22.6 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Βόμβα μεγατόνων: Χρεοκοπία τον Ιούνιο, αν δεν έχουμε συμφωνία

Με δραματικούς τόνους περιγράφει κυβερνητικός αξιωματούχος τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία.

- Advertisement -

Όπως μετέδωσε το Reuters, στέλεχος της κυβέρνησης υποστήριξε ότι αν η Ελλάδα δεν τα βρει με τους δανειστές κινδυνεύει με χρεοκοπία στις αρχές Ιουνίου.

AdTech Ad

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, αλλά δεν είναι τόσο δραματική όσο πέρυσι», δήλωσε. «Όμως, όσο περισσότερο περνά ο καιρός χωρίς να καταλήγει η αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο», παραδέχθηκε ο ίδιος.

«Υπήρξαν σκαμπανεβάσματα από τα μέσα Απριλίου, αλλά η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην χρεοκοπήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου, χρησιμοποιώντας επίσης τα ταμειακά αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και συσσωρεύοντας ληξιπρόθεσμες οφειλές αν χρειαστεί», ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί τα ταμειακά διαθέσιμα διάφορων δημόσιων φορέων ώστε να καλύψει τυχόν κενά ρευστότητας στα δημόσια ταμεία. Ήδη έχουν μεταφερθεί στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας αποθέματα της Βουλής, του ΕΟΠΠΥ, του ΟΑΕΔ και δημόσιων νοσοκομείων.

Στο μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν ύστερα από μόλις μισή ώρα, που διήρκησε η συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους θεσμούς στο Χίλτον.

πηγη:http://www.newsbomb.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ