15.7 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δραστηριότητες Συλλόγου Οξυάς

Απόλυτα ικανοποιητική ήταν η εμφάνιση και η γενικότερη παρουσία του Λαογραφικού, Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Οξυάς στις ετήσιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελενικιτσίου Σερρών.
Η γνωριμία των δύο Συλλόγων ξεκίνησε πέρυσι, όταν ο Σύλλογος των Σερρών αποδέχθηκε πρόταση του Συλλόγου της Οξυάς και των λοιπών συνδιοργανωτών και συμμετείχε στην έβδομη γιορτή αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού, που είχε πραγματοποιηθεί στην Οξυά. Ο Σύλλογος των Σερρών ανταπέδωσε την πρόσκληση και έτσι ο Πολιτιστικός Σύλλογος της Οξυάς βρέθηκε, το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιουλίου, στο χωριό του Μελενικιτσίου, όπου, με το χορευτικό του και την ομάδα αντιφωνικού δημοτικού τραγουδιού «Πολύκαρπος Μπλέτσας», παρουσίασε τραγούδια και χορούς του χωριού της Οξυάς αλλά και της περιοχής των Αγράφων της Θεσσαλίας.
Η εμφάνιση και των δύο χορευτικών τμημάτων ήταν άψογη και, κατά κοινή ομολογία μικρών και μεγάλων, εντυπωσίασε όλους του παριστάμενους. Στη γενικότερη παρουσία και εμφάνιση του Συλλόγου της Οξυάς στάθηκαν και οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της περιοχής, που στους χαιρετισμούς τους επισήμαναν ιδιαίτερα τη σημασία της εκεί παρουσίας του συγκεκριμένου, η οποία, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, αποτέλεσε «προβολή του χωριού της Οξυάς αλλά και ολόκληρου το Δήμο Μουζακίου».
Τα εμπόδια που έπρεπε να υπερνικηθούν από το Σύλλογο της Οξυάς, για την υλοποίηση της συγκεκριμένης αποστολής, ήταν πολλά, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διανύουμε και στις οποίες οι συνθήκες που επικρατούν, ενεργούν αποτρεπτικά για παρόμοια εγχειρήματα. Όλα, ωστόσο, ξεπεράστηκαν χάρη στις ακούραστες προσπάθειες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αλλά και στο μεράκι των χορευτών του χορευτικού τμήματος και των μελών της ομάδας αντιφωνικού τραγουδιού και εκείνο που στο τέλος απέμεινε για όλους ήταν η απόλυτη ικανοποίηση από το αίσθημα της προσφοράς στον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας αλλά και οι ιδιαίτερα ευχάριστες στιγμές από τη συναναστροφή κατά τη μετάβαση και επιστροφή.
Αξίζει και πρέπει να αναφερθεί πως όλα τα έξοδα της αποστολής καλύφθηκαν αποκλειστικά και μόνο από τους συμμετέχοντες χορευτές του χορευτικού τμήματος και μέλη της ομάδας αντιφωνικού τραγουδιού του Συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου της Οξυάς ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια, τον Τόμυ Ευθυμίου, χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου αλλά και τους Λαογραφικό, Αρχαιολογικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ» και Λαογραφικό Όμιλο Τρικάλων «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» για την διάθεση μέρους των φορεσιών και τη γενικότερη συμπαράσταση και συνεργασία.

- Advertisement -

DSC00730 DSC00708

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ