22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βουλευτής είναι η λέξη, ΟΧΙ ΒΟλευτής

Η κατά συρροή καταπάτηση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, από την στείρα πολιτική των μνημονίων, δοκιμάζει καθημερινά τα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα.

- Advertisement -

Όλοι βιώνουμε την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου μας μέσω της κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας. Κάθε ελληνική οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με προβλήματα όπως η ανεργία, η δραστική μείωση του εισοδήματος που απορρέουν από τις πολιτικές των αντιλαϊκών μνημονίων. Γινόμαστε θεατές σε ένα έργο όπου εργατικά κεκτημένα για τα οποία δόθηκαν αιματηροί αγώνες ολόκληρων δεκαετιών καταστρέφονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου οι οποίες περνούν εν μία νυκτί από το ελληνικό κοινοβούλιο .
Το πολίτευμά μας είναι η αντιπροσωπευτική προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, και τονίζουμε το αντιπροσωπευτική διότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. Ο λαός εκφράζεται μέσω των αντιπροσώπων- βουλευτών που εκλέγει για να εκφράσουν τη βουλή- Θέλησή του, εξ’ ου και η ετοιμολογία της λέξης βουλευτής, είναι εκείνος που φέρει τη βουλή του λαού. Πως λοιπόν θα νιώθαμε αν για μία μέρα γινόμασταν οι ίδιοι εκφραστές της βουλής του εαυτού μας? Πως μπορεί να σε κατανοήσει κάποιος που δεν έρχεται απ’ ευθείας αντιμέτωπος με τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής που δεν έχει νιώσει στο πετσί ή σε κάποιο μέλος της οικογένειας του το φάντασμα της ανεργίας, της αγωνίας του αύριο για τα παιδιά του ? Ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν μόνο από ανθρώπους που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας που βιώνουν τις επιπτώσεις των αντιλαϊκών πολιτικών, άνθρωποι που στάθηκαν αγωνιστικά στο πλάι των συνανθρώπων τους διεκδικώντας μαζί τους τα δεδουλευμένα και το δίκαιο. Υπέστησαν τις συνέπειες για αυτό σέρνοντάς τους κατηγορούμενους, μόνο και μόνο γιατί απαίτησαν το δίκιο τους. Ένα παράδειγμα τέτοιου συνανθρώπου μας, προερχόμενος από τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας, είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Καπέλλας, που από την αρχή της εφαρμογής των μνημονίων και των καταστρεπτικών επιπτώσεων τους δίνει το αγωνιστικό παρόν καθημερινά χωρίς να υπολογίζει τις επιπτώσεις σε βάρος του.
“Θεμιστοκλής” Τρίκαλα

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ