- 100 γρ. και 2 κ.σ. επιπλέον ελαιόλαδο
- 6 κλαδάκια δεντρολίβανο φρέσκο
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γλ. σπόροι από κολίανδρο κοπανισμένοι στο γουδί μέχρι να σπάσουν
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 16 (800 γρ.) γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες, ολόκληρες, όχι καθαρισμένες
- 2 σφηνάκια ούζο
Σε ένα ρηχό ταψάκι ρίχνω τα 100 ml ελαιόλαδο, τα κλαδάκια του δεντρολίβανου (ή το ξερό δεντρολίβανο), το μέλι, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά, προσθέτω τις ακαθάριστες γαρίδες και τις ανακατεύω για να καλυφθούν καλά από τα υλικά. Τις αφήνω να μαριναριστούν για 1 ώρα. Στη συνέχεια τις σκουπίζω καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις καθαρίζω από τα κελύφη και τα κεφάλια. Τις τυλίγω να κουλουριαστούν σαν σαλίγκαροι και τις περνάω ανά δύο σε κάθε κλαράκι δεντρολίβανου (αν χρησιμοποιήσω ξερό δεντρολίβανο και δεν έχω κλαράκια, τις περνάω απλώς σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια, κομμένα στη μέση).
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βάζω εκεί τα «σουβλάκια» γαρίδας και τα τηγανίζω για 1 – 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το ούζο, προσθέτω το υγρό της μαρινάδας, ανακατεύω και, μόλις εξατμιστεί το ούζο αποσύρω από τη φωτιά. Τις σερβίρω αμέσως και συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι.
Τip: Αξίζει να αναζητήσουμε φρέσκο δεντρολίβανο σε ένα καλό φυτώρια και στα ενημερωμένα μανάβικα και σούπερ μάρκετ, καθώς το άρωμά τους εισχωρεί καλύτερα στον κορμό κάθε γαρίδας και τις μαρινάρει έξοχα.
πηγη: http://www.mamapeinao.gr