23.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Γιάννης Σαραντάκος: Τσίπρας, όπως λέμε Καραμανλής!

Ο γνωστός δημοσιογράφος του MEGA Γιάννης Σαραντάκος μίλησε στο «Ράδιο Πρωινός 105,3» για το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα.
Σχολίασε ότι με την Ρωσία υπάρχουν ιστορικοί θεσμοί, ενώ θύμισε ότι και ο Κώστας Καραμανλής είχε την ίδια πολιτική στο θέμα της προσέγγισης των δυο κρατών. Αναλυτικά τα όσα είπε για το θέμα του ταξιδιού Τσίπρα:
«Καταρχήν έχουμε ιστορικούς δεσμούς με τους Ρώσους γιατί έχουμε κοινή θρησκεία. Είναι γνωστό σε όλους ότι η ορθοδοξία αποτελεί πάντα έναν από τους ισχυρούς δεσμούς κρατών. Επίσης με τους Σέρβους που είναι ορθόδοξοι, είμαστε κοντά. Αντίθετα εκεί που δεν υπάρχει κοινή πίστη, υπάρχουν αντιπαλότητες, όπως με τους Τούρκους, τους Αλβανούς κλπ. Άρα παραδοσιακά με τους Ρώσους έχουμε ισχυρές σχέσεις. Βέβαια οι σχέσεις μεταξύ κρατών δεν είναι μόνο φιλικές, είναι και τα συμφέροντα. Σήμερα νομίζω ότι θα είναι μια σημαντική μέρα. Ο Ρώσος πρόεδρος φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος να κάνει κινήσεις στήριξης της Ελλάδας. Θυμίζω ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο τελευταίος που ενίσχυσε τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας. Τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και ο Τσίπρας ο οποίος επιλέγει να κάνει σήμερα αυτό το ταξίδι και να μιλήσει για όλα με τον Πούτιν. Το θέμα είναι τα «δώρα», πρώτον η άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντα, κάτι που είναι σημαντικό για τους αγρότες. Επίσης η διαγραφή των προστίμων για τη μειωμένη κατανάλωση φυσικού αερίου και το τρίτο η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αγωγό που θέλουν να φτιάξουν οι Ρώσοι που θα έρχεται από την Τουρκία, θα περνά από την Ελλάδα, θα πηγαίνει Σκόπια και μετά στην Ευρώπη».

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ