18 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Γέμισε από κόσμο ο Ξηρόκαμπος Καλαμπάκας (ΦΩΤΟ)

Οι Ξηροκαμπίτες τιμούν και αγαπούν τον τόπο τους και εκφράζουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους δοθείσης ευκαιρίας. Έτσι και χθες στην παραδοσιακή βραδιά που διοργάνωσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγ. Χαραλάμπους Ξηροκάμπου ήταν όλοι εκεί για να συνδράμουν από το υστέρημά στους στα έξοδα αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού.

- Advertisement -

Η παρουσία τους συγκίνησε τον π. Αχίλλειο Καραμίντζιο ο οποίος στο σύντομο λόγο του σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στην ανέγερση του ιερού αυτού ναού αφιερωμένου σε ένα Άγιο που έχει ευλογήσει με τα θαύματά και ευλογεί μέχρι και σήμερα πολύ κόσμο που η μοίρα τον έχει φέρει στο κρεβάτι του πόνου. Εκεί που η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά η πίστη στο Θεό απαλύνει κάθε δάκρυ, κάθε ασθένεια, και τα θαύματα του Αγίου Λουκά στηρίζονται μόνο σ’ αυτήν.

Η βραδιά όμως πέραν του ιερού σκοπού της διέθετε όλα τα στοιχεία του παραδοσιακού γλεντιού. Δημοτικό τραγούδι από το Σπύρο Γκουζιώτη και το Λάζαρο Σατραζέμη, που τους συνόδευε με το κλαρίνο του ο Μιχάλης Ράπτης, αλλά και πολύ χορό από τα χορευτικά σύνολα του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου και τον κόσμο που πέρασε μια πολύ όμορφη και διασκεδαστική βραδιά.

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ