17.5 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων-κομμάτων στα Τρίκαλα

Για την ένταξη στο σχέδιο πόλης
περιοχών που ανήκουν στη Ζ.Ο.Ε.
Πολλές απορίες και ερωτηματικά γεννά το έντονο ενδιαφέρον και η σπουδή της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου προσωπικά σχετικά με την ένταξη περιοχών που ανήκουν στην περιμετρικά διαμορφωμένη του αστικού ιστού της πόλης των Τρικάλων , Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου .
Σπουδή που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ τον Δήμο Τρικκαίων τον ταλανίζουν πολύ πιο επείγοντα προβλήματα, ο κ. Δήμαρχος βάζει σε προτεραιότητα , μέσα από τις συναντήσεις του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, το να εντείνει τις πιέσεις του ώστε να προχωρήσει η ένταξη μεγάλων αγροτικών εκτάσεων που ανήκουν στη ΖΟΕ, στο σχέδιο πόλης των Τρικάλων .
Αρχικά να επισημάνουμε ότι για κάποιες εκτάσεις , που γειτνιάζουν με τις εντός σχεδίου περιοχές και αποτελούν de facto σήμερα τμήματα των ήδη διαμορφωμένων οικιστικά συνοικιών της πόλης, όπως στα Αμπελάκια, στον Πυργετό, στο Κόκκινο Πύργο, στο Κηπάκι, συμφωνούμε ότι για κοινωνικούς αλλά και πολεοδομικούς λόγους πρέπει άμεσα να ενταχθούν στο σχέδιο πόλης.
Αυτό όμως διαφέρει από την προσπάθεια του Δημάρχου να καταργήσει στην ουσία την ΖΟΕ και να επιχειρήσει να άρει όλους τους πολεοδομικούς περιορισμούς για τεράστιες εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο δακτύλιο των περιφερειακών οδών και ειδικά όταν αυτό επιχειρείται, ενώ :
1)Περιοχές που έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλης εδώ και πάνω από μια εικοσαετία όπως η περιοχή «Όπισθεν του εργοστασίου γάλακτος» , «Δεξιά της οδού Καλαμπάκας», «Αμπελάκια», «Αλώνια Μπάρας», παραμένουν ακόμα και σήμερα χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις πολεοδομικής εφαρμογής και ενώ οι κάτοικοι τους έχουν εισφέρει και σε γη και σε χρήμα, ώστε να ρυμοτομηθούν οι περιοχές αυτές και να αποτελέσουν επιτέλους ένα ενιαίο πολεοδομικό σύνολο με την υπόλοιπη πόλη. Σε αυτές τις «νέο-εντασσόμενες» περιοχές με ευθύνη των δημοτικών αρχών της τελευταίας εικοσιπενταετίας, δεν έχει ολοκληρωθεί η ρυμοτόμησή τους , δεν έχει ασφαλτοστρωθεί το σύνολο των δημοτικών δρόμων, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η ανάπλαση των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων, δεν έχει προχωρήσει σε πολλές περιπτώσεις ούτε καν η κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίων .
Αποτέλεσμα όλων αυτών η ζωή των κατοίκων να είναι για αυτούς τους λόγους αφόρητη , να τους πνίγει η σκόνη το καλοκαίρι και να πνίγονται στις λάσπες τον χειμώνα, ενώ την ίδια στιγμή ο κ. Δήμαρχος αντί να ενδιαφερθεί για όλες αυτές τις εκρεμμότητες , βάζει ως προσωπική του προτεραιότητα την ένταξη και άλλων περιοχών .
2)Μέσα στην δυσχερή οικονομική κατάσταση περιοριστικής οικονομικής πολιτικής και σκληρής λιτότητας που βιώνει η χώρα και ο λαός μας , με την οικοδομική δραστηριότητα να έχει παγώσει ουσιαστικά την τελευταία 7ετία και με το οικιστικό ενδιαφέρον να περιορίζεται, θεωρούμε ότι η ένταξη νέων περιοχών στο σχέδιο πόλης περιμετρικά του αστικού ιστού της πόλης, περιοχών που μέχρι σήμερα θεωρούνται και είναι εκτάσεις υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας, χωρίς να αναδεικνύεται επείγουσα οικιστική ανάγκη, δεν ανταποκρίνεται στις οικιστικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών.
3)Εκτιμούμε ότι με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα της πόλης, που έχουν ήδη «τοποθετηθεί» αγοράζοντας σε αυτές τις περιοχές μεγάλες εκτάσεις και μέσα στην γενικότερη κοινωνική και πολιτική αναταραχή επιδιώκουν να τις εντάξουν «εν μια νυκτί» στο σχέδιο πόλης, προκειμένου να ιδιοποιηθούν την υπεραξία που θα αποκτήσει αργά ή γρήγορα η γη αυτή, ώστε να κερδοφορήσει η «επένδυσή» τους , όπως εξάλλου έπραξαν και στο παρελθόν.
4)Τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται σε τόσο άσχημη κατάσταση που απορούμε που και πως θα βρεθούν εκείνοι οι οικονομικοί πόροι ώστε να εξασφαλισθεί επαρκής χρηματοδότηση για την ένταξη στο σχέδιο τόσο μεγάλων εκτάσεων, πως δηλαδή θα προχωρήσει η πλήρης ρυμοτόμησή τους και η υλοποίηση των πράξεων πολεοδομικής εφαρμογής τους.
Επισημαίνουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου δεν έχει γίνει αντικείμενο δημοσίου διαλόγου και διαβούλευσης ούτε καν σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου ή Διαπαραταξιακής Επιτροπής . Κυρίως όμως διαβλέπουμε μέσα από την εξέλιξη αυτή, να εξυφαίνεται ένα ακόμα σενάριο διαπλοκής οικονομικών συμφερόντων και τοπικής αυτοδιοίκησης και για αυτό θα παρακολουθούμε άγρυπνα και θα ελέγχουμε κάθε στάδιο τυχόν υλοποίησης του .
Τρίκαλα 20 Αυγούστου 2015
Το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

- Advertisement -

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ο λαός θα καταργήσει την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου
Αμέσως μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στο ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, υλοποιώντας την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που κατήγγειλε μέχρι τώρα.
Η πολιτική των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και του υπόλοιπου μνημονιακού μπλοκ έγινε «μονόδρομος» για την κυβέρνηση Τσίπρα μετά την επιλογή να πληρώσει το ληστρικό χρέος. Πρώτη συνέπεια η τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου για χάρη της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου δεσπόζει το γερμανικό. Αυτό που διασφάλισε σε «τιμή ευκαιρίας» τα 14 αεροδρόμια επωφελούμενο από τα μνημόνια και το καθεστώς επιτροπείας της χώρας από Ε.Ε. και ΔΝΤ.
Αυτές είναι οι «μεταρρυθμίσεις» των μνημονίων. Ξεπούλημα που βαφτίζεται επένδυση από τα γερμανικά συμφέροντα που βάζουν στο χέρι υποδομές τεράστιας αξίας που χτίστηκαν με το υστέρημα του λαού. Φτηνή προπαγάνδα τα περί προβληματικού δημοσίου, όταν η ΦΡΑΠΟΡΤ που άρπαξε τα αεροδρόμια ελέγχεται από το γερμανικό δημόσιο.
Το ξεπούλημα υποδομών που είναι αναγκαίες για την καθημερινή ζωή και πηγή δημόσιου πλούτου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Ο εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δε δεσμεύει το λαό. Τώρα αρχίζει ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων. Για την ακύρωσή τους, για να δώσουν λόγο όλοι όσοι τις μεθόδευσαν, για το πέρασμα τους σε δημόσια ιδιοκτησία και τη λειτουργία τους με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο και με βάση τις ανάγκες του λαού.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών για να δυναμώσει το μήνυμα της αντίστασης, της πάλης ενάντια στα επαίσχυντα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς, τους αντιλαϊκούς νόμους, για να ενισχυθεί η μοναδική δύναμη που μπορεί να στηριχτεί πάνω της το εργατικό λαϊκό κίνημα, να ηγηθεί της πάλης για μια πραγματική εναλλακτική διέξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού, για το ίδιο το μέλλον της νέας γενιάς.
Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε κάθε εκβιαστικό δίλημμα, σε κάθε προσπάθεια κοροϊδίας, αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα νόημα οι όποιες τυπικές διαδικασίες των διερευνητικών εντολών για σχηματισμό κυβέρνησης μετά την απόφαση παραίτησης της σημερινής.
Το ΚΚΕ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει και σήμερα αισθάνεται δικαιωμένο γι’ αυτό, δεν παίρνει μέρος στις διάφορες απόπειρες διαμόρφωσης αντιλαϊκών κυβερνήσεων διαχείρισης, όπως κι αν αυτές ονομασθούν, «ειδικού σκοπού», «αριστερές», «σωτηρίας», που οδηγούν συνέχεια το λαό στη χρεοκοπία, όπως έδειξε η πείρα των τελευταίων 5 χρόνων της κρίσης, με τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και το τελευταίο 6μηνο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Το ΚΚΕ θα διεκδικήσει κάθε λαϊκή ψήφο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολή, σε κάθε πόλη και χωριό της πατρίδας μας, για την ολόπλευρη ενίσχυσή του, για να βγει δυνατός ο ίδιος ο λαός, για τη δική του προοπτική και εξουσία.
ΑΘΗΝΑ 20/8/2015 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
Ο πρωθυπουργός του 3ου μνημονίου Αλ. Τσίπρας με την προκήρυξη εκλογών – εξπρές (πρόταση για τις 20 Σεπτέμβρη) επιδιώκει να «πιάσει στον ύπνο» τον λαό και να δημιουργήσει όρους για τη συγκρότηση συμπαγούς κυβέρνησης, που θα εφαρμόσει αδίστακτα το 3ο μνημόνιο και θα υλοποιήσει συνολικά την επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ για την αντιδραστική αναδιάρθρωση του συστήματος, σε «εθνική συνεννόηση» με τους ΝΔ – Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ, στηριγμένος στο ακραία αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα (που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε αλώβητο). Επείγεται ταυτόχρονα να κάνει τις εκλογές πριν τα νέα αντεργατικά εφαρμοστικά μέτρα του μνημονίου (π.χ. ομαδικές απολύσεις, ΕΝΦΙΑ) και πριν οι εργαζόμενοι και ο λαός συνειδητοποιήσουν πλήρως και αρχίσουν να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική των οριστικά και μνημονιακά μεταλλαγμένων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Είναι γελασμένοι όσοι σχεδιάζουν στα υπόγεια του Μαξίμου χωρίς τον ξενοδόχο, όπως υποτιμούσαν τον λαό που έδωσε το 61,3% του ΟΧΙ. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα καταδικάσουν βαθιά και τα πέντε ευρω-μνημονιακά συστημικά κόμματα, θα μαυρίσουν τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, θα στείλουν και στις εκλογές μήνυμα αντίστασης και αγώνα, μήνυμα ανατροπής.
Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση θα συμβάλει αποφασιστικά στην ενιαία εκλογική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή της μνημονιακής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ, με την πρόταση συσπείρωσης και πολιτικής συνεργασίας των μαχόμενων αριστερών δυνάμεων της ρήξης που παλεύουν για τα ταξικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, για την έξοδο από την φυλακή ΕΕ – ευρώ, ενάντια στο κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, το νεοφασισμό και την αστική διαχείριση.
Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Τρικάλων
οργάνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ