25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Βουτήματα

Αγαπημένα Πτι φουρ με σοκολάτα ή χωρίς!
Συστατικά

- Advertisement -

Για τα μπισκότα:

  • 470 γρ. βούτυρο
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 650 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Για την επικάλυψη- γλάσο σοκολάτας στιγμής:

  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα
  • 125 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. μέλι
  • Τρούφα σοκολάτας [προαιρετικά]
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Η ζύμη που προκύπτει είναι κολλώδης και δεν πλάθεται με τα χέρια.
  2. Πάνω σε μία λαδόκολλα, φτιάχνουμε τα μπισκότα μας στο σχήμα που θέλουμε χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς C για 15-20 λεπτά.
  3. Όταν κρυώσουν τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα ενώνουμε ανά δύο με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
  4. Στη συνέχεια [εάν επιθυμούμε και σκέτα είναι υπέροχα] τα βουτάμε στη σοκολάτα την οποία φτιάχνουμε ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα να κάψει όχι όμως να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κρέμα την σοκολάτας -κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το μέλι.
  5. Αφήνουμε το γλάσο στην άκρη να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε μετά. Βουτάμε τα βουτήματα, στα οποία ήδη έχουμε βάλει τη μαρμελάδα, στη σοκολάτα και τα αφήνουμε σε σχάρα .
Λίγα μυστικά ακόμα

Μερικά από τα βουτήματα μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς τη προσθήκη σοκολάτας. Είναι και πάλι πεντανόστιμα. Προαιρετικά μπορούμε στο ζεστό γλάσο σοκολάτας να προσθέσουμε και τρούφα σοκολάτας για περισσότερη σοκολάτα.

πηγη:http://www.mageirikesdiadromes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ