12.6 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Διεθνές Τουρνουά Πο: Διστακτική πρεμιέρα για Ελλάδα

Μουδιασμένη εμφανίστηκε η Εθνική Ελλάδας Ανδρών στο πρώτο φιλικό της, απέναντι στη Σερβία, παρότι πανηγύρισε τη νίκη με 66-64.

- Advertisement -

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, με βαριά πόδια από την προετοιμασία αλλά και τη χημεία του να μη φαίνεται να βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό σημείο, είχε μεν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, παρ’ όλα αυτά κατάφερε να ξεκινήσει με το… δεξί στα φετινά παιχνίδια του απέναντι στους Πλάβι που παρατάχθηκαν με σοβαρές απουσίες. Ορεξάτος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 22 πόντους και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας, ενώ ο Κώστας Βασιλειάδης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με 2/2 βολές ύστερα από φάουλ-δώρο του Βλάντιμιρ Μίτσοφ. Ντεμπούτο με την Εθνική Ανδρών έκαναν οι Γιάννης Αντετοκούμπο, Γιάννης Αθηναίου και Γιώργος Μπόγρης, με τον πρώτο να έχει 0/3 βολές και 0/1 τρίποντα, ένα ριμπάουντ και δύο κλεψίματα, το δεύτερο δύο πόντους και τον τρίτο, 0/1 τρίποντα και ένα ριμπάουντ.

Ο Φώτης Κατσικάρης δεν είχε στη διάθεσή του το Γιώργο Πρίντεζη που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί, τον τιμωρημένο από τη Διεθνή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης Νικ Καλάθη και τον τραυματία Μιχάλη Τσαϊρέλη. Αύριο (09/08, 21.30, ΑΝΤ1) η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία.

Η χώρα μας μπήκε στο παιχνίδι δυνατά παίρνοντας την έλεγχο της αναμέτρησης στο πρώτο διάστημα. Κατάφερε να προηγηθεί με 6-2 και 13-5, παίζοντας στο διάστημα αυτό όπως θέλει ο Φώτης Κατσικάρης, με καλή άμυνα άμυνα, κλεψίματα και επιλογές στον αιφνιδιασμό. Ο ομοσπονδιακός προπονητής χρησιμοποίησε τον αγώνα για να δει αυτά που ήθελε κάνοντας πάρα πολλές αλλαγές, βλέποντας διαφορετικά σχήματα και πρόσωπα στο παρκέ. Η Σερβία πέρασε μπροστά για πρώτη φορά στον αγώνα στο 15-14, αλλά ο Γιάννης Μπουρούσης οδήγησε στο 18-14 στο 12’, πριν αναλάβουν δράση ο Κώστας Παπανικολάου και ο Κώστας Βασιλειάδης, για το 23-19. Οι Σέρβοι, όμως, με σερί 7-0 βρέθηκαν ξανά σε θέση οδηγού, με 26-23 στο 18’, για να πάμε στο ημίχρονο με το σκορ να είναι ισόπαλο 29-29. Στο δεύτερο μέρος ο αγώνας διατήρησε το ενδιαφέρον σε ό,τι αφορά στη διακύμανση στο σκορ, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν η μία την άλλη. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 34-31, η Ελλάδα απάντησε σχετικά γρήγορα για το 37-33 και κράτησε το προβάδισμα έως και το 60-55. Οι Πλάβι δεν το έβαλαν κάτω, ισοφάρισαν εκ νέου σε 60-60 κι έκαναν το φιλικό ντέρμπι. Ωστόσο, οι Μπουρούσης και Βασιλειάδης αποδείχθηκαν ψύχραιμοι από τη γραμμή των βολών και με 4/4 διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητές: Μαέστρ, Ιερεθουέλο, Ντοζάι
Δεκάλεπτα: 12-13, 29-29, 49-47, 66-64
Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μίτσοφ, Μίσιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 11, Μπιέλιτσα 9, Μάρκοβιτς 4, Ραντούλιτσα 7, Κάτιτς 3, Στίματς 10, Σιμόνοβιτς 7, Μίτροβιτς 4, Μπίρτσεβιτς 7, Γιόβιτς
Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπόγρης, Μπουρούσης 22, Ζήσης 7, Βασιλειάδης 10, Παπανικολάου 9, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 7, Γιάνκοβιτς 5, Βουγιούκας, Μάντζαρης 2, Αθηναίου 2, Αντετοκούνμπο
onsporsts

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ