26.7 C
Trikala
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές

Υλικά για 4 άτομα
4 ντομάτες ώριμες σφιχτές
4 πιπεριές
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. ντοματόζουμο
Αλάτι, πιπέρι

- Advertisement -

Για τη γέμιση
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¾ φλιτζ. ρύζι
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 κολοκύθι τριμμένο (μόνο το πράσινο)
1 μελιτζάνα μικρή τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
1 κουτ. σούπας σταφίδα μαύρη μουλιασμένη σε νερό
4 πρέζες ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Γαλέτα για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Κόβετε μια οριζόντια φέτα από τις ντομάτες (για καπάκι) και τις αδειάζετε με ένα κουταλάκι. Τις αφήνετε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί για να στραγγίσουν. Ψιλοκόβετε το εσωτερικό τους και το χωρίζετε στα δύο ίσα μέρη (σάλτσα-γέμιση). Αδειάζετε με τον ίδιο τρόπο και τις πιπεριές αφαιρώντας τους σπόρους και τις ίνες.

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτετε το ρύζι και το κουκουνάρι και τα γυρίζετε δυο-τρεις φορές στο τηγάνι. Προσθέτετε το ένα μέρος από την ψίχα της ντομάτας, τα τριμμένα λαχανικά, τις σταφίδες, το μαϊντανό, νερό και αλατοπίπερο. Αφήνετε τη γέμιση να βράσει για λίγο, μέχρι να πιει τους χυμούς της.

Τοποθετείτε τις ντομάτες και τις πιπεριές μέσα σε ένα ταψί και ρίχνετε από μία πρέζα ζάχαρη σε κάθε ντομάτα. Γεμίζετε τα λαχανικά μέχρι λίγο πάνω από τη μέση (το ρύζι θα φουσκώσει) και τις κλείνετε με τα καπάκια τους. Αναμειγνύετε το ντοματόζουμο, το ελαιόλαδο, την υπόλοιπη ψίχα της ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και περιχύνετε τα γεμιστά. Πασπαλίζετε με την γαλέτα και τα ψήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον.

πηγη:http://www.athinorama.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ