21.4 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητα πολιτικών οργανώσεων-κομμάτων Τρικάλων

Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος Εστιαιώτιδας

- Advertisement -

Ο Π.Ε.Σ. Εστιαιώτιδας έως το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 συγκεντρώνει ρούχα και τρόφιμα που θα παραδοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων.

Θα μας βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου στο Μεγαλοχώρι και στα τηλ.

6974008164
6982986924
6977584647

Το Δ.Σ.
Το Ποτάμι
Μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, αλλά με σαφέστατο προσδιορισμό που θα την ξεχωρίζει από την Ελληνική Μακεδονία είναι η λύση που πρέπει να επιδιωχθεί επανέλαβε o πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης, υπεύθυνος του τομέα Τουρκικών και Βαλκανικών Υποθέσεων στο Ποτάμι.
Διαβάστε την πλήρη δήλωσή του:
“Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το Ποτάμι επαναλαμβάνει τη θέση του, ότι η εθνική γραμμή δεν πρέπει να αλλάξει. Μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, αλλά με σαφέστατο προσδιορισμό που θα την ξεχωρίζει από την Ελληνική Μακεδονία. Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στις 21 Σεπτεμβρίου, “το κρυφτούλι πρέπει να σταματήσει και τα Σκόπια πρέπει να κληθούν να επιλέξουν. Ή Ευρώπη ή το χάος. Η Ευρώπη, όμως, περνάει από την Αθήνα.” Είναι καιρός πλέον, να λήξει η εκκρεμότητα αυτή που χρονίζει και να ξαναρχίσει δυναμικά η προσπάθεια για τη διαμόρφωση, στα Βαλκάνια, ενός κλίματος κατανόησης, συνεργασίας και φιλίας με στόχο τη σταθερότητα και την ειρήνη.
Τιμάμε τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου ,
συνεχίζουμε δυναμικά για την απεργία

Πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ με την συμμετοχή μελών των Δ.Σ. και πρωτοπόρων εργαζομένων, των εργατικών σωματείων.
Στην συνεδρίαση συζητήθηκαν:
– οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ στο προηγούμενο δίμηνο που είχε ως κορύφωση το μεγάλο συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη
– η συνέχεια της δράσης για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 27 Νοέμβρη.
Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχιστεί με νέα δυναμική σε κάθε εργασιακό χώρο, σωματείο, κλάδο, λαϊκή γειτονιά με την επιτυχία της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στις 27 Νοέμβρη. Σ’ αυτή την προσπάθεια δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας.
Για την καλύτερης οργάνωσή της καλούμε τα σωματεία, τους εκλεγμένους στα Δ.Σ., να συνεδριάσουν, να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις.
Η πάλη του εργατικού-λαϊκού κινήματος πρέπει να κλιμακωθεί, να δυναμώσει ο αγώνας σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
 Να διεκδικήσουμε παντού αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.
 Ουσιαστική προστασία των ανέργων.
 Καμία παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
 Να δυναμώσει ΠΑΝΤΟΥ, η εφ’ όλης της ύλης η αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική, με τα κόμματα που την υπηρετούν
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη στις 10.00π.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κεντρική Πλατεία ) των Τρικάλων.

Στο δρόμο προς την πανελλαδική απεργία συναντάμε και τιμάμε τα 41 χρόνια από τη λαϊκή εξέγερση στο Πολυτεχνείο . Η εξέγερση το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.
Η κορύφωση αυτής της αντιδικτατορικής δράσης αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, αγωνιστική στράτευση σαν αναγκαία προϋπόθεση για να απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία μας στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις τους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, την κυβέρνηση, την Ε.Ε.
Αντλώντας από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας. Σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα που συγκρούεται το δίκιο των εργατών με την καπιταλιστική βαρβαρότητα οι ταξικές δυνάμεις θα είναι μπροστά. Έτσι τιμάμε εμείς τους νεκρούς μας, συνεχίζουμε τους αγώνες τους. Αυτή είναι η καλύτερη τιμή στον ηρωικό αγώνα των εξεγερμένων του «Πολυτεχνείου».
Για το μαζικό αγωνιστικό γιορτασμό των 41 χρόνων από τη λαϊκή εξέγερση του «Πολυτεχνείου». αποφασίσαμε μαζί με τις Γραμματείες Τρικάλων της Συμμαχίας, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ , της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) & του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών(ΜΑΣ)
να πραγματοποιήσουμε εκδήλωση-συγκέντρωση τη
Δευτέρα 17 Νοέμβρη , στις 5.30 μ.μ. στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Κ. Πλατεία)

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Τροπολογία του ΚΚΕ
για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τα χρέη προς τις τράπεζες
Τροπολογία για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς τις τράπεζες κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και θα συζητηθεί την Τετάρτη 12 Νοέμβρη στη Βουλή.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει από τις 4-9-2012 ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών των λαϊκών οικογενειών από δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά, οφειλές των ΕΒΕ και των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, με διαγραφή των τόκων και μέρους των χρεών τους, την απαγόρευση πλειστηριασμών και γενικότερα πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.
Η προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στοχεύει στη στήριξη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με την ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου.
Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ καταθέτει τροπολογία βασισμένη στην πρόταση νόμου για τα δάνεια τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά , τις οφειλές των ΕΒΕ και των φτωχών αγροτών, επειδή η ανάγκη ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων σήμερα αποκτά επείγοντα και άμεσο χαρακτήρα.
Τι προβλέπει η τροπολογία:
Πεδίο εφαρμογής
Τα μέτρα ανακούφισης να αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
Τα μέτρα ανακούφισης να ισχύουν για οφειλές προς τις τράπεζες από κάθε μορφής δάνειο καθώς και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες.
Διαγραφή τόκων
Από την οφειλή του νοικοκυριού προς τις τράπεζες , όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας να διαγράφεται το σύνολο κάθε είδους τόκων (συμβατικοί, υπερημερίας κλπ.) που έχουν γεννηθεί μέχρι την πιο πάνω στιγμή.
Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν
Από το συνολικό ποσό της οφειλής προς τις τράπεζες, μετά την αφαίρεση των τόκων του προηγούμενου άρθρου, να διαγράφεται κάθε ποσό που αντιστοιχεί στον τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και στην τυχόν πραγματοποιηθείσα κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκου, μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας.
Διαγραφή του 50% των οφειλών
Από την οφειλή προς την τράπεζα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τη διαγραφή των τόκων, του ανατοκισμού και της κεφαλαιοποίησης των κάθε μορφής τόκων να διαγράφεται ποσό που αντιστοιχεί στο 50% αυτής, εφόσον το ύψος των δανείου δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.
Πάγωμα των οφειλών, αναστολή πληρωμών
Η εναπομένουσα, μετά τη διαγραφή τόκων, ανατοκισμού και ανακεφαλαιοποίησης κάθε μορφής τόκων και τη διαγραφή ποσοστού 50% του εναπομένοντος ποσού, οφειλή του νοικοκυριού προς την τράπεζα, να παύει να γεννά τόκους από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας και για δύο χρόνια. Μετά τα δύο πρώτα χρόνια το επιτόκιο δανεισμού για τα στεγαστικό δάνειο ορίζεται στο 1,5% ενώ για τα καταναλωτικά και τις πιστωτικές κάρτες στο 3% και τα δύο σταθερά για μία πενταετία.
Επιπλέον, η εναπομένουσα προς τις τράπεζες οφειλή, εφόσον αυτή αφορά ανέργους, να προβλέπεται αναστολή της πληρωμής της, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, χωρίς την επιβολή τόκων
Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα
Για τις οφειλές των ΕΒΕ, προς τις τράπεζες, μετά τη διαγραφή τόκων, ανατοκισμού και ανακεφαλαιοποίησης κάθε μορφής τόκων, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα (επαγγελματικά δάνεια) προβλέπεται μείωση, σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
Ειδικά για τις οφειλές των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων, προς τις τράπεζες, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα (επαγγελματικά δάνεια) προβλέπεται επίσης μείωση, σε ποσοστό 30%.
Για τα δάνεια των πιο πάνω συγκεκριμένων κατηγοριών (ΕΒΕ και φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων) το επιτόκιο δανεισμού να ορίζεται στο 2% και παραμένει σταθερό για μία πενταετία.
Να διασφαλίζεται, με ευθύνη του κράτους, η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και μάλιστα χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για την αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο
Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων εναντίον των λαϊκών οικογενειών
Από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας να παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων, κατά την έννοια της παρούσας τροπολογίας, για οφειλές των τελευταίων, το ύψος των οποίων έχει υπολογιστεί, είτε συμβατικά είτε άλλως πώς, με τρόπο που αντιβαίνει στις διατάξεις της παρούσας.
Με το άρθρο 8 προβλέπεται η αυτοδίκαιη παύση κάθε μορφής πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης από πλευράς των τραπεζών, σε βάρος των οφειλετών λαϊκών οικογενειών, για οφειλόμενα ποσά μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας.
Περιορισμός της υποθήκης στο ύψος του αρχικού δανείου
Παίρνοντας υπόψη κυρίως το γεγονός ότι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας ΑΕ είχε υποθηκεύσει τα περιουσιακά στοιχεία των αγροτών για αξία πολλαπλάσια του ύψους των χορηγηθέντων προς αυτούς δανείων, προτείνεται ο αυτοδίκαιος περιορισμός του ύψους των απαιτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων που εξασφαλίζονται με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων κάθε δανειολήπτη, στο ύψος του αρχικού ποσού της σύμβασης δανείου.
Να Καταργηθεί κάθε νομοθετική διάταξη ή άλλη, έστω και συμβατική ρύθμιση, η οποία αντιβαίνει στις ρυθμίσεις της παρούσας.

ΤΡΙΚΑΛΑ 10/11/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Σταύρος Θεοδωράκης: Το δίλημμα είναι ένα: με το παρελθόν που χρεοκόπησε ή με μια
«Η κρίση είναι η ευκαιρία για τη μεγάλη αλλαγή. Από εμάς εξαρτάται, από ένα κίνημα όπως το Ποτάμι, που δε θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, που δεν έρχεται να βολέψει τα δικά του παιδιά γιατί δεν έχει δικά του παιδιά».
Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκλεισε την Πανελλήνια Συνεδρίαση των Εκλεγμένων Οργάνων. Με μια πύρινη ομιλία έθεσε τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και ανέλυσε τις λύσεις που προτείνει το Ποτάμι. Μίλησε για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένας νέος εκλογικός νόμος, να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος, να απαλλαχθεί η χώρα από την κομματοκρατία και να υπάρξει μια εθνική πατριωτική πρόταση για το χρέος.
«Η κομματοκρατία είναι η κατάρα της μεταπολίτευσης. Αν δεν την ξεπεράσουμε δε θα έχουμε μέλλον» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης καταδεικνύοντας το ουσιαστικότερο πρόβλημα της χώρας.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία και φωτογραφίες στο link:
http://topotami.gr/nea/dilimma-ine-ena-parelthon-pou-chreokopise-mia-kenourgia-ellada/
To Ποτάμι Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Το Ποτάμι για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: Το παιχνίδι των λεονταρισμών
Για μια ακόμη φορά η χώρα διαπομπεύεται στο πλαίσιο του θρίλερ «διαπραγμάτευση με την τρόικα». Η ευθύνη της κυβέρνησης αυτή τη φορά είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ήδη από τον Ιούνιο με τον ανασχηματισμό είχε αποφασίσει να τα ποντάρει όλα στον λαϊκισμό του «διώχνουμε το ΔΝΤ, τέλος στα μνημόνια , βγαίνουμε στις αγορές». Μια ανεύθυνη πολιτική με όμηρο τη χώρα και κύριο σκοπό την κομματική διάσωση.
Γιατί θα πρέπει να μας πιέζει η τρόικα για ένα νέο πτωχευτικό δίκαιο, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, την απλούστευση των αδειοδοτήσεων και πολλά άλλα για τα οποία θα έπρεπε να έχουμε πραγματοποιήσει τις αναγκαίες αλλαγές μόνοι μας χωρίς την τρόικα.
Γιατί δεν έχουμε τις δικές μας προτάσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις; Γιατί δεν έχουμε προβάλει τις δικές μας θέσεις για την συνολική αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και παίζουμε με επιμέρους προεκλογικές ρυθμίσεις;
Το παιχνίδι των λεονταρισμών και της ψευτολεβεντιάς είναι και αδιέξοδο και επικίνδυνο για τη χώρα. Το μήνυμα αυτό αφορά ιδιαίτερα και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία επιμένει ότι δεν χρειαζόμαστε καμία μεταρρύθμιση και ο λύση είναι η επιστροφή στο παρελθόν.
Το Ποτάμι έχει καταθέσει τις προτάσεις του με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής του στον ΠτΔ. Ας ανταποκριθεί επιτέλους και το πολιτικό σύστημα με υπευθυνότητα.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
«Εθελοντισμός» και τζάμπα εργασία: Όταν το βαρέλι δεν έχει πάτο
Η αλήθεια είναι, ότι η είδηση που διαβάσαμε στον φιλοκυβερνητικό τύπο δε μας προξένησε ιδιαίτερη έκπληξη: «Ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος μελετά να ζητήσει εθελούσια συνεισφορά από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται ήδη ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει να ανέβουν θέσεις στους πίνακες κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις»!
Και δε μας προξένησε ιδιαίτερη έκπληξη, γιατί έχουμε πλήρη συνείδηση της ορθότητας του συνθήματος «δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε». Θέλουμε ωστόσο να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις:
• Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η άποψη, πως η φάση της επίθεσης στον κλάδο (αλλά και συνολικότερα στους εργαζόμενους) έχει τελειώσει και ότι διανύουμε μια φάση μιας νέας ισορροπίας είναι λάθος και αποτελεί αυταπάτη.
• Η καταβύθιση των μισθών (οι νεοδιόριστοι παίρνουν 570 € ενώ το νέο μισθολόγιο που έρχεται θα οδηγήσει σε παραπέρα μείωση όλων των μισθών) αλλά και ο πλήρης κατακερματισμός των εργασιακών σχέσεων με διάφορες ταχύτητες αναπληρωτών έχει ήδη ανοίξει το δρόμο στην τζάμπα εργασία. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η ύπαρξη των λεγόμενων «ωφελούμενων» εργαζομένων, δηλαδή εργαζόμενων που δε θεωρούνται εργαζόμενοι και «αποζημιώνονται» με 490 €.
• Ο «εθελοντισμός» με όλα τα «συνοδευτικά» (ΜΚΟ επιδοτούμενες από το κράτος και την ΕΕ – «κοινωνία των πολιτών») αποτέλεσε συγκεκριμένη επιλογή του συστήματος για να αποσυγκροτήσει τους εργαζομένους, αλλά και για να προετοιμάσει το έδαφος για την απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση να παρέχει μια σειρά υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα (παιδεία – υγεία – δημοτικές υπηρεσίες).
• Από την ίδια άποψη, θεωρούμε ότι και στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, η αντικατάσταση του κινήματος αντίστασης και διεκδίκησης από δημιουργία πρωτοβουλιών κοινωνικού εθελοντισμού (δωρεάν μαθήματα, κοινωνικά ιατρεία κλπ ) συνέβαλε και αυτή στην αποπολιτικοποίηση του ζητήματος και δημιούργησε έδαφος για τις νέες φαεινές του υπουργείου. Και το λέμε αυτό, έχοντας πλήρη επίγνωση ότι αυτές οι πρωτοβουλίες σε μεγάλο βαθμό βασίστηκαν στην ειλικρινή αγωνία κάποιων ανθρώπων να προσφέρουν κοινωνικά.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται φανερό ότι καθήκον του κινήματος είναι η διεκδίκηση μόνιμης, σταθερής και με πλήρη δικαιώματα δουλειάς για όλους ταυτόχρονα με την πάλη για την ανατροπή των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων. Όσο ένα τέτοιο κίνημα δεν αναπτύσσεται και δε δυναμώνει, τόσο ο αντίπαλος θα γίνεται όλο και πιο επιθετικός, αλλά και κάθε πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης (δωρεάν μαθήματα, κοινωνικά ιατρεία) θα ενσωματώνεται εύκολα στις αντιδραστικές βλέψεις του συστήματος. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι αποτελεσματική όταν αποτελεί μέρος του αγώνα. Αλλιώς, ξεπέφτει σε φιλανθρωπία σε όπλο δηλαδή του συστήματος.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
ΚΙΝΗΜΑ
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συγκέντρωση Πέμπτη 13/11, ώρα 8:30 μ.μ.
Δεν πληρώνουμε!
Σεισάχθεια τώρα!

Οι πολλές δόσεις, ρυθμίσεις, διευκολύνσεις σε ΕΝΦΙΑ, φόρους, χαράτσια, τράπεζες, ταμεία είναι παγίδα! Στοχεύουν να πάρουν τα τελευταία ΕΥΡΩ, απ’ όσους έχουν λίγα ακόμα και τα χρειάζονται για την ίδια την επιβίωσή τους. Να τα πάρουν απ’ αυτούς που είχαν σταματήσει να πληρώνουν ή θα σταματούσαν από στιγμή σε στιγμή, λόγω αδυναμίας. Με το κόλπο των πολλών δόσεων – που παρουσιάζεται ως … διευκόλυνση των αδυνάτων! – ο επιθανάτιος ρόγχος των πληρωμών παρατείνεται μέχρι που θα τους πάρουν και το τελευταίο ΕΥΡΩ! Και πάλι θα χρωστάνε! Τέλειο το κόλπο της αδίστακτης κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
Μην ξεγελιέστε και μην παγιδευόσαστε!
Προηγείται το γάλα των παιδιών σας και η δική σας (μας) επιβίωση. Όχι το τάισμα του αχόρταγου μνημονιακού Μινώταυρου που οδήγησε ήδη μέσα ή στα κράσπεδα της μεγάλης φτώχειας και εξαθλίωσης τα 2/3 του ελληνικού λαού. Μην τους φοβάστε! Τίποτα χειρότερο δεν μπορούν να σας κάνουν απ’ αυτά που έχετε πάθει ήδη. Κι αυτά τα πάθατε επειδή τους ακολουθήσατε από φόβο ή εξαπατημένοι. Είναι τρομοκράτες και μαστόρια στην απατεωνιά.
Ήδη το 1/5 του λαού δεν πληρώνει τίποτα σ’ αυτούς (Εφορίες, Τράπεζες κ.λπ.), λόγω απόλυτης αδυναμίας (απόλυτα εξαθλιωμένοι). 1/2 ακόμα του ελληνικού λαού, που έχει χρήματα μόνο λόγω οφθαλμαπάτης του, πρέπει ν’ ακολουθήσει ΤΩΡΑ το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Αλλιώς, σε λίγο δεν θα έχει ούτε να φάει!
Συμπολίτες!
→ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ σ’ αυτούς που διοχετεύουν τον ιδρώτα μας στους πλούσιους και τους δανειστές τοκογλύφους!
→ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ γιατί δεν έχουμε (πια)!
→ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ ΤΩΡΑ για τον λαό!
Την ερχόμενη Πέμπτη 13/11 και ώρα 8:30 μ.μ. συγκεντρωνόμαστε στο καφέ «ΛΗΘΑΙΟ» (πρώην ΚΤΕΛ) για λήψη πρακτικών μέτρων ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Να είμαστε όλοι εκεί!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ανάπτυξη για την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σημαίνει για τη γενιά μας προγράμματα voucher που δίνουν 1.600 ευρώ στον ωφελούμενο και 5.400 ευρώ στα δουλεμπορικά ΚΕΚ, εθελοντές καθηγητές και δάσκαλοι, μαθητεία μέχρι τα 64, «μπλοκάκι» και βέβαια ανεργία. Τι κι αν δεν πληρώνονται οι υπερωρίες, τι κι αν δουλεύουμε «μαύρα», τι κι αν δεν έχουμε συλλογικές συμβάσεις και σωματείο, τι κι αν δε γνωρίσουμε ποτέ τι θα πει εργασία με δικαιώματα και αξιοπρεπής ασφάλιση, εκεί έξω υπάρχει η ανεργία και ο εργοδότης θα απαιτήσει να σκύψουμε το κεφάλι, να συνηθίσουμε να ζούμε ανάμεσα στην “ωφέλεια”, την πολυαπασχόληση και την ανεργία.
Αυτή η εικόνα όμως δεν μας χωράει πια. Όπως δε μας χωράει και το Νέο Λύκειο, τα σχολεία των απολυμένων καθηγητών και των απλήρωτων “εθελοντών”, το πανεπιστήμιο της «ησυχίας, τάξης κι ασφάλειας», η τρομοκρατία και η καταστολή σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας συλλογική αντίσταση.
Στη Γενική Απεργία της 27ης Νοέμβρη, συναντιόμαστε ξανά στο δρόμο. Οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές/τριες, οι φοιτητές/τριες, οι άνεργοι, οι voucherαδες, οι αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι, οι μπλοκάκηδες, οι απολυμένοι/ες. Τα ζωντανά κομμάτια της νέας εργατικής τάξης που παίρνουν πάνω τους την υπόθεση της ίδιας τους της ζωής και της αξιοπρέπειας τους, στο πλάι των μαχητικών και ταξικά προσανατολισμένων εργατικών σωματείων και συνδικάτων. Απέναντι στη συμβιβασμένη γραφειοκρατία των καλύτερων φίλων της εργοδοσίας, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ.
Συνεχίζουμε στο δρόμο της ανατροπής για τη γενιά μας, για τις ζωές μας, για την αξιοπρέπεια μας.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Rossonero

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα του Νοεμβρίου στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο «Rossonero».

 Δευτέρα 10 /11 στις 10 μ.μ. Μουσική Βραδιά με Μουσικές και Αποσπάσματα από τον ελληνικό κινηματογράφο.

 Τετάρτη 12 /11 στις 10 μ.μ. Μουσική Βραδιά «12 συνθέτες για τον Νίκο Καββαδία».

 Πέμπτη 13/11 στις 8 μ.μ. Προβολή Ταινίας «Σιωπηλός Μάρτυς» του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

 Παρασκευή 14/11 στις 10 μ.μ. Mουσική Bραδιά με Soundtracks.

 Σάββατο 15/11 στις 2 μ.μ. Συλλογική Κουζίνα.

 Κυριακή 16/11 στις 6 μ.μ. Πολιτική Εκδήλωση – Συζήτηση με την Κική Παπαθανασίου με θέμα «Η ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΠΑΛΗ / Από τα δυναμικά-συμβολικά χτυπήματα στη μαζική εξέγερση».

 Δευτέρα 17 / 11 στις 10 μ.μ. Μουσική Βραδιά με τραγούδια σε ποίηση Μανώλη Αναγνωστάκη και Τάσου Λειβαδίτη.
………………………………………………………………………..
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Στην Ελλάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης, των απολύσεων και της ανεργίας, των αυτοκτονιών και των συσσιτίων, της μετανάστευσης νέων ανθρώπων και της μείωσης του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού, της καταστολής και του αυταρχισμού, του ξεπουλήματος κάθε ίχνους δημόσιας περιουσίας, των εισαγγελέων και του μαθητικού και σπουδαστικού της Ασφάλειας σε νέες περιπέτειες…
Στην Ελλάδα των μνημονίων, της τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ και των ντόπιων πολιτικών τους εκπροσώπων…

Στην Ελλάδα που δεν είναι το κέντρο του κόσμου, μα μια γωνιά ενός πλανήτη γεμάτου με Κομπανί, Ντονιέτσκ και λωρίδες της Γάζας…

Σε μια Ελλάδα που τα μηνύματα του Νοέμβρη για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση και το όραμα για μια άλλη κοινωνία, δηλώνουν πιο επίκαιρα και ζωντανά από ποτέ!

Μηνύματα και οράματα που ζουν σε κάθε εποχή μέσα από τους δικούς της αγώνες!

Ζουν κι αναπνέουν στους αγώνες των μαθητών και των φοιτητών, των καθαριστριών και των διαθέσιμων εκπαιδευτικών, των απολυμένων της ΕΡΤ και των κατοίκων στις Σκουριές, σε κάθε αγώνα των ανθρώπων ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία, στο φασισμό και το ρατσισμό, στον πόλεμο και το σκοταδισμό, στην πάλη για δημοκρατικές ελευθερίες και ανθρώπινα δικαιώματα.

Καλούμε όλες τις συλλογικότητες, συνδικάτα και σωματεία, στέκια και πολιτικές οργανώσεις και όλους τους Τρικαλινούς πολίτες, σε σύσκεψη και συζήτηση για τη διοργάνωση συγκέντρωσης και διαδήλωσης την ημέρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη 12 Νοέμβρη στις 8:30μ.μ. στο ξενοδοχείο “Πανελλήνιον”.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία
Το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε. Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, στις 7:30 μμ, στο «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» διοργανώνει δημόσια συζήτηση-εκδήλωση με ομιλητή το βουλευτή του κόμματος και υπεύθυνο της Ε.Ε.Κ.Ε. Υγείας, Ανδρέα Ξανθό με θέμα:
«Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στην προοπτική της αριστερής διακυβέρνησης»
Ο Ανδρέας Ξανθός νωρίς το μεσημέρι θα επισκεφτεί το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους.
Το Γραφείο Τύπου
Τρίκαλα, 10-11-2014
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Να επαναπροσληφθούν οι Σχολικοί Φύλακες και να αποδοθούν τα ένσημά τους
Επίκαιρη Ερώτηση , που θα συζητηθεί την Πέμπτη 13 Νοέμβρη, κατέθεσε το ΚΚΕ για την επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων και την απόδοση των ενσήμων τους.
Αναλυτικά το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:
«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Θέμα: Για την επαναπρόσληψη των Σχολικών Φυλάκων και την απόδοση των ενσήμων τους.
Με το Ν. 4172/23-7-2013 οδηγήθηκαν στη διαθεσιμότητα και στη συνέχεια στην απόλυση 1.400 περίπου Σχολικοί Φύλακες που υπηρετούσαν στα σχολεία των μεγάλων πόλεων της χώρας και επιτελούσαν ένα αναγκαίο και σημαντικό έργο στα σχολεία και στις γειτονιές.
Ο εμπαιγμός των εργαζομένων αυτών, από την κυβέρνηση, προκειμένου να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι μεγάλος. Από το 2001 που ξεκίνησε ο θεσμός του Σχολικού Φύλακα όλες οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν αυτούς τους εργαζόμενους, τους κρατούσαν “ομήρους” με διάφορες υποσχέσεις για πολλά χρόνια και στο τέλος τους πετάξανε στο δρόμο.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τους απέλυσε, χωρίς αποζημίωση μάλιστα και τώρα τους ζητά να πληρώσουν, σύμφωνα με το άρθρο 248 του Ν. 4281/ 8 Αυγούστου 2014 “Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις”, σε διάστημα τριών μηνών την εξαγορά των ενσήμων τους για την περίοδο 2001-2007 που εργάζονταν με δική της ευθύνη με διάφορες σχέσεις εργασίας (μαθητεία κλπ.).
Η κυβέρνηση δηλαδή δεν αναγνωρίζει ως συντάξιμο χρόνο το χρόνο τον οποίο οι Σχολικοί Φύλακες προσέφεραν πλήρη υπηρεσία και ο οποίος στη συνέχεια αποτέλεσε την εργασιακή τους προϋπηρεσία, βάσει της οποίας “μονιμοποιήθηκαν” με το ΠΔ 164/2004 (Παυλόπουλου) αν και όσοι προσέφυγαν στα δικαστήρια κατάφεραν να κερδίσουν την αναγνώριση αυτού του χρόνου.
Οι Σχολικοί Φύλακες συνεχίζουν να διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους, να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη δουλειά και τη ζωή.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε:
– Να επαναπροσληφθούν όλοι οι απολυμένοι Σχολικοί Φύλακες και να επανατοποθετη¬θούν στα σχολεία για να καλύψουν τις υπαρκτές ανάγκες φύλαξής τους;
– Να αποδοθούν σε όλους τους Σχολικούς Φύλακες, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνσή τους, τα ένσημα για το διάστημα 2001-2007 που εργάζονταν με τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας;».
ΤΡΙΚΑΛΑ 12/11/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Τροπολογία του ΚΚΕ
για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τα χρέη προς τις τράπεζες
Τροπολογία για τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών από χρέη προς τις τράπεζες κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταθέσει από τις 4-9-2012 ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την ουσιαστική ελάφρυνση των χρεών των λαϊκών οικογενειών από δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά, οφειλές των ΕΒΕ και των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, με διαγραφή των τόκων και μέρους των χρεών τους, την απαγόρευση πλειστηριασμών και γενικότερα πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης.
Η προωθούμενη από την κυβέρνηση ρύθμιση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στοχεύει στη στήριξη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με την ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κεφαλαίου.
Για τους λόγους αυτούς το ΚΚΕ καταθέτει τροπολογία βασισμένη στην πρόταση νόμου για τα δάνεια τα στεγαστικά, τα καταναλωτικά , τις οφειλές των ΕΒΕ και των φτωχών αγροτών, επειδή η ανάγκη ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων σήμερα αποκτά επείγοντα και άμεσο χαρακτήρα.
Τι προβλέπει η τροπολογία:
Πεδίο εφαρμογής
Τα μέτρα ανακούφισης να αφορούν οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
Τα μέτρα ανακούφισης να ισχύουν για οφειλές προς τις τράπεζες από κάθε μορφής δάνειο καθώς και οι οφειλές από πιστωτικές κάρτες.
Διαγραφή τόκων
Από την οφειλή του νοικοκυριού προς τις τράπεζες , όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας να διαγράφεται το σύνολο κάθε είδους τόκων (συμβατικοί, υπερημερίας κλπ.) που έχουν γεννηθεί μέχρι την πιο πάνω στιγμή.
Διαγραφή των ποσών των τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν
Από το συνολικό ποσό της οφειλής προς τις τράπεζες, μετά την αφαίρεση των τόκων του προηγούμενου άρθρου, να διαγράφεται κάθε ποσό που αντιστοιχεί στον τυχόν πραγματοποιηθέντα ανατοκισμό και στην τυχόν πραγματοποιηθείσα κεφαλαιοποίηση κάθε μορφής τόκου, μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας.
Διαγραφή του 50% των οφειλών
Από την οφειλή προς την τράπεζα πιστωτικά ιδρύματα, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά τη διαγραφή των τόκων, του ανατοκισμού και της κεφαλαιοποίησης των κάθε μορφής τόκων να διαγράφεται ποσό που αντιστοιχεί στο 50% αυτής, εφόσον το ύψος των δανείου δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικό δάνειο, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.
Πάγωμα των οφειλών, αναστολή πληρωμών
Η εναπομένουσα, μετά τη διαγραφή τόκων, ανατοκισμού και ανακεφαλαιοποίησης κάθε μορφής τόκων και τη διαγραφή ποσοστού 50% του εναπομένοντος ποσού, οφειλή του νοικοκυριού προς την τράπεζα, να παύει να γεννά τόκους από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας και για δύο χρόνια. Μετά τα δύο πρώτα χρόνια το επιτόκιο δανεισμού για τα στεγαστικό δάνειο ορίζεται στο 1,5% ενώ για τα καταναλωτικά και τις πιστωτικές κάρτες στο 3% και τα δύο σταθερά για μία πενταετία.
Επιπλέον, η εναπομένουσα προς τις τράπεζες οφειλή, εφόσον αυτή αφορά ανέργους, να προβλέπεται αναστολή της πληρωμής της, για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία, χωρίς την επιβολή τόκων
Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ, των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων προς τα πιστωτικά ιδρύματα
Για τις οφειλές των ΕΒΕ, προς τις τράπεζες, μετά τη διαγραφή τόκων, ανατοκισμού και ανακεφαλαιοποίησης κάθε μορφής τόκων, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα (επαγγελματικά δάνεια) προβλέπεται μείωση, σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
Ειδικά για τις οφειλές των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων, προς τις τράπεζες, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα (επαγγελματικά δάνεια) προβλέπεται επίσης μείωση, σε ποσοστό 30%.
Για τα δάνεια των πιο πάνω συγκεκριμένων κατηγοριών (ΕΒΕ και φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων) το επιτόκιο δανεισμού να ορίζεται στο 2% και παραμένει σταθερό για μία πενταετία.
Να διασφαλίζεται, με ευθύνη του κράτους, η παροχή από τα πιστωτικά ιδρύματα και μάλιστα χωρίς υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης περιουσιακών τους στοιχείων, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε μικρούς και μεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους για την αγορά καλλιεργητικών εφοδίων για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο
Παύση πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των πιστωτικών ιδρυμάτων εναντίον των λαϊκών οικογενειών
Από την έναρξη ισχύος της τροπολογίας να παύει αυτοδίκαια οποιαδήποτε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης ή άλλο αναγκαστικό μέτρο από πλευράς των τραπεζών, σε βάρος των οφειλετών λαϊκών οικογενειών, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτοκτηνοτρόφων και των ψαράδων για οφειλόμενα ποσά μέχρι την έναρξη ισχύος της τροπολογίας.
Περιορισμός της υποθήκης στο ύψος του αρχικού δανείου
Παίρνοντας υπόψη κυρίως το γεγονός ότι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας ΑΕ είχε υποθηκεύσει τα περιουσιακά στοιχεία των αγροτών για αξία πολλαπλάσια του ύψους των χορηγηθέντων προς αυτούς δανείων, προτείνεται ο αυτοδίκαιος περιορισμός του ύψους των απαιτήσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων που εξασφαλίζονται με υποθήκη ή με προσημείωση υποθήκης σε βάρος των περιουσιακών στοιχείων κάθε δανειολήπτη, στο ύψος του αρχικού ποσού της σύμβασης δανείου.
Να Καταργηθεί κάθε νομοθετική διάταξη ή άλλη, έστω και συμβατική ρύθμιση, η οποία αντιβαίνει στις ρυθμίσεις της παρούσας.
ΤΡΙΚΑΛΑ 09/11/2014 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ,41 χρόνια μετά…

Oύτε Ψωμί,Ούτε Παιδεία,Ούτε Ελευθερία!

Συζητάμε με αγωνιστές του μαχόμενου μαθητικού,φοιτητικού κι εκπαιδευτικού κινήματος για την ολοκληρωτική επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων στην εκπαίδευση και στην εργασία,για την καταστολή και τον αυταρχισμό στη σύγχρονη δικτατορία των αγορών.

Με εκπαιδευτικό,μέλος της επιτροπής αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες,
με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο,Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Λάρισας,
με τον Στέφανο Μολόχα,φοιτητή και διωκόμενο αγωνιστή του νεολαιΐστικου κινήματος.

Τραγουδάμε με μουσική που σημάδεψε την εξέγερση του Νοέμβρη και κάθε εξέγερση μέχρι τις μέρες μας…

Καλούμε τους αγωνιστές του εκπαιδευτικού κι εργατικού κινήματος,μαθητές και φοιτητές,πολίτες που συμμετέχουν σε τοπικά κινήματα και συλλογικότητες,καθώς και όλους τους Τρικαλινούς πολίτες να συμμετέχουν και να παρέμβουν στη συζήτηση.
Η εκδήλωση θα γίνει στη Σουίτα Αrt Cafe,την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ..

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Λάρισας 736/24-11-2010

Με την «νομιμότητα» και το «γράμμα του νόμου» η Δημοτική Αρχή Λάρισας στέλνει εργαζόμενους στην ανεργία
Την προεκλογική περίοδο η σημερινή δημοτική αρχή βγήκε φωτογραφίες με τους Σχολικούς φυλακές και τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

 

Πριν από μερικές εβδομάδες η δημοτική αρχή Λάρισας διοργάνωσε σύσκεψη φορέων για να εκφραστεί η συμπαράσταση στους σχολικούς φύλακες που τελείωνε η διαθεσιμότητά τους. Σήμερα επικαλούμενη την «νομιμότητα» και το «γράμμα του νόμου» ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να κινήσει τις διαδικασίες για να τους στείλει μια ώρα αρχύτερα στην ανεργία. Η στάση της δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του για άλλη μια φορά ήταν αποκαλυπτική.
Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δ. Λαρισαίων (Πέμπτη 6-11-2014) μπήκε ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης η άσκηση ή μη έφεσης από πλευράς Δήμου κατά της απόφαση 432/2014 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, που αφορούσε ασφαλιστικά μέτρα που πέτυχαν και κέρδισαν οι 41 σχολικοί φύλακες που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα για να συνεχίζουν να εργάζονται και να αμείβονται απρόσκοπτα.
Σύσσωμη η δημοτική πλειοψηφία και οι εκπρόσωποι όλων των άλλων παρατάξεων – πλην Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφισε – που εκπροσωπούνται στην αρμόδια επιτροπή {κ. Καραλαριώτου (ΝΔ), Τζανακούλης (ΝΔ), Νασιώκας (Ανεξ. ΠΑΣΟΚ)}, ψήφισαν υπέρ της άσκησης έφεσης, εναντίον της πρωτόδικης θετικής απόφασης του δικαστηρίου για τους εργαζόμενους !!!
Η πραγματικότητα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αναντιστοιχία λόγων και έργων της νέας δημοτικής αρχής, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί μ’ αυτή την αντεργατική πολιτική και στην πράξη αποδεικνύεται πιστός εφαρμοστής της.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Οι απολύσεις μας αφορούν όλους. Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα μας αφορά όλους.
Γύρνα την πλάτη σε συνδικαλιστικές ηγεσίες και δημοτικές αρχές που κάνουν τώρα ότι ξαφνιάστηκαν, που δηλώνουν ότι δεν ήξεραν…Είναι όλοι αυτοί που συμφώνησαν με τον «Καλλικράτη» που συμφώνησαν με την «κινητικότητα» και την «αξιολόγηση» δηλαδή στήριξαν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.
Απέναντι σ’ αυτή την βάρβαρη πολιτική, που δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει ούτε τα αναγκαία για να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου, πρέπει να βγάλεις συμπεράσματα να δεις ποιος σε κρατάει όμηρο και σε χρησιμοποιεί σαν εκλογική πελατεία. Να μπεις μπροστά και να οργανώσεις τον αγώνα. Κανένας δεν θα σου χαρίσει τη δουλειά σου, κανένας δεν θα σε γλιτώσει από τα βάσανά σου.

ΤΟ ΔΣ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Το Ποτάμι

Μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, αλλά με σαφέστατο προσδιορισμό που θα την ξεχωρίζει από την Ελληνική Μακεδονία είναι η λύση που πρέπει να επιδιωχθεί επανέλαβε o πρέσβης επί τιμή Γιώργος Κακλίκης, υπεύθυνος του τομέα Τουρκικών και Βαλκανικών Υποθέσεων στο Ποτάμι.
Διαβάστε την πλήρη δήλωσή του:
“Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, για το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, το Ποτάμι επαναλαμβάνει τη θέση του, ότι η εθνική γραμμή δεν πρέπει να αλλάξει. Μια σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις, αλλά με σαφέστατο προσδιορισμό που θα την ξεχωρίζει από την Ελληνική Μακεδονία. Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ομιλία του στις 21 Σεπτεμβρίου, “το κρυφτούλι πρέπει να σταματήσει και τα Σκόπια πρέπει να κληθούν να επιλέξουν. Ή Ευρώπη ή το χάος. Η Ευρώπη, όμως, περνάει από την Αθήνα.” Είναι καιρός πλέον, να λήξει η εκκρεμότητα αυτή που χρονίζει και να ξαναρχίσει δυναμικά η προσπάθεια για τη διαμόρφωση, στα Βαλκάνια, ενός κλίματος κατανόησης, συνεργασίας και φιλίας με στόχο τη σταθερότητα και την ειρήνη.
12 Νοεμβρίου 2014

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Δολοφονία του Ρεμί Φρες, οικολόγου αγωνιστή στη νοτιοδυτική Γαλλία

Τη νύχτα της 25ης προς 26η του Οκτώβρη, Ο Ρεμί Φρες, 21χρονος φοιτητής, βρέθηκε νεκρός στην τοποθεσία Σιβένς, λίγο μετά τη διαδήλωση όπου συγκεντρώθηκαν μερικές χιλιάδες αντιτιθέμενοι-ες στο φράγμα που χτίζεται στην περιοχή.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής έκθεσης, αιτία του θανάτου του Ρεμί είναι η έκρηξη μίας χειροβομβίδας κρότου-λάμψης που έριξαν οι χωροφύλακες. Αυτή η χειροβομβίδα δεν ήταν το μόνο όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε αυτό το νυχτερινό όργιο καταστολής: οι πλαστικές σφαίρες, τα δακρυγόνα και οι χειροβομβίδες συνέβαλαν τα μάλα στην έντονη αστυνομική βία που ασκείται εδώ και μήνες ενάντιον των διαμαρτυρόμενων για το φράγμα.
Η έκθεση των ειδικών σχετικά με το φράγμα, αναφέρει ότι «η επιλογή ενός φράγματος κατά πλάτος της κοιλάδας έγινε χωρίς πραγματική ανάλυση άλλων πιθανών λύσεων». Αναφέρεται επίσης ότι η αξιολόγηση των πραγματικών αναγκών είναι αμφισβητήσιμη και ότι η μελέτη επίδρασης στο περιβάλλον είναι χαμηλής ποιότητας. Για μια ακόμη φορά, το δίκαιο των άχρηστων φαραωνικών έργων μέσω ΣΔΙΤ στη νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ενωση επιβάλλεται με τη βία και σκορπά τον τρόμο και το θάνατο.
Η κρατική καταστολή και αστυνομική βία στο Σιβένς, αλλά και στη Νοτρ-Νταμ-ντε-Λαντ όπου η μεγαλοκατασκευαστική εταιρία Βενσί θέλει να χτίσει ένα τεράστιο αεροδρόμιο, πάντα σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, έχει την ίδια μήτρα με την κρατική καταστολή στην Ελλάδα εναντίον των κατοίκων της Λευκίμμης, της Κερατέας και της Ιερισσού, που αγωνίζονται για να προστατεύσουν τη γη τους και τη φύση από τις καταστροφικές ορέξεις ορισμένων καπιταλιστών διαπλεκόμενων με τους κρατικούς μηχανισμούς.
Η δολοφονία του Ρεμί Φρες είναι ένας ακόμη κρίκος στηνς αλυσίδα αίματος, τρόμου και καταστολής που έχει ανοίξει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως η Μαρία Κουλούρη, θύμα της αστυνομικής βίας στη Λευκίμμη το 2008, έτσι και ο Ρεμί Φρες δολοφονήθηκε απο τα κρατικά τάγματα εφόδου και τρομοκράτησης του αγωνιζόμενου λαού για να προχωρήσουν τα νεοφιλελεύθερα σχέδια για πανάκριβα άχρηστα έργα μέσω ΣΔΙΤ.
Μία εβδομάδα μετά τη δολοφονία, η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση Ολάντ-Βαλς απαγορεύει κάθε μέρα διαδηλώσεις αλληλεγγύης και επιβάλλει καθεστώς αστυνομοκρατίας στο Παρίσι και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, με μαζικές συλλήψεις, εκτεταμένη χρήση χημικών, πλαστικών σφαιρών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, όπως αυτή που σκότωσε το Ρεμί Φρες. Η Γαλλική κυβέρνηση, όπως και η Ελληνική, η Ιταλική και η Ισπανική, προχωρούν στην ουσιαστική άρση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων, με την κρατική καταστολή και τα παρακρατικά ακροδεξιά τάγματα εφόδου να οχυρώνονται απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, καταπατώντας τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό δολοφονώντας αγωνιστ-ρι-ες.
Εκφράζουμε απερίφραστα την αλληλεγγύη μας με όσους και όσες αγωνίζονται για την προστασία της γης και της ελευθερίας, ενάντια στα καπιταλιστικά κέρδη. Καλούμε σε διεθνή συντονισμό ταξικής αλληλεγγύης για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την ανατροπή της πολιτικής των έργων ΣΔΙΤ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία, τη φύση και τη ζωή.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Γαλλίας

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ