16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Παγωμένος Πειρασμός

Τα υλικά του είναι απλά, το ίδιο και η εκτέλεση της συνταγής. Χρειάζεται όμως λίγο χρόνο μεταξύ των σταδίων για να κρυώνει πριν συνεχίσουμε. Ας δούμε λοιπόν πρώτα τα υλικά και στη συνέχεια τον τρόπο που θα το παρασκευάσουμε.

- Advertisement -

Υλικά

2 φακελάκια των 40γρ Άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια (ή 12 κουταλιές της σούπας, αν έχετε μεγαλύτερη συσκευασία)

2 φακελάκια ζελέ με όποια γεύση σας αρέσει (εμείς χρησιμοποιήσαμε κεράσι)

16 φρυγανιές (περίπου)

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την κρέμα

Γάλα (φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ)

Ζάχαρη

Ylika gia to kryo glyko

Για το σιρόπι

1 1/2 κούπα του τσαγιού νερό

1 1/2 κούπα του τσαγιού ζάχαρη

Ας δούμε πώς θα φτιάξουμε τον παγωμένο πειρασμό

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι, ώστε να αρχίσει να κρυώνει μέχρι να πάμε στο επόμενο στάδιο. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 4-5 λεπτά (από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός).

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τις φρυγανιές, αφαιρώντας με ένα μαχαίρι την κόρα τους. Δεν πειράζει αν σπάνε κάποιες (είναι αναπόφευκτο). Στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα πυρέξ) στρώνουμε με τη σειρά τις φρυγανιές, γεμίζοντας όσο είναι δυνατό όλα τα κενά που δημιουργούνται. Οι φρυγανιές θα φουσκώσουν ελαφρά στη συνέχεια…

Τώρα έχουμε στο πυρέξ μια στρώση από φρυγανιές και το σιρόπι μας χλιαρό. Περιχύνουμε, στην αρχή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια γυρίζοντας το κατσαρολάκι, τις φρυγανιές με το σιρόπι, ώστε να βραχούν όλες και τις αφήνουμε λίγα λεπτά να πιουν το επιπλέον σιρόπι. Πρέπει να ποτίσουν με το σιρόπι και μετά να συνεχίσουμε.

 

Ρίχνουμε πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές λίγη κανέλα και πάμε να ετοιμάσουμε την κρέμα βανίλια και το ζελέ.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος. Εμείς, σε 1,1 λίτρο φρέσκο γάλα ρίξαμε 2 φακελάκια κρέμα βανίλια και 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (μην ξεχνάτε ότι το γλυκό έχει και σιρόπι, οπότε ακολουθήστε την επιθυμία σας σε ζάχαρη κι όχι απαραίτητα τις οδηγίες του προϊόντος). Βράσαμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα, αλλά να παραμείνει απαλή και λίγο ρευστή.

Αφήνουμε την κρέμα, μέχρι να γίνει χλιαρή και ετοιμάζουμε το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες του προϊόντος. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 ποτήρια νερό και αδειάζουμε το περιεχόμενο 2 φακέλων ζελέ. Όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 ποτήρια κρύο νερό.

 

Οι φρυγανιές έχουν στο μεταξύ ποτίσει με το σιρόπι, οπότε τις καλύπτουμε ομοιόμορφα με την κρέμα. Προσέχουμε, ώστε να καλύψουμε με την κρέμα όλη την επιφάνεια και να ασφαλίσουμε με αυτή όλες τις πλευρές του πυρέξ, για να μην υπάρχουν σχισμές, από τις οποίες θα περάσει προς τα κάτω το ζελέ που θα ρίξουμε αργότερα. Ρίχνουμε από πάνω λίγη κανέλα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 3/4 της ώρας περίπου.

Στο μεταξύ έχει κρυώσει και το ζελέ, οπότε, στην αρχή με ένα κουτάλι και στη συνέχεια γυρίζοντας το κατσαρολάκι, ρίχνουμε προσεκτικά (και όχι απότομα) το ζελέ για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Χρειάζεται προσοχή, για να μην περάσει το ζελέ από τα τοιχώματα του πυρέξ προς τα κάτω, αλλά να μείνει στην επιφάνεια.

 

Το γλυκό είναι έτοιμο και μένει να μπει στο ψυγείο, όπου θα το αφήσουμε μέχρι να κρυώσει και να πήξει το ζελέ.

 

Αν πιστεύετε ότι θα δυσκολευτείτε στην μεταφορά του γλυκού στο ψυγείου, μπορείτε να το τοποθετήσετε στο ράφι του ψυγείου και να προσθέσετε εκεί το ζελέ σιγά – σιγά, ώστε να μη χρειαστεί μετά να το μετακινήσετε.

Αν θέλετε μπορείτε στο ζελέ να προσθέσετε πολύ μικρά κομμάτια φρούτων.

Το γλυκό σερβίρεται κατ’ ευθείαν από το ψυγείο και μπορείτε να το γαρνίρετε με λίγο σιρόπι και μερικά φρούτα που θα τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη.

πηγη:http://www.teleiosgamos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ