12.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα κομμάτων-πολικών οργανώσεων Τρικάλων

Το Ποτάμι εξορμά το Σαββατοκύριακο σε όλη την χώρα με σύνθημα «Μπορούμε – τολμάμε – συγκρουόμαστε – χτίζουμε!»

- Advertisement -

Το Ποτάμι τιμά την Ημέρα της Ευρώπης. Όχι με ξύλινα λόγια ούτε με βαρετές τελετές. Τριάντα στελέχη του κόμματος θα συζητήσουν με ενεργούς πολίτες, με τους εκπροσώπους της πραγματικής Ελλάδας σε πόλεις, νησιά και χωριά της χώρας μας στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που προετοιμάσαμε για το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου.

Η Ευρώπη για μας δεν είναι ούτε η κότα με το χρυσό αυγό ούτε ανεμόμυλος του Δον Κιχώτη.

Η Ευρώπη είναι το υπερεθνικό πείραμα που πρέπει να πετύχει για να αποδείξει ότι η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη μπορούν να απαλύνουν αντιθέσεις και να εξουδετερώσουν ανισότητες.

 

Τολμάμε να χαράξουμε πορεία διότι εμείς γνωρίζουμε τι δεν πάει καλά στη χώρα μας

 

Συγκρουόμαστε με την παραδοσιακή Δεξιά και την ιδεοληπτική Αριστερά διότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε τα εύκολα λόγια και να κάνουμε τομές

 

Χτίζουμε ένα νέο κόμμα χωρίς δεσμεύσεις, εξαρτήσεις και αγκυλώσεις. Από κάτω προς τα πάνω κι όχι από τα σαλόνια ή τις συντεχνίες

 

Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, μαζί με τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης και της Ελλάδας. Διότι είμαστε η πραγματική πλειοψηφία

 

Στα πλαίσια αυτής της εξόρμησης το Ποτάμι Ν. Τρικάλων οργανώνει εκδήλωση – συζήτηση το Σάββατο 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του ξενοδοχείου Αχίλλειον στον 1ο όροφο.

Εισηγητές οι: Μπαργιώτας Κων/νος Βουλευτής Λάρισας και Πολιτικός Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας με το Ποτάμι και ο Πασπαλιάρης Παναγιώτης εμπειρογνώμονας στον τομέα Εξαγωγικής Πολιτικής

 

Το Ποτάμι Ν.Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Την Κυριακή 10 Μαΐου και στις 11 το πρωί στο πολυχώρο «Μανδραγόρας» (οδός Στρατηγού Σαράφη) θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση όσων υπέγραψαν το υπόμνημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την απόδοση ιστορικής τιμής εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων στον Άρη Βελουχιώτη.
Καλούμε όλους όσοι υπέγραψαν το υπόμνημα αυτό, αλλά και κάθε Τρικαλινό πολίτη που αισθάνεται αλληλέγγυος με τα αιτήματα της πρωτοβουλίας μας, να παραβρεθεί σε αυτή τη συνάντηση, ώστε να πραγματοποιήσουμε μία πρώτη αποτίμηση των μέχρι σήμερα δεδομένων όσον αφορά την παρελκυστική τακτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή σχετικά με τη λήψη απόφασης στα αιτήματα του υπομνήματος μας που έχει κατατεθεί εδώ και πέντε μήνες, αλλά και για να συζητήσουμε το πλαίσιο και τον προγραμματισμό των δράσεων μας εν` όψει της επικείμενης συμπλήρωσης σε λίγες ημέρες 70 ετών από το θάνατο του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ.

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ
ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η «κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ» στις 11 Μάη

 

Είναι πρόκληση!!! Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στο μεγαλείο του!!!

 

Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράφει με την ΕΕ τα «προσύμφωνα» του νέου μνημονίου, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε συλλαλητήριο στις 11 Μάη για να δηλώσει στην ουσία, στήριξη στην κυβέρνηση!!!

  • Επιδιώκει για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσει το λαϊκό κίνημα στα διαπραγματευτικά παιχνίδια των μονοπωλίων.
  • Αποπροσανατολίζουν το λαό «καλώντας» την κυβέρνηση να μην καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ αποκρύπτοντας πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε νέα δανειακή σύμβαση δηλαδή σε νέες δόσααεις και σε νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται.

 

Χθες 6-5-΄15 Τσίπρας-Γιούνκερ με την κοινή τους δήλωση ανακοίνωσαν το προσύμφωνο του νέου «μνημονίου» μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κυβέρνησης, νέα δηλαδή μέτρα με επίθεση ιδιαίτερα στα μισθολογικά-εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα.

Γι’ αυτά η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δε λέει κουβέντα αλλά καλλιεργεί αυταπάτες για το χαρακτήρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποκρύπτοντας ότι διεξάγει «σκληρή» διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και όχι των εργαζομένων.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης δεν είναι για τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.

Οι ταξικές δυνάμεις στον Δημόσιο Τομέα, σε Υπηρεσίες και Οργανισμούς, καλούμε τους εργαζομένουςνα οργανώσουν την πάλη τους – να καταδικάσουν τη νέα συμφωνία-λαιμητόμο που έρχεται – να μην την αποδεχτούν όπως και αν την ονομάσουν – να μην υποκύψουν στα εκβιαστικά διλήμματα, στο κλίμα τρομοκρατίας, φόβου και σύγχυσης που σε αγαστή συνεργασία κυβέρνηση και κυβερνητικός συνδικαλισμός, επιδιώκουν να επιβάλουν.

Η μόνη λύση για να ζήσουμε σαν άνθρωποι εμείς και τα παιδιά μας είναι η ρήξη με το δρόμο των μονοπωλίων, την ΕΕ, τις αντιλαϊκές συμφωνίες, είναι ο δρόμος της ανατροπής.

Να δώσουν μάχη να απαλλαγούν από τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο.-

 

                                                Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η κοινή δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ, προάγγελο νέας

συμφωνίας-λαιμητόμου για το λαό,

νέου “μνημονίου”

 

 

 

H χθεσινή κοινή δήλωση των Τσίπρα – Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό και η καταγραφή του περιεχόμενου της ως δείγμα προόδου σημαίνει

φτάνουμε ακόμα πιο κοντά σε νέα αντιλαϊκά -αντεργατικά μέτρα.  

Όπως η “τρόικα” βαφτίστηκε “θεσμοί”, έτσι και η κατακρεούργηση όσων εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στις εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό βαφτίζονται «μοντέρνο και αποτελεσματικό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων» και «εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Κανείς να μην ξεγελαστεί! Η κοινή δήλωσή τους σημαίνει νέα επέλαση που θα πατήσει ως συνέχεια πάνω στους νόμους που οικοδομήθηκε ο σφαγιασμός των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αποδεικνύεται στην πράξη πως οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης για τις δήθεν κόκκινες γραμμές είναι αέρας κοπανιστός!!!

Τα νέα προνόμια που θα πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να προστατέψουν και να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, σημαίνουν παγίωση και ενίσχυση του αντεργατικού πλαισίου.

Το ΠΑΜΕ θέλουμε για ακόμα μια φορά να ενημερώσουμε στους εργάτες και τις εργάτριες, τους άνεργους, συνταξιούχους, ότι οι κοινωνικοί διάλογοι που στήνονται αυτήν την περίοδο έχουν στόχο:

  • Από τη μία να παραπλανηθούν οι εργαζόμενοι και να αποσπαστεί η λαϊκή συγκατάθεση για νέα μέτρα και νέα μνημόνια.
  • Από την άλλη να κερδηθεί χρόνος ώστε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να προχωρήσουν χωρίς εμπόδια και αγώνες, στην υπογραφή της νέας συμφωνίας.

Να μην το επιτρέψουμε!

Να απαντήσουμε συνολικά σε ΕΕ – ΔΝΤ -κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και στο νέο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!

Με μαζική αγωνιστική απάντηση να σταματήσουμε το εμπόριο τρόμου που διαδέχεται το εμπόριο ελπίδας.

Τα 5 τελευταία χρόνια με τα ίδια ακριβώς διλήμματα και τους ίδιους εκβιασμούς έχουν χρεοκοπήσει το λαό.

Μόνο οι λαϊκοί – εργατικοί αγώνες με μαζικότητα και διάρκεια, πρώτα και κύρια στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, μπορούν να ανακόψουν την επίθεση.

Το ΠΑΜΕ καλούμε την εργατική τάξη, τα συνδικάτα, σωματεία, τους εργαζόμενους που είναι εκλεγμένοι σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε Δ.Σ. Σωματείων – Συνδικάτων, να μην αποδεχτούν τη νέα συμφωνία-μνημόνιο, όπως κι αν την ονομάσουν και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις.

Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή.

Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια».

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ