17.5 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Κομμάτων Πολιτικών Οργανώσεων Τρικάλων

Αργά θυμήθηκε τους αγρότες ο κ. Σαμαράς. Αφού φορολόγησαν χωράφια, βοσκοτόπους και μαντριά, αφού μετέτρεψαν την Ελλάδα στην χώρα με το υψηλότερο κόστος παραγωγής στην Ευρώπη, αφού χάρισαν την Αγροτική Τράπεζα στην Πειραιώς, αφού επέβαλαν εξοντωτική φορολογία από το πρώτο ευρώ, αφού έδωσαν σε ημετέρους το ΟΣΔΕ και το χρυσοπλήρωσαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, αφού πήγαν τη σύνταξη της αγρότισσας και του αγρότη στα 67, αφού ξεπέρασαν το 1δις τα πρόστιμα εξαιτίας της κακοδιαχείρισης των επιδοτήσεων που θα πρέπει να επιστραφούν στην ΕΕ, αφού χάρισαν τη Δωδώνη και ξεπουλάνε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, αφού απαξίωσαν τις δημόσιες δομές και την αγροτική έρευνα, έρχονται τώρα να τους φοβερίσουν για τις αγροτικές επιδοτήσεις της ΚΑΠ!
Όμως, αυτό που έλειψε όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι οι επιδοτήσεις που συχνά και με βάση και τα ιστορικά δικαιώματα κατέληξαν σε ημετέρους ενός κομματικού και πελατειακού συστήματος, αλλά, κυρίως, μια Εθνική Αγροτική Πολιτική που να στηρίζει ολόπλευρα την εγχώρια παραγωγή, να στηρίζει τον αγρότη, να στηρίζει το νέο που θέλει να ασχοληθεί με τα χωράφια.
Στις 25 Γενάρη οι αγρότες θα στείλουν μήνυμα απαλλαγής απ’ όσους τους θεωρούν πελάτες τους και θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για να αναστηθεί η παραγωγή της χώρας!
Το Γραφείο Τύπου
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Να σπάσουμε τον φόβο με την ελπίδα της ανατροπής

- Advertisement -

Φοβηθήκαμε μη χάσουμε μισθούς κι επιδόματα κι έγινε ο μισθός μας επίδομα,
Φοβηθήκαμε μη χάσουμε μεροκάματα από τις απεργίες και χάσαμε τις δουλειές μας,
Φοβηθήκαμε τους μετανάστες και γίνανε μετανάστες τα παιδιά μας,
Φοβηθήκαμε μη και χρεοκοπήσουν οι τράπεζες κι αυτές μας παίρνουν τώρα τα σπίτια,
Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις καταθέσεις μας και μείναμε ταπί,
Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις επιδοτήσεις και μας παίρνουν τα χωράφια,
Φοβηθήκαμε μη χάσουμε τις συντάξεις και δεν έχουμε να πάρουμε ούτε για τα φάρμακά μας,
Φοβηθήκαμε το δελτίο στα καύσιμα και μείναμε χωρίς θέρμανση και παραδώσαμε μαζικά τις πινακίδες των αυτοκινήτων,
Φοβηθήκαμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση και κόσμος τρέφεται από τα συσσίτια και τα σκουπίδια,
Φοβηθήκαμε μη καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία και μέσω του PSI φάγανε όλα τα αποθεματικά τους
Φοβηθήκαμε τους κομμουνιστές και τους αναρχικούς και ανεχτήκαμε να τρομοκρατούν οι νεοναζί ακόμη και να δολοφονούν
Φοβηθήκαμε μη τυχόν και επηρεαστεί η αγορά από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και γεμίσαμε λουκέτα σε όλη την Ελλάδα
Φοβηθήκαμε να τα βάλουμε με την κυβέρνηση και μισήσαμε τον δημόσιο υπάλληλο, τον μετανάστη, τον άστεγο, τον ζητιάνο,
Φοβηθήκαμε να διεκδικήσουμε από τον εργοδότη μας και ενοχλούμαστε από όποιον τολμά να αντιστέκεται ακόμη,
Φοβηθήκαμε την προπαγάνδα του ΜEGA και κλείσανε μέχρι και την ΕΡΤ!
Φοβηθήκαμε τη ζωή μας χωρίς ευρώ κι ευρώ στην τσέπη μας δεν έχουμε!
Φοβηθήκαμε μήπως πεθάνουμε εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυξήθηκε για πρώτη φορά η βρεφική και παιδική θνησιμότητα, ενώ μειώθηκε το προσδόκιμο επιβίωσης!
Φοβηθήκαμε να ονειρευθούμε τη ζωή μας καλύτερη κι έγινε η πραγματικότητά μας εφιάλτης
ΚΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ!
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ΝΑΤΟ, ΤΡΟΙΚΑ, ΟΙΚΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, FUNDS ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ!

Τις επόμενες μέρες το ίδιο σκηνικό φόβου θα στηθεί πάλι μπροστά μας!
Με τους ίδιους πρωταγωνιστές και πάλι:
σύσσωμο τον αστικό πολιτικό κόσμο, τον κόσμο του Κεφαλαίου, τους καναλάρχες και τα παπαγαλάκια τους, τους πρώην αριστερούς και τους δήθεν φιλελεύθερους γλείφτες κάθε εξουσίας, το διεθνές οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Και για όσους δε βάζουν μυαλό κι αντιστέκονται, δικαστική εξουσία και δυνάμεις καταστολής κραδαίνουν τις καταδικαστικές αποφάσεις οι μεν και τα χημικά και τα γκλομπς οι δε!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΟΛΜΗΣ!
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΕΞΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΣΗΜΑΙΝΕΙ:
ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Ενίσχυση της αριστεράς που δεν ορκίζεται πίστη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ,μα ούτε και αυτής που νοσταλγεί τον “υπαρκτό” σοσιαλισμό, της αριστεράς που αντιμάχεται τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, που πιστεύει στην άμεση δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων και των επιτροπών αγώνα
που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εργατικού κινήματος
στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
στο διεθνιστικό, αντιπολεμικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα
στο οικολογικό κίνημα και στα κινήματα αλληλεγγύης και υπεράσπισης αγωνιστών, δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών.
της αριστεράς που δεν πειθαρχεί στις “κόκκινες γραμμές” του συστήματος και σπάζει τις “απαγορευμένες ζώνες”, που αμφισβητεί την αστική δημοκρατία και τους νόμους της, που μάχεται την καπιταλιστική βαρβαρότητα και που ανοίγει δρόμους μέσα από τους αγώνες της για μια άλλη κοινωνία!
ΣΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ,ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.!!!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Το ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσες πρωτοβουλίες, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει με την ψήφο των νέων εκλογέων, δηλαδή αυτών που έχουν γεννηθεί από 1/1/1997 μέχρι 31/12/1997 και οι οποίοι με τα σημερινά δεδομένα έχουν μείνει εκτός εκλογικών καταλόγων. Πρότεινε να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπεται για τους «παραλειφθέντες» εκλογείς, η οποία είναι και νόμιμη και άμεσα υλοποιήσιμη. Κάθε καθυστέρηση ή πρόσχημα που θα στερήσει το δικαίωμα της ψήφου για τους νέους εκλογείς βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.
Επανέλαβε την πάγια θέση του να υπάρχει ισότιμη προβολή των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, και να σταματήσει η προκλητική προβολή των δύο κομμάτων του νέου δικομματισμού, σε βάρος των άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ. Επιπλέον, να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για εκείνα τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στη βουλή και το ευρωκοινοβούλιο. Το ΚΚΕ ζήτησε να μη δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος προβολής στα ΜΜΕ, ώστε να προβάλλει το ναζιστικό δηλητήριο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση της Βουλής για αναστολή της χρηματοδότησης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και η κατανομή τηλεοπτικού χρόνου θα συνιστούσε μορφή έμμεσης χρηματοδότησης. Οι προτάσεις του ΚΚΕ δε στηρίχτηκαν ούτε από τα κόμματα της κυβέρνησης ούτε από την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, το ΚΚΕ έθεσε το σοβαρό ζήτημα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Σε συνθήκες οξυμμένης φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ΚΚΕ προτείνει κατάργηση των διοδίων τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές, δραστική μείωση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες, όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κλπ.

 

ΑΘΗΝΑ 05/01/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΘΕΜΑ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Δυο πολιτικοί χώροι, οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» αναλαμβάνουν πολιτική πρωτοβουλία για να αλλάξουμε τις κυρίαρχες σήμερα πολιτικές, με ένα τρόπο, όμως, που θα προσφέρει λύσεις τόσο στα άμεσα προβλήματα των πολιτών όσο και στα μεγάλα κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά και δημοσιονομικά. Προσκαλούμε ενεργούς πολίτες και κοινωνικές ομάδες να συμμετάσχουν σε ένα ευρύ ψηφοδέλτιο «ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Είναι μια υπέρβαση των αδυναμιών μας αλλά και ανάδειξης των θετικών των χώρων της οικολογίας και της ανανεωτικής αριστεράς. Ισότιμης συνάντησης, επίσης, με πολίτες που εκφράζουν κοινωνικά και οικολογικά καινοτόμες πρωτοβουλίες.

Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε: «Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες. Οι ασκούμενες πολιτικές είναι αδιέξοδες και πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αλλάξουν. Η πολιτική αλλαγή όμως δεν θα είναι βιώσιμη αν δεν συγκροτεί μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που να πείθει για το ρεαλισμό της. Η νέα πορεία της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει με υποσχέσεις για επαναφορά στην πρότερη κατάσταση. Είναι αδύνατο να υπάρχει έξοδος από την κρίση χωρίς σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία. Διεκδικούμε σε αυτές τις εκλογές την παρουσία μας στη Βουλή για να υποστηρίξουμε ενεργά μια έλλογη αλλαγή πολιτικής, μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας με ακλόνητες σταθερές την ευρωπαϊκή πορεία, τον δίκαιο επιμερισμό των βαρών και την μετάβαση σε νέο αναπτυξιακό μοντέλο».

Ο Νίκος Χρυσόγελος, συν-επικεφαλής των «ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» και πρώην ευρωβουλευτής των Πράσινων, δήλωσε: «Η πρότασή μας είναι σαφής. Η άδικη κι αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια άστοχη κι αβέβαιη πολιτική αλλά από ένα αξιόπιστο, ισορροπημένο και κοινωνικά δίκαιο εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση. Απαιτούνται (αυτό)κριτική, διάλογος με την κοινωνία και μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων καθώς και ευρωπαϊκές συμμαχίες ώστε να διαμορφωθεί και να υιοθετηθεί αυτό το εναλλακτικό σχέδιο. Ζητάμε από τους πολίτες να μας δώσουν την ευκαιρία να συμβάλλουμε δυναμικά σε αυτό».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γραμματέας της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, τόνισε: «Η χώρα χρειάζεται μία εναλλακτική προοδευτική λύση. Με συγκεκριμένο προγραμματικό σχέδιο, απέναντι στη λιτότητα και μακριά από το λαϊκισμό. Είναι απαραίτητη μια ελπιδοϕόρα προοπτική. Μια διαφορετική πολιτική εξόδου από την κρίση που θα διασϕαλίζει την ευρωπαϊκή προοπτική, με όρους δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής και θα την ανασυγκροτεί σε προοδευτική κατεύθυνση. Είναι ανάγκη να υπάρξει μια νέα κατεύθυνση για τη χώρα ώστε καταπολεμηθεί η ανεργία και η ϕτώχεια και να μην παγιωθούν οι ανισότητες που αυξήθηκαν στη διάρκεια της κρίσης και να περάσει η χώρα σε ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης με κοινωνική και περιβαλλοντική ισορροπία. Επιδιώκουμε την πολιτική αλλαγή με ευθύνη, την αλλαγή χωρίς διακινδύνευση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας».

Η Όλγα Θεοδωρικάκου μέλος του προεδρείου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ τόνισε: «Εμείς, όσες και όσοι συμμετέχουμε στην πολιτική πρόταση «ΠΡΑΣΙΝΟΙ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» επιδιώκουμε να αποτελέσουμε μια δύναμη προώθησης βαθιών, συνεκτικών και λογικών αλλαγών για ανατροπή όσων μας οδήγησαν στην χρεοκοπία αλλά και προώθησης λύσεων. Η αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, η μείωση των ανισοτήτων, η κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη για όλες κι όλους μπορούν να επιτευχθούν βασιζόμενες σε ένα νέο πρότυπο καλύτερης διαχείριση των διαθέσιμων πόρων και δυνατοτήτων μας, με δεδομένα τα όρια του πλανήτη. Η οικολογική και κοινωνική καινοτομία αλλά και η τεχνολογία μπορούν να είναι τα εργαλεία μας».

Ο Φωτεινός Θράσος, μέλος της Ε.Ε και υπεύθυνος Πράσινων Πολιτικών της ΔΗΜΑΡ τόνισε: «Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητος όρος για να ορθοποδήσει η κοινωνία και να βγει η χώρα από την κρίση. Η νέα διακυβέρνηση της χώρας και το πολιτικό της σύστημα πρέπει να δώσουν το Εναλλακτικό Πολιτικό Σχέδιο και οφείλει να αποφύγει να μιμείται τη νοοτροπία και τις συντηρητικές πολιτικές κυβερνητισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν τη χώρα. Η συνάντηση των δύο ιστορικών ρευμάτων, της ανανεωτικής αριστεράς και της πολιτικής οικολογίας, ήταν, σε αυτή την πολιτική συγκυρία, περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ».

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος του προεδρείου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ δήλωσε: «Οι πολίτες παραμένουν όμηροι μιας αντιπαράθεσης που δεν προσφέρει λύσεις στα τρομακτικά προβλήματά τους, δεν αλλάζει τη ζωή μας και την κοινωνία προς το καλύτερο. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, μια εναλλακτική πολιτική λύση που να προσφέρει ελπίδα και λύσεις που βασίζονται στην συμμετοχή, στον διάλογο, στον σεβασμό και στην ισότιμη κοινωνική ένταξη όλων των ανθρώπων. Θα επικεντρώσουμε προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά στη λύση προβλημάτων, ιδιαίτερα στα θέματα των δικαιωμάτων και της Ανεξάρτητης Αξιοπρεπούς Διαβίωσης για όλους και όλες».
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Επίσκεψη Απόστολου Γκλέτσου στη Λάρισα στις 8/1/2015
Στις 8 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 8:00 μ.μ. στο κέντρο «Ποτάμι» στην πόλη της Λάρισας, ο πρόεδρος του κόμματος Τελεία Απόστολος Γκλέτσος και στελέχη του κόμματος θα δώσουν συνέντευξη τύπου και θα συζητήσουν με τοπικούς φορείς της περιοχής.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Μια ωραία ανάμνηση για τον Επικεφαλής του Ποταμιού
Αναζητήσαμε στο διαδίκτυο για μια πρόσφατη φωτογραφία του επικεφαλής του Κινήματος Το Ποτάμι. Μερικές φορές όμως οι προτάσεις της μηχανής αναζήτησης σε προκαλούν να γυρίσεις στο παρελθόν και αυτή την φορά βοήθησαν να θυμηθούμε όταν ο εν λόγω αρχηγός κόμματος υπηρετούσε την θητεία του στον Έβρο, πριν πολλά – πολλά χρόνια και μάλιστα πήρε το απολυτήριο του από στρατόπεδο της Καρωτής Διδυμοτείχου.
Το Ποτάμι Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Κοινωνικά Δίκτυα:
https://www.facebook.com/topotami3kala?ref_type=bookmark

https://twitter.com/topotami3kala

https://plus.google.com/u/0/+ToPotamiTrikala/posts

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, 12 το μεσημέρι , στο ξενοδοχείο ΔΙΒΑΝΗ
Οι Τομεακές Επιτροπές του ΚΚΕ στο νομό Τρικάλων καλούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε εκδήλωση για την ανακοίνωση και παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στην εκλογική περιφέρεια του νομού μας για τις εθνικές εκλογές του 2015 .
Η ανακοίνωση-παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη 7 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι , στο ξενοδοχείο ΔΙΒΑΝΗ
(Διονυσίου 13 , Τρίκαλα)

ΤΡΙΚΑΛΑ 05/01/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ομιλία Γιώργου Μισιάκα στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων (Τρίτη 5/1)
Την Τρίτη 5/1 στις 8 μ.μ., στα γραφεία της Τ.Ο. Τρικάλων (Καποδιστρίου 10, 1ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Υπεύθυνο Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλους της Κ.Ε. της Χρυσής Αυγής, Γιώργο Μισιάκα με θέμα: «Εκλογές 2015: Για μια Νίκη του Ελληνισμού».

Καλούνται όλοι οι συναγωνιστές και φίλοι να δώσουν το παρόν!

Χρυσή Αυγή – Τ.Ο. Τρικάλων
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Η Πολιτική Οικολογία συναντά την Ριζοσπαστική Αριστερά
Προγραμματική συμφωνία για ένα νέο οικολογικό παραγωγικό πρότυπο και μια πράσινη ευρωπαϊκή πολιτική

Ολοκληρώθηκε χθες το έκτακτο Εκλογικό Συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων. Με μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων αποφασίστηκε η στήριξη των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ και η συμμετοχή μελών τους στα ψηφοδέλτιά του.

Η απόφαση του Συνεδρίου προέκυψε μετά από συζήτηση όλων των προτάσεων συμμετοχής του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση τις αποφάσεις των περιφερειακών συνδιασκέψεων και μετά από επαφές με άλλα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα πλατύ μέτωπο συνεργασίας, παίρνοντας θέση στις σημερινές κρίσιμες πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα και δείχνοντας ότι δεν αρνούνται να αναλάβουν πολιτικές ευθύνες για να εφαρμόσουν τις ιδέες τους. Η αποδοχή της πρότασης προέκυψε μετά από κοινή συμφωνία των δύο πλευρών σε πάγιες οικολογικές θέσεις για ένα νέο, εφαρμόσιμο, οικολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα, οι οποίες παρουσιάζονται παρακάτω.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ μέσα από την απόφασή τους αυτή επιχειρούν επίσης να αναδείξουν την πανευρωπαϊκή διάσταση των ιδεών τους, την κεντρική πρόταση για ένα Green New Deal, και την αξία μιας πιθανής ευρωπαϊκής “κοκκινο-πράσινης” συνεργασίας.

Αναλυτικότερα οι κοινές προγραμματικές θέσεις που συμφωνήθηκαν αφορούν:

• προστασία των κοινών αγαθών (νερό, αέρας, αιγιαλοί, δάση, υγρότοποι, ελεύθερες αστικές εκτάσεις, πολιτιστική κληρονομιά, υγεία, κ.λπ.), την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των κατοίκων της Ελλάδας σε αυτά και τη βιώσιμη παράδοσή τους στις επόμενες γενεές,
• ένα ενεργειακό μοντέλο που θα απομακρύνεται από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, με στόχο την πλήρη απεξάρτηση εντός 20 ετών, τη στήριξη σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση,
• αναδιάρθρωση του γεωργικού τομέα, με έμφαση στη βιολογική και ποιοτική γεωργία,
• αλλαγή του τουριστικού μοντέλου προς πιο ποιοτικές και εναλλακτικές μορφές, σε άμεση συνέργεια με πολιτικές προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος,
• στροφή του κατασκευαστικού τομέα προς την ενεργειακή αποδοτικότητα των κατοικιών και τη βιοκλιματική αρχιτεκτονική,
• στροφή του εξορυκτικού τομέα προς αποκλειστικά υπόγειες εξορύξεις, υπό αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος,
• στροφή του τομέα των μεταφορών προς το σιδηρόδρομο,
• στροφή της διαχείρισης των απορριμμάτων προς πολιτικές μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης,
• ουσιαστικές αλλαγές, που θα αντιμετωπίζουν τη διαφθορά, την αναξιοκρατία και το πελατειακό κράτος,
• δομικές μεταρρυθμίσεις, όπως η απλή αναλογική, τα τοπικά δημοψηφίσματα και ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας,
• εφαρμογή πολιτικών στήριξης της κοινωνικής αλληλεγγύης, των μορφών της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας,
• χρηστή διαχείριση των δημόσιων αγαθών, όπως δίκτυα ενέργειας, ύδρευσης, δίκτυα μεταφορών -η ανάθεση δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες οφείλει να γίνεται με κύριο γνώμονα την εξασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών και όχι πρόσκαιρα οικονομικά κριτήρια,
• προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, όχι ως πολυτέλεια, αλλά ως όρο για την οικονομική εξυγίανση, με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου-δασολογίου, τη χαρτογράφηση των αιγιαλών με επιστημονικά κριτήρια, την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, ως αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις -οι χρήσεις γης πρέπει να πάψουν να αποτελούν αντικείμενο πελατειακών σχέσεων,
• ένα δίκαιο και μακρόπνοο φορολογικό σύστημα που θα βάλει τέλος στη φοροδιαφυγή, την παραοικονομία, τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές και θα υποστηρίζει μία στρατηγική αναδιανομής του πλούτου και στροφής της οικονομίας σε μία βιώσιμη κατεύθυνση,
• αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών και των δημόσιων υπαλλήλων, η οποία στόχο θα έχει τη βελτίωση, την αξιοκρατία και την ολική ποιότητα και όχι το διαχωρισμό τους σε πατρίκιους και πληβείους, με συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες,
• εκδημοκρατισμό και την ολοκλήρωση της Ε.Ε. με ριζικές αλλαγές, που θα εξασφαλίζουν την οικονομική και πολιτική ισονομία όλων των κρατών και θα σταματήσει τη διαρκή εκροή πόρων προς τις ισχυρές οικονομίες σε βάρος των ασθενέστερων,
• επαναπροσδιορισμό της θέσης της Ελλάδας στο γεωπολιτικό χάρτη, στην κατεύθυνση του αλληλοσεβασμού και της ειρηνικής συνύπαρξης με τους γείτονες και την εξασφάλιση της αμοιβαίας δραστικής μείωσης των εξοπλισμών.
• διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των νησιωτικών περιοχών με αυτές της χερσαίας χώρας.
• αντιμετώπιση των διεργασιών ερημοποίησης, η οποία βρίσκεται σε στενή σχέση με την κλιματική αλλαγή μέσω της ενίσχυσης του ρόλου του δάσους, την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπερβόσκησης, των πυρκαγιών, των εκχερσώσεων και των αλλαγών των χρήσεων γης.
• απόρριψη μεγάλων σχεδίων ιδιωτικοποίησης μέσω της παραχώρησης μεγάλων δημοσίων εκτάσεων για τουριστικές επιχειρήσεις, αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα.
• προστασία των μικρών και μεγάλων υγροτόπων των νησιών που συνδέονται με την παγκόσμια μετανάστευση των πουλιών.
• προώθηση πολιτικών για την παράκτια αλιεία και την απαγόρευση των μεγάλων μέσων καταστροφικής αλιείας στη Μεσόγειο με διασφάλιση για πλήρη ενημέρωση των κατοίκων.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το δήθεν ενδιαφέρον της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ανταλλάσοντας χαρτοπόλεμο με τον ΣΕΒ βρίσκονται μακριά από τον τρόπο οργάνωσης, διεκδίκησης και δράσης που πρέπει να επιλέξουν σήμερα οι εργαζόμενοι ώστε να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των μισθών, των συντάξεων και συνολικά των δικαιωμάτων που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, νέος και παλιός, έχει λερωμένη τη φωλιά του.
Δίνει άλλοθι στην πολιτική των ψίχουλων, σπέρνει την ηττοπάθεια, καλλιεργεί την αναμονή κρατώντας τους εργαζόμενους σε απόσταση από τους αγώνες.
Μόνος δρόμος και ελπίδα για την εργατική τάξη που θα βοηθήσει στο δυνάμωμα των διεκδικήσεων παντού είναι η οργάνωση στα σωματεία, η ανάπτυξη αγώνων σε κάθε κλάδο, ένα ταξικό εργατικό κίνημα που μαζί με τους συμμάχους του θα είναι καρφί στο μάτι του κεφαλαίου και παράλληλα θα παραμερίσει τη σαπίλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Να πάρουν την υπόθεση υπογραφής της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συμβάσεων στα χέρια τους οι εργαζόμενοι στους κλάδους και σε κάθε χώρο δουλειάς.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Αρκετά! Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια μας!

Οι εκλογές προκηρύχτηκαν για τις 25 Γενάρη. Ήδη, έχει στηθεί ένα γνώριμο σκηνικό, που θα ενταθεί μέχρι τις εκλογές. Τι περιλαμβάνει; Εκβιασμούς και τρομοκρατία από τη μία, υποσχέσεις για εύκολες δήθεν λύσεις και αυταπάτες από την άλλη, καινούρια κόμματα στα σκαριά (με παλιά υλικά και πανάρχαιες αντιλαϊκές θέσεις), υψηλούς τόνους για το ποιος είναι καλύτερος διαπραγματευτής… Στόχος; Να εγκλωβίσουν το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία, που έχει όλη τη ζωή μπροστά της, στις μυλόπετρες της διαχείρισης του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά κρίσεις, ανεργία και εκμετάλλευση.
Κριτήριο όμως για μας, τους νέους και τις νέες των εργατικών λαϊκών οικογενειών, δεν μπορούν να είναι ούτε τα ψευτοδιλήμματα, αλλά η πραγματικότητα, ότι στις 26, μετά τις εκλογές, θα συνεχίσουμε να:
• πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να καταφέρουμε να περάσουμε και να σπουδάσουμε σε κάποια σχολή και στην οποία θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε για να πάρουμε ένα πτυχίο και να το κορνιζάρουμε.
• στοιβαζόμαστε στις ουρές του ΟΑΕΔ, να δούμε αν θα είμαστε από τους τυχερούς που έχουν πιάσει το «τζόκερ» του επιδόματος ανεργίας που δε φτάνει ούτε για «ζήτω» ή αν θα βρούμε καμία θέση δουλειάς.
• περιπλανόμαστε από την ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη δουλειά των προγραμμάτων απασχόλησης στην ανεργία.
• προσπαθούμε να σπουδάσουμε σε κάποια σχολή κατάρτισης και σαν αντίτιμο να παίρνουμε απαρχαιωμένες σχολές, δουλειά στη λάντζα, μαθητεία στην υπερεκμετάλλευση και απλήρωτες πρακτικές.
Και αυτά είναι μερικά από όσα «προσφέρει» στη νεολαία σήμερα το εκμεταλλευτικό σύστημα. Το σύστημα που το στηρίζουν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που:
Πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Της ΕΕ των 27 εκατομμυρίων ανέργων, των 7,5 εκατομμυρίων νέων εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και ανεργίας, της ακριβοπληρωμένης μόρφωσης. Της ΕΕ που σε όλα τα κράτη – μέλη της εφαρμόζεται η ίδια αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα από το χρώμα της κυβέρνησης, από το ύψος του χρέους, από το αν έχουν τρόικα ή όχι. Άλλωστε, για όλα τα κράτη – μέλη της η ΕΕ έχει αποφασίσει αυστηρή εποπτεία και επιτήρηση, μνημόνια διαρκείας για τους λαούς.
Αναγνωρίζουν το χρέος και καλούν το λαό να το πληρώσει -με διάφορες παραλλαγές-, αν και ο ίδιος δεν το δημιούργησε. Η αποπληρωμή του χρέους που δημιούργησε η πλουτοκρατία υποθηκεύει το μέλλον μας για πολλά χρόνια ακόμα.
Υμνούν την υγιή επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Πασχίζουν για την καπιταλιστική ανάκαμψη, που όταν και όποτε έρθει θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων, ξεζουμίζοντας κι άλλο τους εργαζόμενους, εντείνοντας την εκμετάλλευση.
Παρά τις διαφορές, τις αντιθέσεις και την κοκορομαχία, τόσο η συγκυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση αναγνωρίζουν το χρέος, λένε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ματώνουμε στην ΕΕ, δίνουν διαπιστευτήρια για το ποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των «αγορών», διάφορων οικονομικών κέντρων και συμφερόντων.
Στα προγράμματά τους, παρά τις διαφορές και όσο και αν τις ψάξεις, πουθενά δε θα βρεις την ανάκτηση των απωλειών που είχαν οι οικογένειές μας τα τελευταία χρόνια, το πώς θα αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της νεολαίας -παρά μόνο τη διαχείρισή τους- που τελικά τα μεγαλώνουν.
Γι’ αυτό, είτε με κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, είτε με κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, η επόμενη μέρα θα μας βρει με τα ίδια μεγάλα προβλήματα. Η λογική «ας φύγουν αυτοί και μετά βλέπουμε…» οδηγεί σε νέα αδιέξοδα, σε χαμένα χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν ανατρέπεται μέσα από εναλλαγή κυβερνήσεων που κινούνται στις ίδιες ράγες, της ΕΕ και της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων.
Αρκετά! Δεν τους χαρίζουμε τα χρόνια μας! Δεν πρέπει να πληρώσουμε τα ψέματα των κομμάτων της ΕΕ και του συστήματος. Επειδή στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν σωτήρες, παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Κρίνουμε με βάση τη ζωή μας. Με βάση τα σύγχρονα δικαιώματά μας που μας τα στερούν για να καλοπερνάνε μία χούφτα παράσιτα. Οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι εκμεταλλευτές.
Στις 26 Γενάρη, την επόμενη των εκλογών, πρέπει να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει. Από καλύτερες θέσεις να παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, συνολικά στη ζωή με δικαιώματα. Για να δυναμώσει η κοινή δράση ενάντια στον κοινό εχθρό: Τα μονοπώλια και την εξουσία τους, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν. Για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία ρήξης και ανατροπής.
Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.
• Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη που χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις μπαίνει μπροστά στους αγώνες του λαού και της νεολαίας, με συνέπεια για το δίκιο και τα δικαιώματα, για να οργανωθεί η αλληλεγγύη.
• Γιατί ψηφίζεις ΚΚΕ και μένει ΚΚΕ. Η ψήφος δε μεταλλάσσεται. Δε θα μετατραπεί ούτε σε στήριξη στην ΕΕ, ούτε σε νταραβέρια με το ΣΕΒ και τους «εταίρους».
• Γιατί το ΚΚΕ είναι εγγύηση. Δε δέχεται να γίνει το αγωνιστικό άλλοθι σε καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλισμού. Δε δέχεται να κάτσει στο σβέρκο του λαού για μερικές υπουργικές καρέκλες.
• Γιατί με ισχυρό το ΚΚΕ δυναμώνει η ελπίδα. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για τη μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο: Να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει. Δυνατό ΚΚΕ, γιατί η ελπίδα είναι στο δρόμο της οργάνωσης, του αγώνα και της ανατροπής και όχι στο δρόμο της διαπραγμάτευσης και της υποταγής με αυτούς που έχουν ξεχαρβαλώσει τη ζωή της νεολαίας.
• Γιατί το ΚΚΕ θα είναι δίπλα μας. Γι’ αυτό την επόμενη μέρα: Δυνατό ΚΚΕ.

 

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ
04/01/2015
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όργιο εκβιασμών, ψεύτικων διλημμάτων και αυταπατών μπροστά στις κάλπες!
Φέρνουν χειρότερες μέρες για το λαό!
Να ανοίξουμε το δρόμο της μαζικής πάλης!
Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014
Τα αδιέξοδα του ντόπιου αστικού πολιτικού συστήματος, κάτω από την ασφυκτική ιμπεριαλιστική πίεση για συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό, οδήγησαν τελικά στην αποτυχία εκλογής Προέδρου και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Τα ξένα και ντόπια κέντρα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης επιδιώκουν τώρα, μέσω των εκλογών, να ανασυντάξουν τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους, ακόμα περισσότερο, τους νέους υποψήφιους συνδιαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας.
Το προεκλογικό σκηνικό των ωμών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που έζησε ο λαός τον Ιούνη του 2012 έχει ήδη αρχίσει να ξαναστήνεται με ακόμη πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά. Τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία ξεκίνησαν να βομβαρδίζουν το λαό με εκβιασμούς και αντιδραστικά διλήμματα, με απειλές χρεοκοπίας και καταστροφολογικά σενάρια, εκμεταλλευόμενα στο έπακρο το βαθιά εξαρτημένο χαρακτήρα της ντόπιας άρχουσας τάξης και του πολιτικού της προσωπικού που πρόθυμα τα αναπαράγουν. Ενώ παράλληλα, στήνουν άρον-άρον και τις διάφορες, δήθεν εναλλακτικές, πολιτικές προτάσεις διαχείρισης.
Παρά τις σοβαρές αντιθέσεις τους για το πώς θα χρησιμοποιήσουν τη χώρα στο φόντο των ευρύτερων γεωπολιτικών τους επιδιώξεων, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές έχουν ένα βασικό κοινό στόχο: την ένταση της εκμετάλλευσης και της λεηλασίας των εργατών και του λαού και την καθυπόταξή του με την παραπέρα αντιδραστικοποίηση του πολιτικού συστήματος και την ενίσχυση της πολιτικής της φασιστικοποίησης. Σε αυτόν το στόχο συντάσσεται πρόθυμα και ενεργητικά η αστική τάξη και αυτόν το στόχο θα κληθούν να υπηρετήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που διεκδικούν ρόλο στην «επόμενη μέρα».
Τα προβλήματα του λαού μας, των εργαζόμενων, των άνεργων και της νεολαίας, που υποφέρουν από τη βάρβαρη πολιτική που επιβάλλουν ΕΕ και ΔΝΤ, δεν μπορούν και δεν πρόκειται να βρουν τη λύση τους μέσα από τις κάλπες και από μια κυβερνητική εναλλαγή. Ό,τι κέρδισε αυτός ο λαός, το κέρδισε μέσα από την πάλη και τους αγώνες του. Και ό,τι έχασε, το έχασε όταν η πάλη και οι αγώνες του υποχώρησαν. Αυτήν την αλήθεια ούτε οι εκβιασμοί των ιμπεριαλιστών αλλά ούτε και οι αυταπάτες της «πρόθυμης Αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να την αλλάξουν. Και οι δυο τους όμως επιδιώκουν να την συσκοτίσουν και να εγκλωβίσουν το λαό στα αδιέξοδα διλήμματα της κάλπης.
Για το λαό μας, ανοίγει μια πιο άγρια και απαιτητική περίοδος στην οποία είναι αναγκαία -ακόμα πιο επιτακτικά- η αγωνιστική του ανασύνταξη και η μαζική του αντιπαράθεση στην επίθεση και τις δυνάμεις που την προωθούν και θα την προωθήσουν. Απαιτούνται, δηλαδή, αποφασιστικά βήματα για την οικοδόμηση ενός Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης που θα «ξαναφέρει» τον ξεσηκωμό του 2010-12 στις σημερινές συνθήκες, κόντρα στις αυταπάτες και τη γραμμή της υποταγής και αναχώρησης από την πάλη, που επέβαλαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και του ρεφορμισμού.
• Θέλοντας να αναδείξει αυτήν την κατεύθυνση, κόντρα στους εκβιασμούς και τα αντιδραστικά διλήμματα, το ΚΚΕ(μ-λ) θα συμμετέχει στην πολιτική μάχη των εκλογών με όλες του τις δυνάμεις και σε συνεργασία με το Μ-Λ ΚΚΕ, με ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα. Γιατί εκτιμούμε ότι, με βάση τους όρους και το εύρος της κοινής δράσης που έχουν διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και γιατί από την μέχρι τώρα συνεργασία των δύο οργανώσεων στο κίνημα, στην Π.Α.Α.Σ, στη Λαϊκή Αντίσταση – Α.Α.Σ. αλλά και στις προηγούμενες εκλογές έχει διαμορφωθεί μια κοινή πολιτική βάση που δίνει τη δυνατότητα στην από κοινού παρέμβασή τους και σε αυτήν την εκλογική μάχη.
Επιπλέον, η απόφασή μας να συμμετέχουμε στην απαιτητική αυτή πολιτική μάχη, μας οδηγεί από τα πράγματα στη μετάθεση της προγραμματισμένης για 16-17-18 Γενάρη 8ης Συνδιάσκεψης της οργάνωσής μας σε ημερομηνία που θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις.
Γνωρίζουμε ότι η εκλογική μάχη θα είναι πολύ δύσκολη, άνιση και με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια. Έχουμε επίγνωση ότι με την επιλογή μας αυτή πάμε κόντρα στο ρεύμα και διεκδικούμε πολιτική υποστήριξη σε συνθήκες πολύ δύσκολες και απαιτητικές. Ωστόσο, είναι μια μάχη που -σήμερα περισσότερο από ποτέ- οφείλουμε να τη δώσουμε. Για να αναδείξουμε όσο πιο πλατιά μπορούμε τη γραμμή της λαϊκής-εργατικής αντίστασης και της πάλης, τη γραμμή της «επόμενης μέρας». Για να αναδείξουμε την εμπιστοσύνη μας στο λαϊκό και εργατικό κίνημα, τη μόνη δύναμη που μπορεί να επιβάλει προοδευτικές ανατροπές στην Ιστορία. Αλλά και για να αναδείξουμε το δικό μας δρόμο, το δρόμο της χειραφέτησης από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες, την επαναστατική προοπτική για την Ανεξαρτησία και το Σοσιαλισμό.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ