14 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα Πολιτικών Οργανώσεων

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ:16/10/1968.Η στιγμή που έσπασε το φόβο!

- Advertisement -

16/10/1968,η στιγμή που οι Ολυμπιονίκες Tommie Smith και John Carlos υψώνουν τις μαυροφορεμένες γροθιές τους στον ουρανό του Μέξικο Σίτυ και περνούν στην ιστορία για πάντα.
“Είμαστε σήμερα εδώ, 44 χρόνια μετά τους αγώνες και ακόμη συζητάμε για την πράξη αυτή. Για τους ισχυρούς συμβολισμούς της, την επιρροή της στις επόμενες γενιές και την ιστορική της διάσταση. Πάνω από όλα νομίζω ότι με την πράξη μας αυτή καταρρίψαμε ένα ταμπού: Την ανάμειξη της πολιτικής στον αθλητισμό. Με την πράξη μας αυτή μεταφέραμε το πνεύμα της κοινωνικής αντιπαράθεσης του 1968 στο επίκεντρο των Ολυμπιακών αγώνων. Ξέραμε για τι ακριβώς αγωνιζόμασταν, και γνωρίζαμε ότι δεν ήμασταν μόνοι σε αυτό τον αγώνα”.

“Η πολιτική και ο αθλητισμός διαπλέκονται διαχρονικά. Ο ορισμός του Βερολίνου ως διοργανώτρια πόλη των αγώνων του 1936 ήταν μια βαθύτατα πολιτική πράξη. Ο αποκλεισμός των Εβραίων αθλητών από την ολυμπιακή ομάδα της Γερμανίας ήταν επίσης πολιτική πράξη. Σε όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, ο κόσμος ολόκληρος με παρακολουθούσε να αγωνίζομαι με το όνομα ΗΠΑ γραμμένο στην μπλούζα μου. Η εντύπωση που αποκόμιζαν ήταν πως η ζωή ήταν φυσιολογική για τους έγχρωμους πολίτες της χώρας. Έπρεπε λοιπόν να μιλήσω δημοσίως για τα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στη χώρα μας. Κι αυτό, ναι, ήταν μια πολιτική πράξη“.

“Θα σας πω μια ιστορία: Συνάντησα το Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ 10 μέρες πριν πεθάνει. Μου εκμυστηρεύτηκε ότι πριν λίγες μέρες είχε λάβει ένα γράμμα που περιείχε μια σφαίρα με το όνομά του χαραγμένο επάνω της. Θυμάμαι καλά να κοιτάζω έντονα μέσα στα μάτια του για να διακρίνω το φόβο, αλλά δεν υπήρχε τίποτα. Δεν φοβότανε. Είχε απόλυτη αγάπη και πίστη σε αυτό που έκανε. Όλο αυτό με γέμισε δύναμη και ενέργεια για τη μάχη που είχα να δώσω. Δεν αισθανόμουν φόβο απέναντι στον αντίπαλο, αλλά αγάπη για τους ανθρώπους υπέρ των οποίων αγωνιζόμουν. Αν προσέξετε τη διάσημη φωτογραφία της διαμαρτυρίας, ο Τόμι [Σμιθ] και ο Πίτερ [Νόρμαν] έχουν τα φερμουάρ του τζάκετ τους ανεβασμένα, ενώ εγώ το έχω ανοικτό. Ένιωθα ότι εκπροσωπώ την εργατική τάξη, τους αποκλεισμένους και τα αουτσάιντερ αυτής της κοινωνίας. Για όλους αυτούς που η συνεισφορά τους είναι σημαντική αλλά δεν αναγνωρίζεται ποτέ“.

“Βρέθηκα εκεί(στο Occupy Wall Street)γιατί ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στη νέα γενιά: ότι στέκομαι δίπλα τους, για τους ίδιους λόγους που διαμαρτυρήθηκα στους αγώνες του Μεξικού. Συνεχίζω να αγωνίζομαι για ένα καλύτερο αύριο και μια περισσότερο δίκαιη κοινωνία για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές. Ανεργία, ασφάλιση και περίθαλψη, το κόστος των επιτοκίων και της αγοράς σπιτιών εξακολουθούν να επηρεάζουν την κοινωνική συνοχή. Στέκομαι δίπλα τους γιατί η μάχη δεν έχει ακόμη κερδηθεί και γιατί είμαι ακόμη ενεργός στη μάχη για δικαιοσύνη και ισότητα για τους ανθρώπους του κόσμου. Και για ένα ακόμη λόγο: Για να τους θυμίσω ότι δεν πρέπει να φοβούνται. Πρέπει να έχουν πίστη στα ιδανικά για τα οποία αγωνίζονται και να συνειδητοποιούν πως ό,τι κάνουν γίνεται για τις επόμενες γενιές“.

Aπό συνέντευξη του Τζον Κάρλος.

 

Ο Τζον Κάρλος είναι ο αθλητής που μαζί με τον Τόμι Σμιθ συγκλόνισε συθέμελα το ολυμπιακό κίνημα και τον κόσμο ολόκληρο με την περιβόητη «σιωπηλή διαμαρτυρία» στους αγώνες του Μεξικού πριν 44 χρόνια, ίσως την πιο συμβολική στιγμή της ιστορίας των Ολυμπιακών αγώνων στον 20ο αιώνα: Ο Σμιθ, χρυσός Ολυμπιονίκης στα 200μ,. και ο Κάρλος που κατέλαβε την τρίτη θέση στο ίδιο αγώνισμα, παραλαμβάνουν τα μετάλλιά τους φορώντας μαύρες κάλτσες. Θα παραμείνουν σκυφτοί και σιωπηλοί σε όλη τη διάρκεια ανάκρουσης του αμερικανικού εθνικού ύμνου με τις γροθιές υψωμένες, φορώντας μαύρα γάντια. Η εικόνα αυτή θα εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη τη γη και θα προκαλέσει θαυμασμό για την τόλμη και την αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι δυο αθλητές. Θα αποτελέσει ταυτόχρονα και την ταφόπλακα της αθλητικής τους καριέρας.

Κι έπειτα, θα αντιμετωπίσουν την κόλαση πάνω στη γη. Η Ολυμπιακή επιτροπή των ΗΠΑ τους ανακαλεί πίσω στην πατρίδα και τους απαγορεύει την περαιτέρω συμμετοχή στους αγώνες – δεν τους αφαιρεί όμως τα μετάλλια διότι η πράξη αυτή θα μείωνε τη συνολική συγκομιδή μεταλλίων των αμερικανών σε σχέση με τους Σοβιετικούς. Αν και παγκόσμιοι ρέκορντμεν οι καριέρες τους θα βυθιστούν. Θα δεχθούν απειλές κατά της ζωής τους και χιλιάδες γράμματα μίσους με κατηγορίες για συμμετοχή στις οργανώσεις των Μαύρων Πανθήρων. Ακολουθούν φτώχεια, αποκλεισμός κι εγκατάλειψη. Η γυναίκα του Κάρλος δεν αντέχει την περιθωριοποίηση, κι αυτοκτονεί λίγα χρόνια μετά.

 

 

«Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» = «Εγγυημένο».. μοίρασμα της φτώχιας

     Φτωχοί και πάμφτωχοι μοιράζονται τη … φτώχεια τους!

Η κυβέρνηση, με τη θέσπιση του “ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος”, ουσιαστικά απαιτεί από χιλιάδες οικογένειες να ζουν με 300 και 400 ευρώ, κάτι το οποίο ξεπερνά κάθε φαντασία. Γι’ αυτό αποτελεί μνημείο κοροϊδίας να βαφτίζονται ως “βοήθεια σε αδύναμους” τα 400 ευρώ το μήνα σε μια τετραμελή οικογένεια, που και αυτά θα δίνονται με προϋποθέσεις και εξαιρέσεις.

Το “ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα” αποτελεί ουσιαστικά εργαλείο για τη μονιμοποίηση της απόλυτης φτώχειας για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, ενώ συνοδεύεται με περικοπές σε πάσης φύσεως κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, όπως είναι το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Τα ψίχουλα που θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα τα πάρει από όσους θεωρούνται λιγότερο φτωχοί, ανακυκλώνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ανέχεια και ορίζοντας έτσι μία “γραμμή φτώχειας”, πάνω από την οποία κανείς δε θα δικαιούται καμιά προνοιακή στήριξη.

Η στρατηγική της ΕΕ, που υπηρετεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μόνο ψίχουλα μπορεί να εγγυηθεί σε όσους στερούνται ακόμα και τα στοιχειώδη για την επιβίωσή τους, την ίδια στιγμή που άλλα κόμματα εκπαιδεύουν το λαό να ζει με τα ελάχιστα. Αλλωστε, το “ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα” υιοθετεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ διεκδικεί επείγοντα μέτρα για την προστασία των ανέργων, με επίδομα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης, συνολική επαναφορά των εισοδημάτων στα προ κρίσης επίπεδα και άλλα μέτρα ανακούφισης. Ο λαός μπορεί, με άλλη εξουσία και οικονομία, να απολαμβάνει την ικανοποίηση των σύγχρονων διευρυμένων αναγκών του.

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ 15/10/2014                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

230.000 λουκέτα έως σήμερα και άλλα 15.000 έως το τέλος του χρόνου …
74% μείωση του τζίρου μας από την αρχή της κρίσης…
Κάθε λαϊκό σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο …
Αυτή είναι η ανάπτυξή τους.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ την 1η Νοέμβρη στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 12.00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα
Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την ανεργία!
Όλο το προηγούμενο διάστημα πάρθηκαν μέτρα που μας εξαθλίωσαν: Φοροληστεία, τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος, “απελευθέρωση” επαγγελμάτων, κατάργηση ωραρίου και κυριακάτικης αργίας. Τα μέτρα αυτά, και όσα έπονται, οδηγούν στην πλήρη μονοπώληση της αγοράς. Ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Εκατοντάδες χιλιάδες συνάδελφοι εκτοπίζονται και πνίγονται στα χρέη.
Ο άνεργος αυτοαπασχολούμενος και μικρός ΕΒΕ είναι ένας επαγγελματίας που δεν έχασε μόνο το εισόδημά του, αλλά:
• Χρωστάει σε Δημόσιο, ΟΑΕΕ, τράπεζες, προμηθευτές…
• Μένει ανασφάλιστος, αυτός και η οικογένειά του.
• Δεν μπορεί να πάρει επίδομα ανεργίας.
• Κινδυνεύει να χάσει και ό,τι έφτιαξε με κόπο και ιδρώτα.
• Δεν μπορεί να πάρει σύνταξη.
Υπάρχει λύση
Η λύση δεν βρίσκεται: Στο δρόμο του συμβιβασμού, των ψευδαισθήσεων και της επαιτείας που ακολουθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Στην ανάπτυξη που τάζει η συγκυβέρνηση, ούτε στην υγιή επιχειρηματικότητα που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν βρίσκεται στο πλαίσιο της ΕΕ με τα μονοπώλια να διαφεντεύουν τον πλούτο αυτού του τόπου.
Η λύση βρίσκεται:
• Στο δυνάμωμα των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα, των Λαϊκών Επιτροπών.
• Στην ανάπτυξη αγώνων διεκδικητικών με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.
• Στη γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
• Στο δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας. Μέσα σ’ αυτή χωράνε οι ανάγκες των ανέργων, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων. Αυτή εκφράζει τα φτωχά στρώματα της πόλης και του χωριού.
• Στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης. Βάζουμε πλάτη για να μη μείνει μόνος του στην κρίση ο άνεργος! Να μη μείνει η οικογένειά του χωρίς φαγητό, θέρμανση, ρεύμα. Να μη χάσει το σπίτι του, να μην πέσει στα νύχια των φιλάνθρωπων. Να μη μείνει χωρίς φάρμακα και γιατρό, να μη μείνει αβοήθητο το παιδί του. Η θέση κάθε άνεργου συναδέλφου είναι μέσα στον αγώνα. Εκεί θα δώσει τον αγώνα του, εκεί θα πάρει δύναμη για τον αγώνα.
Η ανεργία δεν αφορά μόνο τους ανέργους!
Η ανεργία αφορά όλες τις λαϊκές οικογένειες που έχουν στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον έναν άνεργο. Κανείς από τα λαϊκά στρώματα δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι έχει ξεμπερδέψει με την ανεργία. Ούτως ή άλλως ένας στους 2 αυτοαπασχολούμενους δηλώνει ότι θα κλείσει άμεσα. Το κεφάλαιο δεν ξεχωρίζει κλάδους, δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, σε κάθε φάση, θα πάρει τα μέτρα που χρειάζεται για να συνεχίσει να κερδίζει, τσακίζοντας όποιον μπει εμπόδιο στα σχέδιά του.
Ουσιαστική προστασία των ανέργων τώρα!
Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας παντού! Σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά.
Μην περιμένεις σωτήρες! Μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠ’ ΤΗΝ ΨΗΣΤΑΡΙΑ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑ ΣΤΙΣ 5πμ

 

 

 

 

Συνεδρίασε το Δ.Σ της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» και συζήτησε για τα οξυμένα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων, την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στο εισόδημα των αγροτών, τον σχεδιασμό πρωτοβουλιών για επόμενο διάστημα.

 

Η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» εκτιμάει ότι η πολιτική της Ε.Ε και της συγκυβέρνησης φέρνει νέα δεινά στους μικρομεσαίους αγρότες ενώ η κατάσταση διαμορφώνεται δραματική για τους κτηνοτρόφους. Η νέα ΚΑΠ που θα ισχύσει από 1η Γενάρη 2015 μειώνει συνολικά 30% τις ενισχύσεις ως το 2020 με άμεση μείωση από αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 19%. Αυτό θα μειώσει δραστικά το εισόδημα των αγροτών ενώ βάζει νέα εμπόδια και προϋποθέσεις στην καλλιέργεια προϊόντων.

 

Υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης των αγροτών και κτηνοτρόφων και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού θέλουν να αποκρύψουν τις αρνητικές συνέπειες που φέρνει η νέα ΚΑΠ. Η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» το επόμενο διάστημα θα διοργανώσει ενημερωτικές συσκέψεις των αγροτών και κτηνοτρόφων στις οποίες θα παρουσιάσει τις αρνητικές αποφάσεις για την νέα ΚΑΠ.

 

Ταυτόχρονα , τα ήδη σοβαρά προβλήματα των αγροτών συνεχώς οξύνονται και οδηγούν τους αγρότες στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Νέα δυσβάσταχτα χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ σε σπίτια, χωράφια, στάνες, συνεχόμενες αυξήσεις του κόστους παραγωγής, στα μέσα και εφόδια, στα αγροτικό ρεύμα, το νερό. Μεγάλη καθυστέρηση στην επιστροφή ΦΠΑ, του ειδικού φόρου καυσίμων, της εξισωτικής στους κτηνοτρόφους, της νιτρορύπανσης. Χαμηλές τιμές σε όλα σχεδόν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, προβλήματα με ανοιχτές τιμές χωρίς να ξέρουν οι παραγωγοί πότε και πόσο θα πληρωθούν ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την απόδοση του ΦΠΑ καθώς οι επιχειρήσεις προβάλουν ως πρόφαση ότι κάνουν εξαγωγές και έτσι δεν υποχρεούνται να καταβάλουν ΦΠΑ στους αγρότες ή τον ενσωματώνουν δίνοντας χαμηλότερη τιμή στους αγρότες που κρατούν βιβλία. Σε κάθε περίπτωση οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι που θα φορολογηθούν με 13% από το πρώτο ευρώ και θα πρέπει να αποδώσουν τον ΦΠΑ χωρίς να τον εισπράττουν.

 

Το επόμενο χρονικό διάστημα η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» θα πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες με στόχο την διεκδίκηση άμεσων λύσεων στο οξυμένα προβλήματα.

• Κινητοποίηση στον ΟΓΑ με αίτημα την ασφάλιση όλων των βιβλιαρίων χωρίς όρους και προϋποθέσεις ώστε να έχουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι και οι οικογένειες τους ασφαλιστική κάλυψη. Δεν θα επιτρέψουμε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που χρωστάνε πάνω από 5000€ και προωθούνται μέσω του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών).

• Κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στον οποίο μόνο πληρώνουμε υψηλότατα ασφάλιστρα χωρίς να ασφαλίζει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και χωρίς να αποζημιώνει ή να δίνει κάποια ψίχουλα ελεημοσύνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο καταρροϊκός πυρετός στα κοπάδια που θανατώνει ζώα, μειώνει το εισόδημα από την παραγωγή, θα έχει αντίκτυπο στην αναπαραγωγή των κοπαδιών, θα μειώσει τις ενισχύσεις μακροπρόθεσμα καθώς χάνονται ζώα άρα και δικαιώματα των κτηνοτρόφων για τα επόμενα χρόνια. Απαιτούμε αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ασφάλιση και αποζημίωση στο 100% της παραγωγής και των ζημιών.

• Κινητοποιήσεις σε Εφορίες και Τράπεζες ενάντια στα χαράτσια, την άδικη φορολόγηση, τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια.

 

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Δ.Σ της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» :

 

• Καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους και τους αγροκτηνοτρόφους να συμμετέχουν στην

Πανελλαδική Σύσκεψη που πραγματοποιεί η Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων την Κυριακή 19 Οκτώβρη ,στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας , που θα συζητηθούν όλα τα παραπάνω και θα υπάρχουν αποφάσεις για τον καλύτερο συντονισμό και πραγματοποίηση των αγωνιστικών διεκδικήσεων των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων.

 

Αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στην Αθήνα, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και την μέχρι τώρα απόφαση συμμετοχής και συνδιοργάνωσής του από 580 σωματεία , συλλόγους και φορείς απ’ όλη την Ελλάδα.           

            Βασικό θέμα του συλλαλητηρίου είναι ο αγώνας ενάντια στην ανεργία που αφορά όλους καθώς χιλιάδες γιοί, κόρες, εγγόνια, αγροτών και κτηνοτρόφων βιώνουν την ανεργία.

Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο το Σάββατο 1 Νοέμβρη, διεκδικούμε τα ζωτικά και άμεσα αιτήματα επιβίωσης μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους που ανήκουν στην δύναμη της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και να εξασφαλίσουν την μαζική παρουσία των μελών τους στο συλλαλητήριο. Για αυτό το σκοπό θα ναυλωθούν λεωφορεία από τα Τρίκαλα.

Τρίκαλα 14 Οκτώβρη 2014 – Το Δ.Σ της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη»

 

Ερώτηση για την έλλειψη γιατρών τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ στα Τρίκαλα

Ερώτηση κατέθεσε ο συναγωνιστής, βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα πολυϊατρεία του ΙΚΑ Τρικάλων. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτσης:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Χωρίς γιατρούς λειτουργούν τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ στα Τρίκαλα»

Απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί στα πολυιατρεία του ΙΚΑ στα Τρίκαλα. Συγκεκριμένα, ενώ υπάρχει το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό, υπάρχει σχετική επάρκεια μηχανημάτων και λοιπών μέσων, όπως επίσης υπάρχει και  νοσηλευτικό προσωπικό,εντούτοις δεν υπάρχουν… γιατροί. Πιο αναλυτικά, υπάρχουν μόλις οκτώ (8) γιατροί αντί για τους τριάντα (30) περίπου που προβλέπονται από το οργανόγραμμα για την εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Αποτέλεσμα, οι σαράντα (40) περίπου νοσηλευτές και νοσηλεύτριες να μην έχουν αντικείμενο εργασίας, και είναι λογικό, αφού δεν υπάρχουν γιατροί, ενώ τα μηχανήματα και ο λοιπός εξοπλισμός των πολυιατρείων παραμένει ανενεργός και ανεκμετάλλευτος να σαπίζει. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες, οι οποίοι και ταλαιπωρούνται, και αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γιατρούς εκτός ΙΚΑ με αποτέλεσμα την οικονομική τους επιβάρυνση σε δύσκολες για όλους οικονομικές στιγμές.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

-Πως σχεδιάζεται και πότε, η αντιμετώπιση της παραπάνω απαράδεκτης κατάστασης;
-Ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειες για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος;

Αθήνα, 30/09/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
Βουλευτής Μαγνησίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σ.Ε. Δ.Ο. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Βαδίζουμε σ’ ένα συνέδριο , πολιτικό, προγραμματικό, που θα διαμορφώσει τη φυσιογνωμία της παράταξης μέσα από τον ουσιαστικό διάλογο και μέσα από τη διατύπωση ολοκληρωμένων προτάσεων. Έναν διάλογο που πρέπει να κάνουμε σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο με την κοινωνία, με τις παραγωγικές, δημιουργικές και άρα πραγματικά προοδευτικές δυνάμεις του τόπου. Ένα συνέδριο  με πλήρη συμμετοχή της βάσης χωρίς μηχανισμούς, χωρίς οργανωτικές ευτέλειες και αταβισμούς.

Να μετρηθούμε ξανά, να δούμε ποιοι είμαστε πραγματικά. Δε χρειάζεται να έχουμε αριθμητικές ψευδαισθήσεις, αρκεί να έχουμε πίστη σε ουσιαστικούς πολιτικούς στόχους, να έχουμε μια εθνική και μια παραταξιακή στρατηγική.

Η χώρα έχει ανάγκη από συστράτευση, από συναίνεση, από υπευθυνότητα. Και  θέλουμε προοδευτικό πρόσημο στις λύσεις. Αλλά αν αυτό δεν αρκεί ή δεν προκύπτει, πρέπει να υπάρχει ένα πρόσημο εθνικής σοβαρότητας και συναίνεσης, ώστε με όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου, να μπορέσουμε να βγούμε οριστικά από την κρίση, να περάσουμε με ασφάλεια ως χώρα σε μια άλλη εποχή, την εποχή της ουσιαστικής αυτοδυναμίας μέσα στην Ευρώπη και μέσα στον κόσμο.

Το συνέδριό μας συνεπώς, έχει διπλή στόχευση. Είναι συνέδριο για την παράταξη και συνέδριο για το μέλλον του τόπου, με άξονα το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Απασχόλησης. Οι προσυνεδριακές διαδικασίες πρέπει να είναι πολιτικά γεγονότα εθνικού, περιφερειακού, τοπικού ή κλαδικού χαρακτήρα.

Απευθύνω, πρόσκληση σε όλα τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, ν’ αγκαλιάσουν την προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκ γενετής και είναι, Κόμμα – Παράταξη. Και αυτό ισχύει παρά τη μείωση της εκλογικής του δύναμης.

Δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένα δήθεν δίλημμα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο κορμός της παράταξης. Ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε υποστέλλει τα εμβλήματά του. Προωθεί  όμως τις συμμαχίες, τη συσπείρωση, την ενεργοποίηση, την ανανέωση.

Καλούμε όλους τους φίλους , τα μέλη και τα στελέχη του χώρου σε μια πρώτη συνάντηση την Πέμπτη 16/10/2014 στις 8.00μμ στο Ξενοδοχείο του Κώστα Φαμίση για μια πρώτη συζήτηση.

Ο Γραμματέας – Συντονιστής

της Δ.Ο.ΠΑΣΟΚ

Δήμου Καλαμπάκας:

Αθανάσιος Καρνέζης

 

 

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ