22.9 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ενημέρωση από την Περιφέρεια Τρικάλων για την λύσσα

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Τρικάλων ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού ότι:
Στο πλαίσιο των λαμβανόμενων μέτρων καταπολέμησης της λύσσας στη Χώρα μας, θα πραγματοποιηθεί και φέτος ο εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων, που αποτελούν και τη βασική δεξαμενή του ιού της λύσσας, προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση της νόσου.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί από αέρος με τη ρίψη εμβολίων δολωμάτων που περιέχουν ζωντανό εξασθενημένο ιό της λύσσας.
Η ρίψη των εμβολιακών δολωμάτων ξεκινάει στις 15/12/2014 και θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες.
Όσον αφορά τα εμβολιακά δολώματα, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι:
– Σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές ( είναι μικροί κύβοι χρώματος λαδί – καφέ με οσμή ψαριού)
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΝ Ή ΝΑ ΤΑ ΠΑΤΟΥΝ.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΥΤΑ.
– Τα εμβολιακά δολώματα περιέχουν ζωντανό ιό και σε περίπτωση επαφής με αυτό πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.
Σε κάθε περίπτωση ο πολίτης να ενημερώνει άμεσα τις Τοπικές Κτηνιατρικές Αρχές.

- Advertisement -

Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
& ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ημερίδα για την υλοποίηση του προγράμματος συνδρομής για τους απόρους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ.

Ημερίδα με θέμα «Οργάνωση διαβούλευσης για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους 2014 – 2020, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» θα πραγματοποιηθεί, την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 10:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου. Η ημερίδα είναι ανοικτή για το κοινό και καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς.

«Ξεδιψά» η Σκόπελος

Δημοπρατείται η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης προϋπολογισμού 233.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Διασφαλίζουμε την ποιότητα και την επάρκεια νερού στην περιοχή»

Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Αντικατάσταση Δικτύων Ύδρευσης Δήμου Σκοπέλου», προϋπολογισμού 233.000,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκοπέλου (ΟΣΑΝ).

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για σημαντικό έργο, διότι τα έργα ύδρευσης είναι έργα ζωής, που βελτιώνουν την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού σε ολόκληρη την περιοχή. Παράλληλα, είναι ένα έργο περιβαλλοντικό, λόγω του ότι μειώνει την άντληση, προσφέρει στην τοπική πραγματική οικονομία και κοινωνία, που δημιούργει θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα δημιουργεί ελπίδες ζωής στην περιοχή».

Πρόκειται για έργο που αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκοπέλου, και συγκεκριμένα στην αντικατάσταση δικτύων διανομής ύδρευσης σε δύο (2) δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Σκοπέλου. Η αντικατάσταση θεωρείται επιβεβλημένη για τους εξής λόγους: α) Παλαιότητα και φθορά αγωγών, β) Ακατάλληλο υλικό κατασκευής αγωγών. Ειδικότερα κατασκευάζονται 670μ (περίπου) αγωγού διατομής Φ110, στην περιοχή Τσίπη του οικισμού Γλώσσας Σκοπέλου, 990μ (περίπου) αγωγού διατομής Φ90, στην περιοχή Πατούνι του οικισμού Γλώσσας Σκοπέλου και 430μ (περίπου) αγωγού διατομής Φ110, στην περιοχή Σοφαδάκια & στην περιοχή Παναγία Παπαμελετίου – Γυφτόρεμμα στη χώρα Σκοπέλου.
Με την προτεινόμενη παρέμβαση εξασφαλίζεται Δίκτυο διανομής αγωγών ύδρευσης, στην περιοχή Τσίπη & Πατούνι Γλώσσας Σκοπέλου και στην περιοχή Σοφαδάκια & Παναγία Παπαμελετίου – Γυφτόρεμμα χώρας Σκοπέλου, συνολικού μήκους 2.090 μ. (περίπου), που καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις επάρκειας και ποιότητας για την ύδρευση των περιοχών.

Ακολουθεί πλέον η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δικαιούχο του έργου. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, ενώ Κύριος και Φορέας Λειτουργίας η ΔΕΥΑ Σκοπέλου. Οι εργασίες του έργου που δεν καλύπτονται από το ΕΣΠΑ, καθώς και το Φ.Π.Α. , καλύπτονται από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Σκοπέλου.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ