15.5 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών Οργανώσεων

Ο ΑΓΩΝΑΣ
ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ
ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

- Advertisement -

 

 

Καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Τρικάλων, καταγγέλλουν πως παραμένουν απλήρωτες επί 6 μήνες από τον ιδιώτη εργολάβο που έχει αναλάβει την υπηρεσία καθαριότητας.
Καθαρίστριες που αμείβονται με 3.5 ευρώ την ώρα για 5ώρη απασχόληση (μηνιαίες αποδοχές=430-470 ευρώ).
Καθαρίστριες που καλούνται να υπογράφουν πως πληρώθηκαν για 3 μήνες δουλειά, ενώ πληρώθηκαν για έναν! Κι όποια δεν υπογράφει, απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες(όπως έγινε τον Απρίλη για μία εργαζόμενη).
Καθαρίστριες που καθαρίζουν χωρίς υλικά καθαριότητας, μα με νεράκι απλό! Success story!
Καθαρίστριες που εργάζονται σε καθεστώς γαλέρας και αποτελούν το υπόδειγμα και εργασιακό πρότυπο της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αλλά και της Ε.Ε. και της τρόικας, όταν μιλάνε για ανάπτυξη! Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, με μισθό πείνας και σε καθεστώς μόνιμης εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.
Καθαρίστριες που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους! που κάλεσαν την επιθεώρηση εργασίας να παρέμβει και συνάντησαν τα τσιράκια της εργοδοσίας να τρέχουν να τις φυγαδεύσουν ή να τις απειλούν με απoλύσεις και να τις θέτουν σε άδειες και ρεπό!
Καθαρίστριες που έκαναν κατάληψη στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου, που κάλεσαν σε συμπαράσταση κι αλληλεγγύη, που ύψωσαν φωνή κι ανάστημα, που αγωνίζονται κι αντέχουν!
Καθαρίστριες που συναντούν και θα συναντήσουν την απανθρωπιά και την σκληρότητα της Διοίκησης και της εργοδοσίας, την αδιαφορία και την έλλειψη στήριξης άλλων εργαζομένων, τα χαμηλωμένα βλέμματα κάποιων που θα λυγίσουν, την εχθρότητα των υποτακτικών της εργοδοσίας, ακόμη και τα κλειστά στόματα και τα ψέματα, τις συκοφαντίες και την προσπάθεια φίμωσης των φωνών τους.
Καθαρίστριες, εργαζόμενες, μητέρες, γυναίκες που αγωνίζονται για το μεροκάματο, τη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους, βρήκαν και θα βρουν δίπλα τους όλες και όλους όσους αγωνίζονται για τα ίδια πράγματα στις δικές τους καθημερινότητες.
Συνάντησαν και θα συναντήσουν ταξική αλληλεγγύη, συμπαράσταση, συντροφικότητα από κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας μας που βλέπει στα πρόσωπά τους τη βαρβαρότητα και το Μεσαίωνα στον οποίο ζούμε και κατρακυλούμε με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς.
Ευαισθητοποίησαν και θα ευαισθητοποιήσουν και θα αφυπνίσουν την τοπική κοινωνία για να σταματήσει πια να κλείνει τα μάτια της στη συνεχιζόμενη και εντεινόμενη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!
Είναι η ώρα της μάχης και καλούμε όλες και όλους να τη δώσουμε με συνέπεια, αποφασιστικότητα κι αξιοπρέπεια, με ενότητα και συντονισμό όλων των αγωνιζόμενων και πληττόμενων κομματιών της κοινωνίας μας.
Είναι η ώρα να δείξουμε ποια είναι η πραγματικότητα και το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Οι καθαρίστριες κι οι διαθέσιμοι δημόσιοι υπάλληλοι σήμερα, οι απολυμένοι χαλυβουργοί χθες, οι επιστρατευμένοι καθηγητές, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στο ΜΕΤΡΟ στο πρόσφατο παρελθόν, όλες και όλοι μας, είμαστε κρίκοι στην αλυσίδα της κοινωνικής καταστροφής της πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της τρόικας.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ! ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!
Οι Διοικητές, οι εργολάβοι και τα τσιράκια τους, μια γλώσσα καταλαβαίνουν μόνο: ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
Ένα πράγμα τρέμουν: ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ!
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ! ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ!

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ανακοίνωση-καταγγελία για το πογκρόμ των απολύσεων καθαριστριών

 

Καταγγέλλουμε στην εργατική τάξη και στο λαό των Τρικάλων τις εκδικητικές απολύσεις καθαριστριών-επειδή διεκδίκησαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα 6 μηνών- στις οποίες προχώρησε η ιδιωτική εταιρία καθαρισμού του Νοσοκομείου Τρικάλων Ευθύμιος Τσιάτσος &ΣΙΑ ΟΕ, με έδρα την Λάρισα.

Η εταιρία ανακοίνωσε σε τέσσερις καθαρίστριες ότι απολύονται και σε άλλες τέσσερις ότι βγαίνουν σε υποχρεωτική άδεια με προφανή σκοπό να τις απολύσει μόλις επιστρέψουν για δουλειά.

Ο συγκεκριμένος εργοδότης, η ίδια εταιρία, πριν το Πάσχα, απέλυσε άλλες τρείς καθαρίστριες, τις δύο επειδή πήγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας και διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους, και την τρίτη επειδή δεν υπέγραψε παράνομα χαρτιά, ότι πληρώθηκε για τρείς μήνες ενώ πληρώθηκε για ένα.

Η εταιρία καθαρισμού Ευθύμιος Τσιάτσος &ΣΙΑ ΟΕ, απέλυσε μέσα σε 4 μήνες 7 καθαρίστριες και μαζί με τις τέσσερις που σκοπεύει να απολύσει τον Αύγουστο, σύνολο 11!

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, στην απλήρωτη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις όσων καθαριστριών διεκδικούν τα δικαιώματά τους, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων, Σουφλιάς, δεν έκανε τίποτα παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των καθαριστριών και του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους να βρουν κάπου ένα στήριγμα.

Ρωτάμε δημόσια όλους τους αρμόδιους και υπεύθυνους κρατικούς, πολιτικούς και κυβερνητικούς παράγοντες και την ίδια την κυβέρνηση:

  • Με ποιες πλάτες άραγε λειτουργεί κατά αυτό τον τρόπο ο συγκεκριμένος εργολάβος ο οποίος δεν έχει καν υπογραμμένη σύμβαση με το Νοσοκομείο Τρικάλων από τον περασμένο Γενάρη;
  • Ποιος του ανέθεσε και με ποιο νόμιμο τρόπο την καθαριότητα του Νοσοκομείου;
  • Από πού αντλεί το θράσος και ποιους έχει πλάτες και συμπεριφέρεται με αυτό τον προκλητικό και χυδαίο τρόπο στις εργαζόμενες καθαρίστριες;

 

Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την εργοδοτική τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία, τις απολύσεις.

Απαιτούμε:

  • άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων των καθαριστριών
  • Να σταματήσουν οι απειλές, οι εκφοβισμοί και η τρομοκρατία της εργοδοσίας
  • Να μην γίνει καμία απόλυση, να επαναπροσληφθούν όλες οι καθαρίστριες και οι τρείς απολυμένες πριν από το Πάσχα
  • Να σταματήσει τώρα το αίσχος της παράδοσης των δημόσιων υπηρεσιών και των δραστηριοτήτων τους σε ιδιώτες με κόστος δυσβάσταχτο για τον Ελληνικό λαό. Να φύγουν οι εργολάβοι και υπεργολάβοι από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ιδρύματα και να προσληφθούν οι καθαρίστριες και άλλο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα

 

Καλούμε την εργατική τάξη των Τρικάλων και όλο το λαό, να σταθούν αλληλέγγυοι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την εργοδοτική αυθαιρεσία, την τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις.

Να καταδικάσουν επίσης την αναλγησία των δημόσιων, των πολιτικών και κυβερνητικών παραγόντων, την ίδια τη συγκυβέρνηση, η οποία με τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίζει διαρκώς δίνει το δικαίωμα στον κάθε εργοδότη να συμπεριφέρεται με προκλητικό, αυταρχικό και βάναυσο τρόπο στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και στους άλλους εργαζόμενους.

Δηλώνουμε ότι: είμαστε σταθερά στο πλευρό των αγωνιζόμενων καθαριστριών και τις στηρίζουμε με κάθε τρόπο στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

 

 

Οι καθαρίστριες δεν είναι μόνες τους! παλεύουν παλικαρίσια και θα νικήσουν!

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, λαέ των Τρικάλων

Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων βρίσκονται για 3η μέρα σε κινητοποίηση διεκδικώντας την εξόφληση των δεδουλευμένων πέντε μηνών. Στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης έγινε σήμερα το πρωί καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και ορίστηκε εργατική διαφορά για την Παρασκευή1/8/2014.
Μετά την καταγγελία και επιστρέφοντας στη δουλειά τους βρέθηκαν μπροστά σε απειλές για απολύσεις από την προϊσταμένη του συνεργείου καθαρισμού, σε αλλαγές στη βάρδια τους, σε υποχρεωτικά ρεπό και υποχρεωτικές άδειες, σε μια προσπάθεια της εργοδοσίας να τις τρομοκρατήσει, να τις διασπάσει και να κάμψει τον αγώνα τους.
Μάλιστα, η εργοδοσία προσέλαβε 4 καινούργιες καθαρίστριες για να αντικαταστήσουν όσες επιμένουν να διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους.
Μέλη της Διοίκησης του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ζήτησαν τον άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και τον επιτόπιο έλεγχο.
Οι Επιθεωρητές πήγαν πράγματι στο Νοσοκομείο και κατέγραψαν όλα όσα κατήγγειλαν οι καθαρίστριες που βρισκόταν εκεί και είχαν βάρδια. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου από τον οποίο ζητήθηκε δέσμευση για την ικανοποίηση των δίκαιων διεκδικήσεων τους καθώς και δέσμευση ότι δεν θα επιτρέψει τις απολύσεις.
Η απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου δεν ήταν σαφής και κατηγορηματική.

Εργαζόμενες-εργαζόμενοι, λαέ των Τρικάλων, Ο αγώνας των καθαριστριών είναι πέρα για πέρα δίκαιος όπως δίκαια είναι και τα αιτήματά τους. Ο αγώνας αυτός τώρα πρέπει να κλιμακωθεί, να στηριχτεί μαζικά από όλους μας για να καταστεί νικηφόρος!
Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες οι οποίες έχουν απέναντί τους:
• ολόκληρη την αντεργατική νομοθεσία των μνημονιακών κυβερνήσεων και ακόμα πιο πίσω
• τις απαιτήσεις της Τρόικας και των δανειστών-τοκογλύφων
• την ασυδοσία της εργοδοσίας η οποία κρύβεται πίσω από την αντεργατική νομοθεσία, και έχει την στήριξη κυβερνητικών παραγόντων, πολιτικών προσώπων φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση, του ίδιου του διοικητή του Νοσοκομείου
• την στάση του Πόντιου Πιλάτου που τηρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες όταν δεν κωφεύουν
Δεν έχουν μαζί τους όπως θα έπρεπε την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΤ, η οποία δεν εδέησε να επισκεφτεί το Νοσοκομείο, να τις συναντήσει και να τις στηρίξει όπως θα έπρεπε από μέρες να κάνει, περιμένοντας ίσως να πάει «το βουνό στον Μωάμεθ».

Οι καθαρίστριες έχουν δίκιο! Έχουν επίσης μαζί τους όλα τα ζωντανά και αγωνιστικά στοιχεία του κινήματος, την διοίκηση του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του οποίου είναι μέλη, την Τρικαλινή κοινωνία η οποία αναγνωρίζει το δίκιο του αγώνα τους και βλέπει στο πρόσωπό τους ότι πιο τίμιο, αγωνιστικό και πρωτοπόρο υπάρχει στο μαζικό κίνημα.
Τώρα είναι η ώρα να πάρουν οι εργαζόμενοι των Τρικάλων την υπόθεση στα χέρια τους!
Την Πέμπτη 31/7 στις 9 η ώρα το πρωί οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες αποφάσισαν διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο του Νοσοκομείου. Είμαστε μαζί τους, στεκόμαστε δίπλα τους!
Όλοι και όλες το πρωί της Πέμπτης στην είσοδο του Νοσοκομείου Τρικάλων!
Οι καθαρίστριες δεν είναι μόνες τους! έχουν μαζί τους την αγωνιζόμενη εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό και για αυτό θα νικήσουν!

Τρίκαλα 30/7/2014
Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

 

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, στηρίζει έμπρακτα τις εργαζόμενες του συνεργείου καθαριότητας στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, οι οποίες διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ημερομίσθια τα οποία ο εργολάβος τους καθυστερεί για μήνες! Εδώ και καιρό ο Σύλλογός μας γνωρίζοντας την κατάσταση, μαζί με τα ταξικά σωματεία μέσα από παράσταση διαμαρτυρίας απαίτησε, να προσληφθούν στα νοσοκομεία με μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Αυτή η στάση είναι κομμάτι της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής που στόχο έχει να τσακίσει κάθε εργασιακό δικαίωμα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αυτή η πολιτική που αποφασίζεται στην ΕΕ και υλοποιείται και από την ελληνική κυβέρνηση, μεταξύ των άλλων θέλει να φτιάξει ένα δημόσιο τομέα στα μέτρα και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Πολιτική που πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες, όχι μόνο στον εργασιακό τομέα, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων, όπως αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κόψιμο του επιδόματος τοκετού – μητρότητας, εμπορευματοποίηση της κοινωνικής πολιτικής κ.ά. Οι συνθήκες «Γαλέρας» των εργαζομένων στα συνεργία καθαριότητας μέσα στα Νοσοκομεία είτε στη σίτιση και φύλαξη, είναι το πρότυπο «ανάπτυξης» με μισθούς των 340 ευρώ και αμοιβή με την ώρα!

Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων, μέλος της ΟΓΕ

 

 

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών, συνεπής στις προεκλογικές της θέσεις και δεσμεύσεις, ΣΤΗΡΙΖΕΙ την πρωτοβουλία πολιτών και φορέων «ΜΕΤΕΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

Πάγια θέση μας ήταν και παραμένει η άποψη ότι η διαφύλαξη της ιερότητας των Μετεώρων και η πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής δεν είναι πράγματα ασύμβατα.

Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από δυναμικές συλλογικές δράσεις είναι δυνατή η ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του θέματος χωρίς εμπάθειες και αντιπαραθέσεις, με στόχο το καλό του τόπου.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία αυτή.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

 

 

 

Λάρισα

Συνέντευξη τύπου 30/7/2014

 

Πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Εμείς σα Λαϊκή Συσπείρωση αποκαλύψαμε και καταγγείλαμε ότι εξυπηρετεί τη στρατηγική του μεγάλου κεφαλαίου, την κερδοφορία του και όχι τα συμφέροντα του λαού της περιοχής και γι’ αυτό το καταψηφίσαμε.

Δε χρειάστηκε να περάσουν πολλές μέρες και με την επίσκεψη στην περιοχή μας του αρμόδιου επίτροπου για την Ευρωπαϊκή Περιφερειακή Πολιτική, του κ. Χάαν φάνηκαν οι στόχοι της περιφερειακής πολιτικής, του ΕΣΠΑ κλπ, για την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Όλο και περισσότερος κόσμος βλέπει και καταλαβαίνει ότι το κεφάλαιο συνεχίζει τον πιο άγριο πόλεμο που έχει εξαπολύσει τις τελευταίες δεκαετίες εναντίον όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτός ο πόλεμος τώρα έχει άλλο όνομα, λέγεται ‘’Ευρώπη 2020 – στρατηγική για έξυπνη, βιώσιμη ανάπτυξη’’ και είναι συνέχεια και εμβάθυνση της αντιλαϊκής στρατηγικής της Λισαβόνας, του ‘’ευρωσυντάγματος’’, κλπ.

Η στρατηγική αυτή, αξιοποιεί τις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης για την ένταση της επίθεσης στα λαϊκά στρώματα σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., και επιδιώκει τη βελτίωση της θέσης ευρωπαϊκών μονοπωλίων στο μονοπωλιακό ανταγωνισμό για το μοίρασμα των αγορών – γι’ αυτό βράζει ο τόπος και αιματοκυλούν τους λαούς στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τα μέτρα αυτά αποτελούν ένα κεντρικό επιτελικό σχέδιο των πολιτικών επιτελείων των καπιταλιστών από κοινού με τις αστικές κυβερνήσεις κάθε χρώματος και σύνθεσης, το οποίο εντέλλονται να υλοποιήσουν όλα τα στελέχη των αστικών κομμάτων σε κάθε πόστο που έχουν εκλεγεί. Άλλωστε για το σκοπό αυτό διεκδικούν δήμους και περιφέρειες- για να περάσουν την πολιτική τους !

Αυτά που ψηφίστηκαν με το ΠΕΠ, είναι αυτά που είπε ο Χάαν. Όλα υποτάσσονται στην ανταγωνιστικότητα: η έρευνα, η καινοτομία, η σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, τα ευρυζωνικά δίκτυα, ενέργεια – περιβάλλον – υποδομές μεταφορών, κλπ, όλα στην υπηρεσία των επιχειρήσεων.

Το ΕΣΠΑ, το νέο ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Θεσσαλίας και κάθε άλλο ΠΕΠ, είναι εργαλεία που υπηρετούν τους ίδιους στόχους. Το 63% των διαθέσιμων κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία συμβάλλουν άμεσα στην κερδοφορία των μονοπωλίων, πάνω δε από το 45%, επιστρέφει άμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ, ενώ το υπόλοιπο λυμαίνεται η ντόπια αστική τάξη.

Οι πόροι κατευθύνονται σε σχέδια, έργα και δράσεις για την απελευθέρωση των αγορών και τις ιδιωτικοποιήσεις, που οδηγούν στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ έκαναν τα πάντα για την υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τα έργα που σχεδιάστηκαν και ανατέθηκαν με ευρωενωσιακά κονδύλια είχαν σαν μοναδικό κριτήριο τα κέρδη που αποφέρουν στις μονοπωλιακές επιχειρήσεις, ενώ έργα ζωτικής σημασίας για την ικανοποίηση ή την ανακούφιση λαϊκών αναγκών (π.χ. εκτροπή του Αχελώου, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, προγράμματα κατασκευής λαϊκών κατοικιών, υποδομών Υγείας και Πρόνοιας κ.λπ.) δεν μπήκαν ποτέ σε διαδικασία επιλογής, ούτε άλλωστε επρόκειτο ποτέ να θεωρηθούν «επιλέξιμα» από τα όργανα της ΕΕ, αφού δεν εξυπηρετούσαν το στόχο της ανταγωνιστικότητας.

Έτσι προωθήθηκε οτιδήποτε υπονομεύει Συλλογικές Συμβάσεις, σταθερές εργασιακές σχέσεις, την καθιέρωση ελαστικών εργασιακών σχέσεων στους εργαζόμενους, με τους συμβασιούχους, τα stage, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα 9μηνα και την εποχιακή απασχόληση.

Γέμισε η Περιφέρεια «γραφεία ενοικίασης εργαζομένων» – εργολάβους και διάφορες ΜΚΟ που προμηθεύουν πάμφθηνο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα.

 

 

Αυτή η πολιτική είχε ως αποτέλεσμα να διευρύνει τις ανισομετρίες στο εσωτερικό της χώρας, ανάμεσα στις Περιφέρειες. Η Θεσσαλία βρίσκεται σε σχεδόν διαρκή φθίνουσα πορεία την τελευταία δεκαπενταετία. Η απασχόληση από το 62% έπεσε στο 50%, οι μικροί και μεσαίοι αγρότες μειώθηκαν από την περιοχή μας και θα ξοφλήσουν οριστικά με τη νέα ΚΑΠ. Η Θεσσαλία έγινε η φτωχότερη περιφέρεια, ενώ είναι ένας εύφορος κάμπος που θα μπορούσε να χορτάσει την Ελλάδα αγροτικά προϊόντα και να κάνει και εξαγωγές.

Η κουβέντα και η αντιπαράθεση όλων, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α., δεν γίνεται για την ουσία της πολιτικής, αλλά για το ύψος των κονδυλίων, την απορρόφηση και άλλα διαχειριστικά ζητήματα κρύβοντας το που καταλήγουν αυτές οι χρηματοδοτήσεις, γιατί όλοι συμφωνούν στη στήριξη των βασικών επιλογών και των πολιτικών της ΕΕ.

Για κάθε ‘’έργο’’ γεμίζουν τις εφημερίδες με φωτογραφίες από τις επισκέψεις και τα εγκαίνια που κάνουν, ξανά και ξανά, αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα..

Και ποια είναι η ταμπακιέρα;

  • Κάνουν δρόμους αλλά κουβέντα ότι οι δρόμοι πουλήθηκαν στους μεγαλοεργολάβους που ληστεύουν το λαό με τα διόδια και τον στέλνουν να σκοτώνεται στους βομβαρδισμένους παράδρομους.
  • Αγοράζουν ασθενοφόρα ή κάποια μηχανήματα για τα νοσοκομεία, αλλά τα νοσοκομεία και κλινικές κλείνουν η μια κοντά στην άλλη από έλλειψη γιατρών και άλλου προσωπικού, από την έλλειψη απαραίτητων υλικών και κονδυλίων για τη λειτουργία τους. Παράλληλα βάζουν εισιτήρια στα νοσοκομεία και αυξάνονται τα ιδιωτικά κέντρα υγείας για να πληρώνει ο λαουτζίκος για να βρει την υγεία του.
  • Οι τράπεζες με αφορμή τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια θα κατάσχουν τα σπίτια όσων χρωστάνε και θα τους τα νοικιάζουν.
  • Η αξιολόγηση που ζητάει ΕΕ, η τρόικα και το μεγάλο κεφάλαιο, προχωράει στο Δημόσιο (δήμους, περιφέρειες, υπουργεία, νοσοκομεία, σχολεία, κλπ) με στόχο όχι μόνο τις απολύσεις υπαλλήλων αλλά την κατάργηση δομών και υπηρεσιών. Μετά από τέτοιες ή άλλες αξιολογήσεις κλείνουν κλινικές και νοσοκομεία.
  • Τα παιδάκια μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς γιατί το ΕΣΠΑ, δεν θέλει τέτοιες δαπάνες και κάθε χρόνο τις μειώνει.
  • Η νέα ΚΑΠ θα διώξει από τα χωράφια και τους υπόλοιπους μικρούς αγρότες που κατάφεραν να επιβιώσουν μέχρι τώρα.

 

Που είναι λοιπόν ‘’τα καλά’’ του ΠΕΠ, του ΕΣΠΑ, κλπ που μας λέει ο Χάαν και ο κάθε Χάαν, ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι ;

Για όλα αυτά ο Περιφερειάρχης δηλώνει αναρμόδιος (λέει ότι έτσι προβλέπει ο νόμος, δεν τον αφήνει η κυβέρνηση κλπ). Τότε γιατί δεν παραιτείται, γιατί δεν πάει σπίτι του; Νομίζει ότι ακόμα είναι προεκλογική περίοδος ;

Σε κάθε περίπτωση τον καλούμε να καλέσει άμεσα Περιφερειακό Συμβούλιο για τα άμεσα προβλήματα και ιδιαίτερα το πρόβλημα των διοδίων.

Οι προβλέψεις μας για το χαρακτήρα και τη φύση της ΕΕ επιβεβαιώνονται πλήρως.

Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών είναι αδύνατη κάτω από τη λειτουργία του σιδερένιου νόμου του κέρδους. Έργα που να υπηρετούν το λαό, π.χ. για εκτροπή του Αχελώου, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, προγράμματα κατασκευής λαϊκών κατοικιών, υποδομών Υγείας και Πρόνοιας, για προστασία των ανέργων κλπ δε γίνονται, γιατί δε συμφέρουν στα μονοπώλια.

Εμείς λέμε ότι και τα κονδύλια αυτά, του ΠΕΠ, ΕΣΠΑ, ΣΕΣ, κλπ πρέπει να διατεθούν για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τα μονοπώλια.

Σε κάθε περίπτωση, ο λαός δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι θα επιβιώσει αν δεν πολεμήσει με νύχια και με δόντια αυτήν την πολιτική.

Οι εργάτες, οι φτωχούς αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, πρέπει να παλέψουν για το δυνάμωμα της Συμμαχίας τους, να δημιουργήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να εμποδιστεί και στη συνέχεια να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική και να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Για την επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε στις παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων μετά και την αναστολή λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής στο Γ. Ν. Καρδίτσας.

 

Η οριακή και επικίνδυνη κατάσταση λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής του Γ. Ν. Καρδίτσας τις τελευταίες μέρες λόγω ασθένειας της μοναδικής παιδιάτρου της κλινικής.

Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα και αποτέλεσμα της οριακής κατάστασης λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας, γεγονός που επανειλημμένα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, αλλά και φορείς της πόλης έχουν αναδείξει ζητώντας την αντιμετώπιση των τεράστιων κενών σε ιατρικό προσωπικό, όχι μόνο παιδιάτρων αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

Έτσι μετά το «λουκέτο» της παιδιατρικής κλινικής του Γ. Ν Καρδίτσας και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η 5η ΥΠΕ προχώρησε στη «λύση» της εναλλάξ εφημέρευσης των δύο νοσοκομείων για παιδιατρικά περιστατικά το μήνα Αύγουστο.

Σημειώνουμε πως η παιδιατρική κλινική του Γ. Ν. Τρικάλων λειτουργεί οριακά με τρείς παιδιάτρους, ο ένας εκ των οποίων μετακινείται από το Κ. Υ Φαρκαδόνας για την κάλυψη των αναγκών της κλινικής.

Γίνεται κατανοητό πως η έως τώρα λειτουργία των δύο κλινικών στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο στην υπερπροσπάθεια και την υπερεντατικοποίηση της εργασίας γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που εδώ και μήνες βιώνουν καθημερινά μια άνευ προηγουμένου τραγική και επικίνδυνη κατάσταση τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς- παιδιά.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη περίπτωση που επιβεβαιώνει τις αρνητικές και επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία του λαού μας, από τη συνειδητή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου αφενός να προχωρήσει η εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αφετέρου να δοθεί πεδίο δράσης για να κερδοφορήσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο υγείας.

Αυτή η πολιτική δεν είναι τυχαία αλλά αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής Ε.Ε.- κεφαλαίου που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις όπως και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε άμεσα να στελεχωθούν οι παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων με τον αναγκαίο αριθμό σε παιδιάτρους μόνιμης και σταθερής εργασίας.

 

Οι Βουλευτές

 

Γιώργος Λαμπρούλης

Ελένη Γερασιμίδου

Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Συνεχίζεται η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Από την έναρξη της επίθεσης έχουν σκοτωθεί 1.262 Παλαιστίνιοι και τουλάχιστον 7.000 έχουν τραυματιστεί. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα δύο τρίτα των θυμάτων είναι άμαχοι… Σχολεία, Νοσοκομεία και μονάδες παραγωγής ενέργειας δέχονται όλο το μένος των ισραηλινών επιδρομών.

Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά στο έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη, ούτε αρκούν οι εκδηλώσεις συμπάθειας προς τον Παλαιστινιακό λαό. Πίσω από την φονική μηχανή του Ισραήλ βρίσκονται οι ίδιες δυνάμεις που όπλισαν το χέρι του Αττίλα το ’67 στην Κύπρο και που σήμερα προωθούν την νομιμοποίηση της τουρκικής κατοχής, που ενθαρρύνουν την αμφισβήτηση των συνόρων στο Αιγαίο, που υποδαυλίζουν τις εντάσεις με τα ανοιχτά μειονοτικά ζητήματα στη Θράκη. Αυτοί που δεν διστάζουν να αιματοκυλούν τους λαούς στην Ουκρανία, στη Συρία, στο Ιράκ για τον έλεγχο των ενεργειακών κόμβων, για τα κέρδη των μονοπωλίων, είναι εχθροί των λαών συνολικά.

Ουσιαστική λύση του Παλαιστινιακού σημαίνει απόσυρση όλων των Ισραηλινών στρατευμάτων κατοχής, δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, διάλυση όλων των εποικισμών, απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων που κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές, καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ. Και τέτοια λύση δεν μπορεί να δώσουν οι διαπραγματεύσεις και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών. Τέτοια λύση μπορεί να επιβάλλει μόνο η ενιαία πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και Ε.Ε. που ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι καλούν και τις δυο πλευρές (δηλαδή τους θύτες και τα θύματα) σε … αυτοσυγκράτηση!

Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση, που ταυτίζεται με την γραμμή των ίσων αποστάσεων και συνάπτει στρατιωτικές, οικονομικές και κάθε είδους συμφωνίες με το Ισραήλ.

Καλούμε τα σωματεία, τις Ενώσεις Επαγγελματιών, την Ομοσπονδία των ΕΒΕ, τον Εμπορικό Σύλλογο να στηρίξουν την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να αγοραστούν φάρμακα που θα αποσταλούν στη Γάζα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Με την αθωωτική απόφαση υπέρ του φραουλέμπορα Βαγγελάτου και ενός από τους καραμπινοφόρους επιστάτες του και την εξαγοράσιμη και με ανασταλτικό χαρακτήρα ποινή για τους δύο άλλους συγκατηγορούμενούς  τους  η ελληνική δικαιοσύνη για άλλη μια φορά έδειξε τον ταξικό και βαθύτατα ρατσιστικό χαρακτήρα της. Το επταμελές μεικτό ορκωτό Εφετείο Πατρών με την ομόφωνη απόφασή του, σε πλήρη αντίθεση με την καταδικαστική εισήγηση της εισαγγελίας, βρέθηκε σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα τοπικά εγκληματικά επιχειρηματικά συμφέροντα των παραγωγών που πλουτίζουν σε βάρος απλήρωτων ή κακοπληρωμένων αιχμάλωτων ουσιαστικά μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες και εργάζονται 12 ώρες για ένα κομμάτι ψωμί, και αυτό όταν τους το δίνουν αντί για απειλές και τραμπουκισμούς. Βρέθηκε σε πλήρη ευθυγράμμιση με την προσπάθεια κυβέρνησης-τρόικας-κεφαλαίου να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και να στοχοποιήσουν το πιο ευάλωτο κομμάτι της εργασίας: τους μετανάστες. Η κυβέρνηση, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και η πολιτικά κατευθυνόμενη δικαιοσύνη, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν κάθε ξένο και έλληνα εργάτη που ζητά τα δεδουλευμένα του και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης και να στείλει μήνυμα στήριξης και ασυδοσίας σε κάθε λογής εργοδότες. Γιατί η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση, η τρόικα και η σύμμαχοί της έχει ως πρότυπο την Μανωλάδα και τα φραουλοχώραφα της Βαγγελάτος ΑΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί κάθε εργαζόμενο και άνεργο, κάθε σωματείο και συλλογικότητα να καταδικάσουν την εγκληματική απόφαση του μεικτού ορκωτού εφετείου και να απαιτήσουν την δικαστική,  ουσιαστική και ηθική δικαίωση των αγωνιζόμενων εργατών γης της Μανωλάδας που για πάνω από ένα χρόνο συγκρούστηκαν με τα τοπικά και τα μεγάλα συμφέροντα, αρνήθηκαν να συμβιβαστούν και διεκδίκησαν μαχητικά τα δεδουλευμένα τους, την δικαίωσή τους και την καταδίκη των εγκληματιών-δουλεμπόρων εργοδοτών τους. Καλεί σε λήψη πρωτοβουλιών αλληλεγγύης για τη στήριξη των αγωνιζόμενων μεταναστών εργατών και συντονισμένους κοινούς αγώνες όλων των εργατών γης ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μαύρη εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία. Μόνο ένα οργανωμένο, μαχητικό εργατικό κίνημα ντόπιων και μεταναστών εργατών, στην ύπαιθρο και την πόλη μπορεί να βάλει φρένο στην εγκληματική εργοδοσία, στο τσάκισμα των μισθών, στη διάλυση κάθε εργατικής κατάκτησης που προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

Μη αποδοχή θέσης Διευθυντή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ΒΕΛΕΣΤΙΝΟΥ

 

Τρία χρόνια μετά τη διαδικασία αξιολόγησης στην οποία υποβάλλονται όσοι ενδιαφέρονται για τη Διεύθυνση σχολικής μονάδας, μου προτάθηκε από το ΠΥΣΠΕ Μαγνησίας να αναλάβω τη θέση του Διευθυντή του 1ου Δ.Σχ. Φερών-Βελεστίνου, μετά τη συνταξιοδότηση της προηγούμενης Διευθύντριας.

Τα μέτρα του Υπουργείου που άρχισαν να εφαρμόζονται από το 2013, με την «Αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων» και την «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών», προωθούν έναν Διευθυντή – Αξιολογητή, που θα βαθμολογεί συναδέλφους και θα παίζει το ρόλο μάνατζερ της σχολικής μονάδας για να προσελκύει κονδύλια από γονείς ή χορηγούς.

Κάθε σχολείο θα κατηγοριοποιείται και θα κατατάσσεται ανάλογα πώς θα απαντά σε ένα σύνολο προκατασκευασμένων, τυποποιημένων και ποσοτικών κριτηρίων. Αυτό θα χρησιμοποιείται από το Υπουργείο σαν άλλοθι για να συνεχίσει να κλείνει ή να υποβαθμίζει σχολεία ή να μειώνει εκπαιδευτικό προσωπικό, όχι γιατί οι ανάγκες των μαθητών το ορίζουν, αλλά γιατί το απαιτεί η λογιστική πολιτική που ακολουθεί.

Όπως χειροτερεύει καθημερινά η κατάσταση των εργαζομένων (χαμηλόμισθων, άνεργων), και της Υγείας, έτσι σχεδιάζουν και την υποβάθμιση της Εκπαίδευσης που ήδη την πληρώνουν πολύ ακριβά τα παιδιά των φτωχών οικογενειών και των χωριών. Στόχος είναι να ελέγξουν και να απαξιώσουν τη μαθησιακή διαδικασία, έτσι που έμμεσα θα εκδιώξουν τους μαθητές από τα σχολεία (όπως πέρυσι με τα ΕΠΑ.Λ., φέτος με την Α΄ Λυκείου) ή να τους αποτρέψουν από τη 12ετἠ φοίτηση και κατ’ επέκταση από την Ανώτατη Εκπαίδευση. Εκπαιδευτικοί και σχολεία θα ανταγωνίζονται με θύματα μαθητές, γονείς ή άλλους εκπαιδευτικούς.

Ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν αντικαταστήσει την παιδαγωγική ελευθερία και την αφοσίωση στο διδακτικό έργο. Τα μέτρα αποσκοπούν στη δημιουργία μιας δεξαμενής διαθεσιμοτήτων και απολύσεων ή στην καλύτερη περίπτωση, την κατάταξη σε μια βαθμολογική κλίμακα δασκάλων, που προσβάλλει το εκπαιδευτικό τους έργο. Τα σχολεία δε γίνονται καλύτερα με αυτόν τον τρόπο.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι με οδήγησαν στο να αρνηθώ τη θέση του Διευθυντή.

Δεν υποστηρίζω ότι η σημερινή κατάσταση είναι καλή στα σχολεία, αλλά ότι με αυτά τα μέτρα θα γίνει πολύ χειρότερη για όλους. Οι τομές που απαιτούνται είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν του Υπουργείου.

Το ΣΧΟΛΕΙΟ

-Δεν μπορεί να αποτελεί προϊόν εμπορευματοποίησης, που να υπακούει στους όρους της αγοράς.

-Πρέπει να λειτουργεί συλλογικά, σαν κοινότητα.

-Έχει ανάγκη από ελευθερία.

-Χρειάζεται νέα αναλυτικά προγράμματα, περισσότερους εκπαιδευτικούς και λιγότερα παιδιά ανά τμήμα.

-Απαιτεί αύξηση της χρηματοδότησης.

– Δωρεάν επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

– Για να είναι πραγματικά δημόσιο και δωρεάν για όλους και όχι να στηρίζεται στις τσέπες των γονιών.

 

Το Σχολείο οφείλει να δημιουργεί ελεύθερους, μορφωμένους ανθρώπους και ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί με άλλους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, μέσα και έξω από το σχολείο, για το Δικαίωμα όλων στη μόρφωση, χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια.

Παπαθανασίου Αργύρης

Δάσκαλος του 2ου Δημ. Σχ.Βελεστίνου

 

 

 

ΚΚΕ: Ερώτηση για την κατάργηση του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων

Να καταργηθεί το πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων ζητάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ: Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Λαμπρούλης με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας.
Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
Θέμα: «Κατάργηση του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων»
• Η εφαρμογή του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων ανά γιατρό, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, συνολικά τις λαϊκές οικογένειες, να πληρώνουν ξανά και ξανά από την τσέπη τους πολλά περισσότερα, τόσο για φάρμακα όσο και για επιπλέον επισκέψεις στους γιατρούς.
• Πραγματική ανακούφιση για τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων μπορεί να δώσει μόνο η οριστική κατάργηση του μέτρου και η πλήρης και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς περικοπές, πλαφόν και συμμετοχή.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός αν προτίθεται να προβεί και σε ποιες ενέργειες ώστε να καταργηθεί το πλαφόν στη συνταγογράφηση ανά γιατρό, αλλά και κάθε συμμετοχή στα φάρμακα και να παρέχεται απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς περικοπές και συμμετοχή σε όσους τα χρειάζονται».

 

 

 

Για την απόφαση που αθωώνει τον επιχειρηματία και τους επιστάτες που πυροβόλησαν τους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα
Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στην Πάτρα, που αθωώνει τον επιχειρηματία και τους επιστάτες που πυροβόλησαν τους μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα τον Απρίλη του 2013, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά 20 εργάτες, είναι πρόκληση και επικίνδυνη για την εργατική τάξη.
Η δικαιοσύνη, όπως τις περισσότερες φορές έτσι και τώρα, στάθηκε απέναντι στην εργατική τάξη και τα δικαιώματά της, απέναντι στους μετανάστες, δίνοντας αέρα στα πανιά των μεγαλοτσιφλικάδων.
Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα, από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και δέχτηκαν σφαίρες. Διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση, και τους απομόνωσαν στα θερμοκήπια καταλύματα, χωρίς ρεύμα και τροφή, με απειλές και τρομοκρατία.
Η έμπρακτη στήριξη του ΠΑΜΕ στους μετανάστες της Μανωλάδας το 2013, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έδωσε δύναμη και κουράγιο στους κατατρεγμένους εργάτες, για να συνεχίσουν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.
Το ΠΑΜΕ και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία επανειλημμένα μετέφεραν τρόφιμα στους αποκλεισμένους μετανάστες, για να τους εκφράσουν όχι μόνο την ηθική αλλά και την έμπρακτη στήριξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ και του εργατικού κέντρου Αμαλιάδας στην κυβέρνηση, που έχει εγκληματικές ευθύνες για τις άθλιες συνθήκες που έμεναν και εργάζονταν οι μετανάστες, έδειξαν ότι η εργατική τάξη μπορεί να στηρίζεται μόνο στον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα, στην κοινή δράση και στάση απέναντι στον κοινό αντίπαλο, και όχι στις κυβερνήσεις που δέχονται τους φραουλάδες μεγαλοτσιφλικάδες και τους στρώνουν κόκκινο χαλί, δίνοντάς τους απλόχερα τα πάντα, και στους εργάτες όχι μόνο κατεβάζουν τα ρολά αλλά εξαπολύουν άγρια πογκρόμ και μηχανισμούς εκμετάλλευσης.
Η σημερινή αθωωτική απόφαση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως για μας, για την εργατική τάξη, ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ και όχι τα κέρδη των μεγαλοτσιφλικάδων, των μπράβων τους, και των μηχανισμών που στήνει η κυβέρνηση για να διευκολύνει την εκμετάλλευση των κατατρεγμένων μεταναστών αλλά και των Ελλήνων εργατών.
Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο πλευρό όλων των εργατών, ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης.
Οι όποιες δικαστικές αποφάσεις, δεν μπορούν να εμποδίσουν την ανάγκη του οργανωμένου ταξικού αγώνα, αλλά αντίθετα αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη συσπείρωσης του συλλογικού αγώνα, την ανάγκη κοινού αγώνα Ελλήνων και Μεταναστών εργατών, κόντρα στις αιτίες και το σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση.

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ