17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Εκτελέστηκαν (;) οι απαχθέντες Μητροπολίτες σύμφωνα με νέες πληροφορίες

Κι ενώ έχουν περάσει δυόμισι χρόνια από την απαγωγή τους και κανένα ίχνος τους δεν έχει διαφανεί νέες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες παντως, συγκλίνουν πως οι δύο ιεράρχες της Συρίας, δηλαδή ο Μητροπολίτης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αντιοχείας Χαλεπίου Παύλος και ο Συροϊακωβιτης Μητροπολίτης Χαλεπίου Ιωάννης-Ιμπραήμ, εκτελέστηκαν!

- Advertisement -

O ηγέτης τoυ μόνου Ορθόδοξoυ Κόμματoς στη Μέση Ανατολή Mashriq Roderick Khoury μίλησε για αυτό σε μια συνάντηση με τον συντονιστή της ενδο-κοινοβουλευτικής ομάδας της ρωσικής Κρατικής Δούμας υπέυθυνο για την προστασία των χριστιανικών αξιών Sergey Gavrilov την Τετάρτη

Ο ηγέτης του κόμματος, Mashriq είπε στον Gavrilov με αναφορά σε πηγές από την Τουρκία ότι οι εκπρόσωποι ριζοσπαστικής ομάδας από το Βόρειο Καύκασο από κοινού με ομάδες που ανήκουν στην Αλ Κάιντα συμμετείχαν στην απαγωγή των Ιεραρχών.

Εν τω μεταξύ, μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί μια πηγή που αναφέρεται σε δήλωση που έκανε ο κάτοικος του Νταγκεστάν και συμμετέχων στην τρομοκρατική ομάδα, Magomed Abdurakhmanov, ο οποίος επιβεβαίωσε προσωπικά τη συμμετοχή του στην απαγωγή των ιεραρχών.

“Η πηγή είπε ότι ο Abdurakhmanov έδειξε ένα βίντεο στο οποίο οι απαχθέντες μητροπολίτες βιντεοσκοπήθηκαν και επίσης επιβεβαίωσε ότι εκτελέστηκαν,” είπε η πηγή.

Μετά από τις πληροφορίες αυτές και μετά τη συνάντηση των δύο άνδρών επιβεβαιώθηκε η ρωσικη΄πρόθεση για μια επείγουσα έκκληση στις τουρκικές αρχές για την επιβεβαίωση της κράτησης του Abdurakhmanov και την πληροφορία που αναπαράγεται για τη δολοφονία των χριστιανών Μητροπολιτών…

πηγη:http://www.agioritikovima.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ