις περιοδοντίτιδα, γαστρίτιδας ή ακόμη και στη νόσο Crohn. Επίσης, είναι ευεργετική για το καρδιαγγειακό σύστημα.

Παρακολουθείστε την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο stogiatro.gr η κα Α. Σταματάκη στο κανάλι της ιστοσελίδας μας στο Youtube:

πηγη:http://www.stogiatro.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ