15.3 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βιβλική καταστροφή στο Βαλομάνδρι!

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος το τι πέρασαν οι κάτοικοι του Βαλομανδρίου τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι φωτογραφίες δεν μπορούν να αποτυπώσουν ούτε το μέγεθος της καταστροφής, ούτε την αγωνία των κατοίκων, απλώς δίνουν μια ιδέα το τι ακριβώς έγινε στο χωριό του δήμου Πύλης.
Όλα ξεκίνησαν όταν το φράγμα του Πηνειού ποταμού στο ύψος της Φωτάδας έσπασε. Αυτό είχε οδυνηρές συνέπειες για το Βαλομάνδρι, αφού πλέον το χωριό δεν είχε να αντιμετωπίσει την δυνατή βροχή αλλά ένα… ποτάμι! Στην κυριολεξία όλοι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικό χείμαρρο που δεν άφησε τίποτα όρθιο. Μάλιστα η κατάσταση ήταν τόσο δραματική αφού γκρεμίστηκε το πατρικό σπίτι του Νίκου Σαλέπη (trikalaola.gr), αλλά και άλλες τέσσερις οικίες. Πολλές μάντρες σπιτιών έπεσαν, νερά μπήκαν μέσα στα σπίτια, ενώ έβγαζαν τους κατοίκους από τα σπίτια τους, ακόμη και μωρά παιδιά, με μεγάλα οχήματα, κυρίως τρακτέρ. Ενώ όσοι είχαν ταράτσες ανέβηκαν εκεί. Οχήματα έπαθαν μεγάλες ζημιές, δεν λειτουργούσε χθες το πρωί κανένα αυτοκίνητο, ενώ υπήρξε και διακοπή ρεύματος. Όλα τα πτηνά και τα ζώα του χωριού πνίγηκαν. Οι κτηνοτρόφοι έχουν ολική καταστροφή στις ζωοτροφές και σε πολλά μηχανήματα. Ενώ οι αγρότες είδαν τις καλλιέργειες και τα μηχανήματά τους να καταστρέφονται. Ελπίζουν οι κάτοικοι το χωριού ότι η Πολιτεία θα δράσει γρήγορα ώστε να ανακουφιστούν λίγο οι άνθρωποι αυτοί. Τέτοια καταστροφή ούτε ο μεγαλύτερος σε ηλικία κάτοικος του χωριού δεν την θυμόταν και βέβαια προσπαθεί ο ένας να πάρει κουράγιο από τον άλλον ώστε να συνεχίσει την ζωή του. Η φύση έδειξε το σκληρό της πρόσωπο στο χωριό τους, αλλά είναι υποχρεωμένοι να συνεχίσουν να παλεύουν…
Να σημειώσουμε ότι το trikalaola.gr έχει καταγράψει όλο το σκηνικό και σύντομα θα το δείξει. Αλλά σήμερα είναι αδύνατον να υπάρξει άλλη ανάρτηση αφού ήδη o Νίκος Σαλέπης και η οικογένεια του έχουν δοκιμαστεί σκληρά από την θεομηνία.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ