19.6 C
Trikala
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Δημοπρατείται η κατασκευή του ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Γλαύκης προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ

Δημοπρατείται η κατασκευή του ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Γλαύκης Λάρισας προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ με πόρους του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτζατζής». Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη.

- Advertisement -

Ο κ. Αγοραστός, χαρακτήρισε το έργο ως σημαντικό για τον αγροτικό κόσμο και χρήσιμο για τη διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητάς τους: «Το νερό είναι ζωή. Η εξοικονόμηση νερού και η αξιοποίηση των διαθέσιμων υδατικών πόρων είναι θέμα μείζονος σημασίας για την αιρετή Περιφέρεια. Με έργα όπως αυτό, προστατεύουμε το περιβάλλον, καθώς συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αλλά και στην άνοδο του υδροφόρου ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι η γεωργία είναι μια από τις δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον αγροτικό τομέα με έργα και δράσεις ουσίας. Στο νέο ΕΣΠΑ, όπου διαθέτουμε και Γεωργικό Ταμείο, έχουμε τη δυνατότητα για την υλοποίηση και άλλων αρδευτικών έργων, καλύπτοντας τις ανάγκες του αγροδιατροφικού τομέα στη Θεσσαλία».

Ο ταμιευτήρας στη Γλαύκη καταλαμβάνει έκταση 50 στρεμμάτων και θα αποθηκεύει 900.000 κυβικά μέτρα νερού. Πρόκειται στην ουσία για την κατασκευή μικρής λίμνης με σημαντικές θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Πριν από λίγες ημέρες είχε δημοπρατηθεί και η κατασκευή ταμιευτήρα στο Δ.Δ Καστρίου.

Στη φάση της υλοποίησης το έργο που αφορά την μετατροπή κτιρίου σε εκθεσιακό χώρο στη Σκιάθο

Την έγκριση για υπογραφή σύμβασης κατασκευής έδωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Αποκατάσταση του κτιρίου στην οδό Ουρανίτσης 5 στη Σκιάθο και μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο» προϋπολογισμού 53.900,00 € (με ΦΠΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα στοχευμένο πρόγραμμα, με στόχο την ανάπτυξη των υποδομών, αλλά και την αναβάθμιση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των τουριστών των νησιών μας. Μέσω του προγράμματος αυτού δημιουργούμε νέες υποδομές και αναβαθμίζουμε ήδη υπάρχουσες, με στόχο την ενδυνάμωση του πολιτιστικού, αθλητικού και τουριστικού προϊόντος των Σποράδων».

Το έργο έχει σαν στόχο τη διατήρηση, αποκατάσταση και αξιοποίηση της οικίας στην οποία γεννήθηκε ο λόγιος και ποιητής Ζήσης Οικονόμου, με την μετατροπή της σε εκθεσιακό χώρο, συμβάλλοντας έτσι στην προβολή και διατήρηση του έργου του λόγιου και ποιητή. Η οικία αποτελεί τυπική κατοικία με παραδοσιακά τυπολογικά χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ιστορική φάση της πόλης της Σκιάθου και η διατήρησή της συμβάλει στην διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της νήσου Σκιάθου και στην προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού.

Φορέας υλοποίησης του είναι Δ/νση Τεχνικών Έργων Π. Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί με τον Κύριο του που είναι ο Δήμος Σκιάθου.Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ). Ακολουθεί πλέον η σύναψη της σύμβασης με τον αναδειχθέντα ανάδοχο στο διαγωνισμό, για την έναρξη κατασκευής.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ