16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων

Με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, καταθέσαμε σήμερα 10 προτάσεις για τη μείωση της φορολογίας αλλά και λοιπών ρυθμίσεων. Στόχος μέσα από τις προτάσεις αυτές, είναι η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών των πολιτών, η τόνωση της αγοράς μέσα από την αύξηση της ρευστότητας, αλλά και η διευκόλυνση των πολιτών για την αποπληρωμή των οφειλών τους προς το δημόσιο.
Οι προτάσεις αυτές είναι μελετημένες, έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να επηρεάζεται η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η πορεία δημοσιονομικής σταθερότητας της οικονομίας.
Οι προτάσεις είναι:
• Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης
• Επέκταση του επιδόματος θέρμανσης στους φοιτητές
• Σταδιακή μείωση και σταθεροποίηση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, μέχρι να φτάσει στο 15%
• Θέσπιση νέας κατηγορίας ΦΠΑ για νέους επιχειρηματίες και νέους αγρότες
• Πρόβλεψη για περισσότερες δόσεις στην καταβολή των οφειλών προς το δημόσιο
• Εφαρμογή του συστήματος συμψηφισμού ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών – ΝΠΔΔ και πιστοποίηση από φοροτεχνικό
• Κατάργηση της εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας καθώς και λοιπών φόρων υπέρ τρίτων
• Voucher: Επέκταση της επιδότησης όλων των εργοδοτικών εισφορών, για διάστημα ακόμα και ενός έτους (σύνολο δύο έτη)
• Επανασχεδιασμός του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης με ειδική μέριμνα για φυσικά και νομικά πρόσωπα με χαμηλά εισοδήματα
• Αποφορολόγηση ειδών προστατευτικού εξοπλισμού αναβατών μηχανών και ποδηλάτων

- Advertisement -

Γραφείο Τύπου ΟΝΝΕΔ Ν. Τρικάλων

 


 

Κλιμακώθηκε ο αγώνας των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων με αποκλεισμό του γραφείου του Διοικητή του Νοσοκομείου και δέσμευση του στη συνέχεια για άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων

Στην πρώτη γραμμή της πάλης τους η Διοίκηση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

 

Ο αγώνας των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων κλιμακώθηκε μετά την κοροϊδία του εργολάβου καθαριότητας ο οποίος ενώ εισέπραξε 240.000 ευρώ, τις κατέβαλε μόνο ένα (1) μισθό από τους 6 συνολικά που τις χρωστούσε!

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν οι καθαρίστριες το διαπίστωσαν και την αγανάκτησή τους ήρθε να φουντώσει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι η υπεύθυνη του συνεργείου τις κάλεσε να βγάλουν τις ποδιές και να φύγουν όταν μαθεύτηκε ότι στο χώρο του Νοσοκομείου είχε έρθει η επιθεώρηση εργασίας για έλεγχο.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Διοίκησης του σωματείου τα οποία μπήκαν μπροστά και μαζί με τις καθαρίστριες πήγαν στον Διοικητή του Νοσοκομείου και απαίτησαν να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες οι οποίες με τη σειρά τους κατήγγειλαν τα γεγονότα που ακολούθησαν την έλευση της επιθεώρησης Εργασίας, όπως επίσης κατήγγειλαν και τις απειλές για απόλυση που δέχονται από τον εργολάβο στην καθαριότητα και την προϊσταμένη τους.

 

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα συγκεκριμένο απέναντι στις καθαρίστριες και αυτές με τη σειρά τους αποφάσισαν την κατάληψη του γραφείου του διοικητή πράγμα που έγινε με μπροστάρηδες τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου και άλλους εργαζόμενους-αλληλέγγυους στον αγώνα των καθαριστριών.

Μετά από αρκετές ώρες κατάληψης και αφού ο Διοικητής προσπάθησε ανεπιτυχώς να φύγει, ξανακάλεσε τις καθαρίστριες και τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου μέσα στο γραφείο του και δεσμεύτηκε ότι θα εξευρεθούν άμεσα χρήματα από το ίδιο το Νοσοκομείο, με βάση συγκεκριμένο νόμο, και θα δρομολογηθεί η άμεση αποπληρωμή τους.

Οι καθαρίστριες αποφάσισαν να λύσουν προσωρινά την κατάληψη και να ανανεώσουν το ραντεβού με τον Διοικητή την επόμενη μέρα το πρωί, για να διευκρινιστεί με λεπτομέρειες το πώς και το πότε θα πληρωθούν.

Συναδέλφισες-συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι,

Ο αγώνας των καθαριστριών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αξίζει την ενεργή υποστήριξη όλων μας. Η μάχη που δόθηκε σήμερα θα συνεχιστεί μέχρι την δικαίωση των διεκδικήσεών μας για άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων ημερομισθίων και την διασφάλιση ότι δεν θα απολυθεί καμία καθαρίστρια.

Ο αγώνας για τα συνολικότερα αιτήματά μας συνεχίζεται. Διεκδικούμαι:

-δουλειά για όλους με δικαιώματα

-Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και υπεργολαβιών αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών και ιδρυμάτων

–        Άμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το Νοσοκομείο Τρικάλων, και σε όλα τα ιδρύματα, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας

-Δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια- περίθαλψη-παιδεία για την εργατική τάξη και το λαό

 

Τρίκαλα, 29/7/2014 το ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

 


 

 

Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

 

Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών !

Ξεχείλισε η αγανάκτηση των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων οι οποίες κλιμάκωσαν τον αγώνα τους με κατάληψη του γραφείου του Διοικητή για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους.

Στο πλευρό τους και παρόντα στον αγώνα τους μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

 

Ξεχείλισε η αγανάκτηση των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων όταν έμαθαν σήμερα το πρωί ότι ο εργολάβος εισέπραξε 240.000 ευρώ και τις κατέβαλε μόνο ένα μισθό από τους 6 συνολικά που τις οφείλει. Την αγανάκτησή τους φούντωσε ακόμα περισσότερο το διώξιμο τους από τη δουλειά από την προϊσταμένη του συνεργείου καθαρισμού μπροστά σε επικείμενο έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας και το «κρύψιμο» στην αίθουσα που αλλάζουν ρούχα όσων καθαριστριών δεν έφυγαν.

Οι αγανακτισμένες καθαρίστριες κατευθύνθηκαν στον Διοικητή του Νοσοκομείου από τον οποίο απαίτησαν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και την παύση των απειλών του εργολάβου για απόλυση όσων διεκδικούν. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα συγκεκριμένο, και οι καθαρίστριες προχώρησαν σε κατάληψη απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους και συγκεκριμένη δέσμευση από τον Διοικητή.

Μετά από αρκετές ώρες κατάληψης και αφού ο Διοικητής προσπάθησε ανεπιτυχώς να φύγει, ξανακάλεσε τις καθαρίστριες και τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου μέσα στο γραφείο του και δεσμεύτηκε ότι θα εξευρεθούν άμεσα χρήματα από το ίδιο το Νοσοκομείο, με βάση συγκεκριμένο νόμο, και θα δρομολογηθεί η άμεση αποπληρωμή τους.

Οι καθαρίστριες αποφάσισαν να λύσουν προσωρινά την κατάληψη και να ανανεώσουν το ραντεβού με τον Διοικητή την επόμενη μέρα το πρωί, για να διευκρινιστεί με λεπτομέρειες το πώς και το πότε θα πληρωθούν.

 

Στο πλευρό τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας μαζί με άλλους εργαζόμενους-αλληλέγγυους στον αγώνα των καθαριστριών και με μπροστάρηδες μέλη της Διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η ασυδοσία και η εκμετάλλευση είναι συνώνυμο αυτών των συνεργείων καθαρισμού με τις εργολαβίες καθαριότητας που αναλαμβάνουν, συνήθως, γνωστοί και φίλοι κυβερνητικών στελεχών και πολιτικών προσώπων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση.

Μέσα από τον αγώνα των καθαριστριών αναδείχθηκαν μια σειρά προβλήματα, εκτός από την απλήρωτη εργασία:

  • οι καθαρίστριες αμείβονται με 3,5 ευρώ την ώρα και δουλεύουν περίπου 5 ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα οι συνολικές μηνιαίες αμοιβές τους να φτάνουν μόλις τα 430-470 ευρώ το μήνα!
  • Ενώ πληρώνονται για ένα μήνα, τις ζητείται από τον εργοδότη να υπογράφουν ότι πληρώθηκαν για τρείς! Τον περασμένο Απρίλη, απολύθηκε καθαρίστρια επειδή δεν δέχθηκε και υπέγραψε τα αντίστοιχα χαρτιά.
  • Πριν λίγο καιρό καθαρίστρια που δούλευε χωρίς ασφάλιση, με ευθύνη του εργοδότη, έπαθε έμφραγμα εν ώρα εργασίας και δεν δηλώθηκε καν σαν εργατικό ατύχημα!

Αναδείχθηκαν επίσης συγκεκριμένες «ανωμαλίες» όσο αφορά στη σύμβαση του Νοσοκομείου με τον εργολάβο καθαριότητας:

  • Η σύμβαση με το συγκεκριμένο εργολάβο, ο οποίος δεν είναι άγνωστος στον Διοικητή του Νοσοκομείου, έχει λήξει στο τέλος του Γενάρη του 2014 και έκτοτε δραστηριοποιείται άγνωστο με ποιο καθεστώς!

Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη δουλειά, αλλά και στην υγεία, έβαλε τους εργολάβους και υπεργολάβους σε μια σειρά υπηρεσίες του Νοσοκομείου (καθαριότητα, φαγητό), με τα αποτελέσματα που βλέπουμε.

Η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και η αναίρεση των δωρεάν παροχών υγείας συνοδεύεται από την πριμοδότηση με πολλές χιλιάδες ευρώ των ιδιωτών που αναλαμβάνουν δραστηριότητες των Νοσοκομείων και άλλων δημόσιων ιδρυμάτων.

Αυτή η κατάσταση συνοδεύεται από δυσμενή μεταβολή των εργασιακών σχέσεων των καθαριστριών, με το τσάκισμα ή την καταπάτηση όλων των κατεκτημένων με αγώνες δικαιωμάτων τους αλλά και με απειλές και εκβιασμούς όταν αυτές διεκδικούν αγωνιστικά τα στοιχειώδη δικαιώματά τους.

Διαμηνύουμε για μία προς κάθε κατεύθυνση: οι απειλές για απόλυση όσων διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αν πραγματοποιηθούν, θα βρουν μπροστά τους το σύνολο των εργαζομένων και θα γυρίσουν μπούμερανγκ. Οι καθαρίστριες δεν είναι μόνες τους!

Διεκδικούμε στο πλευρό των καθαριστριών:

-Άμεση καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων των καθαριστριών από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων και παρακράτηση του ποσού από τον υπεργολάβο.

Καμιά απόλυση-να σταματήσουν τώρα οι απειλές -Να επαναπροσληφθεί η απολυμένη καθαρίστρια

–     Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και υπεργολαβιών αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών και ιδρυμάτων

–     Άμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το Νοσοκομείο Τρικάλων, και σε όλα τα ιδρύματα, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας

-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα

-Δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια- περίθαλψη-παιδεία για την εργατική τάξη και το λαό

 

Τρίκαλα 29/7/2014         Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

 


 

 

Το “Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή” συμμετέχει και συνυπογράφει την «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων»

Το “Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή” συμμετέχει και συνυπογράφει μαζί και με άλλες δημοτικές παρατάξεις και συλλογικότητες το κείμενο της «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων» (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) για την καταδίκη των ρυθμίσεων του σχεδίου του ενιαίου κώδικα αυτοδιοίκησης, που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Αυτοδιοικητικοί και συλλογικότητες πολιτών κατά του ενιαίου κώδικα
Ευρεία συναίνεση συνάντησε η πρωτοβουλία της κίνησης πολιτών «Πρωτοβουλία συνεννόησης για τη διαχείριση των απορριμμάτων» (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) για την καταδίκη των ρυθμίσεων του σχεδίου του ενιαίου κώδικα αυτοδιοίκησης, που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων. Ειδικότερα, εκείνων των ρυθμίσεων που στραγγαλίζουν και περιθωριοποιούν το ρόλο των δήμων, περιορίζοντάς τον στη συλλογή και στη μεταφορά των απορριμμάτων. Αποξενώνοντάς τους, δηλαδή, από δράσεις μείωσης, ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και ήπιας διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως επιτάσσουν οι τελευταίες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και η κοινή λογική.

Το κλίμα αυτό αποτυπώνεται στη συνυπογραφή κειμένου καταγγελίας, από πλήθος αυτοδιοικητικών σχημάτων, φορέων και κινήσεων πολιτών από όλη τη χώρα, με το οποίο ζητείται:
• να μη ψηφιστεί από τη Βουλή η περικοπή των αρμοδιοτήτων των δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων (το σχέδιο έχει προωθηθεί στην αρμόδια υποεπιτροπή).
• να δρομολογηθούν, άμεσα, όλες εκείνες οι αλλαγές, που θα διασφαλίσουν τους αναγκαίους πόρους και την ουσιαστική δυνατότητα των δήμων να εφαρμόσουν συστήματα αποκεντρωμένης διαχείρισης με έμφαση στη διαλογή στην πηγή, με κοινωνικό έλεγχο και διαφάνεια, σε όφελος των πολιτών και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Η καταγγελία θα διαβιβαστεί στην υποεπιτροπή της Βουλής, στα υπουργεία εσωτερικών και περιβάλλοντος, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), ενόσω η συγκέντρωση υπογραφών θα συνεχίζεται.

Αξίζει να σημειωθεί η καταγγελία της ΠΟΕ ΟΤΑ ότι το σχέδιο του ενιαίου κώδικα αυτοδιοίκησης προωθήθηκε στη Βουλή, εν αγνοία της ειδικής επιτροπής, που έχει συσταθεί για την επεξεργασία του κώδικα και στην οποία συμμετέχουν, τόσο η ΠΟΕ ΟΤΑ, όσο και η ΚΕΔΕ. Όπως, επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι οι αρνητικές ρυθμίσεις του σχεδίου δεν περιορίζονται στα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά επεκτείνονται και σε πλήθος άλλων σημαντικών ζητημάτων.

Παραθέτουμε τα σχήματα που έχουν συνυπογράψει, μέχρι στιγμής, την καταγγελία, την οποία υποστηρίζουν με μηνύματά τους και πολλοί μεμονωμένοι πολίτες (αυτοδιοικητικοί, εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, μέλη συλλογικοτήτων κλπ.).

Αυτοδιοικητικά σχήματα

Ανοιχτή πόλη (Αθήνα)
Το λιμάνι της αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας
Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή πόλη
Γειτονιές σε δράση – Οικολογία, Αλληλεγγύη, Πολιτισμός (Θεσσαλονίκη)
Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή (Άρτα)
Φυσάει κόντρα για την ανατροπή (Τρίκαλα)
Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης (Βόλος)
Παρέμβαση πολιτών για τη Λαμία
Αυτοδιοικητικό ριζοσπαστικό κίνημα Θήβας
Ανεξάρτητη κίνηση δήμου Λεβαδέων «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
«Πολίτες στο προσκήνιο» δήμου Δελφών
Συμπολιτεία Ξηρομεριτών
Λαϊκή Συνέλευση – Ανατροπή στο Αγρίνιο
Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Πρωτοβουλία αλληλέγγυων πολιτών για την ανατροπή στο δήμο Κορινθίων
Αυτόνομη συσπείρωση πολιτών Ικαρίας
Κίνηση ενεργών πολιτών Μυκόνου
Ριζοσπαστική ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης
Kίνηση δημοτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
Χρώμα στην Πόλη (Ηλιούπολη)
Ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «ΝΙΚΗ των Πολιτών Aγίας Παρασκευής»
Δίκτυο πολιτών Χολαργού – Παπάγου
Στάση Βύρωνα
Ενότητα γιά την ανατροπή στο Γαλάτσι
ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι
Δράση για μια άλλη πόλη (Βριλήσσια)
«Πολίτες» δημοτική κίνηση Κηφισιάς
Δημοκρατική ανατροπή Διονύσου
«Στροφή» Νέας Σμύρνης
Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου

Φορείς και συλλογικότητες πολιτών

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/Naturefriends Greece
ΒΙΟΖΩ – Πανελλήνια Ένωση Καταναλωτών «ΒΙΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΖΩΗ»
Περιβαλλοντικός σύλλογος Ασσήρου «Φίλοι της γης»
Πρωτοβουλία για την Κοινωνική Διαχείριση των Απορριμμάτων – Θεσσαλονίκη
Εταιρεία Περιβάλλοντος Κύμης
Ecoeleusis
ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ. Χαϊδαρίου
Διαρκής Κίνηση Χαιδαρίου
Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης (ΚΙ.Π.Η.)
Μ-οίκο-ΝΟΣ, αστικός μη κερδοσκοπικός συνεταιρισμός
Κοιν.Σ.Επ. «Ανακυκλώνω στην πηγή» (Πάτρα)
Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης
Οργάνωση «ΦΟΙΝΙΞ» εφαρμογών βιώσιμης ανάπτυξης (Κρήτη)

 


 

 

 

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ! ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Συνάδελφοι αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, 5μηνίτες μέσω ΕΣΠΑ,
Το καθεστώς της ανασφάλειας/αβεβαιότητας που ζούμε τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Οι συνέπειες των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον κλάδο μας, η ωρομισθία, η αναπλήρωση, μας κρατούν ομήρους να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την εργασία, μας απαγορεύουν οποιοδήποτε προγραμματισμό για τη ζωή μας. Οι επιπτώσεις είναι αρνητικές και στην ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών της λαϊκής οικογένειας. Χιλιάδες οι χαμένες ώρες, τα κενά που δημιουργούνται, η εναλλαγή εκπαιδευτικών ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικά στην Ειδική Αγωγή αυτή η εναλλαγή παίρνει απάνθρωπα χαρακτηριστικά, αφενός σπάει οποιαδήποτε εμπιστοσύνη δασκάλου- μαθητή και αφετέρου δημιουργεί επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών.
Η λύση είναι μία. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις!
Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλώς μια προσωρινή κατάσταση ή το αποτέλεσμα μιας λανθασμένης διαχείρισης, όπως ενδεχομένως θέλουν κάποιοι να παρουσιαστεί. Πρόκειται για συγκεκριμένη πολιτική επιλογή Μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που τους στηρίζουν, γιατί ακριβώς αυτό το σχολείο χρειάζονται. Η πολιτική τους θέλει να πετάξει παιδιά και εκπαιδευτικούς έξω από το σχολείο. Προσαρμόζουν το σχολείο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση φτηνού και ευέλικτου εργατικού δυναμικού. Επιδιώκουν την βίαιη εξώθηση των παιδιών των εργατικών – λαϊκών οικογενειών στην ψευτοκατάρτιση και τη μαθητεία-απλήρωτη εργασία από μικρή ηλικία.
Συνάδελφε, αυτό το σχολείο θέλει τον εκπαιδευτικό να ζει μέσα στην ανασφάλεια, φοβισμένο, κακοπληρωμένο, μισοεργαζόμενο, μισοάνεργο, ώστε αυτό το μοντέλο εργαζομένου να αναπαράγει και στους μαθητές του. Και ένα στελεχικό μηχανισμό -διευθυντές σχολείων, σχολικοί σύμβουλοι, διευθυντές εκπ/σης και περιφερειακοί διευθυντές – να αξιολογεί το κατά πόσο ο εκπαιδευτικός υπηρετεί το σχολείο που έχει ανάγκη το σύστημα.
Αυτές οι εξελίξεις δεν αποτελούν ελληνικό φαινόμενο. Υπάρχουν και υλοποιούνται χρόνια τώρα στις χώρες της ΕΕ, αποτελούν κατευθύνσεις της ΕΕ για την εκπαίδευση.
Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου. Γίνε μέλος του Συλλόγου και της ΕΛΜΕ. Ενίσχυσε τις ταξικές δυνάμεις.
Μέσα από τη συμμετοχή σου στην πάλη μπορείς να συμβάλεις στην αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων. Απόκρουσε τη λογική που θέλει τον κλάδο διασπασμένο, διαχωρίζει του εκπαιδευτικούς, καλλιεργεί την ατομική λύση. Δεν έχει κανένα αποτέλεσμα να χωριζόμαστε σε 24μηνίτες, 30μηνίτες, 5μηνίτες, επιτυχόντες ΑΣΕΠ και μη, κατόχους μεταπτυχιακών και μη. Αυτός ο διαχωρισμός αφήνει στο απυρόβλητο την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, στρέφει τον εργαζόμενο ενάντια στον άλλο. Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί συμβασιούχοι και αυτό μας ενώνει.
Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει καθημερινά ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν από μόνα τους, αντίθετα θα γίνονται χειρότερα. Εμείς οι ίδιοι είμαστε που μπορούμε και πρέπει να βάλουμε φρένο σε αυτή την κατάσταση.
Καλούμε τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς (ωρομίσθιους, αναπληρωτές, 5μηνίτες…) να παλέψουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους γονείς και τους μαθητές για τα μόνα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες:
• Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
• Μαζικοί διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
• Επίδομα ανεργίας για όλο το χρόνο σε όλους τους συμβασιούχους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να προσμετρούνται ως προϋπηρεσία και να είναι συντάξιμοι οι μήνες ανεργίας όλων των εκπαιδευτικών.
• Πλήρης απαλλαγή των ανέργων από τη φορολογία.
• Να δοθεί επίδομα ενοικίου και θέρμανσης σε όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς με απαγόρευση διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου. Να τους χορηγείται δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
• Δωρεάν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς στα παιδιά των ανέργων χωρίς καμία προϋπόθεση. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών στα παιδιά των ανέργων.
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 


 

 

 

Για την απαγόρευση της διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης.
Με αφορμή την απόφαση του ΚΑΣ σχετικά με τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης στα Μετέωρα, η περιφερειακή παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόρριψη εκ μέρους του ΚΑΣ ( Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ) του αιτήματος για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Αναρρίχησης στους βράχους των Μετεώρων.

Το γνωστό στους αναρριχητές όλου του κόσμου Petzi Rocktrip Festival θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την περιοχή, αφού θα της έδινε διεθνή προβολή, αυξημένη επισκεψιμότητα, στο τέλος μάλιστα της τουριστικής περιόδου, και περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης. Εκτιμάται ότι πάνω από 1000 άτομα θα διέμεναν μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου στην Καλαμπάκα αν το ΚΑΣ δεν απαγόρευε στην ουσία την διεξαγωγή του φεστιβάλ.
Επίσης εντύπωση προκαλεί η αιτιολόγηση της απόρριψης του αιτήματος με το επιχείρημα ότι οι δράσεις των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ δεν συνάδουν με την ιερότητα του χώρου. Παρόλα αυτά είναι γνωστό στον καθένα ότι η αναρρίχηση είναι ένα αθόρυβο σπορ που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον ούτε προσβάλλει με οποιοδήποτε τρόπο την μοναστική κοινότητα και τους επισκέπτες των μονών.
Εύλογα τίθεται το ερώτημα, ποιος ωφελείται από μια τέτοια απαγόρευση;
Ποιον ευνοεί η περιθωριοποίηση των Μετεώρων;

Θα περιμέναμε από την ηγεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας μια αντίδραση. Εις μάτην. Η σιωπή από την πλευρά Αγοραστού – Μιχαλάκη είναι εκκωφαντική . Αυτοί που κόπτονται κατά τ’ άλλα για την ανάπτυξη, αυτοί που κομπάζουν ότι ενίσχυσαν την επιχειρηματικότητα, δεν έχουν μια λέξη να πουν για το χάσιμο της ευκαιρίας να γίνουν τα μετέωρα διεθνής αναρριχητικός προορισμός.

Ο ” Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία” προκρίνει επιλογές ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και μορφές εναλλακτικού τουρισμού οι οποίες θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας και θα δώσουν ανάσα στον τόπο. Δεν παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι ο θρησκευτικός τουρισμός είναι απότοκο της ύπαρξης των μοναστηριών.. Ωστόσο μια εξορθολογισμένη σύγχρονη θεώρηση της τουριστικής ανάπτυξης θα πρέπει να συνυπολογίζει τα οφέλη που προέρχονται και από άλλες μορφές τουρισμού οι οποίες μπορούν να δώσουν πολλά χωρίς να έρχονται κατ’ ανάγκη σε αντίθεση με τον χαρακτήρα και το πολιτισμικό υπόβαθρο της περιοχής.

Το Γραφείο Τύπου
Τρίκαλα, 29.07.2014

 


 

 

Το θέατρο σκιών των υπαλλήλων των τοκογλύφων μεταφέρεται από την Αθήνα στο Παρίσι

Το θέατρο σκιών των υπαλλήλων των τοκογλύφων μεταφέρεται από την Αθήνα στο Παρίσι, αλλά το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Η οικονομία μας καταστρέφεται και ο εθνικός μας πλούτος παραχωρείται σε ξένες δυνάμεις. Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να εξασφαλίσει άμεση καταγγελία του Μνημονίου και των τοκογλυφικών δανειακών συμβάσεων με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής παραγωγής και την οικονομική ανάταση της χώρας.

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου


 

 

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για την οριακή κατάσταση των τραπεζοκόμων του Νοσοκομείου Τρικάλων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα την οριακή κατάσταση που βρίσκονται οι τραπεζοκόμες του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς και τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος λόγω έλλειψης προσωπικού στη συγκεκριμένη ειδικότητα

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης είναι το εξής:
:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Σε οριακό σημείο οι τραπεζοκόμοι και η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων λόγω της έλλειψης προσωπικού στη συγκεκριμένη ειδικότητα

Σε υπόμνημά τους οι εργαζόμενες τραπεζοκόμοι του Γ. Ν. Τρικάλων αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Είμαστε όλες μόνιμες υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, με την ειδικότητα της τραπεζοκόμου. Με το παρόν υπόμνημα θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα προβλήματα που απασχολούν την ειδικότητα μας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, ελπίζοντας ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την επίλυσή τους. Συγκεκριμένα:
1. Παρόλο που είμαστε μόνιμες υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, ουδέποτε μέχρι σήμερα είχαμε πενθήμερη εργασία, αλλά εργαζόμαστε έξι(6) ημέρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται όλα τα Σαββατοκύριακα, αργίες, εξαιρέσιμες κλπ. Μέχρι σήμερα μας οφείλονται τουλάχιστον σαράντα (40) ρεπό στην κάθε μία από εμάς, τα οποία δεν ξέρουμε πότε θα τα πάρουμε.
2. Δεν λαμβάνουμε την ετήσια άδεια που δικαιούμαστε ή μέρος αυτής τη θερινή περίοδο. Τη φετινή περίοδο δεν έχουμε πάρει ούτε μία ημέρα άδεια και δεν υπάρχει προοπτική να πάρουμε άδεια το καλοκαίρι, διότι δεν επαρκεί ο αριθμός των τραπεζοκόμων, για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Τρικάλων.
3. Είμαστε αναγκασμένες πέντε (5) τραπεζοκόμοι να εργαζόμαστε πέραν των ορίων της ανθρώπινης αντοχής μας, καθώς εξυπηρετούμε όλο το χώρο του Νοσοκομείου Τρικάλων, σπρώχνοντας καρότσια σε όλους τους ορόφους αυτού, εργασία την οποία μέχρι πριν από λίγα χρόνια την έκαναν είκοσι (20) τραπεζοκόμοι.
Αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι ότι έχουμε βρεθεί σε κατάσταση απόγνωσης, αφού πλέον έχουμε φθάσει στα ανθρώπινα όριά μας και είναι αδύνατη η συνέχιση της ανωτέρω κατάστασης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.»

Δεδομένης της κατάστασης που περιγράφεται, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε άμεσα:
• Να αντιμετωπιστεί η οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη τραπεζοκόμων στο Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Να στελεχωθεί με όλο το απαραίτητο προσωπικό τραπεζοκόμων με μόνιμη πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του Νοσοκομείου και να μην εργάζεται το προσωπικό σε συνθήκες εξόντωσης.
• Να δοθούν οι οφειλόμενες άδειες και ρεπό στις εργαζόμενες.
Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης
Ελένη Γερασιμίδου
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
ΤΡΙΚΑΛΑ 29/7/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 


 

 

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ