15.1 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ/ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ/ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ομιλία του κ. Σωτηρίου Κόκκινου

- Advertisement -

 

Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Τμήμα Οικονομικών Επιστημών

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

 

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών ΣπουδώνΝέα επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξηθα πραγματοποιήσει διάλεξη, στο πλαίσιο του Σεμιναρίου “Διαχείριση της Αλλαγής”, με ομιλητή τον κ.Σωτήριο ΚόκκινοΣυνιδρυτή της FEACEngineeringP.C.με θέμα: « Από το εργαστήριο και το CERN στην πρακτική εφαρμογή» την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:00 ακριβώς,στην αίθουσα Α2,του ΤΜΧΠΠΑ. (Πεδίον Άρεως)

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την πρόσβαση στην Εκπαίδευση
Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου: «Σχ嬬¬διασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού & εποπτικού υλικού για μα¬θητές με αναπηρίες – Οριζόντια Πράξη», διοργανώνει στον Βόλο Επιμορφωτικό Σεμι¬νά¬ριο με ελεύθερη συμμετοχή, στο πλαίσιο του «Δεκαπενθήμερου Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκ¬παίδευση». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 15 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 15:00 έως 21:00, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του οικείου Πανεπιστημίου.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, 2-3μμ επιστημονική διάλεξη στη Αιθ Δ1, στο κτίριο στην Ιάσωνος 10 (κτίριο ΠΜΣ).

Ομιλητής:
Μιλτιάδης Αλαμανιώτης
Ερευνητής – Καθηγητής
Τμήμα Πυρηνικής Μηχανικής
Πανεπιστήμιο Purdue, ΗΠΑ
Τίτλος:
Ευφυής Μέθοδοι Ανάλυσης Σήματος με Εφαρμογές στην Πυρηνική Ανίχνευση και Ασφάλεια.
Σύντομο Βιογραφικό
Μιλτιάδης «Μίλτος» Αλαμανιώτης είναι ένας ερευνητής-καθηγητής στο Τμήμα ΠυρηνικήςΜηχανικής στο Πανεπιστήμιο Purdue από τον Σεπτέμβριο του 2014. Η διεπιστημονική έρευνατου επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ευφυών συστημάτων και προσεγγίσεων μηχανικής μάθησης
για την ανίχνευση ακτινοβολίας, την αναγνώριση των πυρηνικών υλικών, την επεξεργασίασήματος, τον έλεγχο των πυρηνικών εργοστασίων, για έξυπνα ενεργειακά συστημάτων καιέξυπνα δίκτυα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από εβδομήντα (70) εργασίες σε επιστημονικά περιοδικάκαι πρακτικά διεθνών συνεδρίων και έχει συγγράψει δύο κεφάλαια βιβλίων. Έχει προσκληθεί ναυπηρετήσει ως συντάκτης (managingeditor) στην περιοχή της έξυπνης ενέργειας στο περιοδικό
International Journal of Monitoring and Research Technologies Research, ενώ έχει διατελέσεικριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά στους τομείς της πυρηνικής επιστήμης, των οργάνων,την τεχνητή νοημοσύνη, και έξυπνα δίκτυα. Ο ίδιος είχε δουλέψει σαν εξωτερικός συνεργάτηςμε το Εθνικό Εργαστήριο Argonne (Σικάγο, ΗΠΑ) από το 2010 έως το 2012. Έλαβε το Δίπλωματου Μηχανικού Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, στην Ελλάδα το 2005 καιτο MS και Ph.D. στην Πυρηνική Τεχνολογία από το Πανεπιστήμιο Purdue το 2010 και το 2012αντίστοιχα. Ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής, ενώ παράλληλα δίδασκε στο Πανεπιστήμιο τηςΓιούτα από τον Οκτώβριο του 2012 έως τον Αύγουστο 2014. Είναι ενεργό μέλος τηςΑμερικανικής Πυρηνικής Κοινωνίας (American Nuclear Society) και της IEEE.

Περίληψη
Η πυρηνική ασφάλεια έχει γίνει ένα θέμα αυξανόμενου ενδιαφέροντος λόγω των πρόσφατωνεξελίξεων στον τομέα της πυρηνικής τεχνολογίας. Υπάρχουν πολλές συνεχιζόμενες προσπάθειες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την κατασκευή προηγμένων συστημάτων ασφαλείας που ενισχύουν την παρακολούθηση, την ανίχνευση, και τον εντοπισμό ειδικών πυρηνικών υλικών (ΕΠΥ). Για το σκοπό αυτό, οι αλγόριθμοι ανάλυσης σήματος με έμφαση στην ανίχνευση και την ταυτοποίηση προτύπων-υπογραφών σε μετρούμενα σήματα αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της πυρηνικής ασφάλειας. Η συνέργεια με εργαλεία μηχανικής μάθησης και νοημοσύνης παρέχει το αναγκαίο πλαίσιο για την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων, γρήγορων και υψηλής ακρίβειας οργάνων και συστημάτων ανίχνευσης. Σε αυτή την παρουσίαση καινοτόμες εφαρμογές της μηχανικής μάθησης θα παρουσιαστούν και οι οποίες εστιάζονται στην ανάπτυξη ενός συνόλου ευφυών αλγορίθμων ανάλυσης σήματος για χρήση στην ανίχνευση και αναγνώριση των ραδιοισοτoπικών προτύπων μέσα σε φάσματα ακτινοβολίας γάμα.Ειδικότερα, ή δουλειά που έγινε στο Πανεπιστήμιο Purdue, σχετικά με την ανάπτυξη ευφυώναλγορίθμων για την εξαγωγή υπογραφές ισοτοπικών υπογραφών από μετρήσιμα φάσματα,καθώς και προσεγγίσεις μηχανικής μάθησης στο πολύ δύσκολο πρόβλημα της εκτίμησης
πρότυπου ακτινοβολίας υποβάθρου σε πολύπλοκα φάσματα.
Επιπλέον, ο ομιλητής θα αναφερθεί στην διαδρομή του από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στοΠανεπιστήμιο Purdue, και θα παρουσιάσει ευκαιρίες για σταδιοδρομία σε ιδρύματα των ΗΠΑ.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Στις 21 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 18:00 στο αμφιθέατρο “Κορδάτου” oMantasKvedaravicius (InstituteofCreativeMedias, VilniusUniversity, Λιθουανία) θα παρουσιάσει το φιλμ Barzakh (2011).

Σύνοψη:

Στην Τσετσενία, σε μια πόλη που μόλις συνέρχεται από το πλήγμα του πολέμου, ένας άνδρας εξαφανίζεται. Καθώς η ζωή συνεχίζεται, αυτοί που τον αναζητούν εμπλέκονται σε έναν κόσμο όπου οι συναντήσεις με μάντεις και νομικούς συμβούλους, με βασανιστές και βασανισμένους, με μυστικές φυλακές και μυθικές λίμνες γίνονται όλες ένας κοινός τόπος. Όταν οι εξαφανισμένοι επιστρέφουν στα όνειρα, λέγεται ότι έρχονται από το Μπαρζάχ – έναν τόπο ανάμεσα στους ζωντανούς και τους νεκρούς.

Mantas Kvedaravicius (Institute of Creative Medias, Vilnius University, Lithuania). Presentation and film screening of “Barzakh” (2011).

 

Synopsis:

In a Chechen city recovering after the war, a man disappears. As daily life goes on, those in search are drawn into a world where encounters with diviners and legal advisors, with the torturers and the tortured, with secret prisons and mythical lakes all become commonplace. When the disappeared do return in dreams, they are said to come from Barzakh – a land between the living and the dead.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Tελετή απονομής διπλωμάτων στους αποφοίτους των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

 

Σας ενημερώνουμε ότι η τελετή απονομής διπλωμάτων στους αποφοίτους των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

 

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, ώρα 10.00

 

Ορκωμοσία αποφοίτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των Τμημάτων

της Πολυτεχνικής Σχολής :

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,

Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης,

Πολιτικών Μηχανικών και

Κοινών Διατμηματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών:

«Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού»

«Νέα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία και Ανάπτυξη»

 

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, ώρα 11.00

 

Ορκωμοσία προπτυχιακών αποφοίτων των Τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής:

Αρχιτεκτόνων Μηχανικών,

Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης,

Πολιτικών Μηχανικών.

 

Σας ενημερώνουμε ότι στη θόλο θα υπάρχει και εγκατάσταση του βιβλιοπωλείου των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων του ΠΘ όπου θα μπορείτε να προμηθευτείτε αναμνηστικά από το Πανεπιστήμιό μας.

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ