15.6 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων Τρικάλων

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμπάκας

- Advertisement -

Όχι στην εγκατάσταση μονάδας βιοαερίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση, παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ στο Δήμο Καλαμπάκας από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα εγκατάστασης μονάδας βιοαερίου στην περιοχή της Σαρακίνας είχε εκφράσει την αντίθεση της.

Οι λόγοι που εκφράζουμε την αντίθεση μας στην απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης είναι οι εξής :

  • Η εν λόγω μονάδα χωροθετείται σε γη υψηλής παραγωγικότητας και μάλιστα ποιοτικών προϊόντων ( στάρι, καλαμπόκι , κρέας , γάλα κι άλλα αγροτικά προϊόντα).
  • Η λειτουργία της θα έχει επιπτώσεις στην υγεία, στο φυσικό περιβάλλον, στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στον τουρισμό που αποτελούν βασικό πυλώνα παραγωγικής δραστηριότητας και συνολικά στο εισόδημα ,όχι μόνο των κατοίκων της Σαρακίνας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Καλαμπάκας.
  • Εκτός των παραπάνω η εν λόγω μονάδα όπως και άλλες παρόμοιες που δημιουργούνται ανά την Ελλάδα προωθούν την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και την παράδοση της στο μεγάλο κεφάλαιο.

 

Πρόκειται για επενδύσεις που διασφαλίζουν σταθερή – υψηλή και εγγυημένη κερδοφορία στους ιδιώτες επενδυτές από τη μία και από την άλλη τα λαϊκά στρώματα θα την πληρώσουν ακριβά μέσω των τελών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Συνολικά η συγκεκριμένη επένδυση είναι σε βάρος της υγείας, του περιβάλλοντος, της παραγωγικής δραστηριότητας και του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, όλα τα άλλα για δήθεν οφέλη που επικαλούνται επενδυτές και αποκεντρωμένη διοίκηση για την επένδυση είναι παραμύθια της χαλιμάς.

Η επένδυση γίνεται για ένα και μοναδικό σκοπό, το κέρδος της επιχείρησης.

Στη Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, η παράταξη μας αποχώρησε μη αποδεχόμενη την παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης της Χ.Α. και απαίτησε την απομάκρυνση της από το χώρο της συνέλευσης, γεγονός που δεν αποδέχτηκαν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις (παρουσία κυβερνητικών βουλευτών), Δημοτικές παρατάξεις και το Τ.Σ που οργάνωσε τη συνέλευση και όχι μόνο αυτό αλλά της έδωσαν και βήμα να εκφράσει τις απόψεις της.

Θεωρούμε προκλητική την ανοχή της Χ.Α. Η ανοχή της στη συγκεκριμένη Λαϊκή συνέλευση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων γεγονότων που στόχο έχουν να εξωραΐσουν την εγκληματική Χ.Α με διάφορα κοινοβουλευτικά και θεσμικά προσχήματα. Έχουν στόχο να παρουσιαστεί ο ναζισμός σαν «μια ακόμα ιδεολογία» και την Χ.Α ως «ένα ακόμα κοινοβουλευτικό Κόμμα»

Η Χ.Α είναι ναζιστική φασιστική οργάνωση, απόγονοι του Χίτλερ και της χούντας. Ο τόπος μας είναι γεμάτος από ολοκαυτώματα και μαρτυρίες από τη ναζιστική – φασιστική θηριωδία. Η Χ.Α πρέπει να απομονωθεί. Αποτελεί καθήκον του καθένα μας να αποκαλύπτει και να απομονώνει τις εγκληματικές και απάνθρωπες θεωρίες της. Να ορθώνει τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού και όχι να την ανέχεται.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Πολιτική δραστηριότητα της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ συνεχίζει την πολιτική της δραστηριότητα για την ανάδειξη της ουσίας των πολιτικών εξελίξεων και των «παζάριων» της κυβέρνησης για νέα συμφωνία-«μνημόνιο» με την ΕΕ, τη λίστα μεταρρυθμίσεων και τις επιπτώσεις στη ζωή του λαού.

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πολιτική της δραστηριότητα με σκοπό την ενημέρωση των λαϊκών οικογενειών για την πρόταση διεξόδου του Κόμματος, για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για άμεση κατάργηση μνημονίου και εφαρμοστικών νόμων , για την ανάκτηση των απωλειών μας και για διεκδίκηση λύσεων στα επείγοντα λαϊκά προβλήματα

Έτσι , για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

Κυριακή 17 Μάη ο Γιώργος Καΐκης , στέλεχος του Κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα μιλήσει σε εκδήλωση – συζήτηση στον Παλιόπυργο, στο κατάστημα «Παππά» στις 12 το μεσημέρι.

—Δευτέρα 18 Μάη διοργανώνει συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της Πρότασης Νόμου του ΚΚΕ για :

Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού, ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την κατάργηση αντεργατικών διατάξεων, καθώς και τη στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα , όπως και στο σύνολο των νομοθετικών προτάσεων του ΚΚΕ.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί ,στη 1μμ στα γραφεία του ΚΚΕ στα Τρίκαλα ( Ιακωβάκη 2-παραποταμίως)

ΤΡΙΚΑΛΑ 16/5/2015                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Οι Τομεακές Επιτροπές Τρικάλων του ΚΚΕ διοργανώνουν συνέντευξη τύπου με θέμα

 

την παρουσίαση της Πρότασης Νόμου του ΚΚΕ για :

Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού, ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την κατάργηση αντεργατικών διατάξεων, καθώς και τη στάση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα , όπως και στο σύνολο των νομοθετικών προτάσεων του ΚΚΕ.

 

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Μάη ,στη 1μμ

στα γραφεία του ΚΚΕ στα Τρίκαλα ( Ιακωβάκη 2-παραποταμίως)

 

Καλούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του νομού μας να παραβρεθούν για τη δημοσιογραφική κάλυψη

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 16/5/2015                         ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Κάτω τα χέρια από την ελεύθερη ΕΡΤ

Οργανωμένη, μεθοδική και με συγκεκριμένη στόχευση ήταν η προκλητική ενέργεια της αστυνομίας στη Ζάκυνθο, που ανταποκρινόμενη στις κατευθύνσεις κύκλων της ΝΕΡΙΤ, πραγματοποίησε προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Πομώνη, υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο Πέτρος Πομώνης προσήχθη στην αστυνομία ως “καταληψίας” με βάση εισαγγελικό έγγραφο με ημερομηνία 7/4/2015 το οποίο συνόδευαν κάμποσα ακόμα με προγενέστερες ημερομηνίες (όπως το έγγραφο της ΕΕΤΤ του 2014).

Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν αφέθηκε ελεύθερος, το περιστατικό δεν πέρασε ούτε στο βιβλίο συμβάντων, ενώ τα αστυνομικά όργανα του είπαν να θεωρήσει ότι δεν έγινε και τίποτα. Η παρακρατική συμπεριφορά του κάνω ό,τι θέλω και δε δίνω λογαριασμό, στο απόγειό της!

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει το γεγονός, του υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι πια στην αντιπολίτευση για να καταγγέλλει άλλους, αλλά στην κυβέρνηση και οφείλει να επιβάλλει άμεσα κυρώσεις στο αστυνομικό παρακράτος και στα παράκεντρα της ΝΕΡΙΤ, αντί να τα ενθαρρύνει ψηφίζοντας ανεπαρκείς νόμους την ΕΡΤ, που τους δίνουν «αέρα» και υπερεξουσίες.

Αλλά η προσαρμογή στις επιταγές των δανειστών οδηγεί στην περαιτέρω αποθράσυνσή τους.

Κάθε κωλυσιεργία στην αποκάλυψη των «πρωταγωνιστών» της πρόκλησης, δείχνει συνενοχή και ενισχύει τις εκτιμήσεις ότι οι επιλογές του στοχεύουν στη συρρίκνωση της ΕΡΤ, όπως το παλιό σχέδιο Μόσιαλου και η διαρροή κειμένου θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ που ήταν copy paste του Μόσιαλου, για να διαψευστεί μετά από αντιδράσεις και ακολούθως να διοριστεί πριν λίγες ημέρες διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ, ο Ταγματάρχης, εκ των πλειοδοτούντων στις μοσιαλικές περικοπές – συρρικνώσεις την εποχή που αυτές είχαν ανακοινωθεί.

Στα σχέδια εκείνης της εποχής ήταν και η ΕΡΑ Ζακύνθου μεταξύ των στόχων της μνημονιακής κυβέρνησης.

Τονίζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο:

Καμία πρόκληση και καμία στοχοποίηση αγωνιστή δεν θα μείνει αναπάντητη. Υπενθυμίζουμε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι το μεγαλύτερο κεκτημένο αυτών των 2 χρόνων ελεύθερης ΕΡΤ ήταν η αλληλεγγύη. Και η αλληλεγγύη είναι ανίκητη!

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που στάθηκαν όρθιοι και όρθιες απέναντι στο «μαύρο» του Σαμαρά.

Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ με το σύνολο των ραδιοτηλεοπτικών της σταθμών, χωρίς καμία περικοπή στις δραστηριότητες και τα προγράμματά της, με νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες της πλήρους λειτουργίας της.

Επιστροφή στη δουλειά όλων των απολυμένων με όλα τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις που είχαν πριν απολυθούν, μισθούς, ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της ΕΡΤ που συνέχισαν τον αγώνα, μαζί με τους δεκάδες αλληλέγγυους που είναι απαραίτητοι στη λειτουργία της ΕΡΤ και όχι ανακύκλωση νέων συμβασιούχων.

Επαναλειτουργία στηριγμένη στην εμπειρία και τις κατακτήσεις της «ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης» ΕΡΤ, του ertopen, της ΕΤ3, αυτών των πρώτων βημάτων εργατικού ελέγχου που έδειξαν στην πράξη ότι οι εργαζόμενοι μπορούν καλύτερα χωρίς αφεντικά και ακριβοπληρωμένους «συμβούλους». Της ΕΡΤ που λειτουργεί και στηρίζεται στις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των ίδιων των εργαζόμενων της και των συνδικάτων της. Μ’ αυτόν τον τρόπο η ΕΡΤ έγινε τους προηγούμενους 22 μήνες «η φωνή του κάθε αγωνιστή» και έτσι τη θέλουμε να συνεχίσει!

‘Η με την ελεύθερη ΕΡΤ της αυτοοργάνωσης ή με την ΕΡΤ των «ταγματαρχών»!

 

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ