13.8 C
Trikala
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

ΔΕΗ: Καμία αναβίωση «μικρής ΔΕΗ» δεν πωλούνται μονάδες

Δεν θα υπάρξει καμία αναβίωση της «μικρής ΔΕΗ» και καμία μονάδα δεν πωλείται ενώ είναι ευπρόσδεκτοι επενδυτές που θα συμπράξουν σε κοινά εταιρικά σχήματα για την κατασκευή της Φλώρινας ή την αναβάθμιση του σταθμού στο Αμύνταιο αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία διαψεύδοντας για ακόμη μια φορά σενάρια.

- Advertisement -

Αναφορικά με δημοσιεύματα περί «αναβίωσης της Μικρής ΔΕΗ» με αφορμή απαντήσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο του συνεδρίου «Athens Energy Forum 2016» διευκρινίζονται τα εξής:

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ στη συζήτηση με τους δημοσιογράφους επανέλαβε τη θέση της Επιχείρησης ότι, πρώτον, καμιά μονάδα δεν πωλείται και δεύτερον, είναι ευπρόσδεκτοι σοβαροί επενδυτές, οι οποίοι συμπράττοντας με τη ΔΕΗ σε κοινά εταιρικά σχήματα, θα επενδύσουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα, και – ενδεχομένως- για την αναβάθμιση του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου.

Είναι προφανές ότι η θέση αυτή η οποία βέβαια έχει ξεκάθαρο αναπτυξιακό προσανατολισμό, δεν έχει καμιά σχέση με το σενάριο της «Μικρής ΔΕΗ, το οποίο περιλάμβανε την πώληση ενός πακέτου μονάδων – λιγνιτικών, φυσικού αερίου και υδροηλεκτρικών- ισχύος ίσης με το 30% του συνόλου της ΔΕΗ, και την υποχρεωτική μεταφορά σ’ αυτή του 30% των πελατών της Επιχείρησης.

πηγη:www.dikaiologitika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ