13.9 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Γλυκό πρωινό! Συνταγή για αβγόφετες με δημητριακά

Τι πιο ωραίο από το να ξεκινά η μέρα σου… νόστιμα! Τι πιο λαχταριστό από το να λες καλημέρα στα αγαπημένα σου πρόσωπα με μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

- Advertisement -

Υλικά

4 φέτες ψωμί του τοστ
25 γραμμ. βούτυρο
2 αβγά
140 ml γάλα 3,5% λιπαρά
30 γραμμ. ζάχαρη καστανή
½ κουταλάκι κανέλα
100 γραμμ. δημητριακά
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
250 γραμμ. φράουλες καθαρισμένες και κομμένες
1-2 κουταλιές μέλι
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει ελαφρά το μείγμα.

Βάζουμε σε ένα ταψί το ψωμί του τοστ και ρίχνουμε το μείγμα από πάνω. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ρουφήξει το ψωμί του τοστ το μείγμα. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο.

Βάζουμε τα μισά ψωμάκια στο τηγάνι και τα ψήνουμε για 2 λεπτά από την μία πλευρά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Αφαιρούμε από το τηγάνι. Κρατάμε σε ένα πιάτο.

Λιώνουμε άλλη μία κουταλιά βούτυρο στο τηγάνι και μέσα βάζουμε το υπόλοιπο ψωμί, που το προετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο. Βάζουμε όλα τα κομμάτια του ψωμιού σε ένα ταψάκι με την ψημένη μεριά προς τα κάτω. Από πάνω απλώνουμε τα δημητριακά και τα πιέζουμε ελαφρά πάνω στο ψωμί ώστε να κολλήσουν καλά. Ψήνουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά. Σερβίρουμε με τις φράουλες και με λίγο μέλι!

Πηγή: akispetretzikis.com

Πηγή: http://www.koolnews.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ