17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Πολιτικών Οργανώσεων

Ένα προκλητικό αντιλαϊκό πακέτο μέτρων, χειρότερο από οτιδήποτε έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα,φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή για προέγκριση. Μετά το κατάπτυστο κείμενο που συνυπέγραψε με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, (δηλαδή με σύσσωμο το μπλοκ του “ΝΑΙ”) με το οποίο ξαναέδινε πειστήρια υποταγής στους λεγόμενους “θεσμούς” της τρόικας και κουρέλιαζε τις ελπίδες για κάτι καλύτερο όσων στήριξαν το απατηλό ΟΧΙ του πρόσφατου κάλπικου δημοψηφίσματος, η ψευτοαριστερή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου φέρνει στη Βουλή ένα τερατούργημα που μπροστά του ωχριά η πρόταση των τροϊκανών που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα. Ένα τερατούργημα που, με πρόσχημα τη διευθέτηση του χρέους, ξεκινάει ένα νέο γύρο άγριας λιτότητας και άγριας επίθεσης στα δικαιώματα λαού και εργαζομένων.
Να, πού οδήγησε η δήθεν “σκληρή διαπραγμάτευση”, να πού οδήγησαν τα παχιά λόγια για “έναν άλλο αέρα” στην ΕΕ. Να, πού οδήγησαν οι αυταπάτες ότι δήθεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους ιμπεριαλιστές-δυνάστες της ΕΕ, ότι δήθεν υπάρχουν περιθώρια φιλολαϊκής διακυβέρνησης στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ: διαιώνιση και επέκταση της λιτότητας, της φτώχειας, της δυστυχίας και της εξαθλίωσης του λαού μας, μεγαλύτερη φοροληστεία, τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κι άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Η νέα αντιλαϊκή κυβερνητική πρόταση, το νέο αυτό μνημόνιο, δεν είναι παρά η προφανής κατάληξη μιας συνεχούς πορείας υποχωρήσεων και υποταγής του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το τίμημα που καλείται να πληρώσει ο λαός για να επιβεβαιωθεί το προεκλογικό “ανήκουμε στη Δύση” του Τσίπρα.
Ένας λαός που έδωσε πρωτόγνωρες μάχες ενάντια στα μνημόνια των ιμπεριαλιστών. Ένας λαός που για δύο ολόκληρα χρόνια συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής για να μην περάσει ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας. Ένας λαός που με τους αγώνες του έδωσε πνοή και ελπίδα. Ένας λαός που οδηγήθηκε στο να εγκαταλείψει το δρόμο του αγώνα, από αυτούς που του έταζαν την εύκολη λύση της κάλπης, και της ανάθεσης σε ψευτομεσσίες τύπου Τσίπρα.
Ένας λαός που αφέθηκε αβοήθητος να αντιμετωπίσει τους καθημερινούς ασφυκτικούς εκβιασμούς και τις απειλές του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστών και των ΜΜΕ, προκειμένου να αποδεχτεί χωρίς αντιρρήσεις τη νέα συμφωνία-μνημόνιο. Ένας λαός με την πλάτη στον τοίχο, που θα πληρώσει τα σπασμένα ακόμη και αν οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών δεν επιτρέψουν τελικά την υπογραφή συμφωνίας.
Ένας λαός που σήμερα αναγκάζεται να στριμώχνεται στις ουρές της νέας ληστείας των μισθών, των συντάξεων και του εισοδήματός του. Και το μόνο που έχουν να του τάξουν είναι ακόμα περισσότερες αυταπάτες ότι θα επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση. Ποια προηγούμενη κατάσταση, αλήθεια; Η κόλαση των μνημονίων τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα έτριβε στα μούτρα των δανειστών;
Οι ιμπεριαλιστές και οι υποτακτικοί τους μπορούν και να αντιμετωπιστούν, να κοντραριστούν και να νικηθούν. Όχι, όμως, από λαούς-ψηφοφόρους, φοβισμένους θεατές των εγκλημάτων που γίνονται σε βάρος τους. Αλλά από λαούς ενωμένους και οργανωμένους, που μάχονται και γίνονται πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Ούτε η αναζήτηση νέων προστατών στα πλαίσια της Δύσης ή τα λοξοκοιτάγματα προς την Ανατολή, ούτε ένα άλλο νόμισμα σε μια χώρα που θα παραμένει βαθιά εξαρτημένη και καπιταλιστική, θα ανακόψουν την άγρια επίθεση του κεφαλαίου και την ιμπεριαλιστική επεκτατικότητα. Ό,τι κέρδισαν λαός και εργαζόμενοι, το κέρδισαν μέσα από αγώνες σκληρούς, ενάντια σε έναν αντίπαλο που ήταν, είναι και θα παραμείνει αδίστακτος.
Και μόνο μέσα από τέτοιους αγώνες θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε ξανά τους μισθούς και τις συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Μόνο μέσα από τη συγκρότηση ενός μαζικού λαϊκού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης θα μπορέσουμε να ακυρώσουμε το νέο γύρο της άγριας αντιλαϊκής επέλασης.

- Advertisement -

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ και ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ!
ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ!
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το ΠΑΜΕ σας καλεί
Εδώ και τώρα να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών μας στα δικά μας χέρια.
Κανένας μόνος του – Κανένας ανοργάνωτος!
Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τα όπλα! Να γυρίσουμε την πλάτη σε μνημόνια και αφεντικά και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!
Δεν δεχόμαστε
• Τους νέους και παλιούς αντιασφαλιστικούς νόμους
• Το συνεχόμενο χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, τις συντάξεις
• Τους νέους φόρους και τα νέα χαράτσια.
• Οι ζωές μας δεν αντέχουν άλλα μέτρα. Οι ανάγκες μας δεν μπορούν να συρρικνωθούν για να σωθούν τα μονοπώλια, τα κέρδη τους, το βάρβαρο σύστημά τους!
Εδώ και τώρα κόντρα στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, διεκδικούμε:
• Αυξήσεις σε μισθούς,συντάξεις,επιδόματα. Κανείς εργαζόμενος κάτω από 751 κατώτερο μισθό
• Κάλυψη όλων των απωλειών
• Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
• Κατάργηση των αντεργατικών νόμων
• Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
Δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στα βάρβαρα μέτρα.
Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!
Nα απαιτήσουμε εδώ και τώρα, την πλήρη διασφάλιση και καταβολή στην ολότητα τους, των μισθών μας, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας. Το λαϊκό εισόδημα δεν είναι κεφάλαιο, δεν έχει καμιά δουλειά στα capital control.
Είναι ο κόπος μας, ο ιδρώτας μας. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν!
Με τα μονοπώλια ή με τις ανάγκες του λαού!
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Με την κατάθεση της πρότασης των νέων, δυσβάσταχτων αντιλαϊκών μέτρων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ (με τις πλάτες των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΠΟΤΑΜΙ), παραχαράζει το υπερήφανο ΟΧΙ στη συνέχιση των μνημονίων, που ψήφισε ο λαός την Κυριακή.
Το ΟΧΙ του λαού μας δεν θα αφήσουμε να το πετάξουν στα σκουπίδια και να το κουρελιάσει κανείς!
Καλούμε όλες και όλους που μαζί δώσαμε τη μάχη του ΟΧΙ μέχρι τέλους, συλλογικότητες και σωματεία, τον κόσμο της εργασίας και της αγροτιάς, τους ανέργους και τη νεολαία, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!
ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Όλες και όλοι σήμερα Παρασκευή 10/7 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 8:30μμ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!
ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΡΗΞΗ ΜΕ ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, παραχαράσσοντας κατάφωρα τη θέληση του ελληνικού λαού που την προηγούμενη Κυριακή 5/7 είπε ένα συντριπτικό ΟΧΙ στις προτάσεις των δανειστών – τοκογλύφων και των οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ και του ΔΝΤ για νέο μνημόνιο.
Η θρασύτατη κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα φέρνει την Παρασκευή στην Βουλή για προέγκριση την «εθνική» πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα, μια πρόταση βαθιά αντιλαϊκή και αντεργατική, που αποτελεί ένα σκληρότατο μνημόνιο, παρόμοιο με αυτό που καταψήφισε ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα.
Η πρωτοφανής πολιτική εκτέλεση του ΟΧΙ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Πρέπει να συναντήσει την πιο εκτεταμένη και την πιο έντονη αντίδραση των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχομεσαίων λαϊκών στρωμάτων και της ανυπόταχτης νεολαίας. Του ΟΧΙ της φτωχολογιάς που έδωσε την ετυμηγορία του για ρήξη με τα μνημόνια, το ευρώ, την ΕΕ και το ΔΝΤ, κόντρα σε θεούς και δαίμονες.
Οι κυνικοί εκβιαστές και οι τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, θα εισπράξουν ένα νέο κατηγορηματικό ΟΧΙ. Ακόμα πιο τρανταχτό αυτή τη φορά. Στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στις φτωχογειτονιές, στα νεολαιίστικα στέκια, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!
Οι εργαζόμενοι και ο λαός έδειξαν πως έχουν τα κότσια γι’ αυτό, δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν τα πάντα μέσα στο ευρωσφαγείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει επιλέξει να κινηθεί εντός του ασφυκτικού πλαισίου της ΕΕ και του κεφαλαίου, εκφράζοντας τελικά τα αστικά συμφέροντα. Με την υιοθέτηση και ψήφιση αυτών των μέτρων, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το νέο «εθνικό της μέτωπο» με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ – καναλάρχες -επιχειρηματίες, γίνεται μια μνημονιακή κυβέρνηση εξαπάτησης και εξαθλίωσης του λαού. Και θα έχει την τύχη που της αξίζει.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία δεν ψήφισαν ΟΧΙ για να ξαναφέρουν το μαύρο μέτωπο πάνω στη ζωή τους. Ψήφισαν ΟΧΙ για να αλλάξουν σελίδα. Να συντρίψουν τα μνημόνια, να διαγράψουν το ληστρικό χρέος, να σπάσουν τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, το βασίλειο του επιχειρηματικού και τραπεζικού κέρδους!
Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.
ΤΟ ΟΧΙ της 5 Ιούλη θα νικήσει! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση,

oργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Μετά το συντριπτικό 61% στο ΟΧΙ, η κυβέρνηση βρέθηκε μπροστά στο ίδιο ακριβώς δίλημμα που αντιμετώπιζε και τη μέρα που προκήρυξε το δημοψήφισμα: Υποταγή στο μνημόνιο ή ρήξη. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Η σημερινή κυβέρνηση προσπάθησε με συνέπεια να χαράξει αυτόν τον τρίτο δρόμο και το προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις. Όμως καμία τέτοια δυνατότητα δεν φάνηκε, καμία ρωγμή δεν δημιουργήθηκε στο μπλοκ δανειστών-κεφαλαιοκρατών-ΕΚΤ-Ε.Ε. που να δικαιώνει τις σκέψεις ότι μπορούμε να απεμπλακούμε από τη μνημονιακή κόλαση σε συμφωνία με τους δανειστές. Το δίλημμα πλέον προβάλει ολοκάθαρο μπροστά μας: Ρήξη ή υποταγή στο μνημόνιο!
Η πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, δείχνει ότι η κυβέρνηση επιλέγει την υποταγή. Απέναντι στην υποταγή και στη συνέχιση της πολιτικής που γνωρίσαμε τα τελευταία 5 χρόνια, η οποία οδήγησε στην οικονομική καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων, υπάρχει κι άλλος δρόμος. Ο δρόμος της εργατικής απάντησης στην κρίση.
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

1. Διαγραφή του δημόσιου χρέους (εκτός αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία).
Αυτό γίνεται με το άμεσο σταμάτημα κάθε πληρωμής προς τους πιστωτές και με δήλωση της κυβέρνησης ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος. Από αυτήν την ενέργεια, πρέπει να εξαιρεθούν ελληνικά και ξένα ασφαλιστικά ταμεία. Μια τέτοια κίνηση απαλλάσσει το λαό από τη θηλιά του χρέους και απελευθερώνει πόρους για στήριξη του κοινωνικού κράτους (σχολεία, νοσοκομεία) και δημόσιες επενδύσεις.
Μια τέτοια κίνηση από τη μεριά της Ελλάδας, σημαίνει απώλειες κεφαλαίων άνω των 300 δις. Ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά θα τα χάσουν: η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί στήριξης (ESM και EFSF) (218 δις. ευρώ), επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού, τραπεζικοί όμιλοι και μικροαστικά στρώματα. Η διαγραφή του χρέους συνεπάγεται ταυτόχρονα την έναρξη ενός αδυσώπητου οικονομικού πολέμου εναντίον της χώρας που το επιλέγει. Η χώρα δεν θα μπορεί για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα να δανειστεί από το εξωτερικό, ενώ οι πιστωτές θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα δάνεια. Όμως, τα οφέλη από μια τέτοιας κλίμακας απαλλοτρίωση πλούτου θα είναι πολλαπλάσια για τα λαϊκά στρώματα και θα αποτελέσει διεθνές παράδειγμα.

2. Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος με εργατικό έλεγχο.
Παρά το ότι η διοίκηση των τραπεζών ασκείται από τους ιδιώτες μετόχους, η πλειοψηφία των τραπεζικών μετοχών ανήκει ήδη στο κράτος (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας). Κι αυτό γιατί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε με δάνεια τα οποία φορτώθηκαν στο δημόσιο χρέος. Οι ελληνικές τράπεζες ήδη ζουν χάρη στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου. Η πλήρης κρατικοποίησή τους, με μηδενισμό των μετοχών των ιδιωτών μεγαλομετόχων, εκτός από πράξη δικαιοσύνης είναι και απολύτως αναγκαία για τον έλεγχο της οικονομίας.
Με την κρατικοποίηση των τραπεζών, κρατικοποιούνται και οι επιχειρήσεις τις οποίες ελέγχουν οι τράπεζες, καθώς κι εκείνες οι μεγάλες εταιρείες που είναι υπερβολικά εκτεθειμένες σε τραπεζικό δανεισμό.
Οι κρατικοποιημένες τράπεζες πρέπει να συγχωνευτούν σε ένα πιστωτικό ίδρυμα και να λειτουργήσουν με εργατικό έλεγχο. Δηλαδή, με πρόσβαση των εργαζομένων στα στοιχεία των τραπεζών και δημοσιοποίηση των θαλασσοδανείων και της ρεμούλας που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια.
Το κρατικό πιστωτικό ίδρυμα πρέπει να διαγράψει τα χρέη των εργατικών οικογενειών και να ρυθμίσει τα χρέη των μικροαστικών στρωμάτων. Να μηδενίσει τις υποχρεώσεις του προς τους κεφαλαιοκράτες, μηδενίζοντας τις καταθέσεις τους και διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τις αποταμιεύσεις των εργαζομένων.
3. Κρατικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό έλεγχο.
Οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας (ΟΤΕ, ΟΣΕ) πρέπει να επανέλθουν στο δημόσιο και να λειτουργήσουν με έλεγχο των εργαζομένων για να αποφευχθούν οι ρεμούλες και η διαφθορά του παρελθόντος. Το ίδιο πρέπει να γίνει για τις μεγάλες παραγωγικές μονάδες (χαλυβουργίες, διυλιστήρια, μεταλλουργικές βιομηχανίες, βιομηχανίες τροφίμων). Έτσι, θα πληρώσουν την κρίση οι κεφαλαιοκράτες: με απώλεια της ιδιοκτησίας τους και των κερδών τους. Οι μηχανισμοί παραγωγής αξίας πρέπει να λειτουργήσουν στα χέρια και προς όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

4. Χωρισμός εκκλησίας – κράτους. Δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Ιδιοκτησία της εκκλησίας είναι το 2,9% των κτιρίων και σχεδόν το 1% της συνολικής έκτασης της χώρας. Για όλη αυτήν την περιουσία δεν πληρώνει ούτε δεκάρα σε φόρους, ενώ επιδοτείται κιόλας με την πληρωμή των εκκλησιαστικών λειτουργών από το κράτος. Η εκκλησιαστική περιουσία πρέπει να δημευτεί, οι κληρικοί να αποδεσμευτούν από την κρατική υπαλληλία και να ζουν από τις εισφορές των πιστών και να διακοπεί κάθε κρατική χρηματοδότηση προς την εκκλησία.

5. Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη
Οι παραπάνω αναγκαίες πολιτικές δράσεις για την έξοδο από την κρίση προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και σε βάρος των κεφαλαιοκρατών, παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ε.Ε. δεν οικοδομήθηκε για να προασπίζει τα συμφέροντα των λαών, αλλά για να περιφρουρεί τα προνόμια των καπιταλιστών. Οποιαδήποτε προσβολή στην κεφαλαιοκρατική ιδιοκτησία έρχεται σε αντίθεση με δεκάδες κανονισμούς, ντιρεκτίβες και συνθήκες της ένωσης. Μέσα στην Ε.Ε. μπορούν να εφαρμοστούν μόνο πολιτικές που ωφελούν τους κεφαλαιοκράτες. Η εφαρμογή ακόμα και ελάχιστων φιλεργατικών μέτρων, οδηγεί αναπότρεπτα σε σύγκρουση και έξοδο από την άθλια ένωση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Η έξοδος από το ευρώ είναι παράπλευρη συνέπεια αυτής της επιλογής.

Σε σχέση με το ευρώ
Η έξοδος από το ευρώ από μόνη της, δεν λύνει τα προβλήματα των εργαζομένων, όμως η λύση των προβλημάτων περιλαμβάνει αναγκαστικά την έξοδο από το ευρώ. Οι θεωρίες που υποστηρίζουν ότι αρκεί η έξοδος από το ευρώ για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Οι υπερασπιστές του ευρώ, επίσης χρησιμοποιούν ανυπόστατα επιχειρήματα. Λένε π.χ. ότι με τη δραχμή, όσοι έχουν χρήματα στο εξωτερικό θα αγοράσουν φτηνά τα πάντα στη χώρα, λες και δεν μπορούν σήμερα να το κάνουν, με την κατάρρευση των τιμών των ακινήτων. Ή μας λένε ότι θα συντριβεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων με την υποτίμηση της δραχμής, δεν θα μπορεί να αποπληρωθεί το χρέος κλπ., θέσεις που είναι βάσιμες, μόνο στην περίπτωση που διατηρηθούν τα προνόμια της άρχουσας τάξης, δηλαδή των «συντεχνιών» που απομυζούν το δημόσιο πλούτο και τον ελληνικό λαό: των εφοπλιστών που φοροδιαφεύγουν με συνταγματική προστασία, των τραπεζιτών που διοικούν τράπεζες που επιβιώνουν χάρη στα κρατικά κεφάλαια, των βιομηχάνων που καταπατούν προκλητικά όποιο νόμο δεν τους βολεύει, των καναλαρχών που εκμεταλλεύονται τζάμπα τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, της εκκλησίας και των αστών πολιτικών που έχουν πάρει μερτικό από τη λεηλασία του ελληνικού λαού.
Όμως λύση προς όφελος της εργατικής τάξης δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να τσακιστούν αυτές οι «συντεχνίες», χάνοντας τα προνόμιά τους. Η έξοδος από το ευρώ μπορεί να είναι επωφελής για το λαό, ακριβώς γιατί μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τις αναγκαίες ενέργειες απαλλοτρίωσης της κεφαλαιοκρατικής ιδιοκτησίας.

Μια τέτοια λύση απαιτεί μια ανάλογη κυβέρνηση και την πλατιά ενεργό στήριξη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που κατανοούν την αναγκαία εργατική απάντηση και αντιλαμβάνονται την καθοριστική σημασία του ενιαίου μετώπου πάλης, πρέπει άμεσα να συναντηθούν, να καθορίσουν από κοινού τα επόμενα βήματά τους και να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Καλούμε τους εργαζόμενους που αγωνιούν αυτές τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές, να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια. Η δράση των εργαζόμενων μπορεί να γύρει την πλάστιγγα στην μεριά των εργατικών συμφερόντων και να καθορίσει τις εξελίξεις.
κομμουνιστική οργάνωση ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Η Κ.Ο. Θεσσαλίας ενημερώνει τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενος και τη νεολαία που ενίσχυσαν οικονομικά τις Κ.Ο. με το λαχνό-στήριξης που διακινήθηκε το προηγούμενο δίμηνο, ότι λόγω των εξελίξεων η λαχειοφόρος θα πάρει παράταση και οι νικητές θα αναδειχτούν με την κλήρωση του λαϊκού λαχείου στις 20 Οκτώβρη, ημέρα Τρίτη.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Εμπρός για πανεργατική απεργία!
Η συμφωνία που έφερε σαν πρόταση η κυβέρνηση στην Βουλή αποτελεί μία πλήρη, εξευτελιστική παράδοση στις απαιτήσεις των δανειστών. Ένα νέο βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό νέο μνημόνιο. Σκληρά αντιασφαλiστικά μέτρα, φορολεηλασία χωρίς τέλος, διατήρηση και επέκταση της φτώχιας για την εργατική τάξη, συντριβή των μικρομεσαίων στρωμάτων και των αγροτών, μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών και δικτύων.
Οι υποσχέσεις για «άνοιγμα της συζήτησης για ελάφρυνση του χρέους» και το «επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ» αφενός δεν αποτελούν παρά το αναγκαίο φύλο συκής για το πέρασμα του νέου μνημονίου και αφετέρου αν και όσο υπάρξουν δεν θα είναι παρά κίνητρα για το κεφάλαιο και τις δουλειές του. Για την εργατική τάξη και τον λαό φτώχια, μισθοί πείνας εργοδοτική τρομοκρατία, κοινωνική καταστροφή.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Υπεξαιρεί το μεγαλειώδες ΟΧΙ του ελληνικού λαού μετατρέποντάς το σε μια συμφωνία ίδια αν όχι ακόμα χειρότερη από αυτή που καταψηφίστηκε πανηγυρικά. Κανένα επιχείρημα καμιά δικαιολογία ότι ο κόσμος «δεν ήθελε την ρήξη» δεν ευσταθεί Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ με τις τράπεζες κλειστές και το παγκόσμιο σύστημα να έχει πέσει πάνω του ότι το ΟΧΙ σημαίνει ρήξη και grexit. Είναι ντροπή για την κυβέρνηση να φορτώνει στον λαό τις επιλογές της.
Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο μνημόνιo! Μετά το σαρωτικό ΟΧΙ, όλες οι δυνάμεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος και οι μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς μπορούν και πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους για να μην ψηφιστεί η συμφωνία και σε κάθε περίπτωση να μην εφαρμοστεί. Η ώρα της ευθύνης έφτασε. Κάθε άμεση ή έμμεση στήριξη ή ανοχή στην συμφωνία, ρίχνει νερό στον μύλο του μαύρου μετώπου κεφαλαίου ΕΕ-ΔΝΤ. Οι τρομοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ, της ελληνικής ολιγαρχίας και των ΜΜΕ, και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛΛ θα εισπράξουν ένα νέο πιο βαθύ, πιο ταξικό, πιο συνειδητό ΟΧΙ της ρήξης, με απεργίες, διαδηλώσεις, μαζικό ξεσηκωμό!
Αντικειμενικά στην ημερήσια διάταξη μπαίνει το ζήτημα μιας άλλης αριστεράς. Μιας αριστεράς, της ρήξης και όχι των συμβιβασμών και των υποχωρήσεων, που θα τιμήσει το «ΟΧΙ του ελληνικού λαού». Ικανής να τραβήξει την μάχη με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου μέχρι το τέλος, μέχρι την δικαίωσή της.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία ψήφισαν ΟΧΙ για να διώξουν οριστικά και αμετάκλητα το «μαύρο μέτωπο» από τη ζωή τους. Όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με τη θέληση του λαού πολύ σύντομα θα θερίσουν θύελλες.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ