13.1 C
Trikala
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων Τρικάλων (δελτία τύπου)

Κανένα εργοστάσιο κλειστό, κανείς απολυμένος! Δικαίωση των αιτημάτων των απεργών εργαζομένων της ΒΙΣ!
Παρασκευή 25/9/15 ο ιδιοκτήτης της ΒΙΣ Φιλίππου ανακοινώνει την οριστική παύση λειτουργίας του τμήματος Χαρτοποιίας. Οι 31 εργαζόμενοι στο τμήμα μαθαίνουν ότι σε λίγο καιρό θα βρεθούν άνεργοι. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία του ΕΚΒ δηλώνει «αιφνιδιασμένη», μιας και είχε εμπιστευθεί τις υποσχέσεις του Φιλίππου περί «αναπτυξιακού – εκσυγχρονιστικού πλάνου» για την επιχείρηση. Βουλευτές καλούνται να «ευαισθητοποιηθούν» γύρω από το «δράμα» των υπό απόλυση εργαζομένων, ενώ πρώτα έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να συνθλίψουν το υποτυπώδες νομικό οπλοστάσιο υπεράσπισης του κόσμου της εργασίας απέναντι στην εργοδοτική ασυδοσία.
Να πούμε τα πράγματα ξεκάθαρα: Μπροστά στην ασυδοσία της κερδοφορίας του κεφαλαίου δεν αιφνιδιάζεται κανείς! Η επιχείρηση της ΒΙΣ έχει ενταχθεί σε όμιλο επιχειρήσεων της ΦΑΓΕ του οποίου ο ισολογισμός εμφανίζει καλπάζοντα κέρδη και αύξηση ταμειακής ρευστότητας. Εδώ και καιρό ανακοινώσεις του συλλόγου εργαζομένων εξέφραζαν την ανησυχία τους για το μέλλον του εργοστασίου αναφορικά με τη συνέχιση της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλλει ο ιδιοκτήτης της ΒΙΣ από το 2012, το καθεστώς των διαθεσιμοτήτων και της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων. Οι τακτικές υποχωρήσεις στα αντεργατικά μέτρα, όπως αυτό της εκ περιτροπής εργασίας, και οι πολιτικές της ήπιας οδού των συνδιασκέψεων και των ανακοινώσεων αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά πως δεν επαρκούν για να αντιμετωπίσουν τον κυκεώνα της εργασιακής εκμετάλλευσης και της απληστίας του κεφαλαίου.
Η ΒΙΣ δεν κλείνει λόγω οικονομικής ύφεσης και αδυναμίας διατήρησής της από τον όμιλο, αλλά γιατί αυτό επιβάλλουν η αρχή της ανταγωνιστικότητας, της ελεύθερης οικονομίας και της καπιταλιστικής κερδοφορίας! Η εργατική τάξη του Βόλου έχει ζήσει στο πετσί της το κλείσιμο εργοστασιακών μονάδων, που παρουσιάζονταν ζημιογόνες, ορισμένες εκ των οποίων (βλ ΚΟΝΤΙ) μετά από λίγο καιρό μεταφυτεύονται σε χώρες των Βαλκανίων που επιτρέπουν αύξηση κερδών στη βάση της μεγαλύτερης εργασιακής εκμετάλλευσης. Οι προθέσεις του ιδιοκτήτη της ΒΙΣ, Φιλίππου, δεν ήταν ποτέ θολές! Την πραγματικότητα της εργασιακής εκμετάλλευσης θολώνουν οι φακοί που φοράνε όσοι πιστεύουν πως υπάρχει μπέσα στις δεσμεύσεις των εργοστασιαρχών και γενικά στις καλές προθέσεις μιας χούφτας πλουσίων που καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τους. Γι τον εργασιακό μεσαίωνα και το κλείσιμο των εργοστασίων ευθύνονται όσοι ψηφίζουν αντεργατικούς νόμους και μνημόνια και στη συνέχεια σπεύδουν να δηλώσουν ξεδιάντροπα τη λύπη τους για τις απολύσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Χ.Α. και κάθε πολιτική δύναμη που υπερασπίζεται την ύπαρξη της Ε.Ε. και τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου που υπηρετεί).
Τα εργοστάσια δε χρειάζονται αφεντικά για να δουλέψουν! Χρειάζονται εργατική δύναμη! Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να πάρουμε στα χέρια μας την παραγωγή, να κερδίσουμε τον πλούτο που παράγουμε και να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν τόσα χρόνια! Κανένα εργοστάσιο να μη μείνει κλειστό, κανένας απολυμένος! Να δεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχειά της επιχείρησης της ΒΙΣ μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων των απεργών εργαζομένων! Χαιρετίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΒΙΣ και δηλώνουμε τη στήριξή μας! Μόνη λύση η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, με όργανα πάλης που να εκφράζουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης!

- Advertisement -

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ

Έχουμε μια απορία: η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζουν στα Τρίκαλα ή κάπου αλλού;

Στα Τρίκαλα, κομμάτι της μνημονιακής Ελλάδας, η οικονομία βυθίζεται, ενώ συντελείται μια πραγματική κοινωνική γενοκτονία των κατοίκων της. Συγχρόνως τα μεγάλα προβλήματα της πόλης παραμένουν άλυτα και επιδεινώνονται.
Η Δημοτική Αρχή Τρικκαίων, λες και ζει σ’ άλλο κόσμο, δεν βλέπει τίποτα απ’ όλα αυτά και περί άλλων τυρβάζει. Αναφέρουμε δύο παραδείγματα:
α) Ξαφνικά θυμήθηκε την απαγόρευση καπνίσματος και άρχισε να κόβει πρόστιμα 600€ σε καταστηματάρχες και 50€ σε κάθε καπνιστή! Ο κ. Παπαστεργίου βρήκε φλέβα χρυσού για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του Δήμου! αδιαφορώντας που οι περισσότεροι μαγαζάτορες απειλούνται με λουκέτο, λόγω των μνημονίων, ενώ πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν πια να πιουν ούτε ένα καφέ στο καφενείο!
β) Μήνες τώρα έχουν αναστατώσει την πόλη και τους πολίτες με –το αγνώστου χρησιμότητας- «πιλοτικό πρόγραμμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό». Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για τη διέλευση των 4 οχημάτων έχουν δημιουργήσει μύρια όσα προβλήματα και συγχρόνως την αγανάκτηση και την οργή των δημοτών, που η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν βλέπει ούτε ακούει και συνεχίζει… απτόητη το επικοινωνιακό της τρυκ!
Τα παραπάνω είναι κινήσεις για το θεαθήναι και για αποπροσανατολισμό των πολιτών που επιχειρείται απαράδεκτα απ’ τη Δημοτική Αρχή Τρικκαίων, η οποία στην ουσία συμπλέει 100% με τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων. Δήθεν «απολίτικη» Δημοτική Αρχή σημαίνει εξουσία σε βάρος του Λαού!
Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, μια μετωπική κίνηση Τρικαλινών πολιτών που μάχεται 5,5 τώρα χρόνια ασταμάτητα κατά των μνημονίων, καλούμε τη Δημοτική Αρχή Τρικκαίων α) να συνταχθεί με τους αγώνες του λαού για την ουσιαστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι ν’ απλώνει ο Δήμος τα χέρια στις τσέπες των δημοτών με διάφορους τρόπους ή προσχήματα, όπως π.χ. για το κάπνισμα, και β) να σταματήσει αμέσως το ανεκδιήγητο «πείραμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό», ν’ αρθούν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στην πόλη και ν’ αποκατασταθεί αμέσως η ομαλή κυκλοφορία στην ταλαιπωρημένη πόλη μας.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, αντί για κινήσεις εντυπωσιασμού και δημόσιες σχέσεις (όπως π.χ. οι αλλεπάλληλες συναντήσεις του αβροφροσύνης με τους βουλευτές), καλείται να δει τη σκληρή πραγματικότητα που ζούνε σήμερα οι Τρικαλινοί:
→ Τα λουκέτα και η ανεργία αυξάνονται ασταμάτητα.
→ Το Νοσοκομείο και το σύστημα υγείας εν γένει καταρρέει.
→ Η φτωχοποίηση των Τρικαλινών είναι ραγδαία. Χιλιάδες Τρικαλινοί πεινάνε ή τρέφονται ελλιπώς. Αρκετοί τρέφονται απ’ τα σκουπίδια! Άλλοι ζουν με κομμένο ρεύμα ή νερό!
→ Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία ή πάσχουν από αβιταμίνωση.
→ Στον αγροτικό Νομό Τρικάλων η γεωργία οδηγείται στην εξαφάνιση!
→ Οι αυτοκτονίες, δηλωμένες και αδήλωτες, Τρικαλινών αυξήθηκαν εντυπωσιακά, ενώ τα Ληξιαρχεία των Τρικάλων χτυπούν την καμπάνα για την καθίζηση των γεννήσεων και την αύξηση των θανάτων!
→ Τα προβλήματα της πόλης χάσκουν άλυτα και δεν αντιμετωπίζονται.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για τη Δημοτική Αρχή, αν αυτή
θελήσει ν’ απογαλακτισθεί από τη βαρβαρότητα των μνημονίων
και την τυφλή σύμπλευσή της με τις κεντρικές κυβερνήσεις.
Το ερώτημα τίθεται αυτόματα: Η Αρχή Παπαστεργίου θα παραμείνει Αρχή της ελίτ του τόπου ή θα γίνει μια πραγματική Δημοτική Αρχή του Λαού;

Σημείωση: Κλιμάκιο του Μετώπου Λαού με το παρόν κείμενο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη-παρέμβαση στο Δήμαρχο Τρικκαίων τη Δευτέρα 28/9 και ώρα 11.30 π.μ. Κατόπιν το κείμενο θα διανεμηθεί στους πολίτες του Δήμου. Στόχος η αφύπνιση και ενεργοποίηση όλων μας. Οι «Αρχές» και οι «εξουσίες» δεν μπορούν να παίζουν κρυφτούλι στις πλάτες του λαού. Ζούμε μεγάλες και δύσκολες στιγμές και ο καθένας πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες. Τα ψέματα τελείωσαν!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
Στα πλαίσια των μαζικών αποχωρήσεων από τον Σύριζα που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας
της μνημονιακής μετάλλαξης και ενσωμάτωσης του και στα Τρίκαλα από την Νεολαία του Συριζα αποχώρησαν
πάρα πολλά στελέχη και μέλη της νεολαίας στο κείμενο αποχώρησης που δημοσιεύτηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ
χωρίς πρόθεση και κατά λάθος χωρίς πρώτα αυτός να ενημερωθεί προστέθηκε το όνομα του συντρόφου τσουκαρελη Σωτήρη ο οποίος συμμετείχε στο χώρο του συριζα άλλα αποχώρησε εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Το παρών σημείωμα λειτουργεί ως διορθωτικό και ως συγνώμη, στο κείμενο αποχώρησης που είχε βγει από πρώην μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αφού μπήκε το όνομα του συντρόφου τσουκαρελλη χωρίς πρώτα αυτός να έχει ενημερωθεί.
ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Πρώην μέλος του Κεντρικού συμβουλίου της Νεολαίας Σύριζα.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Δίκη αγωνιστών εκπαιδευτικών στη Σάμο – Πέμπτη 1η Οκτώβρη
Οι μαζικοί αγώνες είναι δίκαιοι
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τα σωματεία!
Την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015 καλούνται να δικαστούν στο Πρωτοδικείο Σάμου οι 4 εκπαιδευτικοί που εντοπίστηκαν ως «πρωταίτιοι» της κινητοποίησης του Σεπτέμβρη του 2013. Οι τρείς από αυτούς ήταν μέλη του τότε ΔΣ της ΕΛΜΕ Σάμου (Τάκης Διαμαντίδης πρόεδρος, Νίκος Παπαβασιλείου γραμματέας, Μαρία Ξύδη μέλος) ενώ ο τέταρτος Γιάννης Τζημπούκας (αιρετός τότε του ΠΥΣΔΕ), συμπλήρωνε το πάνελ της συνέντευξης τύπου που είχε δοθεί στα πλαίσια της διήμερης κατάληψης που είχε πραγματοποιηθεί στα Γραφεία της Διοίκησης της Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Σάμο.
Η κατάληψη είχε γίνει στα πλαίσια των μαζικών 5νθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών του κλάδου ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών, τους νέους ταξικούς φραγμούς για τη νεολαία, και το κλείσιμο σχολείων που είχαν αποφασιστεί και προωθούνταν. Ειδικότερη αφορμή και αιτία της κατάληψης ήταν ο πίνακας των «68 ολικά πλεοναζόντων» εκπαιδευτικών που η Διεύθυνση διαμόρφωσε και ετοιμαζόταν να στείλει στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω….
Η δίωξη εναντίον των τεσσάρων ασκήθηκε τις αμέσως επόμενες μέρες (Σεπτέμβρης του 2013), «απαντήθηκε» με πολλές δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης από σωματεία και συλλογικότητες σε όλη τη χώρα και με ένα μακρύ κατάλογο μαρτύρων υπεράσπισης από το μαζικό κίνημα. Έμεινε στο «συρτάρι» για σχεδόν δύο χρόνια από όπου ξαναβγήκε το περασμένο καλοκαίρι, όταν στάλθηκε στους 4 αγωνιστές η κλήση για τη δίκη της 1ης Οκτώβρη 2015.
Έχει σημασία το ότι αυτό το καλοκαίρι –εκτός από όσα ζήσαμε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο- ενεργοποιήθηκαν 10δες διώξεις που εκκρεμούσαν, ενάντια σε αγώνες και αγωνιστές σε όλη τη χώρα. Όπως επίσης έχει σημασία το ότι η πολιτική των απολύσεων, της ισοπέδωσης του Δημόσιου Δωρεάν σχολείου, συνολικά η πολιτική που προωθεί τον κοινωνικό-εργασιακό μεσαίωνα, παίρνει εκ νέου «φόρα» με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου (από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) και τη διαμόρφωση της «νέας» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ. Και είναι βέβαια «τραγική ειρωνεία» ότι καλούνται να δικαστούν οι 4 που αντιτάχτηκαν σε αυτή την πολιτική (και μαζί τους ολόκληρο το σωματείο που με μαζικές Γενικές Συνελεύσεις είχε καθορίσει κάθε στιγμή του αγώνα), σε μια συγκυρία με δεκάδες κενά εκπαιδευτικών στη Β/θμια της Σάμου και με περίπου 20 σχολεία της Α/θμιας κλειστά λόγω έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών μέχρι και σήμερα.
Η αποφασιστική υπεράσπιση από το μαζικό κίνημα των 4 αγωνιστών, είναι για όλους αυτούς τους λόγους απολύτως αναγκαία.
• Γιατί πρέπει να καταδικαστεί η πολιτική συντριβής των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας που φέρνει νέα κύματα βαρβαρότητας.
• Γιατί πρέπει να διακηρυχτεί πως οι μαζικοί αγώνες είναι δίκαιοι!
• Γιατί πρέπει να υπερασπιστούμε τα σωματεία και το δικαίωμα στην πάλη, τους νέους αγώνες που άμεσα χρειάζεται να ξεδιπλώσουμε!

Γι αυτό καλούμε την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Δασκάλων-Νηπιαγωγών, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και το ΕΚ Σάμου να προκηρύξουν στάσεις εργασίας την Πέμπτη 1η Οκτώβρη 2015, καλούμε κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό αλλά και κάθε εργαζόμενο, να συμμετέχει αλληλέγγυα στις στάσεις εργασίας, αλλά και να δώσει αγωνιστικό παρόν σε αγωνιστική απεργιακή κινητοποίηση-πορεία στο Βαθύ (που θα καταλήγει έξω από το δικαστήριο). Γιατί έτσι μπορούμε να απαιτήσουμε μαζικά να αποσυρθεί κάθε κατηγορία για τους 4 εκπαιδευτικούς και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στους αγώνες που έρχονται.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ