17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Κομμάτων-Πολιτικών Οργανώσεων Τρικάλων

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

- Advertisement -

ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΔΕΣ» ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Είναι γνωστό ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η δημοτική παράταξη της οποίας έχω την τιμή να έχω εκλεγεί επικεφαλής, έχουμε δεχθεί αήθεις και υβριστικές επιθέσεις από συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, τη «Ραδιοφωνική Λέσχη Τρικάλων» που όπως είναι γνωστό τυχαίνει να έχει ξεχωριστή σχέση με την παρούσα δημοτική αρχή .

Δυστυχώς αυτές οι επιθέσεις δεν απορρέουν από την καλοδεχούμενη διάθεση άσκησης κριτικής σε πολιτικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο, αλλά κυρίως εστιάζονται σε προσωπικές προσβολές και μειωτικές αναφορές στο πρόσωπό μου, την ίδια στιγμή που λοιδορούν, περιπαίζουν και υβρίζουν ό,τι προέρχεται από τη συλλογική δράση της παράταξής μας .

Εδώ και ένα χρόνο λοιπόν ο συγκεκριμένος ραδιοσταθμός ενώ επιχειρεί με οργανωμένο τρόπο και σχεδιασμένη μέθοδο να αποδομήσει τις θέσεις μας, να προσβάλλει τους αγώνες μας, να ειρωνευθεί τη δημόσια μας παρουσία και το δημόσιο μας λόγο γιατί δεν του «υποβάλλαμε τα σέβη μας» όπως εξάλλου δεν τα υποβάλλαμε και στην άρχουσα τάξη της πόλης, ταυτόχρονα μποϋκοτάρει τις ανακοινώσεις μας, παραχαράσσει τις απόψεις μας και φυσικά εκτός από όλα αυτά αρνείται να μας δώσει βήμα απάντησης, επειδή θέλει όπως χαρακτηριστικά ειρωνικά λέχθηκε να διαφυλάξει «τα εγκεφαλικά κύτταρα των ακροατών του», την ίδια στιγμή που μας ασκεί πάγια πολεμική ελεεινού είδους.

Όλα αυτά προσωπικά τα υπέμενα γιατί ούτε με αγγίζουν, ούτε με πτοούν.

Σήμερα όμως το ποτήρι ξεχείλισε. Οι παράγοντες της «Ραδιοφωνικής Λέσχης Τρικάλων» εκτός από μειωτικές αναφορές σε δημοτικό μας σύμβουλο που έγιναν με προβοκατόρικο τρόπο ισχυρίσθηκαν ξεδιάντροπα ότι στο «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» δεν λειτουργεί η δημοκρατία, ότι κλείνουμε τα στόματα των μελών μας, μην επιτρέποντας τους να τοποθετηθούν στις εκπομπές της συχνότητας τους .

Και το λένε αυτό χωρίς να ντρέπονται, ενώ γνωρίζουν ότι αυτή η ομόφωνη στάση των μελών της δημοτικής μας παράταξης προέκυψε για να χτυπηθεί το δημοσιογραφικό μποϋκοτάζ που δέχομαι προσωπικά, εδώ και πάνω από χρόνο από το συγκεκριμένο ραδιοσταθμό, αλλά και από μερίδα του ημερήσιου τύπου.

Καταλογίζουν σε εμάς αντιδημοκρατική συμπεριφορά χωρίς να ντρέπονται, αυτοί που έχουν αποκλείσει από τη δημοτική μας παράταξη τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί στα ίσια μαζί τους, ενώ καθημερινά βυσσοδομούν εναντίον της.

Ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι της ραδιοφωνικής μονοφωνίας ότι είναι αντιδημοκρατική μια δημοτική παράταξη που έχει κατακτήσει συλλογικές μορφές λειτουργίας και έκφρασης, η μοναδική που έχει εφαρμόσει την αρχή της εναλλαγής των αιρετών αντιπροσώπων της στο δημοτικό συμβούλιο, η μοναδική που διατηρεί γραφεία με οικονομικό κόστος προκειμένου να διαβουλεύονται τα όργανά της, η μοναδική ίσως δημοτική παράταξη που σε τακτά χρονικά διαστήματα συγκαλεί τα μέλη της σε συνελεύσεις ολομέλειας, όχι για να χορέψουν και να τραγουδήσουν όπως κάνουν τα «παιδιά του καναπέ» της Ραδιοφωνικής Λέσχης, ο κουμπάρος και η γειτόνισσα, αλλά για να συζητήσουν και να αποφασίσουν, να σχεδιάσουν και να οργανώσουν, να κινητοποιηθούν και να κινητοποιήσουν.

Ασφαλώς και γνωρίζω ότι οι εκπρόσωποι της τοπικής μηντιακής διαπλοκής αγωνιούν, όσο πλησιάζει η κυβερνητική νομοθέτηση για την αδειοδότηση των νέων ραδιοσυχνοτήτων, αλλά να γνωρίζουν και αυτοί, ότι δηλώσεις «νομιμοφροσύνης» και συνθηκολόγηση το κατεστημένο των Τρικάλων να μην περιμένει από εμένα.

 

Τρίκαλα 9 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Κάλεσμα

 

Έπειτα από σύσκεψη των οργανώσεων ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. , Κ.Κ.Ε.(μ-λ), του «ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΟΥ», συνδικαλιστών και αγωνιστών του κινήματος, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Ιούνη στο Ξενοδοχείο Πανελλήνιο, αποφασίσθηκε η από κοινού δράση ενάντια στα παλιά και νέα μνημόνια και η πάλη για την ανατροπή της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής και αντεργατικής επίθεσης Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., κυβέρνησης, κεφαλαίου.

Αποφασίσθηκε η πραγματοποίηση αγωνιστικής συγκέντρωσης στην πλ. Ρήγα Φεραίου την Πέμπτη 18 Ιούνη στις 7:30 μ.μ.

Ενδιάμεσα την Παρασκευή 12 Ιούνη στην πλ. Ρήγα στις 7:00 μ.μ. θα γίνει μαζική παρέμβαση στην πόλη μας, με μοίρασμα προκηρύξεων.

Καλούμε σωματεία, συλλόγους, κινήσεις, πρωτοβουλίες να συζητήσουν και να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από τα δημοκρατικά τους όργανα και συνελεύσεις και να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και Τρόικας (θεσμοί).

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η συνέχεια των αγώνων, μόνη απάντηση στη συνέχεια του κράτους!

Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις συνεχίζονται. Μόνη εγγύηση για το “πάγωμα” και την αποτροπή τους αποτελούν οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των ανέργων και των ανθρώπων που δεν ανέχονται την κοινωνική καταστροφή και την εξαθλίωση του λαού μας.

Όπως την προηγούμενη βδομάδα, αλλά και εδώ και μήνες, συλλογικότητες και αγωνιστές, έχει αποδειχθεί πως μπορούμε να αποτρέπουμε την υλοποίηση της ληστείας πρώτης κατοικίας λαϊκών οικογενειών, πως μπορούμε με ενότητα, συνέχεια, συνέπεια και μαχητικότητα να στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο, πως μπορούμε με δεσμούς ταξικής αλληλεγγύης να κερδίζουμε μάχες!

Καλούμε τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία, συλλογικότητες, σωματεία, κινήματα αλληλεγγύης και κάθε ενεργό πολίτη, σε μαζική και δυναμική συγκέντρωση στα Δικαστήρια της πόλης μας, την Τετάρτη 10 Ιουνίου στις 3:30 μμ , ενάντια στους πλειστηριασμούς.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να απαντήσουμε μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά, αγωνιστικά στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν από κοινού κυβέρνηση και θεσμοί (ΕΕ -ΔΝΤ – ΕΚΤ). Να πάρουμε θέση μάχης απέναντι στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται, που τσακίζουν ό,τι εργατικό δικαίωμα απέμεινε. Να στείλουμε μήνυμα μαχητικής αντίστασης και διεκδίκησης στις νέες προκλητικές αξιώσεις των βιομηχάνων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Είναι ώρα ευθύνης για κάθε έντιμο αγωνιστή , συνδικαλιστή, για κάθε σωματείο , να μπει στην μάχη , να οργανώσει τον αγώνα των εργαζόμενων , σε κάθε τόπο δουλειάς. Να σπάσει μέσα από την πρωτοπόρα δράση του το κλίμα αναμονής που στοχευμένα Κυβέρνηση , αστικά κόμματα και μεγαλοεργοδοσία καλλιεργούν με πρόσχημα την πολυαναμενόμενη συμφωνία  , αντιλαϊκή πέρα για πέρα για τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους .

Η αναμονή είναι χαμένος χρόνος για τον λαό και κέρδος για την συγκυβέρνηση και την μεγαλοεργοδοσία. Η πίστωση χρόνου απέναντι σε αυτούς μόνο δεινά μπορεί να φέρει στους εργαζόμενους.

Οι μάσκες πέφτουν!Να μην παρασυρθούμε από τα διλήμματα , τα δήθεν «αδιέξοδα». Η εξαπάτηση και οι εκβιασμοί , συνεχίζονται από το ίδιο σημείο που τα άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι και άνεργοι στον κλάδο μόνο χαμένοι έχουν βγει περιμένοντας την επικείμενη ανάπτυξη αλλά και την εφαρμογή της «φιλολαϊκής» πολιτικής που προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση υποσχόταν. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας. Η νομοθετική κατοχύρωση της όπως και όλα όσα υποσχόταν παραπέμπεται στο απώτερο μέλλον. Στον κλάδο συνεχίζονται οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών , τα ελαστικά ωράρια, οι μισθοί πείνας και η απληρωσιά.

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά , μαχητικά!

Με την δύναμη μας και τους αγώνες μας μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση.

Αυτό είναι το όπλο  μας,  μπορούμε και πρέπει να το αξιοποιήσουμε! Να δώσουμε την μάχη για γερά σωματεία με επίκεντρο τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων. Για Συλλογική Σύμβαση με κατώτερο μισθό 920 ευρώ, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, μόνιμο και σταθερό ωράριο εργασίας.   
.

.Άμεση κινητοποίηση! Ξεσηκωμός τώρα! Να προετοιμαστούμε για ΑΠΕΡΓΙΑ παντού ! Ενάντια στα νέα «μνημόνια», στις νέες αντιλαϊκές συμφωνίες.

Οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δε μπορούν να περιμένουν! Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
  • Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε!

Δεν πρέπει να χαρίσουμε τον κόπο μας!

Εμείς έχουμε τη δύναμη.

 

 

 

Τετάρτη  10  Ιούνη και ώρα  8.00 το βράδυ στην Πλατεία ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ Στο Συλλαλητήριο Του ΠΑΜΕ

 

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Επιτρέψτε μου, με όλο το σεβασμό σε ιστορικές μνήμες, σε ανθρώπους που υπάρχουν και που έχουν φύγει. Αν η γερμανική κυβέρνηση μου ζητούσε συγγνώμη για το σφαγιασμό κάποιου άμαχου συγγενή μου, με βαριά καρδιά θα έδινα τη συγχώρεσή μου. Αν μου πρότειναν χρήματα για δικαίωση, επ’ ουδενί δεν θα μπορούσα συνειδησιακά να τα δεχθώ. Θα τους παρέπεμπα στα παιδιά του τρίτου κόσμου, στη ΦΛΟΓΑ, στην ΕΛΠΙΔΑ, στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ.

Με τιμή

Απόστολος Γκλέτσος

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες

Νέοι και νέες

Κάθε μέρα που περνά βλέπουμε να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος τα παραμύθια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τις “κόκκινες γραμμές”, την “πατριωτική στάση της” και τον ανυποχώρητο αγώνα της.

Όπως η “τρόικα” βαφτίστηκε “θεσμοί”, έτσι και η κατακρεούργηση όσων εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων έχουν απομείνει στις Εργασιακές σχέσεις και στο Ασφαλιστικό βαφτίζονται «μοντέρνο και αποτελεσματικό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων» και «εκσυγχρονισμός του συνταξιοδοτικού συστήματος».

H κοινή δήλωση των Τσίπρα – Γιούνκερ για τα Εργασιακά και το Ασφαλιστικό και η καταγραφή του περιεχόμενου της ως δείγμα προόδου σημαίνει φτάνουμε ακόμα πιο κοντά σε νέα αντιλαϊκά -αντεργατικά μέτρα.  

Κανείς να μην ξεγελαστεί! Η κοινή δήλωσή τους σημαίνει νέα επέλαση που θα πατήσει ως συνέχεια πάνω στους νόμους που οικοδομήθηκε ο σφαγιασμός των εργασιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αποδεικνύεται στην πράξη πως οι λεονταρισμοί της κυβέρνησης για τις δήθεν κόκκινες γραμμές είναι αέρας κοπανιστός!!!

θέλουμε για ακόμα μια φορά να τονίσουμε, ότι οι κοινωνικοί διάλογοι που στήνονται αυτήν την περίοδο έχουν στόχο:

  • Από τη μία να παραπλανηθούν οι εργαζόμενοι και να αποσπαστεί η λαϊκή συγκατάθεση για νέα μέτρα και νέα μνημόνια.
  • Από την άλλη να κερδηθεί χρόνος ώστε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία να προχωρήσουν χωρίς εμπόδια και αγώνες, στην υπογραφή της νέας συμφωνίας.

Να μην το επιτρέψουμε!!!

Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά!!!

Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα!!! Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν!!!

Εδώ και τώρα, κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς να διεκδικήσουμε:

  • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κάλυψη όλων των απωλειών.
  • Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
  • Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.

Μόνο οι λαϊκοί – εργατικοί αγώνες με μαζικότητα και διάρκεια, πρώτα και κύρια στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, μπορούν να ανακόψουν την επίθεση.

Δεν πρέπει να αποδεχτούμε τη νέα συμφωνία-μνημόνιο, όπως κι αν την ονομάσουν.

Σας καλούμε σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην

πλατεία Ρήγα Φεραίου 10 ΙΟΥΝΗ 2015 20:00μ.μ.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

               Η

                   ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ   

             ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ-ΠΑΜΙΣΟΥ-ΙΘΩΜΗΣ  ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   

                             Παρεμβαίνει στο Δημόσιο Διάλογο  

    (  ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΕΩΝ ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ-ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ )

               ΄΄  Με προσκομιζόμενα υλικά από το Φανάρι ΄΄

 

Αγαπητοί Πολίτες

Διαβάζοντας πριν από μερικές ημέρες την ανακοίνωση των Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού ΄΄Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία ΄΄ , αλλά και την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας  και επειδή εμπλεκόμαστε άμεσα  στην υπόθεση αυτή , την οποία μάλιστα καταγγείλαμε  από πολύ καιρό (για τα υλικά  του Φαναρίου αλλά και του Εργοταξίου στη Δημοτική Έκταση Ριζοβουνίου ) , έχουμε την υποχρέωση να σας ενημερώσουμε  επισημαίνοντας τα παρακάτω .

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας στην απάντησή του αποφεύγει να κατονομάσει ΄΄τον κύριο του έργου στην Τ.Κ Φαναρίου ΄΄  .

Αδυνατούμε επίσης να κατανοήσουμε στην απάντηση  του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας την αναφορά του για τα προσκομιζόμενα υλικά από το έργο του Φαναρίου !!! , ότι δηλαδή  ,  ΄΄…η εξεύρεση των πηγών λήψης υλικών και η εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών για τη χρήση τους είναι ευθύνη του αναδόχου ..΄΄  και είμαστε υποχρεωμένοι να  του υπενθυμίζουμε ότι  τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του υποτιθέμενου έργου στο Φανάρι τη συνέταξαν οι υπηρεσίες του ! (Με ποιανού εντολή άραγε και για ποιο λόγο ;),  την ενέκρινε δε ο ίδιος με την Α.Π 17695/204918/20-12-2012 Απόφασή του  και δε μπορεί  σήμερα  να αγνοεί ότι στην  παράγραφο 5.2 της Μ.Π.Ε  των υπηρεσιών του , αναφέρεται ρητά ΄΄ότι τα υπόλοιπα   18.000 μ3  θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του έργου <<Παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου της Ε.Ο Καρδίτας –Τρικάλων >>.

Δηλαδή η Μ.Π.Ε την οποία ενέκρινε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας ΄΄χωρίς να είναι κύριος του υποτιθέμενου έργου΄΄ , προβλέπει ότι  μία πηγή λήψης  18.000 μ3  υλικών ήταν στην  Τ.Κ  Φαναρίου !!!  .

Επομένως τα αναγραφόμενα στην απάντησή του έρχονται σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα στη Μ.Π.Ε !

Επειδή όμως όλα αυτά σαν γεγονότα είναι αντιφατικά και πρέπει να διερευνηθούν  , εμείς σας ενημερώνουμε ότι τα αρμόδια όργανα του Δήμου Μουζακίου ισχυρίζονται εγγράφως ότι δεν ήταν σε γνώση τους , ότι δεν σχεδίασαν  και  δεν  ενέκριναν μελέτη οδοποιίας και περιβαλλοντική μελέτη , δεν δημοπράτησαν , δεν  ανέθεσαν , δεν εκτέλεσαν ούτε έκαναν επίβλεψη εργασιών για    την κατασκευή κάποιου ΄΄νόμιμου έργου ΄΄στην Τ.Κ Φαναρίου και όλα αυτά βέβαια πριν αρχίσουν οι μπουλντόζες το έργο τους   .

Το Δ.Σ Μουζακίου  εκ των υστέρων 27-08-2013 ύστερα από αίτηση τεχνικής εταιρείας αποφασίζει τη διάνοιξη κάποιου δρόμου !, ο δε Δήμαρχος Μουζακίου  στις 18-10-2013 υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό !!! με εκπρόσωπο του υπεργολάβου για την υλοποίηση ,  άκουσον –άκουσον του έργου κατασκευής συνδετήριου κλάδου κ.λ.π … , καθ ην στιγμή  χιλιάδες κυβικά αδρανών υλικών χωρίς καμία επίβλεψη  ΄΄ είχαν ήδη φύγει ΄΄ από την Τ.Κ Φαναρίου  χωρίς νόμιμη  άδεια και έγκριση αρμοδίου οργάνου του Δήμου Μουζακίου  , χωρίς καμία επιμέτρηση και έλεγχο , χωρίς κανένα τίμημα και μάλιστα χωρίς να εκτελείται στο συγκεκριμένο χώρο  , τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή  κανένα νόμιμο έργο .

Ένα βουνό ολόκληρο σήμερα δεν υπάρχει , αλλοιώθηκε το φυσικό περιβάλλον , συντελέσθηκε  περιβαλλοντική καταστροφή και επικινδυνότητα για τον κόμβο του Φαναρίου αλλά και για  τους υπάρχοντες δρόμους προς  Μουζάκι και Μαγούλα λόγω σκοπιμότητας λήψης των υλικών  και  παντελούς έλλειψης επίβλεψης στην εξόρυξή τους  .

Με κίνδυνο της υγείας , σωματικής ακεραιότητας αλλά και της ατομικής μας ελευθερίας σταματήσαμε πολλές φορές τη συντελούμενη περιβαλλοντική καταστροφή στον κόμβο του Φαναρίου , ενημερώσαμε προφορικά σε κατ ιδίαν συνάντηση τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας  και καλέσαμε έγγραφα τους υπεύθυνους του Δήμου Μουζακίου να προστρέξουν για συμπαράσταση και προστασία της Δημοτικής Περιουσίας και του Περιβάλλοντος . Δυστυχώς δεν ήλθε κανείς ,  η εικόνα δε σήμερα εκεί είναι περιβαλλοντικά τραγική .

Βεβαίως και συμφωνούμε με τους Περιφερειακούς Συμβούλους του Συνδυασμού ΄΄Δρόμος ανατροπής για τη Θεσσαλία΄΄  ότι εγείρονται ζητήματα νομιμότητας , μάταια όμως περιμένουμε τόσο καιρό από τους αρμόδιους να ελέγξουν αυτή την υπόθεση . Παρά το γεγονός ότι το θέμα αναδείχθηκε και  τηλεοπτικά κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε  .

Επιτέλους οι ελεγκτικές αρχές   θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα τα προαναφερόμενα και  να αποδοθούν ευθύνες σ αυτούς που μεθόδευσαν , υλοποίησαν  και επέτρεψαν να συντελεσθεί αυτή η περιβαλλοντική καταστροφή  

Κυρίαρχη απαίτηση όλων είναι  να αποκατασταθεί ο χώρος και το περιβάλλον στην πρότερη κατάσταση .

Αλλιώς ότι και να λέμε είναι κουβέντες χωρίς νόημα και ουσία  και δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα .-  

            

                                 Μουζάκι 9-6-2015

          Για την Περιβαλλοντική και Οικολογική Παρέμβαση

    Τσιρογιάννης Ε.  Χαντζηγούλας  Χ. , Γιώτης Λ. , Ντόντος Χ.  ,                                     Βασιλάκος Α. ,.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Δελτίο τύπου της Λέσχης Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων για το διήμερο οδοιπορικό στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη

Στις 6-7 Ιούνη πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και με συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, από τα Τρίκαλα και άλλες περιοχές, το διήμερο οδοιπορικό στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη, από τις Εργατικές Λέσχες της χώρας με κεντρικό σύνθημα: “Άρης Βελουχιώτης, 70 χρόνια ασύλληπτος”. Ασύλληπτος από την αστική τάξη, τον «εθνικό κορμό», τις ηγεσίες.

Το οδοιπορικό ξεκίνησε το Σάββατο 6 Ιούνη με πρώτο σταθμό την πλατεία λαού στη Λαμία, με ομιλία του Περιφερειακού συμβούλου της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα Βασίλη Ζούμπου, εκεί όπου ο Άρης εκφώνησε τον ιστορικό του λόγο κλείνοντας με τη φράση «Ζήτω ο κυρίαρχος λαός». Δεύτερος σταθμός, με ομιλητή τον ιστορικό Χρόνη Βάρσο, υπήρξε ο Γοργοπόταμος, όπου με επικεφαλής τον Άρη πραγματοποιήθηκε μια κορυφαία στιγμή της Αντίστασης κι ένα από τα σημαντικότερα σαμποτάζ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας.

Στις 6:00 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε οδοιπορικό στην ιστορία των αγώνων του λαού της πόλης των Τρικάλων σε σημεία στα οποία μίλησαν μέλη της λέσχης Τρικάλων: στους φανοστάτες του Φρουρίου της πόλης, στο μνημείο της Αγροτικής εξέγερσης, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στο άγαλμα του στρατιωτικού αρχηγού του ΕΛΑΣ, στρατηγού Στέφανου Σαράφη. Κατάληξη του οδοιπορικού αποτέλεσε η πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου στις 17 Ιούνη του 1945, σε μια επίδειξη κανιβαλισμού, κρεμάστηκαν σε έναν από τους φανοστάτες της, τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα. Στην ίδια πλατεία, όπου στις 18 Απρίλη του 1944, κρεμάστηκαν από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, πέντε ΕΠΟΝίτες παλικάρια της πόλης.

Μετά τη μαζική αντιφασιστική πορεία στους δρόμους των Τρικάλων ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τίτλο: “Ο ανυπότακτος οργανωμένος λαός: τότε και τώρα”. Στην οποία μίλησαν ο Τάκης Μπάρμπας, μέλος της «Ομάδας μελέτης της ιστορίας των κοινωνικών αγώνων στη Θεσσαλία», ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ιστορικός και μέλος της «Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία», ο Γιάννης Φραγκούλης, μέλος της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης, ο Παναγιώτης Βασιλάκης, μέλος της πολιτικής – πολιτιστικής λέσχης Γλυφάδας «Αμπάριζα», ο Χάρης Λαμπρόπουλος μέλος της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας και ο Χρήστος Πρεκατές από τη Λέσχη Τρικάλων. Μια συζήτηση, στην οποία παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία και επιχειρήματα για τα γεγονότα και τη δράση του ΕΛΑΣ και επιχειρήθηκε να πιαστεί το κόκκινο νήμα της οργανωμένης πάλης του λαού μας και των μορφών αλληλεγγύης, αντίστασης, πολιτισμού και δημιουργίας θεσμών αυτοδιοίκησης, δικαιοσύνης και λαϊκής κυριαρχίας από την ηρωική εποχή του Άρη, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ, στις μέρες μας που κυριαρχεί η φτώχεια κι η ανεργία, που πάει να σηκώσει κεφάλι ο ρατσισμός κι ο φασισμός, που αμφισβητούνται και καταργούνται εργατικές κατακτήσεις, δημοκρατικά δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες από τους σύγχρονους δυνάστες των “θεσμών”.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής τοποθετήθηκε αναμνηστική πλακέτα στο σημείο του φανοστάτη από τον οποίο κρεμάστηκαν τα κεφάλια του Βελουχιώτη και του Τζαβέλα ως ενθύμηση του αγώνα του Άρη Βελουχιώτη, εφόσον η πολιτεία σιωπά και δεν αναδεικνύει το συγκεκριμένο θέμα. Η συμβολική αυτή κίνηση ξέρουμε ότι θα θορυβήσει το κατεστημένο που θέλει να μην υπάρχει ιστορική μνήμη και να κυριαρχεί η σιωπή γύρω από το παράδειγμα και τους αγώνες του Άρη Βελουχιώτη.

Την Κυριακή 7 Ιούνη, ξεκίνησε το οδοιπορικό για τη Μεσούντα της Άρτας και τον τόπο θυσίας του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ. Στην πλατεία του χωριού έγινε αναφορά από τον ιστορικό Γιώργο Μιχαηλίδη στους αγώνες του τμήματος του ΕΛΑΣ τις τελευταίες εκείνες ημέρες στην περιοχή και, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε η κατάβαση στο φαράγγι του Φάγγου, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή περικυκλωμένος από παρακρατικές συμμορίες της Δεξιάς και τμήματα της Εθνοφυλακής.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τον κόσμο των κινημάτων που μαζί βρισκόμαστε στους δρόμους του αγώνα για μια καλύτερη ζωή να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, να συνεχίσουμε στα βήματα του Άρη.

 

Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ο «θετικός κατάλογος» κατοχής και πώλησης εξωτικών ζώων θα συμβάλλει στη μείωση της κακοποίησής τους

 

Δεκάδες εκατομμύρια εξωτικά ζώα (θηλαστικά, πουλιά, ερπετά, αμφίβια και ψάρια) κρατούνται ως κατοικίδια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Αρχή CITES έχει αναδείξει το πρόβλημα της σύλληψης ζώων από τις άκρες του πλανήτη και την πώλησή τους σε άλλες μακρινές περιοχές όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εισαγωγείς “ελεύθερων” ή “άγριων” ζώων και προϊόντων αυτών. Το παράνομο εμπόριο εξωτικών ειδών θεωρείται ως το τέταρτο σε μέγεθος παράνομο εμπόριο σε όλο τον κόσμο, μετά τα ναρκωτικά, τα όπλα και το εμπόριο ανθρώπων.

 

Το εμπόριο αυτό έχει σοβαρές επιπτώσεις στην καλή διαβίωση των ζώων, θέτει κινδύνους για την υγεία ανθρώπων και ζώων, απειλεί τη βιοποικιλότητα με την εισαγωγή ξένων ειδών και μειώνει δραστικά τους πληθυσμούς αυτών των ζώων στους φυσικούς βιοτόπους τους. Επιπλέον, τα εξωτικά είδη είναι ακατάλληλα και μερικές φορές επικίνδυνα για να κρατούνται ως κατοικίδια. Οι πολίτες συχνά επιθυμούν να κατέχουν ζώα χωρίς ταυτόχρονα να κατανοούν τις ανάγκες τους και τη μακροπρόθεσμη και συχνά σοβαρή οικονομική δέσμευση που έχουν αναλάβει. Ως εκ τούτου, τα ελάχιστα κέντρα διάσωσης και καταφύγια – τα περισσότερα εκ των οποίων λειτουργούν χάρη στη συνεισφορά ευαισθητοποιημένων πολιτών και όχι της πολιτείας – αδυνατούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό εξωτικών ζώων που συχνά εγκαταλείπονται.

 

Η πολιτεία οφείλει να μεριμνεί για την καλή μεταχείριση των ζώων και να θέτει περιορισμούς ως προς την κατοχή και πώληση ζώων. Στο παρελθόν κάποιες χώρες υιοθέτησαν “αρνητικούς καταλόγους”, με είδη για τα οποία απαγορεύεται η κατοχή και πώληση. Δυστυχώς, αυτό δεν αποτελεί προληπτική προσέγγιση και οι λίστες αυτές γρήγορα απαξιώνονται, καθώς υπάρχει στροφή προς νέα είδη, γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες στη διαβίωση των ζώων, την υγεία, την ασφάλεια και την ευρύτερη οικολογική αρμονία. Σε αντίθεση, ο θετικός κατάλογος είναι μια περιεκτική λίστα βασισμένη στην επιστημονική αξιολόγηση των κινδύνων, που παρέχει σαφήνεια στους ιδιοκτήτες και τους φορείς εφαρμογής του νόμου και δημιουργεί λιγότερες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την πολιτεία.

 

Οι “θετικοί κατάλογοι” με ζώα που επιτρέπεται να βρίσκονται στην κατοχή των πολιτών καθώς και να πωλούνται, ανάλογοι με αυτούς που ισχύουν στο Βέλγιο και στην Ολλανδία, κινούνται προς μια άλλη κατεύθυνση και αποτελούν την πιο αποτελεσματική λύση που λειτουργεί προληπτικά, έχει λιγότερο γραφειοκρατικό φόρτο για τις αρμόδιες αρχές, είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και συμβάλλει στην προστασία των ζώων.

 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από τη νέα κυβέρνηση και τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσουν στην υιοθέτηση “θετικού” καταλόγου για τα ζώα που μπορούν να πωλούνται και να βρίσκονται στην κατοχή των πολιτών στην Ελλάδα. Αυτό θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την καλή διαβίωση των ζώων και δύναται να αποτελέσει και παράδειγμα για τα άλλα Κράτη Μέλη της ΕΕ. Την πρόταση αυτή στηρίζουν οικολογικές οργανώσεις και η Ομοσπονδία Κτηνιάτρων της Ευρώπης (FVE).

 

Τα μεγάλα ποσοστά εγκατάλειψης και κακοποίησης ζώων στη χώρα μας επιβάλλουν να γίνουν δραστικές αλλαγές και να υπάρξουν περιορισμοί σχετικά με την κατοχή και την πώληση εξωτικών ειδών. Τα καταστήματα πώλησης ζώων συντροφιάς έχουν δημιουργήσει μια άναρχη κατάσταση, όπου ζώα ακατάλληλα για κατοχή πωλούνται σε αγοραστές που τελικά τα εγκαταλείπουν ή τα κακοποιούν. Η νομοθετική ρύθμιση της πώλησης και κατοχής ζώων μέσω ενός θετικού καταλόγου ζώων θα βελτιώσει τη μεταχείριση των ζώων και θα συμβάλλει στον περιορισμό των φαινομένων κακοποίησης που τόσο έχουν διαβρώσει την εικόνα της Ελλάδας, εντός και εκτός της χώρας.

 

Η Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων

΄΄ η άνοιξη ΄΄

 

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά και αγωνιστικά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα και στην Καλαμπάκα την Τετάρτη 10 Ιούνη στις 8μμ στις αντίστοιχες πλατείες Ρ. Φεραίου. Συνάδελφοι ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης, ενάντια στα σκληρά μέτρα που έχουν επιβάλει, οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, που συνεχίζει η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι αγώνας ενάντια στην πολιτική που μας σπρώχνει στην φτώχια και στην εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Ενάντια στις εξευτελιστικές τιμές και το τεράστιο κόστος παραγωγής, ενάντια στην φοροληστεία από το πρώτο ευρώ με 13% και την προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά με 27,5%, ενάντια στα παλιά και νέα χαράτσια, στις περικοπές της νέας ΚΑΠ, που οδηγούν στη μείωση των ενισχύσεων κατά 50%, είναι αγώνας αξιοπρέπειας ζωής για εμάς και τις οικογένειές μας.

Μαζί με τους εργάτες, τους ανέργους , τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, εμπόρους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια, δεν πάει άλλο. Όλοι στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, για μια καλύτερη και αξιοπρεπή ζωή.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ