25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Γέμισε με ποδηλάτες η Πύλη

Στις 8/8/2014 μετά από πρωτοβουλία του Καταφυγίου Κόζιακα και σε συνεργασία με την Ble Cycling Team διοργανώθηκε ένα αγώνας ποδηλάτου μεγάλης απόστασης με επωνυμία “ Η ΣΤΡΑΤΑ ΤΩΝ ΒΛΑΧΩΝ”, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές. Η διαδρομή εμπνεύστηκε από τον Περικλή Μητρονάτσιο και συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των Ελληνικών Brevet. Μια διαδρομή 400χλμ που διέρχεται από τη Θεσσαλία την Ήπειρο και την Μακεδονία διασχίζοντας γνωστά Βλαχοχώρια.
Οι αθλητές ξεκίνησαν να εμφανίζονται στο δημαρχείο Πύλης γύρω στις 5:00 μ.μ.. Πολλές συμμετοχές με αθλητές διαφόρων ηλικιών από όλη την Ελλάδα καθώς και τη Σουηδία. Η εκκίνηση δόθηκε στις 6:30 μ.μ. από το δημαρχείο Πύλης και οι αθλητές κατευθύνθηκαν προς την πόλη των Τρικάλων. Εκεί τους υποδέχθηκαν οι ματρακάδες Τρικάλων και όλοι μαζί διέσχισαν τον πεζόδρομο της Ασκληπιού δημιουργώντας μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλη. Στην συνέχεια πήραν την προκαθορισμένη πορεία προς Γρεβενά – Περιβόλι – Βάλια Κάλντα – Βοβούσα – Μέτσοβο – Χαλίκι – Γαρδίκι – Χρυσομηλιά – Διάβα – Μεγάρχη – Πρίνος – Πρόδρομο – Γοργογύρι – Ξυλοπάρικο – Πιαλεία – Φιλύρα – Άγιο Βησσαριώνα και τερμάτισαν στη Πύλη.
Η διαδρομή, από το σύνολο των αθλητών, χαρακτηρίστηκε ως πολύ απαιτητική και συγχρόνως με τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν κατά την διάρκεια της νύχτας, με έντονη βροχόπτωση και αρκετό κρύο, ανάγκασαν πολλούς αθλητές να εγκαταλείψουν την προσπάθεια τους .
Οι ποδηλάτες άρχισαν να τερματίζουν το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημαρχείο της Πύλης. Πρώτος τερμάτισε ο συμπολίτης μας Στέλιος Βάσκος πραγματοποιώντας μία δυνατή κούρσα διασχίζοντας τα 400χλμ μέσα σε 20 ώρες και 42 λεπτά
Αξίζει να σημειωθεί, η θερμή υποδοχή που συνάντησαν οι αθλητές σε όλα τα σημεία διέλευσης και ελέγχου, από τους ντόπιους κατοίκους.
Η οργανωτική επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Εμπορικό Σύλλογο Πύλης για όλες τις παροχές του, το Κατάστημα Ποδηλάτων Flow για τις υπηρεσίες που παρείχε στο σταθμό των Γρεβενών, τον κύριο Τσεκούρα και την νέο εκλεγμένη σύμβουλο κυρία Μητσιάση, για την οργάνωση και συμμετοχή των φίλων του ματρακά στην διέλευση των αθλητών μέσα από την πόλη των Τρικάλων και τέλος όλους τους φίλους μας, που συμμετείχαν στη διοργάνωση και επάνδρωσαν με επιτυχία όλους τους σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής.

- Advertisement -

Η Οργανωτική Επιτροπή

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ