11.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βανίλια γλυκό του κουταλιού

Υλικά

- Advertisement -

• 1 κιλό βανίλιες
• 800 γραμ. ζάχαρη
• 400 γραμ. νερό
• 1 βανίλια
• 2½ λεμόνια (το χυμό)
• αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις βανίλιες, τις κόβουμε στη μέση και μ᾿ ένα μυτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό, που μέσα έχουμε στύψει 2 λεμόνια, φροντίζοντας, να βυθίζονται καλά στο νερό και τις αφήνουμε για τρεις, τουλάχιστον ώρες.
Στη συνέχεια, τις ξεπλένουμε, τις σουρώνουμε και τις στραγγίζουμε καλά.

Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 5΄ λεπτά, ξαφρίζοντας τον αφρό που θα βγάλει.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθούν οι βανίλιες, για 24 ώρες.

Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε πάλι το γλυκό, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε την βανίλια, τ᾿ αμύγδαλα και το χυμό λεμονιού για να μη μας ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα.

— Αν το σιρόπι μας φανεί άδετο, αφαιρούμε τις βανίλιες και βράζουμε σε δυνατή φωτιά να πήξει. Αν μας φανεί σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.

πηγη:https://faghta-giagias.blogspot.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ