20.1 C
Trikala
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων Κομμάτων Τρικάλων (δελτία τύπου)

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ

- Advertisement -

Τετάρτη 10 π.μ.
Όλοι στην Εφορία!
Το ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ, συντασσόμενο με άλλες κινήσεις και φορείς, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του, αλλά και κάθε Τρικαλινό συμπολίτη μας που δεινοπαθεί από τις βάρβαρες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας, να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση-διαμαρτυρία που θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιούνη και ώρα 10 π.μ. έξω από την Εφορία στα Τρίκαλα.
Φόροι, χαράτσια, τράπεζες, ληστρικά ασφαλιστικά ταμεία, πετσόκομμα μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, λουκέτα, αναδουλειές και ανεργία, φτώχεια, εξαθλίωση και πείνα είναι η κοινωνική κόλαση που ζουν εκατομμύρια σήμερα Έλληνες.
Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ Τρικάλων κάνουμε έκκληση σ’ όλες τις διάσπαρτες κινήσεις και φορείς του Νομού μας να συμπήξουμε ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ και στην περιοχή μας, για να μπει φρένο στις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές που γιγαντώνουν τα κέρδη των λίγων και εξαθλιώνουν τους πολλούς.
ΕΝΙΑΙΟΣ, ΜΑΖΙΚΟΣ, ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΕΡΙΑ!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

70 χρόνια μετά… στα βήματα του Άρη!

Το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιούνη, θα πραγματοποιηθεί από τις Εργατικές Λέσχες της χώρας, διήμερο οδοιπορικό στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη, με αφορμή τα 70 χρόνια από τη συμπλήρωση του θανάτου του στη Μεσούντα της Άρτας, με κεντρικό σύνθημα: “Άρης Βελουχιώτης, 70 χρόνια ασύλληπτος”. Ασύλληπτος από την αστική τάξη, τον «εθνικό κορμό», τις ηγεσίες.
Το οδοιπορικό που θα ξεκινήσει από τη Λαμία και τον Γοργοπόταμο, θα συνεχιστεί στην πόλη μας το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιούνη, στις 6 μμ από το Φρούριο, όπου διασώζονται φανοστάτες της εποχής εκείνης και από εκεί θα ξεκινήσει οδοιπορικό μνήμης και τιμής στην ιστορία του αγωνιζόμενου λαού του τόπου μας, το οποίο θα έχει το χαρακτήρα μαζικής αντιφασιστικής πορείας και με ενδιάμεσους σταθμούς την πλατεία Αγροτικής Εξέγερσης του 1925 και το άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη στην κεντρική πλατεία, θα καταλήξει στην ιστορική πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου στις 17 Ιούνη 1945 σε ένα κανιβαλικό όργιο από την αστική τάξη και τις παρακρατικές συμμορίες, κρεμάστηκαν σε φανοστάτη τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλλα, ενώ στις 18 Απρίλη 1944 απαγχονίστηκαν οι 5 Τρικαλινοί ΕΠΟΝίτες από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στις 7:30 μμ, εκδήλωση με τίτλο: “O ανυπότακτος οργανωμένος λαός: τότε και τώρα”, με ομιλητές ιστορικούς και εκπρόσωπους των Εργατικών Λεσχών και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την Κυριακή 7 Ιούνη, στις 8 π.μ., από την κεντρική πλατεία, θα αναχωρήσει πούλμαν για τη Μεσούντα της Άρτας, όπου στο φαράγγι του Φάγγου, στις 16 Ιούνη 1945, άφησε την τελευταία του πνοή ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον κόσμο των κινημάτων και ιδιαίτερα τους παλαίμαχους αγωνιστές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, να παρευρεθούν και να συμμετέχουν στο οδοιπορικό και στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Εργάτες , Άνεργοι, Εργάτες, Αυτοαπασχολούμενοι, ΕΒΕ, Αγρότες, Γυναίκες, Νεολαία

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ, ώρα 8μ.μ.

στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκας

 

-ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ

-Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ

-ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

ΑΓΩΝΑΣ-ΡΗΞΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Διακοπή των διαπραγματεύσεων. Ρήξη με Ευρωζώνη-ΕΕ, ΔΝΤ τώρα. Όλοι στα συλλαλητήρια στις 11/6

Οι χτεσινές προτάσεις Γιούνκερ δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι η ΕΕ είναι μια Ένωση Εγκληματιών, οικονομικών και πολιτικών δολοφόνων, που μέσα απο τη λεηλασία των λαών  επιβάλλουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών που εκπροσωπούν .  Γράφουν κάθε έννοια δημοκρατίας και λαική κυριαρχίας στα παλιά τους τα παπούτσια. Δεν θέλουν τίποτα λιγότερο από την συνέχιση και κλιμάκωση όλης της μνημονιακής κόλασης. Αυτή είναι η “Ευρώπη” που θέλει να “σώσει” ο κ Τσίπρας.

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ήδη αποστείλει τις δικές της “προτάσεις” οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν μόλις χτες και κινούνται σε σκληρή αντιλαϊκή κατεύθυνση με κλιμάκωση της φορολεηλασίας, ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση της σημερινής ζούγκλας  στις εργασιακές σχέσεις, σκληρά αντιλαικά μέτρα στο ασφαλιστικό. Οι προτάσεις αυτές είναι σαφώς προσανατολισμένες στη λογική και την αντίληψη της Τρόικα και των δανειστών, αποδέχονται ως αυτονόητες τις απαιτήσεις τους​ και συνεχίζουν με διαφορετικούς ρυθμούς στην ίδια όμως κατεύθυνση.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που επιβεβαιώθηκε όλους αυτούς τους μήνες είναι  ότι η πολιτική της υποταγής στην ευρωζώνη και την ΕΕ, και της συμμαχίας με το κεφάλαιο οδηγεί κατευθείαν σε αντιλαϊκές πολιτικής και νέο μνημόνιο.Η συνέχιση της διαπραγμάτευση εντός του «λάκκου των λεόντων», ανεξάρτητα από ενδεχόμενες επιπλοκές και πολιτικές κινήσεις, ειδικά μετά την κυνική στάση του μαύρου μπλοκ  ΕΕ – ΔΝΤ, η κατάληξη είναι προδικασμένη και είναι αντιλαϊκή.

Τα “εκλογικά γυμνάσια” της κυβέρνησης δεν είναι για να ενισχύσουν αλλά για να ακυρώσουν την πρωτοβουλία του λαικού παράγοντα και να επικυρώσουν την μέχρι τώρα κατεύθυνση της πολιτικής τους.

Τώρα είναι η ώρα ενός ισχυρού κινήματος που θα αποτρέψει το πέρασμα της νέας συμφωνίας. Για την συνεργασία όλων των ​ κοινωνικών και πολιτικών ​ δυνάμεων που ​ έχουν συμφέρον να ανατραπεί η λεηλασία του λαού και το ξεπούλημα της του κοινωνικού πλούτου​ ​.  Των δυνάμεων που​  παλεύουν ενάντια στην συμφωνία, για διακοπή των διαπραγματεύσεων και ρήξη εδώ και τώρα με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Για παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους. Για εθνικοποίηση των τραπεζών. Για άμεσα μέτρα βελτίωσης της ζωής των εργαζόμενων.

Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς πρέπει να παλέψουν σε αυτή την κατεύθυνση. Τα μεγάλα συλλαλητήρια στις 11 του Ιούνη και οι άλλες κινητοποιήσεις πρέπει να δείξουν, με την μαζικότητα και την δυναμική τους ότι κανένα νέο μνημόνιο δεν θα περάσει, ότι η ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ είναι όχι μόνο απόλυτα αναγκαία, αλλά και δυνατή!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Συναφών επαγγελμάτων

Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι στα συναφή επαγγέλματα, έλληνες και μετανάστες,

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ

8.00 Μ.Μ.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

                                                                                                     

Με τον αγώνα μας να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς, τη νέα συμφωνία–μνημόνιο της κυβέρνησης με την τρόικα.

 

Να διεκδικήσουμε λύσεις για τα προβλήματα μας.

Μέτρα για την ανεργία και την ανακούφιση των ανέργων,

υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, με βάση τις ανάγκες μας.

 

Να βροντοφωνάξουμε:

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε και να δεχτούμε να ζούμε στην ανέχεια και τη φτώχεια».

Είναι αιτία πολέμου οι νέοι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί, για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για μειώσεις των συντάξεων και των παροχών.

 

 

Οι ψευτοπαλληκαριές της κυβέρνησης, τα παραμύθια των «κόκκινων γραμμών» και των «έντιμων συμβιβασμών» είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, των ανέργων, των οικογενειών μας.

Οι συμφωνίες της κυβέρνησης δεν θα μας ελαφρύνουν από κανένα φορτίο που κουβαλάμε χρόνια στις πλάτες μας. Αντίθετα, θα προσθέσουν νέα, ακόμη πιο σκληρά βάρη, οδηγώντας τη ζωή μας σε αδιέξοδο.

Οι ανάγκες μας για δουλειά, με μεροκάματο και ασφάλιση που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις, για κοινωνική ασφάλιση με υψηλού επιπέδου παροχές υγείας και συντάξεις, δε χωράνε στις επερχόμενες συμφωνίες που επεκτείνουν τη φοροληστεία, την ακρίβεια κλπ.

Εμείς διεκδικούμε δουλειά και μεροκάματο και αυτοί μας φορτώνουν με ανεργία, ψευτοαπασχόληση και μεροκάματο 25 ευρώ.

Όπως οι προηγούμενοι έτσι και οι σημερινοί κυβερνώντες αρνούνται να στηρίξουν με άμεσα μέτρα τους άνεργους οικοδόμους. Αρνούνται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να βρεθούν το επόμενο διάστημα χιλιάδες συνάδελφοι χωρίς τις ελάχιστες προϋποθέσεις για τη σύνταξη. Αρνούνται να αναγνωρίσουν ως συντάξιμο το χρόνο ανεργίας, τα «υπέρ αγνώστων» ένσημα, που θα μείωναν αυτόν τον κίνδυνο.

Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί ότι η επίθεση που δεχόμαστε θα σταματήσει με τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης, ότι θα φέρει λύσεις στα προβλήματά μας.

Κανένας να μην αποδεχτεί τα επιχειρήματα που θα τη συνοδεύουν με στόχο να κρύψουν το πραγματικό περιεχόμενο της.

Η επιχειρηματολογία του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων προσαρμόζεται σε κάθε περίοδο, αλλά δεν αλλάζει στόχευση. Ότι ζητάνε ξανά και ξανά θυσίες από τους εργαζόμενους για να βγει αλώβητο το κεφάλαιο.

Παλιότερα μας λέγανε, ότι ευθυνόμαστε εμείς που μας κλέβανε τα ένσημα γιατί είναι πολύ ακριβά και ανεβάζουν το κόστος κατασκευής.

Σήμερα, σε περίοδο κρίσης, με την ανεργία στο κόκκινο, που τα μεροκάματα έχουν μειωθεί δραματικά, που η μεγάλη πλειοψηφία είμαστε ανασφάλιστοι, μας λένε ότι, τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πρόβλημα, δεν μπορούν να πληρώσουν συντάξεις και παροχές και γι΄ αυτό πρέπει να γίνουν περικοπές και άλλες «δομικές αλλαγές».

Θυμηθείτε: Τα ίδια λέγανε τη δεκαετία του ΄90, την περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης και των Ολυμπιακών έργων. Εκείνη την περίοδο, δρομολογήθηκαν και πάρθηκαν αντιασφαλιστικά μέτρα που έπληξαν μισθούς, συντάξεις, όρια συνταξιοδότησης.

Η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να βαδίζει στο δρόμο της προηγούμενης για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του κεφαλαίου. Συνεχίζει από κει που σταμάτησε η προηγούμενη. Ο στόχος τους είναι ίδιος. Να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες ώστε το κεφάλαιο να εξασφαλίσει κερδοφορία με πάμφθηνη εργατική δύναμη. Να απαλλαχτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες από την υποχρέωση της κοινωνικής ασφάλισης. Θέλουν να στείλουν εμάς και τα παιδιά μας στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Η δική μας απάντηση και η συμμετοχή στον αγώνα είναι προϋπόθεση για να διεκδικήσουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη, να ανοίξουμε δρόμους για να μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, κουμαντάροντας τον πλούτο που παράγουμε.

Σε αυτή την προοπτική μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία.

Καλούμε τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, τους άνεργους του κλάδου, να πάρουν στα δικά τους χέρια τη ζωή τους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ είναι η απάντησή μας στην επίθεση που δεχόμαστε.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ, Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στην Ομοσπονδία, στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι το όπλο μας.

Είμαστε σε ετοιμότητα. Θα απαντήσουμε αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που έχουμε.

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα για την ανεργία και τους άνεργους.
  • Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Υπολογισμό του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου.
  • Αναγνώριση των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • Αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες.
  • Υπογραφή ΣΣΕ με βάση συζήτησης τη σύμβαση του 2009.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58 χρόνια.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΗΤΙΡΙΟ

ΤΟ Δ.Σ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε αναφορά το υπόμνημα της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων , όπως αυτό αποφασίστηκε από την σύσκεψη που είχαν την Τρίτη 2 Ιούνη

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου

 

Κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ το Υπόμνημα των Αγροτικών Συλλόγων Ν. Τρικάλων «η ΑΝΟΙΞΗ» με την οποία ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους ως μέτρο για την προστασία και την ανακούφιση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής οι οποίοι βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

Αθήνα 3/6/2015

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν.Τρικάλων «η ΑΝΟΙΞΗ» προς :

 

  • το Προεδρείο της Βουλής
  • τα Υπουργεία Ανάπτυξης κ Οικονομίας
  • τις Κ.Ο των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ- ΠΟΤΑΜΙ- ΚΚΕ- ΠΑΣΟΚ- ΑΝΕΛ

 

Η οικονομική κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων του νομού μας είναι τραγική και πάει απ’το κακό στο χειρότερο. Ως βασικές αιτίες γι’αυτή την κατάσταση θεωρούμε, τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων όπου σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος παραγωγής στα αγροτικά μέσα και εφόδια από τη μια και από την άλλη η άγρια φορολογία που ισχύει από φέτος μαζί με τα χαράτσια ΕΝΦΙΑ και άλλα, μας οδηγούν στην φτώχεια και στην καταστροφή. Οι περικοπές που θα επιφέρει η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2015-2020 κατά 50% θα χειροτερέψουν ακόμα πιο πολύ την οικονομική μας κατάσταση και τις συνθήκες ζωής, στην ουσία καλούμαστε να ζήσουμε με μισό εισόδημα σε σχέση με πριν .

 

Ως ΟΑΣΤ ζητάμε:

 

  • -Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί. Να τροποποιηθεί ο νόμος και να καθοριστεί για φέτος έκπτωση φόρου μέχρι 3.000€ από το συνολικό ποσό του φόρου για κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.

 

  • -Να καταργηθούν το κράτημα βιβλίων για όσους έχουν τζίρο έως 40.000€ να μην ισχύσει η φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους η φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ και η προκαταβολή φόρου 27,5% .

 

  • -Να μην ισχύσουν οι περικοπές της νέας ΚΑΠ που οδηγούν στη μείωση των ενισχύσεων κατά 50%-να καταργηθούν οι άμεσοι και έμμεσοι περιορισμοί που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ.

 

  • -Να καταργηθούν τα χαράτσια στον ΕΝΦΙΑ ,ΕΛΓΑ και αλλού.

 

  • -Να μη γίνεται παρακράτηση από τις εθνικές ενισχύσεις της επιστροφής του ΦΠΑ και πετρελαίου για χρέη σε ΕΛΓΑ-ΟΓΑ-ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ- Δήμους.

 

  • Άμεση στήριξη των αγροτοκτηνοτρόφων με μέσα όπως:
    • Άτοκα καλλιεργητικά δάνεια
    • Αφορολόγητο πετρέλαιο
    • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%
    • Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια

 

  • -Να σταματήσουν οι διώξεις για χρέη στην εφορία, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σπιτιών, χωραφιών αντικειμενικής αξίας 300.000€. Διαγραφή κάθε ποσού που αντιστοιχεί σε ανατοκισμό και κεφαλαιοποίηση τόκων προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

 

  • -Να μην επιβαρύνονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ και ότι άλλο σχετίζεται, όπως η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων, η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων.

Άμεσα μέτρα για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους:

    • Επιδότηση ζωοτροφών
    • Αντιμετώπιση των ζωονόσων όπως ο καταρροϊκός πυρετός.
    • Άμεσα να δοθεί το σύνολο της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους τους δικαιούχους με βάση τις βοσκήσιμες εκτάσεις του 2012 , η επιστροφή φόρου πετρελαίου 2013 , η επιστροφή ΦΠΑ 2014 και οι αποζημιώσεις – ενισχύσεις από το πρόγραμμα απονιτροποίησης .

 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «η Άνοιξη»

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Πολιτική δραστηριότητα της Τομεακής Επιτροπής Υπαίθρου Τρικάλων του ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Τρικάλων του ΚΚΕ συνεχίζει την πολιτική της δραστηριότητα για την ανάδειξη της ουσίας των πολιτικών εξελίξεων και των «παζάριων» της κυβέρνησης για νέα συμφωνία-«μνημόνιο» με την ΕΕ, τη λίστα μεταρρυθμίσεων και τις επιπτώσεις στη ζωή του λαού.

Συνεχίζει με αμείωτη ένταση την πολιτική της δραστηριότητα με σκοπό την ενημέρωση των λαϊκών οικογενειών για την πρόταση διεξόδου του Κόμματος, για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για άμεση κατάργηση μνημονίου και εφαρμοστικών νόμων , για την ανάκτηση των απωλειών μας και για διεκδίκηση λύσεων στα επείγοντα λαϊκά προβλήματα

Έτσι , για τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται:

 

Παρασκευή 5 Ιούνη

Πρωί

– Ο Απ. Ζάχος μέλος της ΤΕ Υπαίθρου θα επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας , την Πυροσβεστική, τις υπηρεσίες του Δήμου Πύλης και την λαϊκή αγορά Πύλης από τις 9:30 πμ

Απόγευμα

-Ο Γ. Καίκης στις 8 μμ περιοδεία στο χωριό Δενδροχώρι

Θα μιλήσει στις 8:30μμ στο Γοργογύρι στο καφενείο «ΡαΡα»

Θα μιλήσει στις 9:15 μμ στο Ξυλοπάροικο στο καφενείο «Πράσινος»

Σάββατο 6 Ιουνή

 

  • Η Βάσω Μπακάση θα επισκεφθεί την λαϊκή αγορά Φαρκαδόνας στις 10:00πμ

Κυριακή 7 Ιούνη

Πρωί

-Περιοδεία στα χωριά Αγιόφυλλο στις 10:30 πμ, και στην Ασπροκλησιά στις 11:30πμ από κλιμάκιο της ΤΕ Υπαίθρου

-Περιοδεία στα χωριά Φλαμπουρέσι 10:30 πμ, στις 11:30πμ Κιονίσκος , στις 12:15 πμ Γερακάρι

Απόγευμα

Ο Αχ Κανταρτζής θα επισκεφθεί το Ελευθεροχώρι στις 8:30 μμ και στις 9:00 μμ θα μιλήσει στην Φήκη

Δευτέρα 8 Ιούνη

Πρωί

 

  • Ο Αχ Κανταρτζής στις 9:30 πμ θα επισκεφθεί την Λαϊκή αγορά Τρικάλων

Απόγευμα

 

Ο Αχ Κανταρτζής θα επισκεφθεί το Μεγάλο Κεφαλόβρυσο στις 8:30 μμ , την Μεγάρχη στις 9:00μμ και το Μικρό Κεφαλόβρυσο στις 9:30 μμ

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 3/6/2015                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Πότε θα παραδοθούν στην κυκλοφορία οι παρακάμψεις Αρτεσιανού – Ριζοβουνίου κ. Αγοραστέ;

 

Σχετικά με την «απάντηση» που υπογράφει ο π. γραμματέας της ΝΟΔΕ Καρδίτσας και σημερινός Αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος – προφανώς καθ’ υπαγόρευση, αφού ο ίδιος δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με το συγκεκριμένο έργο – έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

 

  • Πρώτο και σοβαρότερο: Δεν υπάρχει καμία αναφορά-δέσμευση για την προοπτική του έργου. Εμμέσως παραδέχονται ότι δεν πρόκειται να το ολοκληρώσουν.
  • Σχετικά με τη σκανδαλώδη συμπληρωματική σύμβαση-απευθείας ανάθεση των 2.360.000 Ευρώ (και μάλιστα όχι από το ΕΣΠΑ αλλά από πόρους της Περιφέρειας) και την “δωρεάν παραχώρηση” των υλικών: Υιοθετεί απόλυτα τις απόψεις του εργολάβου και ο νοών νοείτω.
  • Σχετικά με τους απλήρωτους εργαζόμενους: Επιχειρεί να “πετάξει το μπαλάκι” στην κυβέρνηση, από θέση αντιπολίτευσης, αναιρώντας τις διακηρύξεις του κ. Αγοραστού περί «ανεξάρτητου συνδυασμού» που έτσι κι αλλιώς δεν πείθουν κανένα.

 

Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται πλήρως και το ζήτημα είναι πόσες ανθρώπινες ζωές ακόμα θα θυσιαστούν στο βωμό της ασφάλτου για να παραδοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο έργο που αφορά τη Δυτική Θεσσαλία και όχι μόνο.

 

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι

Στέλιος Αναστασόπουλος

Ηρώ Διώτη

Γιώργος Σταμπουλής

 

 

Γραφείο Τύπου «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία»

05-06-2015

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Τιμάμε τον Άρη Βελουχιώτη

 

Στην πορεία συμπλήρωσης 100 χρόνων ζωής και δράσης το ΚΚΕ τιμά τους αγώνες, τις θυσίες, την αντοχή των κομμουνιστών και αγωνιστών του λαού για το δίκιο και την απελευθέρωση της εργατικής τάξης.

Σ’ αυτή τη μακρόχρονη πορεία το ΚΚΕ στέκεται όρθιο και δυνατό , γιατί σφυρηλατήθηκε με ιστορικούς δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, γιατί επέδειξε σταθερή προσήλωση σε θεμελιώδεις αρχές για ένα επαναστατικό, εργατικό, κομμουνιστικό κόμμα.

Το ΚΚΕ στέκεται με σιγουριά στην εκτίμηση πως ,όταν υπάρχει μια πρωτοπορία έτοιμη και αποφασισμένη, η λαϊκή ανταπόκριση στο κάλεσμα που απαιτούν οι καιροί για να βαδίσει η κοινωνία μπροστά, θα έρθει. Αυτό, άλλωστε, έχει επιβεβαιωθεί ιστορικά, στις μεγάλες ανατάσεις του λαού μας.

Αποδείχθηκε περίτρανα , όταν το ΚΚΕ σάλπισε από την πρώτη στιγμή την αντίσταση στη Γερμανοιταλική φασιστική κατοχή στη χώρα μας. Μια χούφτα κομμουνιστές, ξεκίνησαν τον αγώνα για να αναπτυχθεί η αντίσταση μέσα σε αφάνταστα δύσκολες συνθήκες. Γι’ αυτό το ΚΚΕ αναδείχθηκε, μέσα από το καμίνι του πολέμου, σε εμπνευστή, οργανωτή και κύριο αιμοδότη της μεγάλης ΕΑΜικής αντίστασης του λαού μας .

Τιμούμε τους αλύγιστους εκείνου του μεγάλου αγώνα ,τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, τιμούμε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες του, τον πρωτοκαπετάνιο του αντιστασιακού κινήματος ,τον Άρη Βελουχιώτη(Θανάση Κλάρα). Στις μέρες μας συμπληρώνονται 70 χρόνια από το θάνατο & 110 από τη γέννησή του, καθώς και 70 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Ο Άρης Βελουχιώτης αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή του εθνικοαπελευθερωτικoύ αγώνα , γιατί έθεσε τον εαυτό του στις υπηρεσίες του λαού, στηριγμένος στην ολόπλευρη υποστήριξη του κόμματός του, του ΚΚΕ, και στις ανεξάντλητες λαϊκές δυνάμεις . Ανέλαβε και έφερε σε πέρας το καθήκον του.

Ήταν οργανωτής και μπροστάρης των λαϊκών αγώνων , γιατί ήταν σπλάχνο από τα σπλάχνα του λαού , γιατί ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, γιατί ήταν Κομμουνιστής.

             Στη λαϊκή συνείδηση η μορφή του Άρης Βελουχιώτη είναι άρρηκτα δεμένη με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ , του ΕΑΜ και του λαϊκού στρατού του, του ΕΛΑΣ, στον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας

             Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε από την ιστορία των λαϊκών αγώνων, συνεχίζουμε στο σήμερα και το αύριο. Βαδίζουμε στους μικρούς και μεγάλους αγώνες του μέλλοντος πιο έμπειροι και πιο εξοπλισμένοι, με μεγαλύτερη ορμή και γνώση !

               Πορευόμαστε με έναν και μόνο σκοπό: Να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, να οικοδομήσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία που θα αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα βάλει τέλος στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

   Τις επόμενες μέρες προγραμματίζουμε μια σειρά εκδηλώσεων στις συνοικίες της πόλης των Τρικάλων, που θα περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφικού αρχειακού υλικού, έκθεση βιβλίου, προβολή βίντεο για την ιστορία του Κόμματος, για την ΕΑΜική Αντίσταση, την αντιφασιστική νίκη των λαών , τα 70 χρόνια από το θάνατο του Άρη Βελουχιώτη.

Συγκεκριμένα:

  • την Πέμπτη 11 Ιούνη στην πλατεία Βουβής,
  • τη Δευτέρα 15 Ιούνη στην πλατεία Παλιού Δεσποτικού
  • την Τρίτη 16 Ιούνη στην πλατεία Προσφυγικού Συνοικισμού

(όλες τις παραπάνω μέρες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από 7μμ εως 9:30μμ)

  • Την Παρασκευή 19/6, στις 8.30μμ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων , θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τιμής στον Άρη Βελουχιώτη και τοποθέτηση πλάκας στους φανοστάτες, στο σημείο όπου κρέμασαν τα κεφάλια των συντρόφων μας.

Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ,και στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των 5 εκτελεσθέντων ΕΠΟΝιτών.

ΤΡΙΚΑΛΑ 05/6/2015                            ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Μήνυμα για τις επικείμενες εκλογές

Αν, παρ’ ελπίδα, ο κ. Τσίπρας οδηγήσει σε θάνατο την ελληνική οικονομία, κάνοντας εκλογές, η «ΤΕΛΕΙΑ» ανακοινώνει ότι δεν θα συμμετέχει σ’ αυτές τις εκλογές σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και για δύο αντικειμενικούς λόγους.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι πρέπει ο αρχηγός να διαλέξει με λίστα το ψηφοδέλτιο , κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι είναι αντιδεοντολογικό, αντιδημοκρατικό έως και ρατσιστικό!

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε εθνικές εκλογές μέσα σε έξι μήνες σε ότι αφορά τα οικονομικά.

 

Υ.Γ. Παραμένουμε όμως ενεργοί στις επάλξεις!

 

Ο αρχηγός Απόστολος Γκλέτσος

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Την Τετάρτη 10 Ιούνη κινητοποίηση – διαμαρτυρία

των σωματείων ΕΒΕ στη Δ.Ο.Υ. Τρικάλων στις 10 πμ

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισες

Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες- Βιοτέχνες -μικροί Έμποροι- Αυτοκινητιστές- Συνταξιούχοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει τη φοροληστεία των προηγούμενων κυβερνήσεων.

  • Μας φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ για άλλη μια χρονιά.
  • Συνεχίζει το καθεστώς της προκαταβολής φόρου 55%.
  • Ξανά, ο φόρος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ
  • Με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο σκούπα, φορτώνουν άλλα 11δις στις πλάτες μας.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!

Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες, μας έχουν πνίξει!

Δεν μπορούμε να ζήσουμε πια τις οικογένειές μας!

Δεν είναι δικό μας το φταίξιμο!

Είναι η καπιταλιστική κρίση που τσάκισε το μεροκάματο και έφερε την αναδουλειά.

Είναι οι πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ και οι αναδιαρθρώσεις, που μας έφεραν εδώ.

Τα δίνουν όλα για να στηριχθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, να πληρωθούν οι δανειστές.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Καμία αναμονή, η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει!

Η επαναφορά του αφορολόγητου, αναβάλλεται επ’ αόριστον.

Όμως, τα ραβασάκια και οι απειλές της εφορίας και του ΚΕΑΟ για πλειστηριασμούς, είναι εδώ.

Όχι μόνο δεν έχουν σκοπό να μας αλαφρώσουν, αντίθετα ετοιμάζουν νέα επίθεση στο εισόδημά μας.

Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Βάζουν στο χέρι και τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΕ, για πληρωμές των συντάξεων.

Ανοίγουν το δρόμο για νέες μειώσεις συντάξεων, για παραπέρα υποβάθμιση των παροχών υγείας και περίθαλψης.

Οι νέες ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις δεν νομοθετήθηκαν για να μας ελαφρύνουν, να μας απαλλάξουν από τα χρέη. Μας υποχρεώνουν να τα πληρώσουμε μέχρι τελευταία δεκάρα και με τόκο, για χρόνια.

Νέα βάρη έρχονται με την φετινή φορολογία, που είναι ίδια και απαράλλακτη με την προηγούμενη.

Πάει πολύ να μας μιλούν για πατριωτισμό, δηλαδή να βάλουμε το κεφάλι μας στον ντορβά, αυτοί που συνεχίζουν την ίδια αντιλαϊκή φορολογική πολιτική, αυτοί που ξεχείλωσαν τις ρυθμίσεις για να χαριστούν εκατομμύρια στους μεγαλοκαρχαρίες απατεώνες, με χρέη ακόμα και από λαθρεμπόριο.

Από κοντά, και τα κυβερνητικά δεκανίκια των ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Βρίσκουν ευεργετικές τις ρυθμίσεις, να πληρώσουμε, δηλαδή, τα χρέη που μας φόρτωσε η αντιλαϊκή πολιτική. Δεν είναι η πρώτη φορά που υπογράφουν τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές στο όνομα της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Στις κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης, δεν είναι γραμμένες οι ανάγκες και τα προβλήματα των οικογενειών   μας. Για τα μονοπώλια και τις μεγαλοεπιχειρήσεις γίνονται τα παζάρια και οι ελιγμοί. Μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας τους συζήτανε στην ΕΕ και τους «θεσμούς», με τους τραπεζίτες και τον ΣΕΒ.

Για το μίγμα και την δοσολογία των νέων μέτρων γίνεται ο καβγάς, όχι για να δούμε άσπρη μέρα.

Δε χωράνε στο ίδιο τραπέζι η ανταγωνιστικότητα και τα τεράστια κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, με τις δικές μας ανάγκες.

Δεν υπάρχει πια άλλο περιθώριο.

Ή αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για μέτρα άμεσης ανακούφισης, μέτρα που αντικειμενικά απαιτούν ρήξη με την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις πολιτικές της ΕΕ, ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι τη σφαγή μας.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη, η σύγκρουση, με την πολιτική που μας αφανίζει.

Δίνουμε τη μάχη με τους άλλους καταπιεσμένους, τους εργάτες και τους υπάλληλους, τους φτωχούς αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την ανάκτηση των απωλειών μας, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Τους καλούμε όλους και ιδιαίτερα τους αγρότες, που με μια απόφαση των γραφιάδων-υπηρετών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων από εργαζόμενοι στα χωράφια τους έγιναν ξαφνικά σε μια νύχτα επιχειρηματίες με σκοπό τη φορολογική τους αφαίμαξη και την εξαφάνισή τους από την παραγωγή, να συμμετέχουν μαζί μας στην διαμαρτυρία στη Δ.Ο.Υ. Τρικάλων.

Απαιτούμε:

  • Κατάργηση του ν. 4110/2013( κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
  • 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  • Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους, και 50% για όσους έκλεισαν.
  • Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
  • Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν εδώ τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Δωρεάν υγεία – περίθαλψη για όλους.

Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ